Günün bana göre anlam ve önemini vurgulayan ve nokta kıvamında bir soru ile karşı karşıyayım.
Her bir satırına katılıyorum. Her ne kadar aşk, sevgi ve bunlara ilişik söylemler kulağa hoş gelsede, her ne kadar sevdiğin insanı seçemiyor dense de dediğiniz gibi ne ahlaka, ne de mantığa uyan bir yanı yoktur.
O sebeple bu tip gönül bağları bana göre değil diyor burada da noktayı koyuyorum.
Böyle birşeyi benim ne mantigim nede kalbim kabul eder. Ben ona karşı birsey hissettigimde hayatında kimse yoksa daha sonrasında birine karşı ilgi duyar birsey hissederse ve ben bunu anlarsam o kişiden ışık hızıyla uzaklaşıyorum şimdi bazı arkadaşlar konuşması kolay diyebilir ama bunu yaşadığım için söylüyorum ilk bir hüzün oluyor tabiki ama benim olmadığını ve olmayacağını kabul ettiğim birini unuturum ben kimsenin unutulmaz olduğunuda düşünmüyorum bir kişi unutulmuyorsa biz istemedigimiz için unutmiyoruzdur. Biz bizim olmayana bakarsak başkalarida gider bizim olana bakar bunu unutmayalım..
Bir insanın kendi değerini kendi elleriyle yok etmesi gibi bir şey. Çünkü böyle bir durumda insan kendisine olan saygısını dahi kaybedebilir. O yüzden etik ya da ahlaki bulmuyorum ben de.
Bir de bir insanı çok yıpratan bir süreç. Bile isteye insan bu yolu seçmemeli. Eğer böyle bir sevginin içine düşmüşse de kendini kurtarmasını bilmeli. Ne böyle bir sevgiyi ne de bu sevgiden bir beklenti içinde olmayı doğru bulmuyorum.
Başkasını seven birini sevmek için insannın kendisini baya zorlaması lazım. BAşasını seven kişliler genellikle o kişi yanında iken susanlardır. O susarken başkası alır gider. Ardından, kaybetmeninde acısı ile daha fazla bağlanır ve ben ondan daha önce vardım düşüncesi ile hareket eder. Başkasının olanı sevmek, kolay değil.
Hırsı ve aşkı birbirine karıştırmaktan öte birşey değildir. Başkasını sevdiği bilinen kişi sevilemez, sevildiği zannedilse de o hırsın ta kendisidir. Bahsi geçen duyguların hepsinin hakkı kendilerine teslim edilip yola devam edilmelidir...
İnssn farkında olmıyor çoğu zaman ama kimi seveceğini kendisi seçer. Kimi hayrı sever, kimisi kendisinin farkında olmaz, şerri seçer. Karşısındaki sevgili bunun ete kemiğe bürünmüş küçücük bir hali.