Hiç evlenememek..
Boşanmış olmak..
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Boşanmış olmak.
Toplumun boşanmış kadına bakış açısı hiç hoş değil. Toplumu umursamasa da illaki etkilenir. Hele de çocuklar varsa ve aile desteği de yoksa hayat on kat daha zorlaşır.
Keşke bu durumda olanları boğmak yerine nefes verseler de hayat daha çekilir olsa o kadınlar için..
Gerçekten öyle üzülüyorum
Fakirsen ikisi de zor zenginsen ikisi de kolay. Fakir kızlar 25ten sonra kriterleri azalir 30dan sonra zor evlenir. Zengin kızlar için evde kaldı demez kimse. Her zaman koca bulur. Hatta kendinden genç erkek bile bulabilir. Fakir kadın boşansa ailesi yük olarak görür toplumda kötü gözle bakılır tekrar evlenmesi ise zordur. Zengin kadın bu sorunları yaşamaz. Boşandıktan sonra isterse yeniden evlenir isterse daldan dala atlar zina eder kimse birşey demez. Erkekler için de aynı şey geçerli.
Doğruluk payı var ama net doğru bir kanı değil
Sana göre durum nedir peki? Doğru olmayan yerler neresi?
Karakter eksik..
Zina yapmaz her zengin kadın
Hepsi zina yapar demedim zaten. Yaparsa pek ayiplanmaz onu diyorum.
Anladım
Cevap
1Cevap
Bayan için boşanmış olmak,
Erkej için evlenmemiş olmak...
Neden peki
Boşanmış biri için hayat zordur. Dul kadın olunca otomatikman değişiyor bakışlar.
Hmm kötü niyetle mi yaklaşıyorlar?
Evet. Maalesef..
😕😕
Boşanmış olmak kadını diri diri toprağa gömmek gibi birşey
Bundan dolayı kadınlar boşanmaktan çekinir mi?
Bu muhafazaker kesimle alakalı bir durum. Çok büyük bir sıkıntı olmadığı sürece kimsede boşanmak istemez tabi ki! Kadınların maddi güçü en ufak şeyleri bile boşanma aşamasına getirebiliyor. En önemli unsur kızın ailesi aslında, ailesi arkasında olan baş kaldırmaya hazırda bekliyor ailesinin olayları büyütmesiyle boşanan kişileri biliyorum, kızıyla konuşmaya gittiğimizde annesi bırakın o boşanacak siz karışmayın diye bizi azarladı ve sonuç kız ikinci evlilik yaptı ve çocuklarını yılda bir görüyor. Çocuklar ne anneyle ne babayla yaşıyorlar. Hıı boşanacaksan o çocuklara bakmayı da göze almalısın gece gece sorulcak soru mu yaahuu en kızdığım olay o çocukların psikolojilerini bir görseler! travma geçiriyor çocuklar ana babası eğlence peşinde!
Çok doğru..
Ya aileler de ne yapacağını bilmiyor aslında.. Kızına arka çıkmasa kızı şiddete uğruyor, arka çıksa kız havalara giriyor
Çok zor yuva kurmak
Şiddet ayrı bir olay şiddet varsa arkasında dursun tabi ! Ama psikopat biri olmadığı sürece kim kime şiddet uyguluyor Allah aşkına! Şiddete meyilli kişi vardır ya da şiddete zorlatılan kişi vardır. Benim gördüğüm çoğu kadın kocasına psikolojik şiddet uyguluyor kayımpederim, kendi babam misalen bu yaşlarına gelmişler hala "annenden korkuma şuraya gidemedim "diyebiliyor. İmtihan dünyası 🤷♀️ diyelim gözünüzü korkutmayalım
Evlenmeli miyim sence :)
😅😅 her türlü evlen diyorsun peki :)
boşanmış olmak daha zor..
Neden
Malesef
Boşanmak zor ben eşlerden çok arada kalan çocuklara üzülüyorum bazen evlenmemek sırf bunları yaşamamak adıda güzel..
Boşanmış olmak daha zor bence
Neden
Toplumun baskısı. Direkt dul damgası yiyeceksin herkes seni kullanmaya çalışacak her yönden basit görecekler. Psikolojik yönden de berbat bişey, severek güvenerek evlenmişsin ve bitmiş. Hele birde çocuklar varsa.. Allah yaşatmasın kimseye gerçekten.
Amin cidden zor
Bir kadın için kesinlikle boşanmış olmak..
Neden
Normalde dışarı ciksan kimse birsey diyemez ama dul biriysen ve dışarı çıkıyorsan kesinlikle yanlış birsey yapmaya gidiyorsundur malesef toplumumuzdaki insanların düşüncesi bu😑😑
Birde erkekler daha rahat davranıyor dul olduğu icun dul olunca sanki namusuz olunuyorya 😠😑
Yani zorluğu insanlarımız insanlarimizin düşünce yapısı
Doğru diyorsun
Boşanmış olmak
Neden
Toplumdan ötürü. Kadnlar için artık bakire değilsin ve bunu söylemesen de herkes biliyor. Cinselliği daha rahat kabul edebilecek biri olarak görüyorlar ve o kadınlara karşı olan hareketler rahatlıyor. Tekrar evlenmesi de zor. Ancak kendi gibi evlenip boşanmış birini bulması lazım. Yoksa erkeklerin anneleri sorun çıkartıyor boş boş.
Haklısın
Boşanmış olmak
Neden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?