Nişanlım illa kapanacaksın yoksa ailem evlenmemize karşı diyor ama nişanlanırken bir sorun yoktu. Zaten öyle açık giyine bir insan değilim, gayet edepli giyinirim sadece başımı örtmek istemiyorum. O da beni çok zorluyor ne yapmalıyım? Şaşırdım. Üniversite bitti, çalışmaya başlayacağım. Annesi çalışmasın diyormuş. İş ayrılma noktasına geldi. Çünkü özgürlüğümü kısıtlayacağımı sanmıyorum. Bir akıl verin...
Cevabın nedir?
tek sorun buysa çözmeye çalışabilirsin, fedakarlık yapabilirsin. ne kadar seviyorsun onu bu çok önemli. mükemmel bir uyum bir sevgi varsa bunlar hallolur bence. bide kapanmak malum başı kapatmak değil ya tam yap -ki zaten çok açık değilmişsin- yada... bide onun için kapanıyorum diye düşünme, onun için bile kapansan bir yanlıştan bir günahtan kurtulmuş olacaksın.. bide ona anlat TEK GÜNAH BAŞIN AÇIK OLMASI DEĞİL YA :(
04 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi benim onunla hiç kavgam olmadı. Üni. okurken sınıfta tanıştık ve beni sevdiğini söyledi zamanla bende sevdim. O benim ilk sevgilimdi ve hemen evlenmek istediğini söyledi. Herşey iyiydi, ben zaten öyle havai biri değilim. Ona ters glen huyum da yoktu, saygılıyımda. Ama beni bu derece zorlamasına da gelemem. Sonuçta tüm bunlar benim kararım, onun değil. Son kez konuşacağım, hayır derse bırakacağım.
Soran+1 yılBeni seviyor-du. Değer veriyor-du. Artık sadece dediklerini yapacak bir kukla gibi görüyor maalesef.
En İyi Cevaplar
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Hayatınıza birisini dahil ediyorsunuz, hayatınızı zehir edecek birisini değil...
... şimdiden böylelerse, evlendikten sonrasını düşünün derim...26 Yorumla
Soran+1 yılBende onu düşünüyorum, kapıdan dışarı çıkarmazlar alim Allah.
Soran+1 yılÇok doğru bir ifade.
Soran+1 yılYarın halledeceğim, teşekkürler...
Aşk İlişkileri konusunda 837 cevap paylaştı. Kapanma allah korkusuyla olur insan korkusuyla değil.. Şimdi kapanma sorunu , sonra sırada ne olacak? çalışma hayatınız ve belki de ailenizi görmeni bile kısıtlayacak.. Kısıtlamalar ve yasaklarla bir ömür geçmez..
Tavsiyem sizi siz olduğunuz için , olduğunuz gibi sevecek birini bulmanız..00 Yorumla
Acikcasi canim hersey belli baksana annesinin dedigini yapıyor senin hic mi degerin yok hic mi duygularin hissettiklerin yok tamam sevap ama zorla guzellik olmaz bugün boyleyse evlenince nolacak? Kendini düşün kimse senden kiymetli degil kimse sana istemedigin biseyi yaptiramaz
02 Yorumla
Soran+1 yıldoğru söylüyorsun
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
39Cevap
Kapan kapan diyenleri takma sen.
Kutsal kitapta bile allah kişiye özgür irade hakkı veriyor istemiyorsan kapanmazsın.
Ve nişanlına gelince kapanmıyorum itirazın varsa nişanı atar.
Seni gercekten sevyorsa kararına saygı gösterır zaten haksızmıyım?
Ve o nişanlın ve annesı sana çok çektirir evlenınce yapma güzelim kndini ziyan etme.18 Yorumla
Soran+1 yılEttireceğimi sanmıyorum, benden değerli değil ya..
Soran+1 yılNe bu erkek milletinden çektiğimiz ya
Soran+1 yılAllah'tan üniversite okuduk da. Birine mecbur değiliz
Soran+1 yılİyice feminist yaptılar beni
+1 yılYani Diyelim kapan dedi kapandın.. Çalışma dedi çalışmadın... Ardından Evden Çıkmayacaksın Dİyecek.. SOnrasında Ailenle Görüşmeyeceksin Diyecek... Yani bu şekilde sürekli olarak KISITLAMALAR OLACAK... O nedenle seni Sen olduğun için Olduğun gibi sevecek olduğun gibi kabul edecek bir insanla hayatına devam etmeni tavsiye ederim...
21 Yorumla
Soran+1 yıldoğru söylüyorsunuz sonu yok bunun.
Nisanlin Es degil eve kus ariyor. Tekmele onu gitsin. Evlenmeden önce böyle yapiyorsa, evlendikten sonra daha beter olur.
Eger evlenirsen sonra bosanirsan kötü gözlen bakarlar, Evlenmeden önce bitirmen gerekiyor isi.
Evlenirsen büyük ihtimal onu degistirmeye calisacaksin, hayatin ve senelerin bosuna gidecek, hayatinin önemli bir kismini mutsuz yasacaksin.
Birakmak istiyorsan simdi yapmalisin.00 Yorumla
+1 yılkesinlikle ayrıl kzım. bu adamla ailesi daha evlenmeden sana bunu yapıyorlarsa evlendikten sonrasını sen düşün. mübarekler gelin değil eve eşya alıyor sanki. özgürlüğünden taviz verme
31 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız
- Aşk İlişkileri konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılvalla buna sen cevap vereceksin aslında cevap çok basit seçim yapacaksın evleneceksin ve çoğu şeylerden ödün vereceksin (başını kapatma, işe girmeme ve daha bir çoğu aklıma gelen mesela annene yanlız gidememe, kaynana her zaman heryerde saygı gösterme gibi) bunları kabullenirim dersen evlenebilirsin öteki türlü salla gitsin.
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 322 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle düsünmesi cok yalnis bence seninle tanisirkende basin acikti nisanlanirkende simdi böyle bisey istemesi cok sacma seni buna zorlayamaz. Bence onunla konusmallisin özgürlügünü kisitlamaya hakki yok. Hem calismayacakta nedemek nasil düsünüyorlar bu insanlar anlamakta zorluk cekiyorum
00 Yorumla Nasıl aileler var anlam veremiyorum gerçekten!!! Bide oğlanlar ve kızlar ailesinin gazına geliyor. Hiçbirinde akıl yok gerçekten. Zorlamanın bir anlamı yokki. Dinimizde zorlama yoktur. Bunu mankafa nişanlına söyle :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYarın bilakis anlatacağım.
+1 yılYa bir kadın olarak kimsenin buyruklarına uymak zorunda değilsin, seni zorlayan bir erkek için özgürlüğünü kısıtlama, değmez. Hayatını nasıl yaşayacağın senin kararın, böyle yobazlarla hiç uğraşma gelecekte daha büyük sorun çıkarır
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle kendi istediğinizi yapmalısınız. Özgürlüğünüzü kimse kısıtlamamalı. Zaten o şekilde mutlu bir ilişkiniz olacağını sanmıyorum. Nereye kadar başkalarının istediği gibi hareket edebilirsiniz ki.
00 Yorumla
+1 yılulan hıc soyle adamlar bı tanıdıgıma denk gelmıyor sabaha kadar doweyım canım sıkıldıkca gıdıp elemanlarla cemaatlerıne gırıp gene doweyım stres atayım
05 Yorumla
Soran+1 yılDayıma benzettim bu üslubu :))
- +1 yıl
ya bu tipler kadını kadın olarak degıl esya olarak goren tıplerdır kadın cocuk dogursun otursun bıde benım sozumu dınlesın bugun gazetede wardı bı haber sarıklı amcalar gezıp plajda nasıl kadın olunmalı dıye brosur dagıtmıslar
Soran+1 yılHaberlerde gördüm, hiç iyi yere gitmiyoruz. Hatta ben nasıl anlayamadım bunu hayıflanıyorum şu an.
- +1 yıl
ileri gidicegımıze kendısıne ve cewresıne 5 kurus faydas olmayan araplara benzıyoruz ben buna uzuluyorum.
Soran+1 yılSu akar yolunu bulur kardeş, bizde yolumuzu bulacağız. Uzun sürecek belki ama bulacağız.
eşinin böyle birşey istemesi çok güzel fakat sizin için uygun değilse içinizden gelmiyorsa ya çözün ya da ayrılın ama eşiniz olaçak kişi haklı çok haklı helal olsun
04 Yorumla
Soran+1 yılHaklı olduğunu düşünmüyorum, o beni sevdiğinde ben böyleydim. Şimdi değişmem için zorlaması saçmalık hemde çalışmamı istemiyor. Oldu diyesim geliyor.
- +1 yıl
söyle birşey erkeklerin genel yapısı bu çünkü o zaman sen onun birşeyi değildin ama şimdi eşi oluçaksın o zaman o gözle bakmıyordu simdi iş çiddiye bindi o yzden başka erkeklerin o gözle bakmasını istemiyor emin ol seni düşündüğü için çalışma sıkıntıya düşünçe anlıçaktır sıkma çanını biraz zaman görüçeksin herşey yoluna giriçek...
Soran+1 yılBöyle bir konuda sabır işe yaracak gibi değil, son kez konuşup bakacağım hayır derse iş bitecek.
Aşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. hemen kaç kurtul ondan.. Yoksa islamın o derin hoşgörüsüyle daha yakından tanışmak zorunda kalırsın. Aynen ırağa demokrasi götüren ABD nin hesabı gibi olursun.
10 YorumlaO kadarr istiyorsa kendisi kapansin. Özgürlüğünü bu denli kisitlamasina izin verme. İnanç kapanmak oöylenisanli istedi diye yapma bbence. Evde ooturmak da seni mutlu edecek mi?
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 548 cevap paylaştı. Baskı yapıyorsa dik durman lazım. Boyun eğersen sürekli her dediğini yaptırır sana. Kapanmanın bir zorunluluğu yok hem. Sen istediğin gibi yaşa.
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler.
Ya Benim Annem İsteyecek Ben Sevgilime Kapan diyecem
Yok daha neler
https://vocaroo.com/i/s0Vk1yqsKT72,
buyur seslı anlattım00 Yorumlabence bunu özgürlük olarak düşünmemelisin dinimizde kapanmak var ve bence kapanmalısın.
çalısmasın vs gibi sorulara gelince o senin özgürlüğün istersen çalısırsın istersen çalısmassın bana sorsan bende eşimin çalısmamasını isterdim ( bazılarına geri kafa olarak nitelendirilebilir).00 YorumlaOlur mu oyle sey ya sen istemedikten sonra kimse sana zorla bsy yaptiramaz nisanlinda olsa ortak bir karar bulmalisiniz o simdi boyleyse evlendiginizde dusunemiyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılEvlenmeyi düşünmüyorum zaten. Kimsenin zorlamasına gelemem.
+1 yılOna ne ister kapanırsın ister kapanmazsın... Sana şimdiden baskı yaparsa ilerde ne baskılar yapar sana...
11 Yorumla
Soran+1 yılBende onu düşünüyorum.
Aşk İlişkileri konusunda 444 cevap paylaştı. blöf yapıyor sana inanma. nişanlanırken kabul eden evlenirkende kabul eder namus örtünmekle olmuyor.
sen kendini biliyorsan bosver. zorla kapanmakla olmaz02 Yorumla
Soran+1 yılDediğini yapacağıma birde inanıyor görsen şaşırırsın.
Kapanmak Allah emrettiği için yapılırsa güzeldir tabi ama ortada bir zorlama söz konusuysa orda sevap kalmaz ayrıca bizim dinimizde bir zorlama yoktur.
00 YorumlaBugun sana zorla basini kapattirmaya calisanlar evlenince kara bocuk yaparlar seni. Sonra 10 cocuk mu 15 cocuk mu siz karar verirsiniz.
13 Yorumla
Soran+1 yılGelemem bunlara ben. Tek evin tek kızıyım, böyle zorlamalr bunaltır beni. Ayrılırım daha iyi.
- +1 yıl
Aynen bacim ayril gitsin. Bu ne mantiktir ya sirf onlar istiyor diye kapanacak misim oyle mi. Yuzugu atiyorum de bakalim pesinden ne kadar kosacak ama sevdigi icin degil, bak bak sunun oglunun nisanlisi yuzugu atmis demesinler diye ,) kendini kullandittirma bugun seni zorla kapatan evlenince evden disari cikarttirmaz akilli ol. Bak ekonomik durumunu eline almissin ya da alacaksin iste orasini bilmem. Taktir ettim bu konuda seni..
Soran+1 yılÜniversiteyi bitirdim, işe girer çalışırım. Daha 23 yaşındayım ileride elbet evlenirim. Hem ailemde arkamda. Nişanın da konuşanlarında canı cehenneme.
+1 yılBu kim olursa olsun sen iatemedihin sürece taviz verme kendinden.
03 Yorumla
Soran+1 yılVermeyeceğim, evlenmem böyle devam ederse.
- +1 yıl
Yani şimdiden seni kısıtlamaya çalışıyorsa evlendikten sonra seni hapis edecek demekki iyice düşün taşın öyle karar ver hakkında hayırlısı canım
Soran+1 yılVerilecek birşey kalmadı ki geriye.
+1 yılKıskanıyor olabilir.
Saçlarımı mı diyeceksin evet. :D
Mesela benim sevdiğimin o güzelim ipek saçlarını benden başkası görmesin sinir oluyorum.
Evlenince zaten evin içinde açık olacaksın hep başka erkeklere karşı kapatacaksın bunda ne sorun var?00 Yorumlaayrıleşim olacak kadın edepli giyiniyorsa sorumlu olduğumdan uyarırım en fazla kalanına karışmam öte yandan saçtelinin görünmesi ile ilgili bir hadis olacaktı
00 Yorumla
+1 yılbunu daha önceden oturup konuşmanız gerekirdi. elbette seni zorla kapatmaya hakkı yok. diretirse ayrıl.
04 Yorumla
Soran+1 yılBüyük olasılık ayrılacağım.
- +1 yıl
neden zorluyor ki seni. açık halinle görüp beğenmedi mi bu seni. sırf inancı uğruna bir kızı kapatmaya hakkı var mı
Soran+1 yılAllah'tan ekonomik özgürlüğüm olacak, yoksa yanmıştım. Kimseye muhtç olmam inşallah. O yüzden ayrılık yolu gözüküyor.
- +1 yıl
inşallah. hep mutlu olun.
+1 yılNişanlın senden kötü bir şey istemiyor ama başta okuturuz çalıştırırız hiçbir şeyine karışmayız gibi vaatlerde bulunup daha sonra sözünü tutmayan ailelere ve onlar karşısında pısırık olan erkeklere sinir oluyorum. Umarım iş tatlıya bağlanır:)
00 Yorumla
+1 yılvalla, net ayrıl :/ cünki başını kapamaya çalışmasını geçtik ki gecmemen gerekir ne demek çalışma ya :/
00 Yorumlaeğer seviyorsan onu dediğini yapcaksın ama mantık evliliğinden yanaysan bu seni çook sıkıntıya düşürür yol yakınken dön derim.
00 Yorumlaöyle bir insanla ilerde baya sorunlar yaşarsın. özelliklede ailesinden. daha sana saygısı yok aşk olsa nolur. bence vazgeç ondan yobazlık resmen.
10 YorumlaDinlemelisin özgürlük açık olmak değildir şanslı birisin
02 Yorumla
Soran+1 yılÖzgürlük benim herhangi bir şeye zorlanmamamdır. Ve bende bu zorlanmaya izin vermeyeceğim.
+1 yılNişanlın çokta zikinde değil anlaşılan, ayrıl gitsin madem
00 Yorumlaseviyorsan istedigini yapmalısın onu mutlu etmek senide mutlu edecektir eger gerçekten seviyorsan tabi
00 Yorumladinimizde kadınların giyinme usulü var. yalnız kararlara saygı olmazsa ve zorlama olursa olmaz. karar kişinin kendine bırakmalı
00 YorumlaZor bir durum ama keske bastan kunussaydiniz bu durumu
13 Yorumla
Soran+1 yılBaşta böyle birşey yoktu. Birde ben öyle özgürlüğümün kısıtlanmasına da gelebilecek biri değilim. Devam edemem gibi geliyor.
Soran+1 yılBöyle değildi, çok mutluyduk. Zaten açık giyinmem, onu utandıracak birşeyim yok. O benim ilk sevgilimdi. Ondan çnceside yoktu. Böyle yapması çok üzücü oldu.
Kapanman için doğru demiş ama çalışmana engel olmaması lazım çalışmak ayıpmı
00 Yorumlakapanma zorla olacak şeyler değil bunlar inaç içten gelir.
00 YorumlaDini yönden. Bakarsak. Hakli cünkü. Erkek ahiret günü. Esinin ve cocuklarinin ameline gorede yargilanir.
00 Yorumlahiç bir zaman kimse için olmak istemediğin bir insan şekline sokmalarına izin verme.
00 YorumlaKeşke içinden kapanmak gelse. Ama istemiyorsan kesin kararlı ol. Evlenince çok sorun yaşarsın
00 Yorumlagönülsüz şeyden engelli çocuk olurmuş, zorla kapanmak dinende uygun değil
00 YorumlaKapan hem Allah (c. c) emrini yerine getirmiş olursun.
00 Yorumlakapanmalısın (: Çünkü bir kadın evlenene kadar babası evlendikten sonra kocası açık kadının vebalini alır. Eğer seviyosan yapmalısın
00 Yorumla
+1 yılBen senin için kapanmıyorum kapanırsam Allah için kapanırım de susar :-)
00 Yorumlaiçinden gelmedikten sonra hayatta yapılan hiçbirşeyin tadı ve anlmı olmaz yani.. o yüzden söler ama sen istersen değilse ters teper
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkesnlikle ayrıl. yol yakınken imzayı atmadan. yoksa dul kalıcksn genç yaşta
00 Yorumlanişanlına saygı göstermesini söyle olmaz öyle birşey edepli giyindikten sonra
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. ne zamandır nişanlısınız?
020 Yorumla
Soran+1 yıl6 ay oldu
Soran+1 yılKonu bir haftadır var. Öncesinde yoktu.
Soran+1 yılOnlar istiyor zaten. Annesi burnumdan getirdi bayadır. Bende merak ediyordum önceden, nişanlım beni annesine niye götürmüüyor diye meğer bundanmış
Soran+1 yılBeni sevdğinde ben böyleydim. Ben onu öyle kabul ettiysem, o da öyle yapacak. O istiyor diye hiç birşey yapamam. Kusura bakmasın
Soran+1 yılİleride seni zorlar benimki gibi. Daha da kötüsü siz evlenince olursa...
Soran+1 yılDer valla :D
Soran+1 yılKesin diyecekkk :D Umarım demez ve mutlu mesut yaşarsınız :D
Soran+1 yılAnk :D
Soran+1 yılDışkapı :D İki hanzoyu tanıştırsak mı ne :D
Soran+1 yılYok o K. ören'de.
Gizli Üye(36-45)+1 yılyanıt basit; bunları en başta konuşmalıydınız.
10 YorumlaYeterince seviyorsan kapanırsın
00 Yorumla
+1 yılGönülden istemen lazım, kimsenin zoruyla kapanma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSacinin % 50 sini kapat % 50 si açık kalsın
00 Yorumlakapanma
10 Yorumla
+1 yılÇok ayıp demiş
04 Yorumla
Soran+1 yılDaha neler neler... Sevdiğim adam gitti yerine başka biri geldi.
- +1 yıl
Evlendikten sonra deseydi yapacaktın mecburen
Soran+1 yılKısa yoldan kurtuldum sanırım
- +1 yıl
Allah bilir
+1 yılSen kapan de
00 Yorumla
+1 yılhür irade
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz