Sevgilim kolluk kuvveti mensubu , borcu biraz fazla, artık biliyorum neyin ne olduğunu. evlilik konusunda bazen şakalaşıyoruz, o diyor evli olsak parasızlıktan TV yi satardık, bazen gelirdim parasızlıktan köpeği sen pişirir yemek olarak yerdik falan diye böyle maytap geçiyoruz birbirimizle, ben yine bir şaka yaptım evlilik üzerine, bana dedi ki saka yapıyorum diye evlilik düşünmüyorum sanma seninle, ben seninle ciddi düşünüyorum o yüzden sana dokunmaya kıyamıyorum bile dedi. Zaten önce de dedi bana evlenmeden sana dokunmam diye, dokunmuyor hatta yakam açılsa tşhortü çekip kapatıyor yakamı. O biraz çocuksu oluyor yanımda markette de yine böyle beraber şakalaşırken çocuğun birisi bizi gösterip evliler galiba dedi, bizde birbirimize bakıp gülümsedik, oda evlenmek istiyorum seninle dedi. Sonra maaşından para kalmadığını falan konuştuk, evlilik şu zaman çok zorr bırak düğünü altın alacak param yok dedi, bende bu evde yaşarız dedim, evi 1+1, düğün istemiyorum dedim oda evlenince öyle olmuyor o işler dedi. Ben herşeye razıyım onunla, hani altın para pulda istemiyorum, herşeye razıyım. bende atanırsam zaten çok rahat ederiz, bunu ona nasıl kabul ettirebilirim herşeye rağmen onunla olacağıma?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Açıkçası ben şu 'para mühim değil seviyorum katlanırım aşarız'laflarına inanmıyorum gerçekçi gelmiyor böyle diyenler evlenip hayatın gerçeklerini görünce soluğu mahkemede alıyor. şu an duygusal davranıyorsun seviyorsanız borçlarının bitmesini ve atanmayı bekle sonra evlenirsiniz.. herşey para değil ama para olmazsa olmaz kendinizi kandırmayın evlendikten sonra kira aidat faturalar mutfak borçlar vs vs bunlar sevgiyle halledilmiyor 🤷♀️ vazgeç demiyorum ama en azından borçlarının bitmesini ve atanmayı bekle hakkınızda hayırlısı olsun
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİlişkiniz gıpta edilesi cinsten ama rüyalara dalmamak gerekiyor. Çünkü sevgilinin dediği gibi o işler öyle olmuyor. Evlenince ortaya daha gerçekçi ve zorlu sorunlar çıkıyor. Sen şu an ki düşünce ile hiç bir şeyi soru etmiyor olabilirsin, ama bu demek değildir ki evlenince de öyle kalacak bu düşünce. Emin ol kalmayacak..
Evlilik ciddi sorumluluk getiren ve gerektiren bir müesese. Çok sevdiğim bir söz var "Aşk karın doyurmuyor". Hele günümüz Türkiye'sinde. Bu maceraya acele edip atılmayın derim. Heyecanınız heyezana dönüşebilir. Az daha sabır edip, ekonomik durumun refah olmasını bekleyin.110 Yorumla
Yaşına baktım gençsiniz aceleye mahal yok lakin bende sevgilinin durumdaydım kredi çektik 10000 birazda büyükler destek oldu evlendik eşim çalışıyor geliri geçime yetiyor ben borç ödüyordum iki yıl sonra borç bitti çocuk doğdu hayat devam devam ediyor
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeye ve bir evi döndürmeye yetecek maddi güce sahip olmak önemli etkenlerden biridir hatta bu noktada da devreye aşkı belki gözünü kör etmiştir diye büyüklerimiz girer devreye ve evliliğe izin vermezler. 2 gönül bir olunca samanlık seyran falan o işler eskide kaldı artık, en basitinsen bir çocuğun gideri bile 600'ü rahat buluyor, bencil olunmamalı.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
48
Cevap
54Cevap
+1 yılEğer borcunuz varsa geçinemeyecekseniz evlenmeyin sonra sıkıntı yaşarsınız bide borç alıp düğün yapan salaklara tahammül edemiyorum millet 2 göbek aticak diye o kadar parayı veriyorlar sonra düğün borcu ödüyorlar durumunuz iyileşene kadar evlenmeyin bence kaçmıyo
42 Yorumla
Soran+1 yılDüğün falan istemiyorum zaten, bana da çok saçma geliyor düğün işleri, altın işleri falan
- +1 yıl
İnşallah durumunuz düzelir evlenip mutlu olursunuz :))
Sevgilin kollu kuvvetler mensubu. seninde ataman olacak. Ve siz parasızlıktan evlenemeyeceksiniz öylemi. siz evlenemeyecekseniz işçi sınıfı evlenemez o zaman. keske herşey para ile çözülse paraya kalsa. evlilik kolay geçim zor. cok seviyorsun belliki allah tamamına erdirsin.
10 YorumlaEvlilik yapılabilir tabi ki ama önce evi geçindirebileceğinizden emin olun. Daha sefil hale düşmeyin. Ve maddi durumunuz sıkıntıda ise hiç düğündü kınaydı bilmemne işlerine girip kendizi masrafa sokmayın. Elalemi doyurcağınıza kendiniz yersiniz parayı
10 YorumlaÇok yanlış düşünüyorsun. Para her şey demek değildir tabii ki önemli olan sevgi saygı sadakat. Ancak evlilik gerçekten para olmadan olmuyor. Her genç kız gibi emin ol sen de güzel bir tören istersin. Güzelce alışveriş yapıp elbiseni gelinliğini özenle seçmek istersin heves edersin. Ha diyelim ki gerçekten bunlar gözünde yok yani olmasa da olur diyorsun. Bi geçim derdine düş bakalım ne olacak. Kendin meslek sahibi ol. Ondan sonra evlenirsiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNereden buluyorsunuz böyle düzgün adamları ya, hep bize mi kelek. Böyle biriyle tanışsam yani adam gibi adam olsa görünümü uymuyor, ya da karakteri uymuyor ya da evli çıkıyor. Dunyanin bir şanssızi ben miyim, tüküreyim böyle şansın içine. Nerede böyle güzel adamlar ah ah
29 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah ki inşallah daha iyisi sizin karşınıza çıkar 🙏🏽😊
Cevap sahibi+1 yılUmutsuz vaka ben, artık aramıyorum da beklenti içinde de değilim. Size mutluluklar
- +1 yıl
Aradığın erkeği buldun sanırım gizli üye 🥰
Cevap sahibi+1 yıl@erhanmalatya44 yaş uymaz bak yine bulamadım 😆
- +1 yıl
Kac yaşındasın ki
Cevap sahibi+1 yıl@erhanmalatya44 gördüğün yaş
- +1 yıl
Bana özelden yazarmı sın
Cevap sahibi+1 yılYok ben vazgeçtim zaten. Seni seveni sen sevmezsin, senim sevdiğin seni istemez hep yaşadığım buydu, yüzü güzel olsa tip karakter yok, tipi olsa karakteri bozuk ya da evli, güzel seven adam desen bizi bulmaz ben vazgeçtim. Herkese kolay gelsin
+1 yılgerçekten seviyorsan evlenince kadın evi bütçeyi düzene sokar. herşeyi masaya yatırın. baştan konuşun. anlaşın. borçlar kapanabilir seviyede ise ve kapatacağınıza emin olursanız gerekirse kuru ekmek yersiniz. az öz eşya ile, tabak çanak ile mutlu ve zamanı gelince borçsuz olabilirsiniz.
baştan konuşulmaya bir şey bırakmayın ve her konuda tam uyumlu olarak anlaşma yapın00 Yorumla
+1 yılHayır atılmak doğru olmaz. Belli bir birikiminiz olmalı en azından. Evlenip tonlarca borç ödemektense biraz bekleyip rahat edin. Aşk karın doyurmaz!
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBorca girip düğün yapmaya çalışacağınıza evlenip paranız olunca beraber tatile giderseniz daha mutlu olucağınızı söyle. Sonuçta düğün işine baya oara gider. Bunun bide sonrasında ödeme sıkıntısı falan. Öyle daha mutsuz oluruz de. Israrla anlat tekrar tekrar.
00 YorumlaBu kadının ellerini öperim...
Evlilik için gerçekten paraya gerek yok, yeter ki ikisi de evlilik inancıyla birbirlerini istesin ve sevsin.
Oğlan da kalite biri, günlük yaşayım dememiş ve kıza gerçek değerini vermiş. Aferin ona da...10 YorumlaHer senede bir özel üretim bir ürün tasarlayın. Ben tablo ve masa tasarlıyorum borçlu harçlı bırakmıyor beni geçiniyorum çok şükür. Hatta maaşlı bir işte çalışmama da gerek kalmıyor onu da yapsam bayağı lükse girerdi. Sizde bu yola yönelin
00 Yorumla
+1 yılHayatın aktığından bahset ona, bugün varız ve ben seninle bu hayatta bir gün daha fazla aynı yatakta uyanmak istiyorum de.
Altın, eşya değil ben seni istiyorum. Zor olan şeyler olursa el ele verip atlatabiliriz diyebilirsin.00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılMasallah bence cok guzel bir iliskiniz var.
Allah mutlu mesut etsin.
Umarim kisa zamanda evlenirsiniz ama borc yuku ile evlenmek insanin ruh sagligini olumsuz etkileyebilir.
Erkek icin zor oluyor..00 Yorumla
+1 yılKesinlikle maddi sıkıntıları bitirmeden evlenmeyin. Evlilik kaçmıyor. Ama maddi sıkıntılarla evlenirseniz ilk zamanlardan itibaren evliliğinizin tadı tuzu kalmaz. En güzel zamanlarınız heba olur gider.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılSeviyorsanız devam edin. Evlenmek öyle büyük bir olay değil. Kendinizi zorlamayın evlenmek için. Hatta düğüne ne gerek var. Nişanlanın bitsin gitsin. Küçük bir bütçeyle evlenirsiniz. Aceleye gerek yok sonuçta.
00 Yorumla İlişkini ve de kiminle evlenmek istediğini iyice gözden geçirsen iyi edersin. Soru detayını okuyunca ilerde pişman olacağın fikrine kapıldım nedense.
20 YorumlaGerçek mısın yalan mısın bilemiyorum ama keşke beni böyle seven bir kız olsaydı be :'(
22 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten öyleyiz. Ben ağladım o ağladı, o ağladı ben ağladım. İnşallah seninde karşına böyle birisi çıkar 🙏🏽
Aşk İlişkileri konusunda 17,1b cevap paylaştı. İki çıplak bir hamam yakışır , parayı veren düdüğü çalar..Çok evliliğin yıkılış nedeni bu geçim derdi.. Hele şu zamanda bu ülklede parasız evlilik oldukça zor
00 Yorumla
+1 yılBenim de borcum çoktu ama ne olursa olsun evleneceğim dedim ve yüz Bin TL borca girdim ve evlendim şimdi ise boşanmak için hâkim in kararını bekliyorum
00 Yorumla
+1 yılBenimkide buna benzer ama biz kız tarafı olarak hiç kimse calismiyo iş arıyoruz ama bi türlü çıkmıyo virüsten dolayı allah nasip ederse 7-8 ay sonra evlenicem ama çeyiz düşemiyorum o yüzden süreyi uzattıkça uzatmaya çalışıyorum sözlüm bana çeyizi dert etme evlenince yaparsın diyo ams benim içim hiç rahat etmiyor o yüzden evlenemicem heralde bu gidişle 😑😑
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılBu cümleleri okuyunca ben de mutlu oldum sizin adınıza umarım olur ama parasız bir yere varilmaz. sen atanmaya bak olursa eğer zor ama her şey yoluna girer umarim❤
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 557 cevap paylaştı.
+1 yılReis istersen önce sende çalışmaya başla, arkadaşta bu sırada borcunu bitirsin.
Sonra borç derdi olmadan evlenirsiniz.
Düğün saçma zaten, sade bir nikah çok daha nezih bir olay.00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılneden parası yok onun neye harcamış ailesine düşkün biriyse yol ver ayrıl yok öle bi dünya al maaşını el koy biriktir bişiler yap kızım
01 Yorumla
Soran+1 yılYok araba kredisi, normal kredi, giderleri falan derken kalmıyor. Ailesiyle de normal çok sıkı da değil çok uzakta değil
+1 yılParasızlık evlenmenize engel değil. Fakat hayatınızı sürdürebilmek için tabiki de huzur için maddi imkanların olmasıda önemli.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBende senin gibi yaptım ama terk etti ondan hiçbirşey istemedim sevgisinden başka illa bir şekilde geçiniriz ikimizde çalışıyoruz ama o gösteriş istiyor kendi işini açmak istiyor sanki birlikte olsak bunları yapamayacak daha iyi bile olurdu
10 Yorumla
+1 yılBence yine de biraz birikim gerekiyor. Atamanı bekleyebilirsiniz.
20 Yorumla
+1 yılşu an kendini hazır hissetmiyor demek ki maddi açıdan üzerine gitme ama yuva kurana da Rabbim yardım eder ya
00 YorumlaEvlilikte maddiyat herşeydir. Eğer sürekli kavga gürültü içinde olup, sonunda boşanmak istemiyorsanız, güvencenizi sağlamadan evlenmeyin.
00 Yorumla
+1 yılbir yere kadar idare edersin. sonra kavgalar başlar borcu bitsin önce. demekk büyük bir olay öyle hemen bitecek bir borç değil.
00 Yorumlasiz adimi attiktan sonra geridi gelicek allah rizkinizi verecek korkmanin anlami yok adim atin sadece gerisi öylebir gelecek anlamayacakdiniz
00 Yorumla
+1 yılBir göz odada olsun tutun , bir köşesini mutfak yapın ve en az masraf ile basın nikshî ve evlenin.
Kimseye aldırmayın.00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. Erkekler kadınlar gibi pembe düşünmez mavi siyah düşünür
Ama başka sorunlar olabilir dikkat et derim00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 21,8b cevap paylaştı.
+1 yılİlk önce kendi ayaklarınızda durun. Evlilik kaçmıyor. Her şeyi düzelttiğinizde, o maddi güce kavuştuğunuzda evlenirsiniz. Acele etmeyin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılO adam para bulamıyorsa özel sektör çalışanları yani bizler ölelim
00 Yorumla
+1 yılSen çalışsan biraz para biriktirsen olur aslında çalışıyomusun
00 Yorumla
+1 yılBence önce para biriktirin. Geçim sıkıntısı çekmekte kolay değil
00 Yorumla
+1 yılDirek nikah kıyıp eve geçin aldığı maaşta az değil yani ne ödüyor inşaata falan mı girmiş
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. 1 1 ev kiralayın.. geçirirsiniz. cocuk 6-7 yıl olmasın.. bol sevişin...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılSen razisin anan baban ne diyecek bakalım neler isteyecek cocuktan
00 Yorumla İlişkimiz imrenilecek seviyede once bir borçlar bitsin öyle evlenin
00 YorumlaAklıma acı hayat geldi bir and o dizi canlandı pesh
00 Yorumla
+1 yılSizde haklısınız bugun bir evlilik 100 binden aşağı kurtarmıyor Allah yardımcınız olsun
00 Yorumla
+1 yılNeden borcu var bence iyice arastir evlendikten sonra uzulme
00 YorumlaNasibin nerden gelecegi belli olmaz ya evlenin beraber daha cok cabalarsiniz yuvaniz icin
00 YorumlaBana kalsa bende düğün masrafı yapmak istemem. Kendi halimizde bir nikah kâfi. Ama annem babam bu düşüncede değiller
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaa sen var ya harbi kızsın.. Paranın aşkınızın önüne geçmesine izin vermeyin para önemli değil. Zina yapmadan bence sade bir nikahla evlenebilirsiniz Allah rızkını verir inşallah
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılKolluk kuvveti de parasızlıktan evlenemiyorsa, asgari ücret ile çalışan insanlar ne yapsın ayıptır.
30 Yorumla Keşke benimdr param çok olacağına az olsada böyle sevilseydim biri tarafından :(
Mutluluğunuz daim olsun22 Yorumla
Soran+1 yılKeşke bizimde paramız olsa da evlensek... İnşallah senin de gönlüne göre birisi olur🙏🏽
Aranızdaki şey aşk veya sevgi çok mükemmel, emin ol senin sevginden şüphelenmiyordur çevrenin düşüncelerinden çekiniyordur ya da her şeyi eksiksiz yapmak istiyordur ısrar etme kendini kötü hissedebilir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiraz daha sabredin, sevgilin borclarının birazını kapatınca rahat eder ve evlenirsiniz.
00 Yorumla
+1 yılBorçla harçla evlilik tabiki olmaz. Sadece nikah yapıp evlenen bile yine para lazım davetlilere küçük bir hediye gelinlik vs.
Sonra kendinizi zora sokmuş olacaksiniz.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılo kadar borcu ne alarak yapmış peki? kolluk kuvvetleri maaşıyla geçinilir.
00 Yorumla
+1 yılMutluluklar öncelikle canım Birazcık bekleyin eşinin sevgilinin borcu varsa bende öyle düsünüyorum sade bir nikahla herseyi bitirmeyi insallah mutlu olursunuz
00 Yorumla
+1 yılİkinizde çalışırsanız geçinirsiniz.
Belki maddi açıdan pek mutlu olamayacaksınız ama birbirinizi gerçekten seviyorsanız maddi sorunları kafaya takmazsınız.
Umarım mutlu olursunuz. 🙂00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 938 cevap paylaştı.
+1 yılKöpek şakası iğrençmiş gerisini okuyamadım
40 Yorumla
+1 yılKolluk kuvveti ama acliktan öluyor 😂😂
İşci olsa geverecek demekki00 YorumlaNe kadar borcu varmış ve neden yapmış borcu bu önemli kolluk kuvvetleri çalışanı maaşı kötü degil sonuçta
00 YorumlaSadece nikahla evlen parası biraz olunca çok oluncada isterseniz düğün yaparsanız hafifden
10 YorumlaSen altındır düğündür istemezsen her türlü altından kalkarsınız. Evlenin Allah yardım eder
00 Yorumla
+1 yılHayır bence. Sonra borç içinde yüzeceksiniz. İlerde de pişman olacaksınız. Örneklerini gördüm
00 YorumlaSakına ne acelesi var hayatın borçla geçer bekle sabret
00 Yorumla- Devamını Gör (42)
Devamını Gör(87)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Parasızlıktan sevgilimle evlenemiyoruz, her şeye rağmen evlilik macerasına atılmalı mıyız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler