Saplantının altında çok ciddi problemleri vardır dostum. Düşük öz değer, düşük farkındalık, düşük benlik bilinci, empati kurmada güçlük, kendini yetersiz görme, kendi duygusal dengelerini başkasına bağımlı olarak sürdürme.. Bunlar o kişiyi narsizme doğru götüren basamaklardır. Ciddi bir bağlanma bozukluğu vardır. Yapışkan ilişkilere meyillidir. Değer gördükleriyle sürdürebilme, yürütebilme becerisine değil, yücelttiği değerlere saplantı duyarak ilerler.
Bu tür kişilerin alevlenme ve yatışma dönemleri olur. Yoksunluk ve kaybetme duygularıyla hareket ederler. Dolayısıyle hayatın tadını çıkaramaz. Zorlantı bir mutluluk gergin bir yaşam stresli bir yolculuğa döner hayat.
Bu tür insanların psikolojik destek ve tedavi almaları, hayatlarını ve seçimlerini olumlu yönde geliştirmelerine katkı sunabilir.40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSevmek güzel şey. Şarkılar , şiirler ve daha nice güzel his. Göğüs kafesini dolduran o duygu var ya o duygu...
İşte o duygu çok hoş ama o duygunun tatlı acısı zulme dönüşüyorsa üzerine gidilmemeli. Usul usul sevin her şeyi. Paldır küldür değil. Sadece kalple sevmek de doğru değildir zira hormonlar her zaman doğru yönlendirme yapmaz. Aklınızı kullanın zira bu kısıtlı ömür güzel şeylerle geçirilmeli. Sevdiğini darlamak, darlanmak... Bunlar hiç doğru şeyler değil. Duru ama tatminkar sevmeli insan. Mutluluk kalple beyin arasında bir yerlerde. Bu dengeyi bulun ve ölçüyü kaçırmayın. Dediğim gibi zaman affedici değil. O sevda belki de ders olacaktır. Yormayın. Sevin. Her sevgi karşılık bulmak zorunda da değildir. Sevda fidanı kurutmamalı aksine can vermeli. O güzel güneşiyle bedeninizi ısıtmalı. Mutlu kalın. Üzülmeyin diyemem ama çok üzülmeyin. Yeryüzünde nice insan var. Yormak yerine iletişim kurun. Olumsuzlukları bir kenara bırakın ve tattığınız duygunun farkına varın. Belki kavuşunca o duygu bitecek. Kim bilir? O yüzden bu sevgi denen şeyi kötü bir şeye çevirmeyin. :)50 Yorumla
“Çabalarım ama asla zorlamam”
Seven insan çabalar ama olmadığını gördüğü zaman zorlamaz. Zorlayan insanın sevgisi farklı bir boyuttur, sevgi midir o da tartışılır. Kendine saygısı kalmamış, yaşadığını aşk sanan bir saplantılıdır reddedilmesine rağmen uğraşan.21 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel konuştun :)
+1 yılEğer reddedildi seve reddedilmesine rağmen hala o kişinin peşinden koşuyor zaten bunun adı tamamen saplantılı asik falan değildir ve bu tür toplantılarda çok tehlikelidir işte televizyonlarda haberlerde duyduğumuz kadarıyla insan hayatını bile sonlandırabiliyormuş gerek kendinin gerekse karşı tarafın
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
48Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu bende merak ediyorum. Guzel soru. Biri var senden hoslaniyorum falan dedi cikma teklifi etti reddettim. Bir ara geri cekildi normal arkadasligimiza devam ettik ama simdi ara sira imali konuşuyor. Bende anlamadim asik mi, saplantili mi. Reddettim doye kafaya iyice mi takti anlamis degilim ayirt edemiyorum bunu.
33 Yorumla- +1 yıl
Saplantılı olsa daha sık boğaz ederdi seni bence
Cevap sahibi+1 yılEvet dogru bunu bende dusunuyorum. Saplantili degil aşık diyebilir miyiz o zaman?
- +1 yıl
Yani öyle görünüyor
Saplantılı demeyelim de, gurursuzdur diyelim. Red cevabını almışsan kendi yolunu çizeceksin. Kalmakta diretmenin bir anlamı yok. İstenmediğin gerçeğine ne kadar çabuk alışırsan hayatına kaldığın yerden devam etmen de bir o kadar kolay olur...
312 Yorumla- +1 yıl
Bazıları gurursuzluk durumunu da aşıp karşı tarafı sahipleniyor ya :D Onlar saplantılı olmuyor mu işte
- +1 yıl
Valla ben öyle birine denk gelmedim de siz kadınların gelme olasılığı çok yüksek aman dikkat edin :)
- +1 yıl
Etrafında olmayabilir ama o tarz ruh hastası insan için senin çevrende olmasına gerek yok yani. Sürekli kullandığın bir güzergah üzerinde gören bir insan da bu ruh haline bürünebilir sonra ne olduğunu anlamazsın yani :D
- +1 yıl
Trabzonda mısın sen 😂 öyle ise çantada silah vardır kesin sıkıntı olur karşı taraf için 😂
- +1 yıl
Silah şart djdjdkj😂
- +1 yıl
Sözlerim kurşun gibidir diyosun yani 😂
Bence hala uğraşmaya devam ediyosa bi umut görmüştür belki.
Ama kesin bir dille reddettiysen hayatımda biri var ya da hayır istemiyorum filan gibi ve hala devam ediyosa ya da tekrar reddedilip, görmezden gelindiği halde devam ediyorsa bi problemi var demektir yani
Çünkü seni sevmeye devam edebilir belki platonik olarak ama kendi içinde yaşar bunu normal olarak, devamlı bunaltmaz10 YorumlaSen eger istemiyorum dediysen yüzüne ve bi daha bana yazma falan dediysen ve senin bunlari demene rağmen hâlâ yazıyorsa surekli saplantilidir. reddedildildiktem sonra da hâlâ yazanlar genelde karşı taraf biraz da olsa umit verdiği için yazarlar. ama sen acik bi sekilde reddettiysen ve rahatsiz olmaya başladıysan artik engelleyebilirsin ve ona da acikca soylemelisin
10 Yorumla
+1 yıl2 insan vardır bu konuda.
1. Reddedilmiş ama içinde hiçbir saplantı ve kötülük barındırmadan ikinci defa elinden gelen herşeyi yapmak adına ilerde pişman olmamak için uğraşan red alma durumunda çekip giden.
2. Saplantı haline getirmiş ve kötü niyetli olan20 YorumlaDozu önemli. Bu kişi elinde olmadan zaten belli eder hoşlandığı. Lakin gerçkten aşıksa ve bundan senin rahatısız olduğunu görüyorsa kendi içinde yaşar. Yok senin rahatısız olduğunu görmesine rağmen devam ediyorsa bu gerçekten bir kız için rahatsız edici.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel söyledin :)
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. Bu biraz daha hırs oluyor. Başta red yedikten sonra büyük çabalarla beraber olan kişi için hevesi kaçma durumu da olabilir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı. Bence biseyleri zorlamak cirkin oluyor bir sure sonra..
21 Yorumla- +1 yıl
Dimii :)
+1 yılAşık insan da kolay vazgeçmez, saplantı çok başka ruh hali. Ayır edebilirsin hemen
34 Yorumla- +1 yıl
*ayırt edebilirsin
- +1 yıl
Aşık insan sık boğaz etmez her defasında üstelemez ama bence
- +1 yıl
Doğrudur olabilir, ara ara gelir ve vazgeçmez. Sık boğaz etme konusunda haklısınız. Ama benim dediğim şu; ikisini çok rahat ayırt edersiniz. Hissedersiniz de.
- +1 yıl
Oda doğru tabi
+1 yılNasıl ve ne derece uğraştığına göre değişir bu durum bence.
10 YorumlaHayır saplantı değildir her gördüğünuze saplantı demeyin lütfen. İnsan çok aşık olunca uğraşmaya devam eder zaten asiksaniz gurur yapamıyorsunuz. Aşık olan insan ilk reddediliste hemen vazgeçemiyor. Bir kaç kez daha teklif eder bence.
20 Yorumla
+1 yılKadının nasıl reddettiği önemlidir. Kadınlar genelde zaten ilk etapta default olarak redderler. Farklı birşeyler yaparak onunla ilgilendinizi gösterebilirsiniz. Burada ölçülü olmak gerekir. Ölçü kaçarsa doğru olmaz. Büyük aşklarda zaten böyle başlar.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılEğer bu uğraş artan psikolojik bir baskıya, sertlik ve şiddete, emri vaki durumlara, hakaret ve tacize sahipse evet bu bir saplantıdır.
Ama düzeyli, mesafeli ve saygı kuralları içindeyse duygusal bir derinlik vardır.10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Reddedilmenin oluşturduğu his ile hırs yapar bu kişi.
Bu ne saplantı nede aşktır aslında
Kendi hırsının peşinden koşmaktır.
'taki o kişi elde edilinceye kadar.
Elde edilince içindeki hırsta kaybolup gidecektir10 YorumlaBazı reddetmeler acık kapı bırakır ugrasırsan kabul edicemdir anlamı, o zaman ugrasılması keyiflidir. Ama bi insana net bi sekilde istemiyorum dedikten sonra devam ediyorsa bu tacize girer
20 YorumlaUğraşması sevdiğini gösterir ama karşısındaki onu reddettiyse ona saygı duyup susmalı aksi halde karşısındaki yanlış düşüncelere dalacaktır. Sonuçta aşk iki kişilik. Tek başına yaşanmıyor. Saplantılı olan birisi kafasına taktımı yapmayacağı şey yoktur. O yüzden uzak durulmalı.
20 Yorumla
+1 yılSevilmediği ortamda daha fazla kalmak gurursuzluktur bence. O kişiyi rahatsız etmeye kadar gidiyorsada ve zarar vermeye başlamışsa saplantılıdır.
30 YorumlaNasıl uğraştığına bağlı bir şey bu. Eğer ki sürekli arayıp, mesaj atarsa, fiilen takip ederse yani rahatsız ederse saplantıdır. Ama eğer ısrar eder ve bir kaç deneme sonrası bundan vazgeçer onun için göze batmadan uğraşırsan aşıksındır. Bu başına gelebilecek bir durumdan onu kurtarmak, arkasından konuşulduğu zaman savunmak gibi.
10 YorumlaSaftır salaktır bence zaten uğraşların sonunda istediği olsa bile mutlu olamayacak zorla güzellik olmaz seni sevmeyen kişiye kendini zorla sevdirmeye çalışmayacaksın.
10 YorumlaBir nanköre o kadar dil döktüm ama hiç anlamadı beni beni kabul etmesini de son zamanda istemedim zaten sadece nasıl bir kız olduğunu anlattım beni tersledi engelledi falan tam ruh hastası yalancıydı daha da zorlamadım Allahından bulsun diyorum o yüzden fazla zorlamaya çalışan saplantılıdır tabiki
10 YorumlaBence saplantılıdır, bir kere teklif edersin, kabul edilirsen edilirsin zaten. Ha naz için reddedilmiş olabilir miyim, belki de ama ben bu ihtimali göz önünde bulundurmam.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 490 cevap paylaştı. Eğer bunaltıyorsa üsteliyorsa saplantılıdır uzaktan sessizce seviyorsa ya da konuşmaya çalışıyorsa aşıktır bence.
21 Yorumla- +1 yıl
Hiç öyle biri denk geldi mi size?
Bi noktada limiti fazla zorluyosa saplantılıdır, korkutur...
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSanırım ben ikisiyim de. saplantili bir hale dönüşüyor herşey ben de
23 Yorumla- +1 yıl
Bu kötü bir şey değil mi sence de
Cevap sahibi+1 yılTabiki kötü. ama elin de olmuyor insanın. hırsıni kontrol edemiyor
- +1 yıl
Etmeye çalışmalısın ama
+1 yıluğraşı zorlamaya geçmişse saplantıdır ama bir iki daha etrafınd agezmiş ve bırakmışsa sevmiş denemiştir olmamıştır
10 Yorumla
+1 yılSaplantılı olmasa bile egosu incinmiş ve onu tamir etmeye çalışan biridir. Yani ısrarlarına karşılık alsa bile kendisi terk edecektir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 854 cevap paylaştı. Buna taciz deniyor aslında ama maalesef bazı kadınlar bunu ‘sevgi’ ya da ‘aşk’ zannediyor. Buradaki birkaç yorumda dahi görülebilir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Aşık olsa istenmediği yerde durmaz, benden daha iyi kıymetini bilen biri çıkar inş. der çeker gider.
20 Yorumla3 seferden sonrası saplantılı heralde yani bir insan istenilmediğini anlamalı.
20 Yorumla
+1 yılKarşıda gerçekten bitmisse herşey uzatılmamali çünkü kişilere zarar verir..
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHiç tarzım değil Üstüne düşmeyince de çekip gidiyorlar Teklifi de sevgiyi de buldukça ilerlerim
10 Yorumla
+1 yılAşk aşırıya kaçarsa kendini kontrol edemeyen kişilerde saplantıya dönüşür
10 Yorumla
+1 yılSaplantıya karışık aşk. Galiba çabalamaya değer gördüğün insanı kolay bırakasın gelmiyor
10 Yorumlakendisini hiçbir zaman rahatsız etmedim yıllardır aşığım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılReddeden insan engellemeli mi?
Engellememesinin nedenleri ne olabilir?10 Yorumla
+1 yılİnsan vazgeçemiyorsa, ya elde edemiyordur saplantıdır, ya da kül kömür aşıktır..
10 Yorumla
+1 yılAşkta olabilir saplanti da
Saplanti olup olmadigini anlamak icin kendine sunu sor o bana evet dedikten sonra ne olur neler degisir aramizda ya da ona olan duygularimda cevap vermekte gecikiyorsan bence saplantidir10 YorumlaAşıksa red edemezsin, seveni bulmuşken bu devirde ya Ğider gelmezse. Aşık deyildir red edildiyse. Hala uğraşana saplantı diyebiliriz lakin ben bu na saplantıda olda yüzsüz insan derim. Red edilmişsin karşıdan bişey yok ise tabi. Denyonun biri. Bence
10 Yorumla
+1 yıltabii ki saplantılıdır karşısında ki istememesine rağmen neden uğraşırsın ki evet duyguların bir an da uçup gitmez ama onları konturol etmen gerekir sevgili yerine arkadaş olmayı dene
10 Yorumla
+1 yılBu kişiden kişiye değişir saplantılık bana göre normal değil ve sorunlu bir şeydir kimse kimseyi saplantı haline getiricek kadar sevmemeli bence hem kendine hemde sevdiği kişiye yazık etmiş olur
10 Yorumlaaşıkta olabilir sonuçta aşk olunca gurur yapamıyorsunuz onun gitmesi senin bi kez daha deneyelim demen senden hala vazgeçmemesini istemen bunlar senden ayrılmak istediğini bile bile yapmak zordur
10 Yorumla
+1 yılEğer aşkını o insanın gözüne vurmaya çalışıyorsa saplantı kendi içinde yaşayıp bitmesini bekliyorsa aşktır
20 YorumlaSaplantıdan başka bişey değil
225 Yorumla- +1 yıl
Saplantı yapan biri oldu mu sana
- +1 yıl
Nasıl atlattın onu :D
- +1 yıl
Öyle mi uzaklaştı yani
- +1 yıl
Dikkat et sen yinede
- +1 yıl
İyi et ama çok iyi dikkat et ;)
- +1 yıl
Sana ne denebilir ki...
- +1 yıl
Bana yapan sendin sıra bende
- +1 yıl
Neyse peşinmdeyim artık hadi byss
- +1 yıl
Görevini elinden almak istemem o yüzden değilim :D
- +1 yıl
Kızların peşine niye takılıyım , sen benimle uğraştın bende seninle uğrasıyorum :D
- +1 yıl
Bakalım :)
- +1 yıl
@dlmssd oda ne yaaa jsjsjsjjjs yeniliyor muu
+1 yılNeden ve nasıl reddedildiğine bağlı.
25 Yorumla- +1 yıl
O nasıl oluyor yani?
- +1 yıl
Yani kızdığı için reddettiyse gönlünü almak için uğraşabilirsin ama gerçekten istemiyorsa durmalısın.
- +1 yıl
Kızdığı için reddeden var mı ya da kızdığı için reddettiğini neye dayanarak düşünceksin?
- +1 yıl
Tavırlarından? Mesela bir yanlış mı yaptım diye düşünebilirsin
- +1 yıl
Oda bi seçenek 😂
+1 yılTakıntılı manyak tır net kork o insandan her zarar gelir
30 YorumlaReddetme şekline bağlı bence. Net bir şekilde hayır denildiği halde ısrar ediyorsa takıntı haline getirmiş demektir.
10 Yorumla
+1 yılAşk karşılıklıdır reddedildikten sonra sebebini sorması normal olabilir ama peşinden koşması normal değil bu saplantı iki tarafa da zarar verir
10 Yorumla
+1 yılAşık değildir sadece bir yobazdır. Çünkü takıntı haline yanı elde etme çabasına girmiştir sadece asla aşık degildir
10 Yorumla
+1 yılYa seven insan haksız taraf kimse kendini affettirefek herşeyi yapar ama saplantılı bir aşk ise sevdiğinede kıyar tehditte eder peşinden asla ayrılmaz
10 YorumlaSaplantı olma ihtimali yüksek, reddedildiği halde üzerine gitmek hırs yapar, hırsın sonunda ilişki zarara uğrar
10 YorumlaYakışıklıysa aşık çirkinse sapık.
13 Yorumla- +1 yıl
Çoğu kadının yaklaşımı böyle mi yani :D
- +1 yıl
Evet bakma yorumlara atıp tutuyorlar.
- +1 yıl
Ahahah :D
+1 yılyok bu sefer inadından
11 Yorumla- +1 yıl
Bu sefer derken 😂
+1 yılReddedilse bile aşk devam eder rekorum 3 yıl benim ama bundan uzun ya da kısa da olabilir
20 YorumlaReddetmiş o kişi ya niye hala çabalıyorlar anlamıyorum gereksiz zaman kaybı
20 Yorumla
+1 yılRuh hastasıdır zor kurtuldum
110 Yorumla- +1 yıl
Ne yaptın kurtulmak için?
- +1 yıl
Senelerimi aldı diyebilirim, En son açıkça konuştum bana zarar veriyosun sevgi bu değil bi ailen olsun seni seven bi eşin çocukların olsun o ben değilim vazgeç artık dedim ağlayıp gitmişti, şimdi evlenmiş çocuğu falan var.. zor yav
- +1 yıl
vay be sen evde mi kaldın 😂
- +1 yıl
O niye ki 😕
- +1 yıl
Takılmak istedim bi an nedense 😊
- +1 yıl
Ehehehe 😬
- +1 yıl
Sen şimdi uyuz olup sorumu falan şikayet edersin aman vazgeçtim🤪😂
- +1 yıl
Yok yav aybediyon ama
- +1 yıl
Ahaha 😂 tamam o zaman kalmışsın 😂
- +1 yıl
😒😒😒
+1 yılFena uğraşıyorsa ve psikopata bağladıysa sürekli sana ulaşmayı deniyorsa saplantılı
20 Yorumla
+1 yılBu soru tam benlik bn aşığım ama herkes bana saplantılı der
10 Yorumla
+1 yılAşk uzun süre karşılık bulamadığı zaman saplantı yaratır.
10 Yorumla
+1 yılTakıntıdır seven insan reddedilince kırmamak için rahatsızlık vermez sevdiğine
10 Yorumla
+1 yılReddedilmesine rağmen ugraşan ınsan yüzsüz insandır :)
10 Yorumla- Devamını Gör (67)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat