Eşimi yanlış mı anladım sizce yoksa kıvırdı mı?

Arkadaşlar eşimin ablası yağ dökerek eşimi kullanıyor parasını yiyo ağlıyo kendini acındırıyo kaç kere aramızı bozdu hep eşime açıkladım rol yapıyo seni sevmiyo hakkımı oraya götürme sedim kötü oldum biz parasız kalınca kayınvalidem gram destek çıkmadı kendine eşyalar aldı ama biz gezerken aradı ağladı neyse kısacası sadece işleri düşünce ve biz mutluyken arayıp zehir ettiler sonra eşimin ayağı kırıldı hepsi çekti gitti şehir dışına düğün olcak ayağı kırık adama sadece o iş için araba ayarla diye telefon açtılar Allahtan eşim bana ben hepsini anladım dedi onlara araba ayarlamadı bir gün eşimle konuştum bak çocuk zaten durmuyo sen kalkamıyosun ben çok yoruldum yıprandım hiçbiri destek olmuyo yardım etmiyo nolur sen düzelince biz gezerken arayıp bana pskolojik baskı yapmalarına izin verme dedim tamam dedi bana sarıldı anlaştık düğüne de araba ayarlamıcakdı eniştesi ayarlayıp bizi almaya gelirse gidicekdik öyle anlaştık hatta bunu ailesine de söyledi neyse eşimin en yakın arkadaşı büyük bir araba almış tek ayağıyla zıplayarak geldi mutfağa ve bana bitanem düğüne gitmek ister misin araç büyük sıkışmazsın sen nasıl dersen dedi kan beynime sıçradı dedim ki enişten seni geçmiş olsuna bile aramadı ben iki aydır eve tıkıldım sana bakıyorum anneme bile gitmedim seni bırakıp sen ayaklancan ilk işin yine onların işine yaramak asla gitmiyorum sen napıyosan yap dedim işte sen kuzenimi sevdiğin için gitmek istersin diye öyle sedim istemezsen gitmeyiz beni yanlış anladın dedi ben zaten gitmek istemiyoeum dedi bende istemesen ilk hayalin o olmazdı oğlumuz ve benimle tatil hayali kurardın dedim sonra sarıldı falan ama çok bunaldım neden öyle bir teklifle geldi sizce?
Eşimi yanlış mı anladım sizce yoksa kıvırdı mı?