Kullanana bağlı olarak fikrim değişiyor. Teyzeler, anneannem falan arada bir bana 'yavrum' diye hitap ediyor. O zaman hoş bir kelime, lakin sevgilim, eşim, arkadaşım vs. bana bu şekilde hitap ederse çok itici gelir. Sirf bu hitap yüzünden soğurum bile o kişiden.
Oha kelimesinin bile şaşkınlık belirtisi olarak kullandığı gençler asıl amacını bilmiyorlar. OHA kelimesi eskilerden köylerde ineklerin kıç bölgelerine vurarark ilerlemesini sağlayan bir eylem sözcüğüdür. Bu kelimenin anlamını öğrenince kızların oha dediğinde iticiliği düşünün. Yavrum kelimesi bence sadece bir annenin çocuğuna dediği zaman yakıştırıyorum. Başka anlam olarak kullananlar itici geliyor.
Sokaktaki insan kılığındaki yaratıklar da kullandığı için duyduğumda midemi bulandırıyor içime korku düşüyor sevmiyorum kelimenin suçu günahı yok ama aklıma getirdiği şeyler hoş değil
Kimsenin sevgisini bir kelimeye, davranışa ve bakışa sığdıramazsın. Bunu başkasına sorarsın “Saçmalama Abaza sevmiyor bu” der, diğerine sorarsın “Ay sana basıl davranıyor kör müsün?” Der ve bir başkasına sorarsın ”Kanka bakışları çok güzel bakıyordu sana seviyor” der. Biz hep konuşuruz önemli olan bizim konuşmamız değil sen gözlerine bakınca bir şey hissediyor musun? Rahatsız olduğun bir kelimede (yavrum gibi) bir daha söylememesini istediğinde seni sevdiği için bunu söylemekten vazgeçiyor mu? Her an “Seni seviyorum” kelimesini bekleme bazen bir hareket o 2 kelimeye bedel olabiliyor önemli olan bakış ve davranış ama bu da benim görüşümle veya başkasının görüşüyle değil senin hissettiğin ve senin gördüğünle önemli. 🌸
Adamı yedinler Allah çarpsın adamı yediler. 13 yaşındaki erkeği kızı taciz eden adamla açılış yapılar devlet malını verdiler. Adnan hocamı yediler. Neymiş kediciler konuşmaya başlamış bize zorla yaptırdı demiş. Yahu sen kedinin evini pokislerle bas cezaevi sever misin de babasını satar kaldı ki adnan hoca Besle kediyi oysun gözünü yazık 😃