Sevgilime çocuk istemiyorum evlenince ben dedim ve bana resmen sanki pislik bir adammışım gibi davranmaya başladı. Çocuk istememek suç mu? Onun annelik hakkını elinden alıyormuşum. Saçma geldi bana biraz ve cidden bok gibi davranıyor bana şu an. Fikirlerinizi alabilir miyim?
Cevabın nedir?
Bir kızın en büyük hayali bir yuva kurup anne olmaktır sen sevgilinin elinden annelik duygusunu almaya çalışıyorsun. Bu hiç doğru bir şey değil. O zaman kısır bir bayan ile evlen diyeceğim ama oda çocuk yetiştirme kurumundan çocuk almak isteye bilir yani her türlü bir bayan anne olmak isteyecektir. Allah bize o yumurtalıkları boşuna vermedi. Evlendiğin bir bayan er ya da geç bebek isteyecektir sende ''hayır böyle bir sorumluluk istemiyorum'' dersen çekip gider dul kalırsın. Hem annen ve baban senin gibi bir sorumluluğu üstlenmişler seni büyütmüşler de sen kendi canından kanından birini mi büyütemeyeceksin.
07 Yorumla
Soran+1 yılBana kısır bir kadınla evlen diyorsun o zaman o gitsin çocuk isteyen bir adamla evlensin? Gerçi bu sebeple evlenmeyi de düşünmüyorum
Soran+1 yılonlar da saygı duyuyorlar evlen diye sıkıntı yok bizde. Ayrıca korunurum karımla ilişki yaşadığımda sıkıntı yok
Soran+1 yılasdfghjk evlenmesemde olur daha iyi günümü gün ederim
En İyi Cevaplar
1.5 haftadır yani yaklaşık 10 gündür hayatımda olan bir adamı baba yapmayı düşünmek tuhaf geldi bana kız arkadaşın fazla pembe bulutlarda uçmuş daha dur bakalım ilişki nereye gidecek...
sana gelince kendi sorumluluğunu ev geçindirme sorumluluğunu aile kurma sorumluluğunu almaya karar ver de sonra bebek sorumluluğu konusunda şikayet et..
sizce bu konularda ciddi ciddi karar vermek için hem çok yeni hem de yaşça küçük değilmisin? yaş kaç?03 Yorumla
Soran+1 yıl24 yaşındayım
- +1 yıl
küçük değilmişsiniz sözümü geri aldım :))
eee o zaman sorumluluklar almaya işin ucundan bucağından başlanmalı dediğim gibi kendi sorumluğunu alacaksın evlilik sorumluluğunu aile kurma sorumluluğunu sonrasında alınacak bebeğin sorumluluğu deve de kulak kalır belki o zaman sende çok farklı düşünürsün..
umarım şimdi anlatabildim :))
umarım anlatabildim
Soran+1 yılbana evlilik aile kurma bile çok uzak aslında ama neyse
haksızmı? bir kadın daha baska ne ısteyebılırki.. bir defa sen ondan annelilk içgüdüsünü aldıgında emin ol artık o kadın olmaz zaten, sen goremezsın bunu.. senın burada haklı oldugun tek konu varsa oda bunu erken vakıtde soylemış olman, ilerıde işler buyuyunce attıgınızın adımların ızı cıkmaya baslayınca soyleseydın emın ol dunyanın en berbat seyını yapmış olurdun, sımdı top onda..
ama bence sende bu konuyu sonuna dek dusunmelısın dunyaya bır eser bırakmak... soy devamı.. torun sevmek! yaslılıkda yalnız kalmamak, bır hepsını dusun bence..02 Yorumla
Soran+1 yılBen uzundur düşünüyorum bu konuyu zaten. Uzun düşünüşlerin sonucunda istemediğime karar verdim
- Aşk İlişkileri konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılharbi sana b. k gibi davranmak lazım haketmişsin
5 çocuk yapalım affet beni de hemen
koşşşş lan koşşşşş:D25 Yorumla
Soran+1 yıltamam lan koşuyorum hemen
- +1 yıl
sen şeyinin keyfini yapacan eşin anne olmak istiyorum diyecek cık diyecen
sende baba olacan işte
yenge her türlü doğurur o çocuğa da analık yapar belli
adam olana baba olmak yakışır
Soran+1 yılne alaka :D ben istemiyorum salla varsın adam demesinler. Çocuk sahibi olmayanlar adam değilse ohoo
- +1 yıl
baba olmayan adam değil demedim
adam olana baba olmak yakışır dedim
Soran+1 yılneyse saçma geldi bana
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
9Cevap
+1 yılBnce ortak yol bulunabilir. Mesala bir ark. im evlendiginde cocuk istemiyordu kocasi istiyordu. Anlâsma yaptilar kadin yirmi iki yasindaydi otuza gelince olur dedi. yirmili yaslarimda cocukla ugrasamam dedi otuz yasinda da dunya tatlisi bir kizi oldu.
01 Yorumla
Soran+1 yıluzun bir konu biraz. Sebeplerim başka
+1 yılYorumları okurken çığlık attım. Soru sahibinin görüşü belki değişmiştir hatta belki burada bile değildir ama bir insan çocuk istemek zorunda değil. O yüzden kimse pislik gibi davranamaz. Anne olmak isteyen baba olmak isteyen biriyle evlensin. Kimse kimseyi bir şeye zorlamasın yani. Bir de bir bayanın anne olmak en büyük isteği tarzında yorumlar :D gerçekten midem bulandı. Aynen tek amacımız anne olmak. En büyük emelimiz bu. Başka bir şey isteyemeyiz aynen.
40 Yorumla
+1 yılSacma,
Kolaymi anne baba olmak bu isler akil irade isidir ismekle olmuyor insan aklini kullanmali ustelik iliskiniz daha yeni bunun tadini cikarmak varken adi bile koyulmamis bir iliskide cocuk istemek de neymis,
Ben bir bayan olarak anneligin cocuk oyuncagi olmadiginin bilincindeyim
guldum ya... zaten ortalik egitimsiz annelerle dolmus!03 Yorumla
Soran+1 yılBen baştan söylemek istedim ona sadece
- +1 yıl
Sakin karsilikli konusun iliskinizi yasayin,
Soran+1 yılEn mantıklısı
- Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılYa o senin kendi fikrin, çocuk onun için vazgeçilmezse ve gelecek görmüyorsa ilişkinizde ayrılması lazım zaten. Ha ayrılmıyor, o zaman tripte atmayacak. Sen baştan söyleyerek iyi yapmışsın, kızla konuş bu durumu rahatsızsa bitirsin
11 Yorumla
Soran+1 yılKonuştum dürüstsün en azından dedi ama hakaretler hakaretler
+1 yılYapacak pek birşey yok aslında, yolun başında istemediğini söylemişsin artık gerisini o düşüncek. Ben çocuk istemeyen biriyle olmak istemezdim, bağrıma taş basardım yani:)) Bekle bakalım, o ne karar verecek...
03 Yorumla
Soran+1 yılen azından en başta söyledim. Bilsin ona göre davransın diye
- +1 yıl
Sen de haklısın ve ayrıca çok da dürüst bir davranış. Eski erkek arkadaşım, beraberliğimizin son zamanlarında itiraf etmişti bana en başlarda çocuk istemediğini, söylemeye çekindiğini ama fikrinin değiştiğini... 4 yıl beklememişsin sen en azından:))
Soran+1 yıl1.5 hafta diyorum bak çok yeni daha
+1 yılNasil kadinlar cocuk istemeyebiliyosa sende istemyebilirsin alttaki yorumlara takilma toplum bi algi kabullendi die kabulenmek cocuk istemek zorunda dilsin cocuga yatircan parayi esinle kendine harcarsim iste neguzel
10 Yorumla
+1 yılher kadın anne olmak ister bu onun en doğal hakkı. fakat tek başına alınacak bir karar değil tabiki iki tarafta istemeli. ama sen bu konuda biraz daha ılımlı olabilirsin.
07 Yorumla
Soran+1 yılBen o sorumluluğu alamam. Hayat boyu bir sorumluluk
- +1 yıl
ama sandığın kadar kötü bir sorumluluk değilki. senden bir parça olacak. iş sahibi olana kadar büyük sorumluluğun sonra kendi yolunu çizecek. hem şöyle düşün karınla birlikte birbaşınıza sürekli oturup boş evi beklemekten ne zevk alacalsınızki. bir süre sonra sıkar insanı. cicim ayları çabuk geçer. sürekli kazandığın parayı kendine harca harca nereye kadar. bebeğin senin geleceğe yatırımın olacak. sen yaşlandığında elin ayağın olacak. senin ona sorumluluğun olduğu kadar onunda sana sorumluluğu olacak. bence erken karar verme. çocuğu olmadığı için göz yaşı döken çok erkek biliyorum ben.
Soran+1 yılBenim istemediğim ve altına girmek istemedim bir sorumluluk
- +1 yıl
senin kararın tabi saygı duymak lazım ama bebek istemeyen bayan biraz zor bulursun. büyük aşkla bu konuda anlaşarak evlensen bile bir bayan er ya da geç bebek ister.
Soran+1 yılben ona dürüstüm istemediğimi söyledim baştan. Ona göre hayal kurup eder
- +1 yıl
hayırlısı olsun sizin için o zaman
Soran+1 yılteşekkürler
+1 yılşu an istemiyo olabilirsin ama evlendiğinde mutlaka çocuğun olsun isteyeceksin o yüzden kızdırma sevgilini derim ben :))
010 Yorumla
Soran+1 yılYok cidden istemiyorum. Ben o kadar fedakarlık yapamam. Hayatımdan kısıp onun için uğraşamam. Evet ego de istersen bencil de ama ben dürüstüm yalan dolan yapmıyorum. Bunu bilsin istedim sadece
- +1 yıl
evlendiğin zamanda eşin için fedakarlık yapmıcak mısın? sevgilinin sana davranışı gayet normal her kadın anne olmak ister. Çocuğun olduğunda ne kadar fadakarlık yaparsan yap az olduğunu düşüneceksin. Düşünceler sabit kalmaz :)
Soran+1 yılşimdi ben evlenmekte istemiyorum derdim ama vereceğin cevaptan korktum :D
Soran+1 yıl:D :D
- +1 yıl
evlenmek istemiyo musun uuu tam ayrılma sebebi :D
Soran+1 yılyok istemiyorum. Yani aslında ona çok karşı değilim benim için bir imza sadece toplum ve devlet gözünde legalleştirmek için birlikteliği
- +1 yıl
anladım hayırlısı olsun be
Soran+1 yılSağol ya
Her cinsin kendi görevi var. Madem görevini yapmak istemiyorsun, sen de bunu çocuk istemeyen bir kadınla gerçekleştir
02 Yorumla
Soran+1 yılGörev mantığı ile bakmak saçma bence
sacmalik. istemiyosan istemiyosundur pislik bir Adam gibi davranmakta neymis? bosver yaa takma öyle seylere. cok zoruna gittiyse kendine 20 cocuk isteyen birini bulsun.
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır üzülmüş olabilir anladım onu zaten, ama suç değil ki çocuk istememek
Soran+1 yılorasıda sıkıntı. Çocuk ağır ve hayat boyu sorumluluk getiren bir şey. Ben istemiyorum o sorumluluğu
Gizli Üye(36-45)+1 yılAnnem baban seni yaparak bir ömürlük sorumluluk almışlar ama. Çok yanlış düşünüyorsun. Yarın birgün yaşlanınca ne annen olacak yanında ne baban. Ve sana bakan kişi evladın olacak.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSen evlenip dünyanın öbür ucuna gidip babanı bıraktın mı?
Soran+1 yılAnnem babam o sorumluluğu alabilmiş yapmış ben alamıyorum o sorumluluğu
her kadın bir evlat sahibi olmak ister. sende bu duruma pek yatkın olmayınca çocuk sevmeyen biri olarak görmüş. daha sonra düşüneceğini söyle :)
013 Yorumla
Soran+1 yılhiç düşünmüyorsam ne demeliyim?
Soran+1 yılsevmem. Sevmem demiyim de o sorumluluğu alamam. Kendimde onu görmüyorum
Soran+1 yılHangi yollara gelmişim ben :(
Soran+1 yılİlla değil işte. Ben istemiyorum karşımda da istemeyen birini bulucam
Soran+1 yılne alaka ilişkiye girince çocuk mu olmalı illa ki
Soran+1 yılkorunurum sorun mu yani bu :D
Soran+1 yılsıkıntı değil. Evlenme delisi değilim nasılsa
O değilde o çocuğu doğururken çekeceği acı var. ben çekinirdim çocuk yapmaya bu kadınlar korkmuyor belli ki :)
03 Yorumla
Soran+1 yılsezaryen ile yapılır sıkıntı olmaz tek sorun o olsun yani :D ama bilmiyorum ağır sorumluluk çocuk. her insan kaldıramayabilir
Soran+1 yılben onu da istemiyorum şahsen
Sacmalamis. Bu dunyaya bir cocuk da o getirecek de ne olacak ama bu boyle gitmez sorunu simdiden cozmeli, bir karara varmalisiniz.
03 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Soran+1 yılHaklısın teşekkürler
Sabredemiyosunz işte adımız kötüye çıkıyor. Evlendikten sonra söylesenenize
07 Yorumla
Soran+1 yılEvlendikten sonra söylemek daha bencilce değil mi? en azından erkenden bilsin
Soran+1 yılYa hayır işin komiği çok yeni daha 1.5 hafta bile olmadı. Sevgili demeye bile alışamadım
Soran+1 yılÖylesi en güzeli olacak
Soran+1 yılTeşekkürler. Denerim bunu
Kız haklı bir kadın için annelik çok önemli elinden alma hakkı emin ol çocuk olunca pişman olacaksın kızı uzme bakarız de bağri ne odunsu
011 Yorumla
Soran+1 yılkıza ümit vermek oluyor bence bakarız demek. Kızda beklentiye girecek bakarız dediğine göre istiyor galiba diye
Soran+1 yıl1.5 hafta geçti daha ne atar yapıyorsun :D müneccim miyim ben nerden bilebilirim. Öğrendik işte şimdi
Soran+1 yılkombin üçlü
Soran+1 yılHaklı bir şey demiyorum ama sakince dinleyebilirdi. Sanki aldatmışım gibi küfürler etmeyebilirdi
Soran+1 yılÜzülmesin demiyorum üzülmüştür elbette ama biraz daha ılıman yaklaşabilirdi bana niye neden diye sorabilir küfürler eşliğinde tepki vermeden
Soran+1 yılbiraz :D
- Aşk İlişkileri konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılsorumluluktan kaçış yok çocuk bakmak beslemek bu dünyada en önemli görev ve sınavlardan birisidir
02 Yorumla
Soran+1 yılyapmayan suçlu mu oluyor yani?
- +1 yıl
evlilik çocuk için başka ne amaç olacak
kendine göre haklı annelik hayalleri kuruyo ve sevdiği evlenmek istediği adam bunları yıkıyo
01 Yorumla
Soran+1 yılNe yapmalıyım peki? Sırf o istiyor diye böyle ağır bir sorumluluğun altına mı gireyim ileride?
Zaten daha yeniymissiniz. is ciddilesmeden demekle iyi yapmissin. hadi yine iyisin 😃
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet yeniyiz ve sanki aşağılık adammışım yatakta biriyle basmış gibi davranıyor bana
terket gitsin diyemem ama benolsam basardım tekmeyi
00 Yorumla
+1 yılHer kadin anne olmaya programlidir
12 Yorumla
Soran+1 yılBen en başta dedim. Daha 1 hafta oldu çıkmaya başlayalı. Evlenince söylesem bencil olurdum ama en baştan dedim işte ona göre hayal kurmasın diye
+1 yılBüyük lokma ye buyuk konusma
03 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk hayat boyu sorumluluk demektir. Cidden öyledir ben bu sorumluluğu alamam
- +1 yıl
Anı yasayın belkı evlenmeden ayrılırsınız boyle boş sebeplerı takmayın kafanıza (:
Soran+1 yıldoğru
+1 yılYa belki istersin ilerde. Bu kadar keskin olma.
07 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk bir ömürlük bir şey. O sorumluluk bana ağır
- +1 yıl
Simdi bana da ağır, ama yaş ilerleyince belki alabiliriz.
Soran+1 yılona bu ümidi vermek istemiyorum ya olursa diye. Olmazsa daha çok üzülecek
- +1 yıl
Yani çocuk istemeyen bir kız da bulmak zor yani
Soran+1 yılÇevremde çok arkadaşım var çocuk istemeyen kız
- +1 yıl
e kızı bırakmazsın heralde bu durumdan. Bizim burada bir çift var adam çocuk istemiyordu. 5 sene yapmadılar, sonra eşi hamile kalmış, bebek doğduktan sonra adam demişki. Aşkım yaşın geçmeden 2. yi de mi yapsak :)) belli olmaz, fikirler değişir. Şimdiden konuşmayın bunları.
Soran+1 yılo beni bırakmayı düşünüyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılhaklısın gardes ıkı kısınınde ıstemesı lazım cocuk yapmak ıcın bırı ısteyıp dıgerı ıstemezse olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılEn azından baştan söyledim ona. Bilsin ona göre benle bir hayal kursun diye
Cevap sahibi+1 yıldaha destur demeden evlenınce hemen cocuk olmaz kı bıraz durun bakalım aradan 1 sene gecsın hemen cocuqa bende karsıyım gardes hak verıyorum sanda
+1 yılNeden istemiyorsun ne kadar süre istemiyorsun?
04 Yorumla
Soran+1 yılGenel olarak istemiyorum çocuk sahibi olmayı
- +1 yıl
Uu olmadi o zaman arkadaşim insan sevdiğinden istemezmi çocuk yaa
Soran+1 yılistemiyorum valla. Yok yani
- +1 yıl
Ya şimdi saygı duyarim ama ters biraz senin bu düşüncen evlilikten sonra belki bu fikrin değişicek sen bunu bilemexsin ki böyle şöyleyip sevdiğin kişiyide kaybetme derim ben
Yap işte 1 tane, baba olunca değişir fikrin.
11 Yorumla
Soran+1 yılee değişmezse nolcak sen mi bakıcaksın
Onun yerinde olsam seninle ayrilirdim
03 Yorumla
Soran+1 yılSaygı duyarım bir şey diyemem. 1.5 hafta oldu daha sevgilim bile demeye alışamadım. En azından dürüstüm baştan dedim
Soran+1 yılAyrılırsa bir şey diyemem zaten en başta bilsin dedim
Kafani kirmadigina şükret
01 Yorumla
Soran+1 yılSebep? 1.5 hafta olmuş daha çıkmaya başlayalı, evlenince mi söyleseydim bunu
+1 yılKuş ötmüyo mu la yoksa :D
03 Yorumla
Soran+1 yılasdfghjklş gülmeye ihtiyacım vardı iyi oldu la bu. Sorumluluk sahibi olmak istemiyorum ben :D
- +1 yıl
Sorumluluk iyidir. Yoksa ne is ne evlolik hayatin iyi gecer
Soran+1 yılbilmiyorum valla
Sende bir düzine istiyorum de kanka
00 Yorumlafikirler degişir zamanla
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,2b cevap paylaştı. Niye istemiyorsun ki
06 Yorumla
Soran+1 yılBen biraz bencil bir insanım kendimden fedakarlık yaparak başka birine ekleyemem onu. Kendimi biliyorum kendime dürüstüm
Soran+1 yılben istemediğim için engel bana
Soran+1 yılkorkmuyorum ki sadece planlarım arasında çocuk diye bir kavrama yer yok
Evlenme amacın ne?
01 Yorumla
Soran+1 yıl1.5 haftadır çıkıyoruz zaten evlenme gibi bir düşüncem olmadı henüz
+1 yılhaklı bence
07 Yorumla
Soran+1 yılNiye ki? zorunda mıyım çocuk sahibi olmaya? Böyle bir sorumluluk istemiyorum ben
- +1 yıl
ama sevgilin istiyor. empati kursan
Soran+1 yılo empati kursun o zaman o yapmasın bana uysun?
- +1 yıl
böyle böyle nereye kadar devam edebilir ki ben soruyu sen sordun diye ılımlı yaklaş diyorum sevgilin sorsa onada empati kur ılımlı yaklaş derdim
Soran+1 yıldenicem
- +1 yıl
iyi günler bayım
Soran+1 yılsize de
valla haklısın.
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi