Merhaba arkadaşlar. Lütfen sadece bilgisi olanlar, ayrımcılık yapmayanlar yazsın, bu mesele benim için önemli.
Yeni tanıştığım biri var.
Aşiret Gelini
Kendisi Mardinli. Aşiret çocuğuymuş. Herşey gayet güzel gidiyor. Ama bana bugün kan davası olduğunu söyledi. O bölgede böyle şeyler normal midir? İleride sorun olur mu? Kendisi çok iyi birisi. Onunla olmamın avantajları dezavantajları nelerdir? Onunla mutlu olabilir miyim? Siz olsanız ne yapardınız?
Gidip gitmemek kişinin kendisine bağlı bir durum. Avantaj olarak zengin oluyorlar, koruyucu oluyorlar sanırım. Ama kan davası var diyorsun. Onların gelini olmak zor, şartları az çok biliyorsun zaten yazmışsın. Onları göze alıyorsan ciddi düşünebilirsin.
Bende Mardinliyim aşiret kan davası çok geride kalmış konuştuğun kişi abartmış korkma çok samimi insanlardır ne yazık ki doğu lafını duyanlar önyargılarla yaklaşıyorlar abartılıyor, aşiret varsa bile senin yararına olur ne güzel bol bol altın takarlar 😄 Gelen gidenleri çoktur misafirlikleri yoğundur kalabalıklardır bunlar sorun olmaz doyorsan gelin gidebilirsinn.
Kan davası nedir ya sen bunu öğrendiğin an konuşmayı kesmen lazımdı aşiret kızı olmayan Bi insan aşiret erkeğiyle olan evliliğinde rahat olamaz mutlu da olamaz çok tuhaf değişik adetleri gelenek görenek leri var ayak uydurman çok zor heleki kan davaları vs varsa çok zor kurtar kendini kızım bu işin sonu elbet sanada dokunur sadece erkekleri ilgilendirmiyor
Aşiret içerisinden biriysen veya aşiret kültürüne yakın bir kültür ile büyüdüysen ve bu kültürü biliyorsan sorun olmayabilir ama tamamen Batı kültürüyle yetişmiş biriysen sırf altın vesaire gibi göz dolduran şeyler için evlilik yapılmaz bunu iyi düşünmek gerekir ileride büyük sorunlar çıkabilir
Ben de Mardinliyim ama konuştuğun kişi abartmış gibime geldi. Kan davası gibi şeyler çok geçmişte kalan şeyler. Birbirinden hoşlanmayan aileler elbette var ama öyle kan dökmek vs bunlar pek kalmadı ya. Aşiret çocuğuyum demiş ama aşiretin neresinde? :D Aşirette önemli bir yerdeyse ailesi bil ki ailenin geleni gideni çok olur. Misafir seven bir insansan ve zırt pırt ziyaretler yaparım diyorsan sorun yok.
dedelerimizin zamanından anlatılan tek tük bir şeyler varmış tabii ki ama şu an öyle şeyler kalmadı. insanlar doğu lafını duyunca insanları kan kusucu sanıyor. :)
Genel anlamda doğu kültürünü sevmediğim için gitmem, uzak dur bence. Hizmetçi olursun gidersen kan davaları bitmez artı boşanamazsın bile o evden tabutun çıkar ancak namus meselesi olur vs vs
Kendine güvenen gitmeli bence... benim kişilk karakterimden ödün vermemi istemezlerse bende giderim.. kalabalık aile akrabalık herzamn için daha güzeldir...
Kacinci yuzyildayiz yaa kan davasi mi var hâlâ ben olsam gitmem oraya cunku sevdigin kisi her ne kadar iyi biri de olsa sonucta o ailede büyümüş onlarin etkisi onda da olur
Kendi ağzınızla söylediniz zaten kan davası var diye öldürülecek kişi bittiğinde sizin eşinizi öldürecekler erkekler öldürülür çünkü kan davasında. Hala böyle şeyler kalmış demek ki. Geçmişte kaldı sanıyordum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Geçen öyle bir talibim oldu. Reddettim tabi ki zor yani aile yapıları falan çatışmalı, macera dolu bir evlilik olabilir gibi :d bilemedim karar senin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Uzak dur burda bi kiz mardinli biriyle evlenmisti adam bizim burda çalişamazsın demiş başka insan mi kalmadı
aöıkçası ben de benzer bir durum yaşadım çok ama çok zor birşey abim bizden kaçıp evlendi daha sonra eşi kendi borçtan çıksın diye abimi feda etti bence asla yapma
ya bende aşiret kızıyım artık kan davası vs kalmadı eskisi gibi yok hatta. seviyorsan o da seni seviyorsa bi sorun olmaz ama tabi ailesi sülalesi nedir necidir yine de bak derim