Uzak mesafe ilişkisini gerekiz bulanlar da var, bu ilişkilerdeki bağların daha güçlü olduğunu öne sürenler de. Sizce kıskançlık, şüphe gibi olumsuz duygular mı daha ağır basar? Yoksa özlemle yanıp tutuşan iki kalp birbirine daha mı sıkı bağlanır?
Uzak mesafe ilişkilerinde ağır basan duygular nelerdir?
Uzak mesafe ilişkilerinde öncelikle karşılıklı güven en önemli unsurdur, normal ilişki türüne göre sürdürülebilirliği zor gibi görünse de eğer 2 taraf da gerçekten birbirini seviyorsa buluşmak için mutlaka tüm şartları zorlar ve buluşurlar, bundan sonrası da o bireylere kalmış demektir, her gün karşındaki insanlarla da sorun yaşayabiliyorsun zaten o yüzden tartışmalar, bazı uyumsuzluklar olabilir önemli olan bunun için savaşmaktır bence ama tabii gerçekten sevgi varsa.
Uzak mesafe de aşk olmaz diyenlere katılmıyorum! Olur efendim çokta güzel olur. Sürekli tensel bir şeyler yaşamak isteyenler, olmaz der. Ee peki eskiden kadınlar sevdiği askere gidermiş, ki o zamanlar askerlik 3 seneymiş nasıl beklerlermiş. Çünkü arada saygı, sevgi, sadakat, sabır varmış. Şimdi sevdiği askere gidiyor, 1 ay sürmeden terkediyor, sevdiği uzakta oluyor ayy yapamam diyip bırakıyor. Sizce bu gerçek sevgi midir? Ee peki bunca şairin yaşadığı neydi? Nazım Hikmet, hapishane girmiştir. Ve oradan Piraye'ye 17 yıl boyunca toplam 581 tane mektup yazmıştır. Ve Piraye, Nazım'ı sonuna kadar beklemiştir. Ve bunun gibi hem şair, hem normal hayatımızda çok insan vardır.
Uzak mesafe ilişkisi;sabır ister, güven ister, tahammül ister. Bunu beceremeyenler de kusuru mesafeler de bulur. Ve uzak ilişki de en zoru da özlemdir. Özlemden uykum bölünüp, ağladığımı bilirim.
Özlem. Kıskançlık varsa uzak mesafede yürümez. Yürürsede mutsuz eder bir noktadan sonra. Uzak mesafe ilişkilerinde sohbetin hoş olması ve kafaların mantiklarin uyuşması önemli bence
Özlem bitirir insanı ve ister istemez şüphe yaratır. Özlersin ama ulaşamazsın, sarılmak istersin sarılamazsın, dokunmak istersin dokunamazsın, vakit geçirmek istersin geçiremezsin, oturup sadece birbirini izlemek istersin ama izleyemezsin...
Uzak mesafe ilişkileri de ağır basan tek bir duygu varsa o da karşı tarafın yüzünü görmediğin için sadece bir merak Aslında orada da aşk falan yok aşk denen şey Evet var doğru ama aşk gözlerin içine bakmaktır ellerine tutmaktır uzakta olan her şey insani aşırı şekilde cezbeder ve emin ol ki o iki kişi bir araya geldiği zaman ki o uzak mesafede duyduğu aşkı duymaz Çünkü sadece bir meraktır ve o merak buluşuldugu zaman geçer ve bunu her ilişki için genel demiyorum kimse yanlış anlamasın ama olan genelde budur O yüzden hep söylüyorlar ya uzak mesafede sadece arkadaşlık kurun ama ask iliskilerinden uzak durun
@Aşkolsun2210 hayır ben onu demedim illaki insanlar bunu bekler anlamında dedim özellikle yeni nesil bunu senin dediğin gibi görmüyor ve ilişki kopuyor çünkü beklentiler çok farklı uzaktan aşk yürümüyor bu net maalesef çünkü güvenemiyorsun çok fazla birde olayın bu yönü var yanındakine bile güvenemiyor ken uzaktaki?
Aslında kıskançlık, özlem, sevgi epey güçlü basıyor. Yani gerçek bir sevgiyi yaşamak isteyen bu yönteme girsin. Çünkü karşıda ki sizin fiziki şeylerinizi sevmiyor. Aklınızı, kalbinizi seviyor. Lakin şu var. Dokunamıyorsunuz. İnsan öpmek istiyor, sarılmak istiyor. Ulan hani hiçbiri olmasa karşımda otursun istiyorum. Gözlerime baksın istiyorum. Ona kavuşmak için insan bile öldürürüm. Öyle bir duygu sağlıyor uzak mesafe. Öyle özletiyor ki gece uyumuyorsunuz. Onunla konuşmak için deli oluyorsunuz. Ve cidden seviyorsanız oluyor bunlar. Onunla görüntülü konuşmak için bile adam öldürürsünüz öyle bir şey. Ve bu zarar veriyor doğal olarak. Aslında sizin olmayan birine sizinmiş gibi davranıp sizin olmadığının farkındasınız.
5
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Birazcık yorum okudum. Aşk falan yok diyorlar. Aşk karşı tarafı öpmek ona dokunmak değildir ki. Bunlar sadece ilişkiye heyecan katar. Tabiki öpmek sarılmak lazım. Ama sevgi onun bedenine duyulmamalı zaten. Karşınıza sizin bedeninizi seven birisi çıkarsa uzak durun. Çünkü 10 yıl sonra o beden değişecek ve o kişi gidecek mutlaka.
Uzak mesafelerde yaşanan ilişkilerde bir çok duygu ön plana çıkar. Mesela Elele gezen çiftleri gördüğünde kıskanma ya da yalnızlık hissine kapılırsın.. Canı çok sıkkındır, üzgündür, kısacası sana ihtiyacı vardır ama sen yanında olamadığın için hüzün duygusuna kapılırsın... Çok mutlusundur paylaşmak o an ona sarılmak istersin özlem duygusuna kapılırsın.. Şu dönemde yanına gitmek istersin virüs var diye paniğe kapılırsın...
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bunlar kişiden kişiye göre değişebilir. Birbirlerini ölümüne seven sevgilerinde bir zerre bile şüphe olmayan insanlarda genelde kıskançlık, öfke, sinir, aldatma bunlara pek yer yoktur. Onlar gerçek aşıklardır ve aşklarında bunlara asla yer vermezler. Ve genelde onlar mesafe de tanımazlar. Eğer aşkları böyleyse ve bu tipten insanlarsa elbette uzak mesafe onları birbirine daha sıkı kenetler. Fakat aşkları gerçek olmayan ve genelde dış görünüşe bağlı aşklarda da bunlar söz konusu değildir. Ufacık bir şüphenin doğması an meselesidir. Her an patlamaya müsait bir yanardağ gibidir aşkları.. Bunlar kişilerin nasıl olduğuna kalplerinin nasıl şekillendiğini alakadar eden durumlar. Kişilerin kalpleri nasılsa uzak mesafe ilişkileri o denli kuvvetli ya da şüphelidir.
Şu anda böyle bir ilişkideyim. İlk başta kıskançlık belki de şüphe duyarsın fakat sonra bunun yerini deli gibi özlem, hasret duyguları alır. Geleceği günü iple çekersin. Daha çok bağlanılır birbirine. Daha fazla soru sormak istersen yanıtlayabilirim. 1 sene devirdik birlikte :)
çok uzak sayılmayız ama özlem ağır basıyor. aldatmak isteyen erkek/kadın gözünün önünde de aldatır seni ruhun duymaz. o yüzden gereksiz şüphelerim ve korkularım olmadı hiçbir zaman. zaten karşımdaki insana güvenmeden bir yola çıkmam, güvenimi kıracak bir durum olursa da ayrılırım. bu kadar basit. korkarak, şüphelenerek yaşayamaz insan.
Öncelikle özlem ağır basar Sonra sabırsızlık duymaya başlarsın İsyan edersin zaman zaman neden yanımda değil diye Sonra çevrende yakın ilişki kuran arkadaşlarını içten içe kıskanmaya başlarsın Bazen sırf özlemenin verdiği hırçınlıkla kavgalar edersin Velhasıl zordur uzak mesafe ilişkisi asla tavsiye etmiyorum
Yani durup baktığım zaman zaten uzun mesafe ilişki yaşamayı göze aldıysam ki bu çok zor ya ona ya kendime çok guveniyorumdur ama bu demek değil ki suphe etmiycem sonuçta gözden uzak gönülden de irak olur diye bir laf var özlemim de şüphem de Nirvana da olur
Eğer karşındaki kişiyi gerçekten seviyorsan özlemden hasretten yanarsın. Geleceği günü saymaya başlarsın ve zaman yaklaştıkça saatleri sayarsın hemen zaman geçsin istersin onun gözlerine bakabilmek için iki dk bile olsa sarılabilmek için. Ama eger içinde sadece hoşlanti varsa sadece kıskançlık duygusu olur içinde başka da bir duygu olmaz.
Günümüzde uzak mesafe ilişkileri tamamen zevki ben bunu anladım. Uzaktan ilişki olmaz. İlişkinin ömrü internetin kadar oluyor. İnternetten de sevdiğim oldu doğru ama hepsinde bir pürüz çıktı. İnsanlar menfaatci, yalancı ve düzenbaz. Uzaktan ilişki yaşamak ergen işidir, deli bozmasıdır kimse kusura bakmasın.
Ya imkansız değil ama guvenebilmek lazım ya yani o kadar şanslı isen eğer devam et gitsin, yakın ilişkiler zaten bir şeye yaramıyor. Yakın olan herkes evlenmiyor.
Eğer kişi kişide karakterli ise ve karşı tarafa bunu yansıtmış ise kiskançligin bir önemi yoktur. Bir birini görmek istemenin ve özlemin verdiği güzellik aşkı ve sevgiyi büyütür.
Bu konuda yorum yapabilecek en rütbeli kişilerden birisiyim diye düşünüyorum. Üniversitede aynı şehirdeyiz ama memleketimiz farklı olduğu için uzak kaldığımız çok oldu. Sen sorun yaratan bir tip değilsen ve karşındaki kişi uzak mesafe ilişkisine dayanamıyorsa özlüyorum merak ediyorum gibi kelimelerin arkasına sığınarak hayatı sana zindan ediyor. Bu yüzden sıcak bakmıyorum.
çoook yorucu yıpratıcı.çokça şüphe ve kıskançlık getirir.özlem belirli bir yere kadar götürür. bir çok olumsuz yönü var ama bunları bertaraf edip evlenebilenler de var tebrik etmeli ne diyelim biz beceremedik
Evet tabii güvenmesi daha zor. İnternette istediği gibi at koşturur. Gerçi şu var yüz yüze yakın ilişkide olsa sonuçta 7/24 birlikte değiliz. Yine internette bir şeyler aranıyor olabilir, aynı şeye denk geliyor.
İlk başlarda karşılıklı hoşlantı, özlemek ve sevgiyle başlasa da zaman içinde güven problemleri, kıskançlıklar ve yanlış anlamalar olabiliyor. İki tarafın karşılıklı anlayış göstermesi ve birbirine olan bağları sağlamsa devam edebilir.
Özlem tabi ki de. Kıskançlık saçma geliyor bana ya yani seni aldatmaya meyilliyse yanında hatta aynı evde bile yapar bunu. Mesafe ne neden olur ne de engel böyle bir şey için
uzak mesafe diye bir ilişki türü yoktur, eğer canınız çikolata çekerse gidip dolaptan çikolata çıkartır yersiniz telefon ekranındaki çikolataya bakmazsınız
Uzak mesafe ilişkisi mi olur? O en fazla çok yakın arkadaşlığa müsaade eder. Aşka mesafe yaramaz. Aşk görmek, dokunmak, öpmek, konuşmak, göz göze bakmak ister çünkü.
ya şu lafı çok severim *aynı aya bakıyoruz ne kadar uzak olabiliriz ki* bence uzak mesafe ilişkileri daha muazzam bişey çünkü özledikçe sevdiğinin değerini anlarsın, sana sağdıklığını daha rahat anlarsın vs.
Ben 4 yıl uzak mesafe ilişkisi yaşadım arada güven sevgi olunca hiç bir şey olmuyor biz kaç kere ayrıldık ama hep geri barıştık insan srvince gerçekten kopamıyor
Uzak dur derim bunlar boş işler olduğunu fark ettim uzak mesafe ilişki yürümüyor ne yazık ki geçici yakınından birini bulur bırakır sonrada hayal kılığına uğrarsın
Ben İstanbul'dayım Sevgilim Ankara 'da parasal sorunumuz yok şükür şuanda uçakla atlayıp atlayıp geliyor güven tek mesele güven ama güvenilecek insana güven gözün arkada kalmıyor.
Eğer gerçekten hayatında sadece sen varsan senin de hayatında yalnızca o varsa elbetteki özlemle yanıp tutuşan iki kalp birbirine daha sıkı bağlanıyor. :)
Uzun mesafeli ilişkiler, uzun sürerse kabak tadı verir. İnsan ister istemez sevdiğinin elini tutmak ister, gözlerine bakmak ister. Uzaktan ne kadar hissedebilirsin ki