Din'en ve ilahi gücün de sevmediği ve mazlumun sahibi ben'im dediği bir norm, emirdir ah almamak, kul hakkına girmemek. Bunun kadını ya da erkeği olmadığı üzere herhangi bir canlıya kötü muamele de yasak ve ayıptır. Yanılmıyorsam da Ali İmran 4. Ayetinde buna açıklık getirilmiştir. "Kulunun ah'ını kimseye bırakmaz, cezasını verir diye buyurmaktadır.
Maalesef günümüzde "İyi" erkeklerin üzerine çok fazla gidiliyor sanki.
Bayanlar siz de haklısınız. Bu zamanda "Sapık, tacizci, abaza" kavramlarına yakışan çok erkek var. Lakin "İyi niyetli, kalbi temiz" erkeklerde var.
Zamanında erkekler kadınların ahını çok aldı. Taciz etti, tecavüz etti, şiddet uyguladı, canına kıydı. Bunları yapanların hesabını elbet biri sorar. Kimse cezasız kalmaz.
Bu zamanın en büyük problemi "Güven Duygusu" Bayanlar erkeklere güvenmiyor. Nitekim haklılar. İnsanları bir görüşte tanıyamazlar. Sapık mı, iyi niyetli mi olduğunu görmezler. Ama bazı bayanlar şunu yapıyor; Bir erkek bir bayanı üzüyor, taciz ediyor vs vs. Sonra bayan şunu diyor "Tüm erkekler aynı, hepsinin Allah belasını versin"
Tüm erkekleri aynı kefeye koyarak ah alıyorsunuz. Temiz kalpli erkeklere şans vermiyorsunuz. En ufak örnek; Bir bayan vardı burada. Paylaşımları güzeldi, konuşmasını bilen, kültürlü bir bayandı. "Merhaba" yazdım. Bir kaç dakika sonra mesaj geldi. "Uzak dur benden pis sapık" Merhaba dedim. Bayanın namusuna göz dikmedim, hanımefendiye yürümedim. Efendi bir şekilde merhaba yazdım ve bu ibareyle karşılaşıp engellendim.
Bayanlar iyi ve kötüyü seçmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Dakika birden kestirip atmamanız gerekiyor.
Kötülüklerle dolu bir dünyada yaşıyor olabiliriz. Ama iyi insanlar hala var. Unutmayın. 🍀 🌷
"Kadın şiirdir, şairi belli olmayan. Kadın çiçektir, koklamaya bile kıyılamayan. Kadın meltemdir ılık ılık eser ama bir kırıldı mı fırtına gibi yıkar geçer…"
Şunu soyleyim bazen Allah inancım bitiyor. Işte kuran da her şey taahhüt ediliyor. Düşünüyorum bazen çıkamıyorum. Evet kadınlar için doğru. Kendi adıma şöyle düşünüyorum. Ben hem yetimim hem de öksüzüm. Işte bir kız vardı geçen gün ayrıldı. Bana dedi ki, hakkini helal eder misin dedi? Hayır dedim. Millet suratıma baktı. Kız afalladı ama tekrar etti. Hayır hakkımı sana helal etmiyorum. Kız ağlamak üzereydi. Neden dedi? Kıza ben yetim ve öksüz olarak sana tapacak kadar Allahi unuttum. Bunda senin payın istediğin gibi giyindin. Ben de istediğim baktım dedim. Etmiyorum Allah nasip ederse diğer dünyada dedim. Bu dünya da hukuk açısından haksızım. Ama sen de toprak altına girince davacıyım dedim cıktı gitti
Allah inancın bitmesin hakkında hayırlısı buymuş bende bu yüzden yazdım danışmanımın biri seansta işlerim yolunda gitmiyor dedi çok güzel kız nedeninide kendi söyledi çok erkeğin ah'ını aldım dedi hakında hayırlısı buymuş üzülme
Gerçekten Allah olsaydı ya canımı alırdı ya da canımı acitana cezasını verirdi. Neden canımı allmaz Allah ki? Hadi geçtim. Öyle bir şey olsa neden bana derman vermedi?
Erkek ya da kadın farketmez ben her canlıya saygı duyan biriyim her canlının hakları vardır. Ama burda bahsedilen daha çok su sanırım deneyimlerimden yola çıkarak bir çok kadın öç almaya meyillidir. Mesela iyi de ayrılsa erkek, kadın acı çekmesini ister çekmiyorsa kendi çektirmeye çalışır :)))
Hiçbir kimsenin ahını almamak tam tersine hayır duasını alabilmek gerekir. Ah tuttu mu herkese , çevresine kadar etkili olur. Geri dönüşü olmayan bir yol gibi düşünürüm. Allah korusun öyle şeyler kötüdür. Ciddi sıkıntıdır.
canı yanan sabretsin can yakan canının yanacağı günü beklesin demiş.. cinsiyetcilikten uzak olup önce adem sonra adam sonra mümin sonra muhsin olmak gerek cinsiyet bunlardan sonra!
Kendimde vücut bulmuş hali bir sevgilimin ahını aldım kız çok ağlamıştı çok üzülmüştü ama ne oldu sonra ben kızı deli gibi istiyorum herzaman rüyalarda heranimda sanki çok geç olduğunu biliyorum bir umut küçücük bir sans yokmudur diyorum bazen
Teşekkür ederim ama erkek veya kadın fark etmez insan olmak önemli olan ne yani bu öküzüttin hazretlerine gore sadece bir erkek bir kadinın ahını ala bilir bir kadın bir kadının ahını alamaz mı
kadının duygusu var sevilmek istiyor değer görmek istiyor ilgi istiyor oysaki biz öyle miyiz? zaten biz bitkiyiz duygularımız yok sevilmek istemiyoruz ilgi istemiyoruz tek kadınlarda var bu duygu his