Erkege ozgurluk verıp de kadını otekılestıren ataerkıl toplumun kişiyi zorunda bıraktıgı yalana surukledıgı gercegı... neyse merveler köti köti merveler zalım zalım mervele rhayıb hayın :)
Ben:anne ben rıdvanlra gidiyorum Annem:hayır hep oyun oynuyorsunuz gidemezsin 2 gün sonra Ben:anne ben gidiyorum Annem:nereye Ben:selinlere gecede onlarda kalıcam bekleme Annem:tamam
Selinlere gidiyorum orda kalıcam bekleme diyip yine rıdvanlara gidiyorum ergen hayalleri değil psikolojide bunun adı bile var örnek annenden bişey istedin izin vermedi mesela 50 TL istedin vermedi sertçe yerinden kalkıp ne zaman verdinki zaten x in annesi her istediğinde veriyor bnni çarşıya çağırıyor gidemiyorum param yok demek zor geliyor işim var demek zorunda kalıyorum gibi bir çıkışta bulunursan annen o 50 TL yi verecektir ama hep çalışmaz
Psikolojiyi anlat deseler dediklerine pişman edersin insanı. Kısaca psikoloji terimlerini öğren ve o şekilde anlat derdini. Verdiğin örnekte anlatım şeklin insanı hayattan soğutur.
Bir fikri olmayan dikkatle dinler bişeyşer öğreneceği yanılgısına kapılır. Ama mantığı olan ve konu ile ilgili fikri olan insana yurturamazsın. Daha çok çalışman lazım. Etkileyebilmek için ;)
yapmışlığım var 4 yıl önce istersen bu sefer sen seç görevi beni çözmek olsun başarabilirse ne istersen yaparım başaramazsa senden saygını istiyorum herkesin içinde benden özür diliyeceksin kabulmü?
psikolojide bir adı yani terimsel karşılığı var mı bilmiyorum varsada umrumda değil ama açıklaması ise eğer birinden bişeyi önce sakin isteyip reddedilip sert tepki verirseniz sonraki birkaç defada ert tepki vermemeniz için istediğiniz şeyi verecektir ya da yapacaktır teknik olarak köleleştirme
Verdiğin örneğe psikoloji diyip duruyorsun. Psikoloji ile alakalı tek kelime bilmiyorsun. Sakin olmayı gerektirecek bir konu yok hiddetli bir tartışmanın içinde değiliz. İspatlamaya çalıştın ama olmadı bence bırak uğraşma :)))
eve getiriyorum kanka daha kolay cesedi parçalayabileyim diye sağolsun ev halkı da yardim ediyor sonra işimiz bitiyor manzara karşısında peri içmeye devamke.
İsmini söylüyorum ve gideceğimiz mekanı söylüyorum. Örneğin ; Anne ben Görkem ile Kahve Dünyası'na gidiyorum. Telefonum açık acil bir durum olursa ararsın.
Aile büyük şans, baskıcı aileler çocuklarını nelere ittiklerini bilseler asla yapmazdılar bana göre. Benim gizleyecek bir şeyim yok. Rahatça bir cafede oturup kahvemi içip sohbetimi ediyorum. Baskıcı ailede büyütülen bir kız görünmemek korkusu ile ya erkek arkadaşının evine gidiyor ya da ıssız yerlere bu da fırsatçı kötü insanlar için şans doğuruyor.