Vefat eden sevgilimin çocukluk arkadaşı beni sevdiğini söyledi. Ne yapmam lazım?

Merhaba arkadaşlar çok duygusal bir zamandayım , ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yaşım 19 . Bundan bir buçuk yıl önce 27 yaşındaki sevgilimi kaybettim.
Beraber gezdiği çocukluk arkadaşı beni tanıyordu. Bazı ortamlarda bulunmuşluğumuz olmuştu sevgilimleyken.
Sevgilim vefat ettikten sonra çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Benim tüm hayallerim onlaydı başkasını da düşünemiyordum.
Okuduğum okulun yanında cafede de arkadaşı çalıyormuş ben bilmiyordum. Oraya oturmaya gittiğim zaman onu gördüm. Selam falan verdi. İki gün üç gün böyle selamlaşarak geçti. Bir keresinde tekken yanıma geldi vefat eden sevgilimle ilgili konuştuk. Dayanamadim ağladım. Onun da gözleri doldu. O günden sonra her gün cafede gördüğümde sohbetimiz oluyodu. Bu benden numaramı istedi. Önemli bir şey konuşacağım diye. Tamam dedim verdim. Aradiğında
dedi senden çok hoşlanıyorum. Bunu yüzüne karşı diyemem ben çok utanıyorum. Benim kardeşim dediğim insan vefat ettikten sonra sevdiğine bu şekilde bakmak beni utandırdı. Ben her gece ağlıyorum dedi.
(Arkadaşlar çok uzatıyorum ama yardıma ihtiyacım var. Bu satırları yazarken bile ağlıyorum 😓) Ben dedim Fırat bu şekilde yapmazdı dedim. O da evet dedi. Konuşmayalım dersen tamam derim ama mesafe koyalım lütfen eğer böyle olacaksa dedi. Mesafe koyalım dedim.
Ama her gittiğim yol ona çıktı benim de içimde tuhaf şeyler olmaya başladı ona karşı. Ne yapmalıyım arkadaşlar yardımcı olun lütfen. Seviyor olabilir miyim? Mesafe iyi mi? Şans vermeli miyim? Çok iyi birisi asla kötülüğü olmayacak bir kişi. Benim hayallerim suya düştü yıkıldı ama bunla yeşertmem doğru olmaz mı?
Vefat eden sevgilimin çocukluk arkadaşı beni sevdiğini söyledi. Ne yapmam lazım?