#toxics

Yalnızlık evliyken de hissedilebilir. Evliyken yaşanan yalnızlık, bekar hayatınızda ki yalnızlıktan daha çok acı verir..işte benim cvbm
Ama söyleyeceğim seye en yakın olan düşüncemdi
Yalnız olmak bir tercihtir kanımca ve yalnız hissetmek çok daha farklıdır.
Evlilik müessesinde yalnız hissetmek sonuçları şekil 24 te ki benimdir ve bu cidden insanı derinden sarsan bir hadisedir. Tarifi mümkün olmayan kırgınlıklar ve yıkımlar meydana gelir insanın ruhunda..
Düş kırıklıklarını saymıyorum bile..
Evliliğin amacı her ne kadar tek eşlilik ve bazı nedenlere bağlı olsa da insanın bu kavramdan önceki hayatı, hissettiği yalnızlık hissine evet, çare olabiliyor. Gel gör ki günümüz toplumunda bir çatı altında olsa bile birbirine yabancı, soğuk ve ilgisiz eşlerde azımsanmayacak kadar çok.
Dediklerine katılıyorum. Lakin tercihler göz önünde bulunduruldukça..
Güzel soruydu🧿
Yani bana göre olabilir ama ne kadar sağlıklı olur bilemem sadece yalnızlık için evliliğe yönelmek saçma.
Evlilik yalnızlıktan kaçmak için ideal bir yol değildir. Evli olup yalnızlığı özleyen insanlarda var. Sürekli kısıtlanan, açıklama yapan bir kişi kafa dinlemek ister. Yalnızlığı özler. Kendi alanı olsun ister. Bazı evli olan insanlar yalnızlığı, özgürlüğü özlüyor. İnsan neden yalnız kalmak istemez? Kendisini dinleyen, anlayan, derdine derman olan bir insan ister karşısında. Eşi kendisini dinlemediği zaman, anlamak istemediği zaman iki kişilik bir yalnızlık yaşar. Kimi evli olan insanlar yalnızlığı özler, kimileri de "evlenerek yalnızlıktan kurtulayım" diyip doluya tutulur. Evlilikte önemli olan, takım olabilmek aslında 🌺
Cevap
15Cevap
Olamaz, yanında biri varken yalnız kalmayı isteceğin günler gelecek o zaman ne olacak? Seni anlayan olmayacak, kendini düşünecek herkes ve kavgalar kavgalar.
duygusuz yapılan evlilikte yalnızlığa çıkıyor
Belli olmuyor evli olupta yalnız olanda çok
Hiç ilgisi yok. Eğer o niyet ile evlilik yapılıyorsa sonu hüsran olur. Sevgi tutku olmayan evlilik uzun sürmez. O evlilik yalnızliktan beter cehenneme döner.
Sırf yalnız kaldığını düşündüğü için evlenen bir arkadaşım var ve bir olmadan boşandılar. Ben yaklaşık 10 aylık evliyim ve iş tempomuzdan dolayı bekar zamanlarımdan daha çok yalnız kaldığım oluyor ama bu benim için sıkıntı değil çünkü evliliği bu amaçla yapmamıştım
Efendi bir adam olarak gönülden seveceğim için eşim beni mutlaka aldatır çünkü seven asla sevilmez. o nedenle boynuzlu bir yalnız olmamak için boynuzssuz bir yalnız olarak yaşıyorum. Evet evlilik yalnızlıktır hem de yüksek boynuzlanma ihtimallisinden... Yalnızlık kaçınılmaz olsa da boynuzlanma değil çok şükür.
Çoğu insan evli olduğu halde aslında yalnızdır. Yalnızlık fiziksel olmaz ki illa ruhen de olur ve bu evli iken çok daha acı verir. İnsanlar yalnız kalmak istemez bu dogamizda pek yoktur ama bundan kaçmak için de yanlış evliliğe sığınmamak gerekir.
İnsanlar bunu bir yol olarak görebilir ama ideal değildir. Yalnız kalmamak için zoraki evlilik yapmak insanı daha da üzer daha da yalnızlaştırır aslında.
Bile bile yanmak isteyenler için güzel sığınak, duygusuz ve zoraki yapılan bir evlilik
Sırf evlenmek için evlenmek yalnızlıktan kaçmaya çalışmak büyük bir hata..
Evliyken yalnız olmak ruha hitap edememek çok daha kötü bir durum..
Ben evliliğin gerçek amacından saptığını düşünüyorum açıkçası o yüzden de bu kadar basit boşanmalar oluyor günümüzde
Anlaaşılmıyorsan ve sureklı aldatılıyorsun kalabalıklar içinde bile yalnızlığı yaşarsın sadece evlilik için geçerli değil bu
Evlilik asla amaç hedef vs.. değildir. O akışında yaşanır bugün yalnızlığı yarın birlikteliği yaşarsın.
Evliler yalnız bekarlar yalnız kim bu kalabaliklar anlamadim ki
Evliykende yalnız kalıyosun bazen o yüzden ideal bir yol değil bana göre...
Yanliztan kaçmak için evliliği seçenler bir ömür boyu yanlız kalmaya mecbur olurlar
Hayır bunun için hayatını ateşe atmaya gerek yok.
Evliyken yalnızlık yasaysan insanlar var.
Evli olan da yalnız hissedebilir. Evlilik bu kadar basit bir şey olmamalı.
Değil maalesef insan kalabalığın içinde de yalnız sonuçta
birşeyden kurtulmak için evlenilmez.
evlenilirse de mutlu olunmaz
Hayır hayır hayır hatta yalnızlıktan korkuyorsan kesinlikle evlenme
Hiç ideal olmaz bence. Öyle bir eş denk gelir ki yalnızlığı mumla arar insan
Yağmurdan kaçarken meteor yağmuruna tutulmak bu olsa gerek
Doğru insanı bulamadıktan sonra işkenceye dönebilir.
Sırf yalnız kalmamak için olmadık biriyle evlenirsin sonra al başına belayı. Hiç gerek yok, evlilik kutsal bir muessese
yalnızlık çekmek hissetmektir aslında yanında bir sürü kişi varken yalnızlık çekiyorsan sevdiğin kişi yanında değildir ha bu sevdiğin kişi sadece erkek olmayabilir bu yüzden evliyken bile yalnız olabilirsin
Evliyken yalnızlığı yaşadım ve yolun sonu adliyeye çıktı
Evlilik, daha çok yalnızlaşmak ve içine kapanmaktır. Zira ben deneyimimin sonucu bu. Psikolojim bozuldu şahsen..
Evliyliken de yalnız hisseden çok fazla insan var ama evlilik çok güzel bir şey olmalı
Birine bağımlı olmaktansa yalnız kalmak daha iyidir
Hayır bence daha çok acı verir. Kendimde eksiklik hissederim.
Yanlış bir düşünce ve tercih olur.
Olamaz kendini uçurumdan aşağı atmak olur ancak
hayır boktan bir yol.
Sanmiyorum buradaki evliler hep yanliz
İdeal değil. İdeali sevgili bulmak...
bir yol ama ideal değil
Olabilir olmayabilir de
Evlenmek için evlenilmez
sadece bunun için evlenen mutsuz olacaktır bence..
Hayır değil
Olamaz
aynı evin içinde iki yalnız olursun kaçamazsın
Olamaz.
Evlen gitsin ilerde pişman olursun
İdeal değil hayır
Olabilir
Asla.
olabilir
evet bence
Aradigini bulduysann
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?