Merhabas🎈 "Kendi soruma hemen cevap vereyim; İnsan birine gerçekten aşıksa ona ihanet edebileceği ortamda bulunmamaya özen göstermelidir. Tamam insan sarhoş olunca kendini kaybediyor bu doğru ama sarhoş olmadan önce kendini öyle bir ortamın içine sokmamalıdır. Bu durumda sevgilisini affeden çok net bir şekilde ne yaptığını bilmez ve acınası biridir." Bu konuda sen ne düşünüyorsun? Söylesene...🎈
"Sarhoştum hatırlamıyorum" aldatma için geçerli bir bahane midir?
Hiç bir söz aldatmanın kılıfı olamaz, sarhoşluk veya başka bir durum aldatmayı meşru kılamaz. Seven değer veren insan o ortamda bulunmayacak, alkol alıp da bir yanlışa düşebileceğini önceden görüp oradan ayrılacak. Aldatmak birinin duygularıyla oynamak çok aşağılıkça bir şey.
Sarhoşken yaşanılan ilişkiyi kim hatırlamaz ki 🤣 zevk veren süreç aklından çok hormonlarını tetikler. Ve senin haraketini sağlayan beyin sinyalleridir. Kimi zaman uykulu zamanlarında anlama güçlüğü çekersin. Bu da sinyallerin seni uyumaya odaklamaya çalısmasıdır. Yani şu ki. Hormonlar da beyin sinyallerini uyarır. Ve bu süreç akılda kalıcı olur irade ve istek yoluyla gerçekleşir. Beyin bunu unutturmaz.
Aldatmanın herhangi bir bahanesi olabileceğine inanmıyorum ben. Bilinci yerinde değilken aldatan biri demek ki normalde de bunu düşünüyor ama kendini bastırıyor demektir ki zaten aldatma düşünmeyle başlar.
Hayır değildir çünkü gerçekten seven bu riskin önlemini almasını da bilir ve başka bir erkekle de kendi sevgilisi yanında değilken içmesin bi zahmet bu gavatlıkta kaçıncı boyut cidden?
İlk defa alkolle karşılaşmış ve alkolun etkisine yabancı yeni yetişkinliğe geçmiş bir genç için alkol mazereti kabul görebilir ama alkolü sürekli alan birinin davranışlarında değişim olmaz ama iç sesi biraz açığa çıkar
Aldatmak korkaklıktır bana göre. Bir bahanenin arkasına sığınmak da aynı şey gibi; sı*çıyor, sıvazlıyor bir de üstüne çiçek dikiyor hesabı. Cesaretsiz ve korkak biri için üzülemem dahi böyle bir şey başıma gelse...
Gerçekten aşık insanın bahanesi olmaz. Çünkü aşıksa aldatma ihtimali olan durumların içine girmez. Sarhoştum, boşluğa düştüm, kafam karıştı bunlar tamamen kılıf. Aşık değildim ve aldattım bu kadar basittir ihanetin açıklaması
Aldatma için geçerli bir bahane yoktur, karşı tarafı bir kaç saatlik zevk için değişmek demektir. Ve aldatan bir bireye söylenebilecek bir söz yoktur, saadece boşluk yani artık bir ismi bile hak etmez.
Tabikide bu bir bahane bile olmamalı. Aldatmanın yok sarhoştum hatirlamiyorum , yok gazozuma ilaç attılar ' ı olmaz. Hatta aldatma denen hadise karşıdaki insani salak yerine koyması değil de kendini kandırmasindan başka bir şey değildir. Basitleşmeyin, bahanelerle kendinizi kandırmayın..
kesinlikle kabul edilemez. demek ki icinde varmis insan sarhos olunca gercek dusunceleri cikarmis filtresiz. demek ki zaten yapabilirmis ama kendini tutuyomus...