Alevi Sünni evliliği sizce mutluluk getirir mi?
Alevi olan erkek ve erzincanlı
Yorumlarınızı bekliyorum
Alevi olan erkek ve erzincanlı
Yorumlarınızı bekliyorum
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ALEVİ BİR ERKEK İLE EVLENMEK
Fikir, din ve kültür farkını önemsemek insan , ya da ırk ayrımı yapmak degildir. Kelime oyunlarına ve laf salatalarına kanmayın.
Alevilerde Müslümandırlar, ama Sunni islama göre çok farklıdırlar.
Onların Kur'an, Şeriat, ibadet ve Mabet anlayışı farklıdır.
Hatta Alevi Din adamları, biz Sunnilerin inanışına "Emevi uydurması"derler.
İki kişinin evlenip mutlu olması için dinen, ahlaken ve kültüren uygun olması ve dengi dengine olması şarttır.
Tabi, Sünniligi bile takmayan, tatbik etmeyen şuursuz kızlar ve aileler için Din, Mezhep vs önemli degildir.
Bir Alevi,5 vakit Namazı, Ramazan Orucunu, Haccı, Zekatı, Tesetürü ve gusülü inkar etmiyorsa...
Peygamberimizin hanımı Hz Ayşeye, Hz. Ebu Bekire, Hz Ömere, ve Hz. Osmana küfür etmiyorsa, problem yok. Onunla evlenilebilinir çünki o artık bir Sunni gibidir.
Yukarıda saydıklarımı inkar eden biri, bir Sunni kökenli bile olsa nikah caiz olmaz, tavsiye etmem. Çünki Farz ibadetleri inkar edenlerin durumu dini kitaplarımızda açıkça belirtilmiştir.
Aleviler, Peygamberimizin hanımı Hz. Ayşeyi, Hz. Ebu Bekiri, Hz. Ömeri ve Hz. Osmanı sevmezler ve onların isimlerini çocuklarına asla vermezler. Hatta bizim Adaletli diye inandıgımız Hz Ömere, Hz Fatımanın katili derler. Estagfurullah !.
Mahşer gününde sevgili Peygamberimiz"5 vakit Namazı, Ramazan Orucunu, Haccı, Zekatı, Tesettürü ve hanımı ile münasebetinden sonra gusülü inkar eden, benim hanımıma ve ehli Sünnete hakaret eden biriyle neden evlendin?"derse ne cevap vereceksiniz?
Alevi, Şii ve Sunni islam aynı degildir. Arada büyük farklar vardır. Alevi ve Şii'lere göre Sunni islam uydurmadır.
Aleviler içinde azda olsa, Cem evine degilde Camiye giden,5 vakit namaz kılan,30 gün Ramazan orucu tutan, Hac, Zekat ve Tesettüre inananlar vardırlar, onlar müstesna.
Türkmen Alevileri, Alevilerin çogunlugunu oluşturmaktadırlar. Camiye degilde Cem evine giderler, namaz, Ramazan orucu, Hac, zekat ve Tesettüre inanmazlar (istisnalar hariç)
Sunni bir kızın, bu şekilde inanan bir Aleviyle evlenmesini tavsiye etmem.
En büyük vebal çocuklara dini egitim vermede olacaktır. Cem evinde Çalgı, Türkü ve Semah dansı vardır. Bütün bunlar çocukların hoşuna gideceginden, Çocuklar Camiye degilde Cem evine Alevilige meyil edeceklerdir. Bununda Vebalini ahirette siz ödersiniz.
Bugün dinini yaşamayan ve dinine önem vermeyen bir Sünni olabilirsiniz. Ya ileride hidayete ererseniz, işte o zaman sorunlar başlar. O zaman ne olacak?
Alevilere karşı degilim, ama kendi yolunuzda ve kültürünüzde biriyle evlenmenizi tavsiye ederim.
Bu tavsiyelerim iki tarafında evliliginin saglam ve devamlı olması içindir.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.izlesene.com/video/aleviler-gusul-abdesti-almaz-aleviler-namaz-kilmaz-aleviler-abdest-almaz-aleviler-camiye-gitmez/9679608&ved=2ahUKEwj5-un64bbqAhVim-AKHYZvDLcQo7QBMAN6BAgAEAE&usg=AOvVaw1B2og_agIKEMbIfV2IZF6C
Alevilik ile Sünnilik arasında çok ciddi farklar olmasına rağmen bugünün Alevileri ile sunnileri arasında hiçbir fark yoktur. İkiside teneke tangirtisi birer topluluk haline gelmislerdir. Namaz kılmayan oruç tutmayan başı açık gezen alkol kullanan insanlarda dahi Aleviye küfür etme eğilimi vardır. Yarin birgün bizim Alevilerden biriyle evlenirse kütüğünü bizim köylerden birine taşır üstüne çocuğun olursa sanada kanı bozuk Kızılbaş diye küfür edecek milyonların yaşadığı bir ülkede olduğunu unutma. Ne güzel işte Sünni doğmuşsun. Benim gibi Aleviler 5 vakit namaz kılıp hatimde indirsek kanı bozuk kizilbasiz. Bile bile lades demenin anlamı yok.
Ben böyle düşünmüyorum ve arkadaşımın inancına ibadetine saygım var onun da bana saygısı var kaygım ise ailesinin içine girdiğimde nasıl davranılır dışlanır mıyım falan vs
Aleviler gelinlerini dıslamazlar. Bu tür evliliklerde sorun hemen her daim Sünni erkek Alevi kız evliliğinde olur.
Cevap
7Cevap
Ben de Erzincanliyım, Aleviyim, ALLAH a iman, Rasulune ve Ehlibeytine butun sunnilerden cok bagliligim var, bir kez dahi harama el uzatmadım,
Ne alevi ne sünni, nr hristiyan 73 millete bir nazarla bakmak şiarimız, hepimiz bu yurdun asli unsuruyuz, bu kafayı birakın artik, yarin ALLAH'a hesap veremessiniz.
sizin için sorun olmaz bence ama ilerde doğacak çocuklarınız için sorun olabilir neyi seçeceklerini ya da neye inanıcaklarını seçmeleri biraz zor olur hep bir arada kalma durumu olur anne babası öyle olan bir arkadaşım vardı o bunun sıkıntısını yaşıyordu
Nasibinde ve bahtın da varsa bir üzülmek kiminle evlenirsen Evlen ne yaparsan yap üzüleceksin indir Ama nasibinde bahtın da varsa bir güzel mutluluk kiminle olursa olsun mutlu olacaksın Iğdır
Neden böyle bir konuyu açıyorsun. Başkalarına danışarak ilişkini mi ölçüyor sun. Madem bukadar sorun olucak veya sorun yapıyorsun ayrıl. Hak etmiyorsun o çocuğu.
Bir fikrim yok malesef cemiyet camiyasindan değilim tarikatlar çok malesef ama iyidir derim allah kitap bilsinler yeter.
Banane inancından ya.
Mutluluğun mezhep ile alakası yoktur.
işin çok zor
Neden
Ne gibi
Sağlık sorunlarımdan dolayı hayır
Evet
Her koyun kendi bacağından
Sünnilerin namaz kılma istatistikleri diyanetin bir arastirmasi ile yayınlandı. Buna göre Sünnilerin %80i vakit namazı kılmıyor. Vakit namazı kılanların ise %80i sabah namazini vaktinde kılmıyor. Yani sabah namazini vaktinde kılan Sünni yüzdesi %4 . Diğer %96 sabah ezanı okunurken mışıl mışıl uyuyor. Eskidenmis o namaz muhabbetleri. sunnilerin Alevilerden aşağı kalır bir yönü kalmadı artık.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?