Bunu tecrübe etmeden hissedemeyiz aslında. Evli olmak; sosyal ve psikolojik olarak farklı bir dünyaya adım atmaktır. Hem güzel hem de zorlu bir yol diye düşünüyorum. Çevremdeki evliliklere bakınca; çok sıkıcı ve problemli olduklarını görüyorum. Böylece insanın hayal kurası gelmiyor. Hayatın neler getireceğini bilemeyiz. Yaşayıp göreceğiz ancak..
Bence harkulade muazzam bir his. Doğru kişiyi bulduğun zaman dünyadaki cennetin olur evlilik, bir de eve yeni bir üye daha katılırsa cennetin meyvesi. Hayalimdeki evlilik ne kadar kelimelere dökülemeyecek kadar kutsal olsa da çevrede gördüğüm evlilikler evlilik bu mu dedirtiyor insana. İnsanoğlu her şey gibi bu Kutsal müesseseyide mahvettiler.
Evliliğin nasıl bir his olduğunu evlenmeden bilemeyiz fakat evliliği bir hocamızın tabiriyle şöyle açıklayabilirim: Evlilik cihaddır fakat eşlerin birbirine cephe aldığı değil, şeytana ve seytanlaşmış çevrelere karşı elele verip mücadele ettiği müessesedir.
Bu konuda hayal kırıklığı yaşamamak için hayal kurmuyorum çevremdeki evlilerin geneli biz bir hata yaptık sen Yapma diyor son bir kaç aydır cevremde boşanma kararı alanlarda artısı bu konuda beklentiye girmemek en doğrusu geliyor bana
Seni anlayan biri ise Mükkemmel olur. Ama zorluğun ucunu gördüğünde somurtan sana zıt giden, İki ay sonra yüz asan sadakatsizliğini gösteren biri olursa o zaman Zehir olur.
Bazen şükretmeyi unutuyoruz şu yazdıklarınızı okuyunca evet gerçektende şüküretmemiz gerektiğini anladım. Eşimin olmadığı zamanlar neredeyse hiç uyku girmez evde dolanıp duruyorum cam kapıyı kontrol ediyorum iç huzursuzluğu oluyor. hayat düzeni değişiyor kendime yemek yapmam sanki sadece kocama yemek yapıyormuşum gibi, evde de durmuyorum ailemin yanına giderim sanki o varsa ev canli yoksa harabe gibi😊
Evliliğe çok fazla anlam yüklemek, beklentiyi yükseltmek sonrasında hüsrana yol açabilir. Bana kalırsa evlilik, otobüsle çıkılan uzun yolculukta yapılan yol arkadaşlığıdır.
Evliliği güzel kılan tek başına senin saydığın şeyler değil. Kocasını aldatan hergun huzursuzluk çıkaran gözü sürekli yükseklerde olan kadınlar da bunları yapıyor.