İlişkide düşünmek adına bir süre ara vermek/görüşmemek doğru bir yöntem mi yoksa daha da uzaklaştırır mı?

Sevgilimle tartıştırken bana küfür etti ve terk etti tabii sonra ben onunla iki gün konuşmadım sonra çok pişman olduğunu hatalarinin farkında olduğunu düzelteceğini vs söyledi. Bu arada ayrı sehirlerdeyiz ben üniversite okuyorum. Tartismalar vs telefonla oluyor. Beni aramamasi gerektiğini en azından düşünmem gerektiğini söyledim. Üstünden 3-4 gün geçti ve bugün aradım. Konuştuk biraz daha düşünmem gerektiğine yani biraz daha görüşmememiz gerektiğine karar verdik. Ben hala onu affedip affedemeyeceģimi bilmiyorum. Bir yıllık ilişki ve çok yıprandım. Bu bir süre görüşmeme olayı iyi bir fikir mi? Tecrübe edeniniz var mı?
Güncellemeler
+1 yıl
Şöyle; düşünmek istiyorum, düşünüyorum daha doğrusu, karar veremiyorum, ne istediğimi bilmiyorum ve bulmaya çalışıyorum. İşin özünde ; doğru kararı vermeye çalışıyorum. Bu yüzden hem etkisi altında olmamak için hem de kalp kırıklığımdan dolayı görüşmek istemedim. Ama bu süreçte görüşmeyerek acaba onsuzluğun provasını mı yapıyorum kendimi mi alıştırıyorum farkında olmadan diye düşünüyorum.
İlişkide düşünmek adına bir süre ara vermek/görüşmemek doğru bir yöntem mi yoksa daha da uzaklaştırır mı?