Aşk İlişkileri konusunda 452 cevap paylaştı.
Olgunluk, doğuştan değil eğitim ile görgü ve kültür ile kazanılan bir olgudur.
Olgunluk, güçlünün yanında değil haklının yanında yer almaktır.
Olgunluk, zayıfı ezmemek, güçlünün önünde diz çökmemektir.
Olgunluk, insanı insan olarak görmek, insana saygı duymak demektir.
Olgunluk, nerede ve nasıl davranacağını bilmektir.
Olgunluk, gerçek hoşgörüye sahip olabilmektir.
Olgunluk, sabretmeyi bilmektir.
Olgunluk, bir yaşam biçimidir, insan bunu hangi yaşta öğrenirse o yaşta olgundur.
* Olgun insan, öncelikle bağımsız bir kişilik sahibi, omuzları üzerinde bir baş taşıdığının farkında olan ve o başın da düşünmek ve karar için yaratıldığını bilen, içerisinde bir yürek taşıyan ve bu yüreğin sevmeye ve nefret etmeye yaradığını bilen, " giydirilmiş kalas " gibi sıradan, olmayan insandır.
* Olgun insan, kendi kendisiyle barışık, dolaysıyla kendisini bilen, sınırlarını, gücünü, zaafını, meziyetlerini bilen, hep kendi olmaya çalışıp bir başkası olmak için çırpınmayan, taklitçi değil özgün olan insandır.
* Olgun insan, duygu, düşünce ve eylem dengesini kurmuş insandır. Ne aşkını mantığına feda eder ne mantığını aşkına. Önce düşünür, sonra inanır, en sonunda yapar. Düşüncesi inancıyla, inancı eylemiyle, eylemi düşüncesiyle çatışmaz.
* Olgun insan, zayıf ve güçlü yönlerini tanıyıp, heyecan ve içgüdülerini yönlendirmesini bilen insandır. Heyecan ve içgüdülerini yönlendirmek yerine onların kendisini yönlendirdiği insan, içgüdülerinin ve ayartıcı öz benliğinin (nefs) esiri olur. İçgüdülerin ve öz benliğin ayartıcı duygularını kontrol eden insanlar, güçlü bir iç denetimine sahip olan insanlardır.
* Olgun insan, insani duyguları yok saymaz, onları yönlendirir ve terbiye eder. Mesela kızmak insani bir duygudur, eğer terbiye edilirse insanın ve hakikatin değer ve onurunu korur. Eğer edilmezse, bir zaafa dönüşür ve insanı tutsak eder.(Alıntı)
Can Yücel’in dediği gibi;
Ben;
Benden olgun insan isterim karşımda!
Benden dürüst,
En ufak dalgada,
Arkasını dönmeyecek kadar olgun.
Arkamı döndüğümde,
Sırtımdan vurmayacak kadar güvenilir.
Bir o kadar cesaretli olmalı.
Yağmurdan ıslanıp, fırtınadan kaçmamalı.
Ayağı taşa takılınca kayadan korkmamalı.
İşine gelince sevip,
Zoru görünce bırakmamalı.
Psikologlara göre, sizi kıran birine zarar vermek yerine onu anlamaya çalıştığınızda olgunluk evresini tamamlamış oluyorsunuz.
Sanırım bu cevap yeterli00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılInsani yas olgunlastirmaz. Yasadiklari ve tecrubeleri olgunlastirir. Yas insani sadece curutur eskitir yorar bitkinlik katar. Ha bazi avellerde boyle der la daha yasi 20 ne yasamiski ne tecrubesi olgunlugu olacak. Iste zaten bu cumleyi kuran kisi ve o yasina kadar bisey yasamamistir. ben 18 yasima kadar bile bircok sey yasadim bi dunya insan tanidim bi dunta zorluk cektim. Yani Şu an 18 yasinda biriylede tanistigimda belki bununda ogrendigi cozdugu bir farkli tecrubesi vardir diye dusunup can kulagimla dinler saygi gosteririm yasina... 35 yasinda cok bebe tanidim hic bir yasanmisligi olmayan. ve 16 18 yaslarinda cok cocuk gordum yasanmisliklari onlari 35 yaslarina iten. Hayat bu kimini erken olgunlastirir kimini gec. Kimi zorluklarla erken müdahale eder kimisi gec. Bir meyve agacini dusun cicek verir . ayni mevsimde ama kimi meyve erken olgunlasir. Kimisi ilk meyveden 1.5 ay sonra olgunlasir ama ayni zamanda ciceklenmeye girmistir. biri golgede kalir gunes gormemistir bu sebebten gelismemistir. misal tum herkes lisede ailesi ile birlikteyken ben truzime yatili gidip calisirdim gece clublerinde lise 1 lise 2 de basladim. Farkli insanlar farkli ve basliyorsun artik insanlari sahtesi cikarcisi bir cok insan taniyiyorsun bir cok darbe aliyorsun. Ben lise 1. den bu yana hep kendi ayaklarimin uzerinde durdum. Tum kisisel ihtiyaclarimi bile kendim karsiladim ve artanlariylada evimin giderlerene verdim. Ama bakiyorum 30 35 yasinda olup daha kendi evinin gecimini yapamayan insanlar var. tabiki sadece calismak degil Insanlari olgunlastiran . cok yenilmek. ccok dusmek. cok darbe yemek cok kandirilmak kazık yemek aldatilmak para batirmak. Ben bu yasima kadar 150 bin tl batirdirm giristigim islerde. Bu para benim kazancimdi hep. Bi abi vardi ornek aldigim takdir ettigim ozendigim. hep derdi bana kardesim en dibi gormeden en zirveyi goremezsin. Unutma her basarmis olanlarin gecmisinde dibi gormuslukleri vardir. Sen bu gun bu paralari batirmasaydin ilerde zirvedeyken buna benzer yanlis dusuncelrrin ve eksik plan yapmanin hatalari yuzunden zirveden cakilirdirn en dibe. Simdi sana soruyorum 0. Kattan -1 e dusmeyimi isterdin yoksa 100. Kattan mi -1 e dusmeyi mi. Bende tabiki 0 dan demistim. Ozaman bu batirdiklarina üzülme. Zirveden dibe cakilmaktansa simdiden cakilip tecrube edinmek sana daha faydali. Cunku o yanlis adimlari girisimlerinde bir daha yapacagini asla tahmin etmem demisti. Sana inanıyorum basaricaksin demisti.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@veteba32 basarmak kisiye gore degisir kimine gore basarmis olabilirim. Ama kendime gore hayir daha basaramadim. Cunku benim hedefim cok daha buyuk. Altimdaki bir bmw bir ev degil bunlara sahip olduğum için basardim diyemicem cunku bunlara salak olmayan her insan ulaşabilir.
- Aşk İlişkileri konusunda 774 cevap paylaştı.
+1 yılaynen öyle agresif hanım onlar kartlaşmış oluyor :D :D :D O olgun dayılar resimdekiler gibi mesela daha çok yaşları 50-60 yaş arası olur bunların, ANTROPOZ girmiş ve icraatı çeneye vuran dayılardır. olgunluk düşünce ve davranışlarla gözlenebilen bir durumdur.
Olgunluk, bencillikten arınmak, tüy gibi hafif ve huzurlu olmak, gerektiğinde huzuru sağlamaktır.
Olgunluk, masumiyet ve gerektiğinde küçük bile olsan büyük olmak, olmaya çalışmaktır.
Olgunluk, hayatın akışında parçalanmak değil bir bütün olarak kalabilmektir.:)01 Yorumla- +1 yıl
neden herkes olgunluk diyince bir yaş aralığından bahsediyor ki; halbuki soru sahibi bi yaş aralığı söylememiş :D :D :D hişt hişt agresif gene kimleri kızdırdın kız sabah sabah :D :D :D
Öncelikle ruhsal olgunluk ve bedensel olgunluğun kavramlarına bakman gerekiyor. En tecrübesiz yaş olgunluğu dahi kendi içinde bir takım tecrübeler barındırır. Yani olgunluk hem davranışı, hemde görsel hattı destekler. Soru güzel ama detay soruyu gölgeleyici nitelikte olmuş..
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
+1 yılşu kartlaşmış kelimesine sinir oluyorum sende bir gün kartlaşıcaksın unutma ayrıca bu yaptığın terbiyesizlik sınırına geliyor ona bakarsan onların gözünde de sizler küstah aklı beş karış havada olan ergen sürüsü oluyorsunuz ne oluyor yani böyle laf sokunca birbirinize
131 Yorumla
+1 yılBir yaş olarak olgunluk vardır , ki burda dayıların devreye girmesi normal.
Birde akıl olarak olgunluk vardır.
Ben kafa olarak olgun erkeği tercih ederim çünkü yaşı ilerlemesine rağmen aklı geri kalmış çok insan var60 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılOnların hayatın her rengini yaşamış oldukları için baya olgunlaşıyorlar.
Gerçek manada olgunlaşabilmek için, insanın gördüğü, duyduğu ve bildiği her şeyden ders alabilmesi önemlidir. Bunun içinde hayatı düşünerek, planlayarak, düzgün yaşabilme noktasına ilerlemesi gerekir. Maalesef günnümüzde aklıyla hayatını yönetebilen insan çok az.20 Yorumla
+1 yılSadece dayılar ile de kalsa iyi. “Olgun” kavramı sürekli yaşla bağdaştırılıyor. Bunu çoğu kişi yapıyor...
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Olgun erkek benim tabirimce herhangi bir konu veya olayda sakinliğini koruyabilen duygularının ve hislerinin sürüklediği yere gitmek yerine mantığını devreye sokabilen saçlarına hafif kır düşmüş yaşı henüz 35 ile 40 civarı olan iş güç sahibi bakımlı ve karizmatik erkektir..40 tan sonra azanı teneşir paklar derler.. dfdfdfd
00 YorumlaBurada olgun olmayan yok zaten. Sorsan herkes olgun. Olgunluk acıyla olur. Acı yaşamadan, zorluklar çekmeden kimse olgunluğun ne olduğunu bilemez. Olgunluk biraz da akılla ahlakla olur. Yine erdemli bir insan olmayı öğrenemeden ben olgunum demesin kimse.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 786 cevap paylaştı.
+1 yılKendimi bildim bileli olgunum ve çok şükür zerre kadar faydasını görmedim. Hep göze battım yeri geldi şamar oğlanı oldum. Zıpır tipler hep el üstünde tutuldu, sevildi, en güzel kızlarla beraber oldu, her işlerini aşırdırlar vs. Değişme şansım olsaydı olgunluktan bir an önce sıyrılırdım. Boş işler bunlar. Allah katında faydası varsa bilemem o başka konu.
00 Yorumla
+1 yılBen şimdi anlamadım 😕
Benim bildiğim olgunluk yaşı 40 ve üstü..
63’e kadar..
Eskiler 63 yaşını geçince “Haddi aştık..” deyip yaş söylemezlermiş..
Çünkü Resul-u Ekrem (asm) 63 yaşında vefat etmiştir had orasıdır..
#Vesselam05 Yorumla- +1 yıl
Kime göre? 10 yaşında biri için evet ama bana göre hayır :)
Abi/abla diyorum ben 40’lıklara 😕 - +1 yıl
E onu diyorum yani.. 63’ten sonrası için kartlaşmış denilebilir :))
Gençlik elden gidiyeah. Yakında dayılar kervanına biz de katılacaz.
00 Yorumla
+1 yılHerşey o ilk eskortun “olgun elit beyler 05xxxxx” reklamıyla başladı
60 YorumlaBizim kızlar moda kartlaşmış erkek de yarın hepsi kartlaşmış olur alıntı bir milletiz sonuç olarak sosyal medyanın ünlü yüzlerinin olgun erkek algısıyla 40++ dayıların ilgisini arttırıyorlar ee olgun erkek seviyoruz diyorlar.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılHahahha yorum çok yerinde olmuş 👍 😂 olgunluk mental bir durum olarak nitelendirmek lazım yaşla alakalı hayatı deneyimlemek ile alakalı hayata bakış açısıyla alakalı ama bu 45 yaşındaki biri olgundur anlamina gelmez
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. 30 yaşında bir erkekten davranışsal olgunluk beklenmez. Çünkü onlarda 20 yaşında normal genç kız zekası olur ancak. Erkekler hep geriden geldiği için olgunluk büyük oranda yaşla paralel seyreder.
10 Yorumla
+1 yılAynen katılıyorum sana bir ara koca koca adamlar yazıyordu bana neymiş olgun erkek severim yorumuma istinaden. Olgundan kastım karakteri olgun erkekti halbuki gel de anlat bunlara 🤦♀️
10 Yorumla40lı yaşları seviyorum ben de...
Ağır, olgun ve seviyeli tercihim. Gerçi kimse yok ama içimden geçen bu...20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Vücudunu bilmem ama kalbini ve beynini ep'ey kartlaşmış gördüm ;)
Buna ruhunda ayak uydurmuş olabilir, belki de bu yüzden @agresif sin...03 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. Genç erkek deyince de üstüne alınıyo onlar, sorunca 'onun gibleri cebimden çıkartırım ben' derler sdfhsjsksks
Yanisi herşeyi üstüne alınabilme kapasitesine sahip onlar uzak durmakta fayda var 😂02 Yorumlaherkesin tercihi başka nasıl 18 20 yaş çocuk olmuyorsa 30 35 dayı olmuyor büyüklere dayı derler parayı görünce dayının altından kalkmazlar
04 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 873 cevap paylaştı. Hayatımda gördüğüm en haklı yorum alnı olsa da öpsem fkskvlsmck
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılçünkü onlarında bir albenisi var. Baba kompleksi olan kızlarımız tarafından çokca tercih ediliyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBir gün sende "TEYZE" olacaksın.
Bir şarkı var ve sözleri aynen şöyle
Gençliğine güvenme
Yıllar alıp gidecek 😉😄10 Yorumla
+1 yılOlgun erkek deyince benim aklıma Rutkay Aziz, George Coloney falan geliyor 😁
12 Yorumla- +1 yıl
Ama adamlar karizmatik. Bu gerçeği görmezden gelemeyiz 😁
- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılBir kız kardeşe sahip değilim, bu yüzden teknik olarak dayı olma şansım da yok üzerime alınma durumum da.
01 Yorumla 😃 yaşantımda teyze dayı diyenim yok lakin bazen burada diyolar takılmıyorum saolsunlar ben kimseleri incitmem kimselerde kötü yazmaz
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılOlgunluk tecrübe ve beyinle alakalı bence 20 yaşında olup çok olgun arkadaşlarım var 40 yaşında velet gibi olanlar da var.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Yaşlı da olsan yakışıklı olacaksın. Tip önemli tip. Yoksa kimse adam yerine koymuyor.
Tip her şeydir00 YorumlaOlgunluğu zaman geçtikçe kazanılacak bir şey sanıyorlarda ondan. Halbuki zamanla olgunlaşan şey armuttur :D
00 YorumlaDayıların olgun anlayışı yaştan sebep ama bilmedikleri tek şey olgun siklerini hep elde iyi zannetmeleri ver bakalım fırına çalışıyor mu o 🤣
00 Yorumla
+1 yılUlannn varyaa bak yapma bõyle şeyler😂L. Dicaprio reis Cara Delevingne' a yürüyünce dayı etiketi yemişti bir ara
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılDetayı okuyunca bir kahkaha patlattım haberim olsun...😅🤣
01 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 466 cevap paylaştı.
+1 yılPeki kadınların aklına neden olgun dienilince kendilerinden 10 15 yaş büyük erkekler neden akıllarına geliyo
00 Yorumla
+1 yılErkeğin genel olgunluk çağı 40' dir.
O nedenle ister öyle baaaaakkk ister boyleeeee halllerindesin. Nasıl işine gelirse00 Yorumla
+1 yıl40 yaş üstü dayılar şu an "nası yanii🤤" jdnss
10 YorumlaOlgunluğun yaş ile alakası yok ki, yaşı küçük ama kafa yapısı olarak kendimden yaşça büyük olanlardan daha çok olgun insanlar var
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılSize çocuk dedikleri zaman neden alınıyorsanız onlar da buna sebep alınıyorlar...
10 Yorumla
+1 yılsen halt etmişsin. 40 yaşı aşmış olana olgun erkek denir. kafana göre tarif yapma
00 Yorumla
+1 yıl15 24 yaş arasına genç denir gerisi yaşlıdır. sende 25 olduğuna göre sende bizdensin artık..
00 Yorumla
+1 yılHahhhhaha😂😂dayi amca çekil bir önümü zu göremiyozzz yaa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bu adam 42 yaşında... Bunun neresi dayı? Adam taş gibi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılerkekler 40 ından sonra kendilerini 20 li delikanlı gibi sanıyor tabi belli bir evre idare edin canım :D
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 300 cevap paylaştı. soruyu okuyunca senin çok terbiyesiz biri olduğunu anladım
00 YorumlaGörseldeki ile farkları ne? bu herif yanınızdan geçse orgazm olursunuz xcvbnbvcxbnmö
00 YorumlaDayıdan kastınız resimdeki adamsa, muhtemelen kardeşi yaşındayımdır ama benden yakışıklı 😀
00 Yorumla
+1 yılÇünkü insanlarda şöyle bir algı var : olgunluk yaşla alakali.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılDayılar olgun derken sizden bahsetmiyoruz -kamu spotu
00 Yorumla
+1 yılGülmemeliyim gülmemeliyim😀😀 birazdan bana da taarruza geçerler
01 Yorumla
+1 yılOlgun erkek huyu, suyu, görüntüsü olgundur. Ama bakımlı ve kibardır benim gözümde 🥰
00 YorumlaToplumda olgunluk yaş kavramıyla bağdaştirildiği için olabilir mi 😀
00 Yorumla
+1 yıl25 yaşına gelen bir kadın benim için kartlasmistir.
Tazeler gelsin00 Yorumla
+1 yılBen bir dayı olarak üzerime alınıyorum. Sebebini bilmiyorum ama.
00 YorumlaBu senin fikrin 50 yaş üstünü beğenen de var keşke herkesin ağzından konuşmasaydin
00 Yorumla
+1 yıl25 yasında binlerce kişi ile yatmış Bı kadından daha kartı olamaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılOlgunluk yasla değil tabi ama ne kadar yaşlanırsan o kadar yasama şansın da var
00 Yorumla Olgun erkek denilince Talat Bulut profilinden başkasını tanımam
00 Yorumla
+1 yılBöyle dedin uyuyan devleri uyandırdın şimdi sen düşün😅
00 Yorumla
01 Yorumlaolgun demek zten yaş almış bilgisi görgüsü gelişmiş demek 18 25 yaşındaki erkeklrde bu aranmaz ne yaşadıki olgunlaşsın
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSenin verdiğin tanımın içinde değilim ama , sadece rakamlar yüksek o kadar, Rakamlarda hiç bir şey ifade etmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılcok ince bi noktaya ince bi sekilde değinmişsin. Oyuzden anlasilmamis olabilirsin😄 burda yazmak istediklerini cok basit bi dille anlatmalisin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAkli olgunluk mu fiziki olgunluk mu?
50 yaşında ki adama olgun diyen gördüm evet akli olarak olun oşabilirde fiziki olarak benim radarımda değil.00 Yorumla- Devamını Gör (59)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat