Kesinlikle önemli. Evlilik dediğimiz şey sadece sevgiyle yürüyebilecek de bir kurum değil zaten. Dinde, dindarlıkta, kültürde mutlaka denklik aranmalıdır. Ama bu denkliğin ölçüleri sabit değildir. Kişiler ve aileleri bu konuları istişare ederek ortak bir noktaya varabiliyorlarsa ne güzel. Ama uyuşma yoksa daha başlamadan nihayete erdirmek en doğru olandır.
2
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Katılıyorum kardeşim zaten uyuşmazlık olunca yavaş yavaş sevgide bitiyor
Aynen bende sürekli tartışma olursa araya soğukluk girer diyince herkes ne alaka diyor.. Bu kadar severek boşananda aşklarindan boşaniyolar zaten😊 Haklısın kardeşim Allah'tan başkasına körü körüne baglanilmamali bence
Tabiki önemli bir faktör. Kişiliği benim ile örtüşüyorsa , aynı olaya birlikte gülüp birlikte ağlıyorsak , bir yola baktığımızda aynı şeyleri görüyorsak benim için dengim o'dur.
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok güzel düşünüyorsun😊 Rabbim denginle karşılaştırsin inşaAllah:))
Merhaba, Evet evlilikte denklik önemlidir, hatta çok önemlidir, illa ki denk olmalı yoksa olmuyor! Her şey karışıklı olmalı aksi yoruyor üzüyor!
Eskiden pek değer önem vermiyordum, gönüller bir olsun diyordum, şimdi çok önemli, benim gibi olacaksa olsun, olmayacak ise hiç boşuna zaman harcamayalım! 😅
Kişilik ve karakter olarak denk olmalı! 😅
3
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Rabbim dengin olan kişiyle gönüllerinizi birleştirsin inşaAllah : )
Denklik önemli..."Davul bile dengi dengine çalar" demişler... Denk olmazsa, 40 türlü sıkıntısı olur... Gerek maddi, gerek manevi, gerek fiziki, gerek düşünsel...
Kültür denkliği kafa uyuşması önemli. Denk olmalı. Para ve statü çok önemli değil. Yaş da çok değil ama önemli bi yere kadar. Ten uyumu cinsel uyum bunlar da önemli. Genel bi ortalama yaparsak evet önemli
geçen gün erkek arkadaşımla bu konuda bir tık tartıştık bana senin yetiştirilme tarzın çok farklı bizim kültürlerimiz farklı diye çıkıştı :)) kültür farkının aşılacak bişey olduğunu düşünüyorum ama bilemiyorummm
Kafa uyumu ve kültür farkı olan iki kişi zaten anlaşamaz ki yani ben futbol severim o opera piyano felan felan bunlar olabilir ama temel konular aynı olmalı yoksa nasıl anlasicaz özellikle ben çok dik bı insanimdir