Sizce nedir aşk? Birbirini tamamlayıp bir bütün olmak mıdı? Yoksa hiçbir zaman kafada soru işareti bırakmayan, karşısındaki insanı tam anlayan insanların arasında yaşanan bir şey midir?
Aşk birbirini tamamlamak mıdır, tam anlamak mıdır?
"Sesini duyduğun anda avuçların terlemeye kalbin deli gibi çarpmaya başlıyorsa bu aşk değil hoşlanmaktır, ellerini ondan çekemiyor sürekli dokunmak sarılmak istiyorsan bu aşk değil arzulamaktır, yanında bir tek o olduğu için onu istiyorsan bu aşk değil yalnızlıktır, herkes onunla olmanı beklediği için onunlaysan bu aşk değil sadakattir, sana sıcak, yakın davrandığı için onunlaysan bu aşk değil kendine güvensizliktir, üzülmesini istemediğin için onunlaysan bu aşk değil acımaktır, ona değer verdiğin için hatalarını hoşgörüyorsan bu aşk değil arkadaşlıktır, bütün gün ondan başka hiçbir şey düşünmediğini söylüyorsan bu aşk değil koca bir yalandır, onun iyiliği için kendinden çok şey feda edebiliyorsan bu aşk değil yardımseverliktir, o üzgünken senin de kalbin acıyorsa, işte bu aşktır, tarif edemediğin bir çekim yüzünden ondan bir türlü kopamadığını düşünüyorsan işte bu aşktır, o herkese güçlü görünmesine rağmen onun içindeki zayıflığı hissedebiliyorsan (aydınlığını da karanlığını da görüyor ve benimsiyorsan) işte bu aşktır, başkalarını da çekici bulmana rağmen hiç pişmanlık duymadan onunla kalmaya devam edebiliyorsan işte bu aşktır. "
İnsanlar yıllardır Aşk faktörünü çok yanlış kullanıyorlar. Aşk'ın duygusuna girdiğiniz an kendinizi ister tamamladığınızı ister çok iyi anladığınızı düşünün bu yanlıştır.Çünkü yaşadığınız kadar anlar, anladığınız kadarda tamamlamaya çalışırsınız. Genelde aşk yaşamak duygusal ve hissel olduğu için bu bağlılıkta mantığınızı ve aklınızı kullanmak zor olduğundan anlayamazsınız. Kısaca aşk bir birliktelik ama bu yolda gözü kapalı gitmek sakıncalıdır. Tam anlamak mümkün değil, siz öyle sanırsınız. İnsanlar değişir unutmayın aşık olsa bile değişir.
Birbirini tamamlamaktır. boş ve yarım olan kalbini tamamlamaktır hayatın boyunca aradığın beklediğin insanı bulmaktır aşk. bir yandan birbirini anlamak bir yandan da her zaman yanında olmaktır.
Tam olarak aşk detayda anlatıldığı gibi geliyor bana, eksik yanını doldurur ve tamamlar. Tabii burada ne beklediğiniz ve ne istediğiniz önemli. İnsanlara bakıyorum da istekleri hep yukarıda ve hiç bitmiyor.
Aşkı hep bir şeyi (illa ki insan olmasına gerek yok) kendi canından çok sevmek olarak düşündüm, bu bazılarına saçma gelebilir yani bir şeyi veya bir insanı kendi canımızdan çok sevmek ne kadar mantıklı, önce kendimizi sevmeliyiz değer vermeliyiz ama aşk kontrol edebildiğimiz bir şey değil ki. Yoksa niye bu kadar aşk acısı olsun
Bence aşk her ikisi de. Perdeyi asan adamsa, yemeği yapan kadınsa birbirlerini tamamlarlar ve bu gerekli, zaten kadın ve erkek birbirinin tamamlayıcısı. Anlamaya gelince; gözüne bakınca ne demek istediğini, tavırlarına bakınca ne anlatmak istediğini, ifadesine bakınca ruh halini anlamaktır. İnsanın anlayamadığı ve anlanamadığı bir durumda iletişim kurması çok zor olduğu gibi yanlış anlaşılmalardan kaynaklanan sorunlar da ortaya çıkacaktır. Yani demem o ki aşk çok şeydir. :)
Aşk, elimizde kanıtı olmayan bir hisse karşı duyduğumuz inançtır. Yeri gelir tam anlamamız, yeri gelir tamamlamamızdır. Kesin olan bişey varsa eğer o da sonsuza kadar sürmediği. Çoğu insanlar bir çok kez aşık oldum der. Ben buna hiç bir zaman katılmadım. İnsan 1 kez aşık olur. Çünkü aşk eşsiz bir his. Bir geldiyse bir daha aynı hisleri hiç bir insana karşı yaşatmaz. Yaşanılanlar sadece bir oyuncu değişikliği.