Peki ya sence "Aşkın bitmesi boşanmak için yeterli bir sebep mi?"
👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇 Buda şarkımız olsun madem; 👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇👇

Bence yeterli bir sebep değil. Çekirdek aile açısından düşünüyorum. Aşkla evlendin. Çocuklarınız oldu. Anlaşamadınız ama çocuklarınızın da travma yaşamasını istemiyorsunuz. O yüzden aşk bitti diye ayrılmak bencillik olur. Bknz. Aile dostumuz. Halen evlilikleri devam ediyor. Aile için.
Aşkın bitmesi bir çok şey için ispat niteliğindedir. Aşk neden biter sizce? Saygı, sevgi, ilgi, alaka, şehvet, tutku, güven kalmamıştır çünkü. Evet aşk bitti ise sen ve ben arkadaş, kanka, dosttuz sadece ve bu aramızda ki diğer tüm özel oluşumları da etkiler ve hak olmaktan çıkar. Sadece aşk tüm engelleri kaldırır ve yuva kurma hakkı verir.
Tabikide sebebtir. Yoksa bu iş aldatmaya kadar gider. Aşk bağlılıktır tutkudur sevgidir. Ama şöyle bir şey var aşkta asla bitmez insanlar bir birlerini gerçekten tanımadan sevmeden kendilerini kandırıyorlar aşık oldum diyerek oysaki bir heves uçup gidiyor sonra. Gerçek aşk asla bitmez. Karşı tarafta ciddi bir problem oluşmadıkça 🙏
Bazen durum karışık olur. Evliliği yapmanın tek nedeni aşk ise aşk bitince evlilik biter. Ama seni o evliliğe bağlayan aşk dışında şeylerde varsa durum değişir. Ama genelde acaba bitireyim mi diye bir soru varsa aklında zaten bitmiştir boşa uğraşıp yorulma
Cevap
56Cevap
Aşk bir geçici delilik bir fırtına.
sizi sevgi ve saygı çervesindeki limana savuruyorsa o ilişki zaten sürüyor..
Aşk üzerine kurulu evlilikler ve dahası sevginin ve saygının az olduğu safi aşk duygusuyla başlayan her yol sonunda çıkmaza giriyor
çünkü aşık insan kendisine ters olan şeyleri bile kabul edebiliyor..
Ancak birisiyle 24 saat 12 ay yaşamak başka bir şey aynı hayatı paylaşmanın vermiş olduğu sorumluluklar başka
Haliyle hayatın gerçekleri çıkıyor ve aşk bitiyor
sevgi de yok orta da saygı desen o da pek olmayınca
evlilikler sonlanıyor..
Aşkın ömrü en fazla 3 yıldır ve aşk sarmaşık kökünden türemiştir. Sarmaşık ağaca sarılır ve özsuyunu emer. Ağacı öldürene kadar emer kurutur. İlişkilerde aşk sevgiye koruma içgüdüsü yaşatma yaşama Sevincine dönüşür. Hasta olan eşini hastaneye götürüp tedavi ettirmeyen bir erkek aşkı anlamaz. Regl sancısı çeken kadına sıcak bir çorba yapıp içirmeyen erkek ne anlar kadının isteğini? Sırt sırta verip genleri gelecek nesle aktarmış olduğu çocukları için çalışmayan ana/baba Ne anlar aileden! Tüm olay aşk seks zevkü sefa değildir. Yeri gelir kadının sana muhtacım bakışı ömre bedel olur ve ona yardım etmek için can vermeyen erkeğe adam demem ;) kadın niçin kaburga kemiğinden yaratıldı? Korunup kollanması için elbette ;) aşk bitti diye eş sokağa atılmaz. Kadın/erkek farketmez iyi günde kötü günde birlikte ;) kötü günde bırakıp gitmek olmaz.
Aşk ile başlayan seruvende düşüşler, soğumalar, gitgeller vs olabilir elbet.
Fakat ömürlük bir yola çıkılmış, onca emek harcanmiş, anı biriktirilmiş, yan yana, ten tene, omuz omuza bir hayat gecirilmiş aşk bitti sanilarak ilişkiyi noktalamak, sona erdirmek bence olmamali.
Onca yaşanmişliklara, çocuk varsa onlarin hayatlarina, gelecekte yaşanmasi olasi guzel gunlere, ailelere ve daha bir cok etkene haksizlik olur bence..
Sabretmek, çabalamak, beklemek gerekir eğer birbirine olan saygı yitirilmemişse.
Sadece aşk yaşanilan kişi ile değil insan ailesi, çevresi, arkadasliklari arasinda da gitgeller, düşüşler, soğumalar olabiliyor onlari terk mi ettik ki aşkimiz kalmadi diye hayat arkadaşimiz ile yollari ayiralim.
Haksizlik olur boyle bir şey.
Allah yaşatmasin kimseye, yaşatacaksa da sabredenlerden eylesin inşallah.
Aşk bitebilir -azalabilir..
fakat saygı -sevgi -dostluk duygusu birseyleri devam ettirmek için sebeb sayılabilir..
saygı biterse zaten devam edecek bir şey de kalmaz o ilişki de
Ask gecici
Sevgi kalicidir. Yani artik sana asik degilim diyebilirsiniz ama artik seni sevmiyorum demek icin insani ciddi derecede yipratan olaylar gelismesi sart evlilikte.
Tabii simdiki evliliklere baktigimizda yas grubu daha genc olanlar cok kolay bosanabiliyorlar. sebepse sabir yetilerinin gelismeyip en ufak hoslanmayi ask zannedip evlilik gibi zor bir vasfin altina girmeleri.
Yani zaten ask hic olusmuyor.
Ask bitince..
Hersey bitmeye basliyor..
Tukeniyorsun..
Gerilimler artiyor...
Katlanmalar basliyor...
Sonra bu katlanmalar yavas yavas saygiyi yok ediyor vs..
Dahada anlatirimda neyse..
Yani ask bitince...
Evliligi bitirmek icin belkide en gecerli sebep;))
Evlikte boşamak sebebi olmaz güven sadakat sevgi saygı biterse olurda ama aşkta sanmam aşk evliliği diye bir şey var ama yalan ve uydurma etrafınıza
Ve dünyaya bakıp iyi okursanız aşk evliliği yaptık diyenlerin evli kalma süresi
ömrü çok kısadır
Merhaba,
Genel olarak katılmıyorum yeterli bir sebep değildir ancak şahsım adına katılıyorum yeterli bir sebeptir! 😅
Aşk ve saygı bittiğinde, devam etmenin bir anlamı yok.
Evli olanların zaten yzde 70 inde aşk yoktur. Birbirlerini idare ediyorlar. Her aşkı biten boşansaydı bizim annelerimiz vörmeden evlenmiş onlar boşanırlardı. Bence aşk değil de saygı ve sadakat önemli. Aşk geçici
Bende bu şekilde Bosandim tam sebep olmasada arasında bu da vardı sebepler için. ask sevgi heyecan bitince evliliklerde biter. Bunlar olmayınca neden evlereyim ki gider bir erkek arkadaşımla aynı evde kalırım.
Sevgi olduğu sürece ölene dek daima onu yanında istersin. Sevgiye heyecan pek aranmaz. Gerek yoktur. Ancak aşk öyle mi? Aşk heyecan ister. Çeşitlilik ister ve oldukça geçicidir. Sizleri daima sevgiye davet ediyorum.
Adam gibi aşk bitmez!🙂 nefsdir o bitmistir. Sonra herşeyiniz batmaya başlar. Bilinki hevesini aldııı sıra başka arkadaşlarda.🙂 e ne diyelim işi rast gitsin. Ben kurtuldugumla şükrederim
O zaman her aşk bittiğinde boşanılsın, saçma. Aşk illa ki biter ama sevgi ve saygı kalıcı olduktan sonra boşanılacak bir problem yok. Aşka göre evlilik yaparsak aile kuramazsın ki.
Merhaba. Aranızdaki ilişkiye bağlı bazı insanlar sadece aşklarına güvenerek ilişkiye başlarlar bu yüzden aşk bittiğinde ilişkileri de biter. Ama bazı insanlar da hem birbirlerine aşıktır hem de arkadaş gibidirler ve aralarındaki aşk bittiğin de arkadaşlıkları sayesinde o ilişkilerini güzel bir şekilde yürütmeye devam ederler. Eğer birbirlerine olan arkadaşlıkları saygıları ve anlayışları kalmışsa evliliğin devam etmesi daha mantıklıdır. İyi günler.
Aşk bittiğinde geriye sevgi ve saygı kalmışsa evlilik devam eder. Eğer kalmamışsa o evlilik de ilişki de bir çıkmaza girer ve sonu boşanmak olur.
Mantık evliliğinde de durum aynıdır, ortada saygı ve sevgi yoksa evliliğin pek de mantığı yoktur zaten. Tabi sadakat deevliliğin olmazsa olmazlarındandır.
hayır.. aşk zaten biter.. yerini sevgi alır.. o olmazsa alışkanlık alır o olmazsa düzen alır ama sürer.. heyecanımı kaybettım deyıp ayrılmak allahında hoşuna gitmez kullarınında..
Sevgı saygı dostluk deger yargılarımız ıletısım ve paylasımlar da yanında bıttıyse evettt🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Ama tek basına ask degıl
değil çünkü aşk zaten uzun ömürlü bir olgu değil. ama sevgi saygı ve özel hayatın bitmesi geçerli bir sebep
Hayır ama saygida biterse bosanmaktan başka çare yoktur
Aşkın ömrü uzun değil zaten ve bu boşanmak için bir sebep değil bahane gibi geliyor bana
Seviştikten sonra pişman olmaya benzer.
Siz ne kadar sarhoştum bilmeden oldu deseniz de bekaret çoktan bozulmuştur...
aşk eskiden biraz farklıydı sanki ya da benmi öyle hatırlıyorum bilemedim. lakin ben aşk falan görmüyorum yalan dolan yapmacık furyası
Aşk biter. Eninde, sonunda biter. Aşktan geriye saygı, sevgi, anılar kalır. Eğer saygı biterse o ilişki bitmiştir
Keşke aşk bitti diye boşananlar olsa. Kapruz almadı diye evi terkedip yabancıya kaçan kadınlar duymuyor muyuz..😏
AŞK zaten sonsuz değildir. Sevgi ömürlüktür. Sevgi bittiyse asıl sıkıntı budur.
Aşk bitti diye boşanılır mı öyle şey mi olur insan sevdiğini heyecanlar azaldı diye yarı yolda bırakır mı :(
Zaten aşk sonsuza dek sürmez ki evlilik sadakat güven saygı ve sevgiyle ayakta durur
Sadece aşk için evlilik yapıldıysa bitince yürütmek zor... yeterli olabilir...
Onu bilmemde Scarlett Johansson bu pozu ne ara vermiş 🥰
Aşkın bitmesi, beraberinde başka sorunlar da getiriyorsa boşanmak için büyük bir sebeptir.
Ağızlara pelesenk bir aşk tır gidiyor gerçekten aşkın ne olduğu düşünülüyor acaba. 😄
Bakanlığa katılıyorum. Aile demek sadece aşk demek değildir.
Aşk değilde, evlilikte saygı bittiyse boşanmak gerekiyor.
Bence aşk bitebilir ama saygı sevgi aile bağları ve eğer varsa cocukların huzu için evlilik bitmez. Boşanmak için iki taraf arasında affedilse bile geçmeyecek sorunlar varsa boşanma olur. Önemli olan aileyi korumak aile olmak
Aşk ömür boyu sürebilen bir şey değil zaten sevgi saygı devam etmeli o da yok olursa boşanmak için sebep olabilir
Aşkın bittiği yerde sevgi ve saygı başlamıyorsa sıkıntı bence😉
Aşk bence bir anlık öfke ile bittiği düşünülüyor ama bitmiyor mesela ben sevgilimi çok seviyorum kavga ediyoruz bir hafta diyorum ki soğudum yeter artık falan diyorum ama sonra bir bakıyorum bitmemiş hala seviyorum fogkırjflf
Devam edilebilir ama iki taraf için de bu durum eziyete dönebilir
Aşk; evliliğin temelidir... Onun yokluğu ile evlilik sürdürülebilir olamaz...
acı cektrımeye gerek yok eve mutlu gelemeyecegın ıcın
Aşkın bitmesi olsa olsa boşalmaya engeldir boşanmaya değil.
Saçmalamayın sanki bütün evliler aşık aşk bitince sevgi sadakat baslar
Bence evet. Artık aşık olmadığın bir ilişkiyi zorlamaya gerek yok😌
Saygının bitmesi geçerli sebeptir.
Değil, bence en kötüsü saygının bitmesidir.
Herkes boşanır di o zaman
Sevgi bittiyse yeterli
Ask değilde sevginin bitmesi yeterli
Çocuk varsa hayır yeterli sebep değil
Saygı bıtmesı lazm bnce
Para bitti aşk bitti derler
Çocuk varsa durumlar değişir
Hayır. Çocuklar varsa önce çocuklar gelir.
Arada bir bağ kalmamış ise boşanmak en mantıklısı.
Kafa karışıklığının peşinden gitme saçmalığı.
Sanırsınki tüm evlilikleri Aşk ayak da tutuyor.
Bitecekse sevmesin çakkala bak
Degil.. Sevgi varsa huzur varsa devam eder
Hayır boşanmak yanlış yazık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?