Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılİlişkiler modern zamana göre modifiye oldu. Ama evrimsel iç güdülerimiz hala aynı ve değişmek için de en az bir 100 yıla daha ihtiyacı vardır en azından.
Modern zaman öğretileri, bizi ilişkilerde daha pasifize edilmiş bir erkek ve daha domine edilmiş bir kadın modeline yönlendiriyor. Her ne kadar özellikle kadınlar olmak üzere bu durum çoğunlukla reddedilse de, pasifize edilmiş erkek özellikle cinsellikte çok başarısız oluyor ve ne kendini ne partnerini tatmin edemiyor. Ayrıca birlikteliğin genelinde de bu tatminsizlik durumu ve neden olduğu mutsuzluk söz konusu.
Bu durum peki kadının bir avantajı mı? Tüm modern öğretiler yeni düzenin kadınlar için avantajlı olduğunu söyler. Günlük yaşamda modern zaman şehirleri ve iletişim teknolojileri ile bireyselleşen toplumda avantajları olduğunu söylememek zaten imkansız. Ama birliktelikten tatmin konusunda kadın için de durum farklı değil. Çünkü nasıl pasifize edilmiş erkek durumdan menun değilse, pasifize edilmiş erkekle kadının da cinselliği ve birliktelikten beklentisi tamamalanmamış oluyor. Kadın iç güdüsel olarak bu erkeğe aslında gerçek bir bağlılık duyamıyor.
Modern öğretiler bu durumu kabul edemediği için, bunun yerine çarpık ilişkileri teşvik eder bir hale geliyor. Cinsel tatmini başka kadın/erkekten, birlikteliğin diğer avantajlarını başka kadın/erkekten almaya yönelik çarpık ilişkiler günümüz ilişkilerinin temel problemini oluşturyor diyebiliriz.
Durmun değişmesi de söz konusu değil zaten. Biz kabul etsek veya etmesek bile toplumsal yaşam ve ilişkiler de evrimleşmeye devam ediyor. Bizim sadece, bu değişimin farklı seviyelerde olduğunu, beklentilerimizle iç güdülerimiz arasında farklılıklar ve çelişkiler olabileceğini ve mevcut ilişkimizi bu bilinçle analiz etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekiyor.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü ilişkilerde helal haram doğru yanlış sevap günah kavramını herkes sildi
İşine geleni yaşadı sonrada namusu istediği şekilde savundu kullandı
Sevgiyi yatakta aradı neymiş sevgilim sevgili ile yapmak normal ama bunu diyen ailesi duyacak diye ödü kopuyor
Öpüşmek sevişmek normal neymiş herkes yapıyor herkese benzemeye çalışıyor
Yapma günah haram dersin yobaz derler
seks olmasin cinsellik olmasın öpüşmek sevişmek olmasın dersin adam değil misin rahatsızlık mi var derler
Kısaca herkes işine geleni yaşadı yaşıyor işine geleni savundu ve pişman oldu iş işten geçti
Ya hiç mi kafa basmaz işin içine cinsellik girince bu kişi yanlış bana zarar verir demek neden zor oldu
Aman yok başkasına gitmesin benimle yapsın beni seviyor diye diye başınızı yediniz başınızı öne egdiniz sonuç pişmanlık ama iş işten geçti
Evlenmeden her şeyi yasa her şeyi yap sonra neden ayrılık var
Çünkü saygı yok sevgi dilde yalan sahte vaatler ile evlilik oyunu evcilik oldu
E tabi ayrılacak hevesini aldı başka tad başka zevk duyhu peşinde
E tabi birde en önemlisi yetinmeme daha fazlasını isteme13 Yorumla- +1 yıl
Tebrikler
- +1 yıl
Teşekkür ederim
En temel sorun bence ;
Çiftler birbirini tanımadan aşk'a bırakıyorlar kendilerini ve zaman geçtikçe ilgi azalmaya başladıkça eşler sık sık “sen benim tanıştığım günkü insan değilsin” der. Bunun sebebi gerçekte çoğu insanın zihnindeki ideal insan neyse karşıdakini de öyle görme ve ona dönüştürme eğilimi içinde olmasıdır. Aslında tanıştığı kişi ile onun sonraki hali aynıdır zaten. Aşk duygusu yatıştıkça zihin karşıdakinin gerçek halini daha iyi görmeye başlar.
Bu da en büyük sorundur zaten!
#Just00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBence en temel sorunlarından biri sizinde dediğiniz gibi, hızlı tüketmek. Vakit geçirmek veya öldürmek için bir araya gelmek. Halbuki eski ilişkilerde bir gönül bağı vardı gibi gelir bana hep. Gönül bağı olmasada zamanla oluşurdu. Herkes profiline bakarak evlenmedi ya.
İlişki kelimesi pek bir lakayıt, amacıda istikametide belli değil. İnsanların beklentileri var sadece, güzel olsun, çekici olsun, bakımlı olsun, güldürsün, eğlendirsin, sürprizlere boğsun, şımartsın,... İnsanlar insan aramıyor artık, görevli arıyor, yeri kolayca doldurulabilecek bir görevli.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
66Cevap
- Yalan dolan
- antisamimiyet
- gereksiz ego
- aşık oldum hadi gel sevişelim safsatasına her iki insanında inanmak istemesi
- sadakatsizlik
- sevmeden biriyle sevgili olmak
Bunlar birer sebep ama en temel sebebi birini sevmeden onunla beraber olmaktır. Birini seversen yalanda söylemezsin, gereksiz egoda yapmazsın, sadakatsizde olmasın ilişkin evliliğe gider.
10 YorumlaSevgili sözcüğü sevmekten gelir yani sevdiğin kişiyle ilişkiye başlarsın fakat günümüzde erkekler sevgiliyi sexgili olarak değiştirmiş tabi (her erkek değil) kadınlarda para olarak değiştirmiş (her kadın değil) bu yüzden alacağını alıp hemen başka birine geçiyor herkes değil ama günümüzde böyle ilişkiler fazla.
10 YorumlaSamimiyetsizlik. Seviyorum deyip güvenmemek, seviyorum kelimesini basitçe dudaklardan döküp yürekte hissedememek.
21 Yorumla
+1 yılÖzenti ilişki günümüz yazılı olmayan kanunu gibi. Bak instagramda bu resmi gördüm bizde aynısını çekelim şu videoyu yapalım şu yerde tatile gidelim derken kendi özgün aşk hayatını değil internetteki fenomenin aşk hayatının yan sanayisini yaşıyorsun. Bu da ister istemez yıpratıyor, sıkıyor ve bitiriyor. Gördüklerini kopyalamak yerine her şeyi akışına bırakıp duygularıyla hareket etse insan, baya mutlu olacakta... Olmuyor.
00 YorumlaEn büyük sorun aşk bu çağdaki aşk hiç inandırıcı değil aşk duygusal bir bağdır ama artık fiziksel bir bağ oldu bir kızın ahlakı terbiyesi karakterine değil tipine aşık oluyorlar ve günümüz ilişkiler en fazla 1,5 yıl sürüyor yok anlık at yok ses at yok arıyorum aç bunların hepsi o kadar saçma ki bak mesala birini çok sevdim her türlü olumsuzluklara boyun eğdim o kişi akrabam dı fake hesaptan sevgili olduk aşık oldu ne oldu anlamadan benim orjinal hesabima benden hoslanan cok sira sana gelmez dedi ben peki dedim engelledi anlamadigim fakeyle hic görmediği kızla 1 saat içinde sevgili oldu 2,5 yıl önce onu sevdiğim halde böyle bir şey yapti
00 Yorumla
+1 yılBence en derinde yatan mesele şu: taraflar, birbirlerinden mutlu edilmek dahil sürekli ‘ben bu ilişkiden ne alıyorum,’ ‘bu ilişkide mutlu muyum? Beni mutlu ediyor mu?’ sorularıyla meşgul ola ola, mutluluğu beraber yaratmaları gerektiğini unutuyorlar. Kimse birbirini mutlu etmekle yükümlü de değil üstelik..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı. Geçen gün bir kızın canli yayinini izlerken bir genc erkek yayina konuk oldu, cocuk yayinda kıza yazarken yapmadığı edepsizlik ve asagilama hareketi de kalmadi fakat kiz buna bayıldı.. şu anda orada olmak icin neler vermezdim sözünü bile duydum.. ve kadinlar hakkında bildigim herseyin tükendiğini, tamamen mantıksız ilişkilerin duygusallık bile olmadan başladığına şahit oldum... bu tip ilişkilerin de ne sağlıklı olmasini ne de iyi sonuçlar doğurmasıni bekleyemeyiz.
00 Yorumla
+1 yılnamus haya edep kavamlardan uzaklasilmasi kadinin ekonomik bagimsizlik kazanma arzusu erkegin evlilik sorumlulugunu kaldiramama durumu ekonomo ozellikle cinsel istek odakli sevgili olma durumlari ozgur yasama sikintilara katlanmak istememe hazza yonelme, sikintidan kacma psikolojisi sonuc:tracma, uzuntu, cinayet, aldatma, depresyon vs.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 12,3b cevap paylaştı.
+1 yılönce kendini tanıyamama sonra kesinlikle dediginiz gibi tuketim toplumu olmamiz ve gereginden fazla guven duygusunu abartip teslim olunmasi oysa hayat ne tek nede iki kisilik yasadigimiz bir cevre ve dahil oldugumuz bir hayatimiz var zaten
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılDoyumsuzluk asıl mesele. Herkesin var benim de olsun diyerek öylesine, birine evet denmez. Bir kaliteniz olsun, illa biri olsunda nasıl olursa olsun denilince iki gün sonra by by kaçınılmaz...
10 Yorumla
+1 yılgüven samimiyetten gelir, şüphe getiren bir samimiyet hiçbi zaman güvende vermez, sevgide,
sadece günübirlik seviyesiz cinselliğe dayalı çıkar ilişkileri fazlasıyla mevcut, bunu birden fazla kızla yapan erkek var zaten bahsetmiyorum ondan bile, adamın unutamadığı kız varmışmış, ama her tuttuğunu beceriyor sonra adamcılık rolleri orda burda, namuslu görünmek kimlere kalmış kimlere.00 Yorumla
+1 yılKullan, at, yenisini al alışkanlığı. Hep daha iyisini hak ettiğini düşünmek. Bencil, kibirli, sevgisiz, doyumsuz ve haz peşinde olmak. Nasıl olsa elimizi sallasak ellisi.
00 Yorumla
+1 yılEn temel sorun Aşkın olmaması. insanlar yalnızlıklarından kurtulmak için herkesle sevgili olabiliyor. Güvenin inancın ve sevginin olmaması ilişkilerde en büyük sorun.
00 YorumlaNet olarak libidoya bağlı cinsel ilişkilerdir. Sevmek ve paylaşmak yerine aşkı araç gibi kullanıyorlar çiftlerin birçoğu. Amaç kendini belli edip yatakta bitiyor. Buna ilişki deniyorsa aşağılıkça.
00 Yorumla
+1 yılBazı insanlar seni seviyorum lafını o kadar basite indirgiyor ki artık kimsenin lafına inanasın gelmiyor. Seni seviyorum basit bir kelime değil bence bu zamandaki ilişkilerin temel problemi bu.
00 Yorumla
+1 yılYeteri kadar tanımadan hayatımıza insan alıp gereksizce hızlı bir şekilde bağlanıyoruz. Skalayı ayarlaamıyoruz. Görünüme gereğinden fazla önem verip, kişiliği geri plana atıyoruz.
02 Yorumla- +1 yıl
Haklısın bebeğim
- +1 yıl
@yasminuşkaa bana ne çok hak veriyorsun bebeğim 😍
+1 yılSevgili olmak için sevgili yapıyorlar resmen
cinsel arzuyu bir nebze dahi susuturmak için sevgili yapıyorlar net.10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 885 cevap paylaştı. Guvensizlik inancsizlik saygisizlik ac gozluluk sevgisizlik biz bu duygulari parcalayan mahveden bireyler okduk malesef durum bu
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 869 cevap paylaştı. Çevremde gördüğüm kadınlar çok fevri en ufacık bir şeye aşırı tepki veriyorlar hemcinsim olduğu halde ben bile garipsiyorum
10 YorumlaKarakter kanseri insanların olması gözünün hep daha iyisi elindeki ile yetinmemesi menfaat ilişkisi olması çıkarları için sevmesi gerçi sevgi de denirse
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılGüven sorunu bana göre bir ilişkinin en önemli yapı taşlarından biridir güven aşkı sevgiyi pekiştirir
00 Yorumla İletişimsizlik, karşımızdaki insanı olduğu gibi değil de olmasını istediğimiz şekilde görmek, gerçeklerden uzaklık, sonsuzluk beklentisi...
00 Yorumla
+1 yılKıskanclık, gösterislik yapma, yapmacık olma instagram sifrelerini birbirlerine verme tek kelime ile igrencsiniiiz
00 YorumlaBence insanların egosunu tatmin etmesi.
Samimi samimiyetsizler ya da ne isteğini tam olarak bilmemek00 YorumlaZorluklardan kaçınma bir tartışma olur hemen ben gidiyorum uğraşamam modu. Mutluyken iyi de mutsuzken düşman gibi davranılması.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSeviyesizlik var herkes sevgilisi olunca yiyişme peşinde bu bence biraz küçük düşürüyor ve seninde dediğin gibi sırf sevgilim olsun diye sevgili oluyorlar ve parada var işin içinde bu samimiyetsizlik kimse gerçekten sevmiyor
00 Yorumla
+1 yılYani ruketim tarsimiz artik iliskilere yansidi. Fast food kulturu oldu iliskiler tuket at ve bir sonraki daha farkli tatta olsun
00 YorumlaGüven sorunun çok büyük problem. İnsanlar sevdiğine bile güvenemez olmuş..
10 YorumlaKıskançlık ve aldatma potansiyelinin yüksek olması.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 602 cevap paylaştı.
+1 yılÇünkü artık ilişkiler mutlulukla değil mutsuzluk ile beslenmeye başladı
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 6,6b cevap paylaştı.
+1 yılSosyal medya kullanımı, moda yarışı ve nüfus yoğunluğu
00 Yorumla Herkes kendine güveniyor. Ama kimseye güvenmiyor yeğen. Bütün mesele bu.
00 Yorumla
+1 yılSadık kalamiyorlar guven yok is güç baskalarina bakmak
00 Yorumla
+1 yılİnsanlığın cinselliğe açlığı, eğilimi ve düşünce zafiyeti...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇağımız ilşkileri hep menfaat ondan sahte geliyor hep bana ilşkiler
00 Yorumla
+1 yılHerkes birbirini kendisi gibi sanıyor. Tezat düşünceler ve ideolojilere açık değil kimse.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 324 cevap paylaştı. Şiddet, güvensizlik, sevmeyip seviyormuş gibi yapmak..
00 Yorumla
+1 yılHodbinlik, samimiyetsizlik, şeffaf olamama bu gini bir sürü şey.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 356 cevap paylaştı.
+1 yılÖnüne gelenle sevgili olmak bu yüzden gerçek aşk gelene kadar herkesi reddediyorum
00 Yorumla Çağımızın insanları kendisiyle bile doğru düzgün ilişkisi yok, kuramıyor. Bir başkasıyla nasıl olsun
00 Yorumla
+1 yılkadınların erkeklerı kısıtlamalrı bence en temel sorun
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 20,6b cevap paylaştı.
+1 yılKaraktersizlik
Maddi çıkarlar
Daldan dala atlama
Sadakatsizlik
Yas farketmeksizin abazanlar
Güvensizlik
Aşırı gereksiz kıskançlık
#Emirhancankir110 Yorumla Bence kelimelerin sözlerin bir anlamı kalmadı. O sevgiyi o fedakarlığı sevdiğine her yönüyle yaşatabiliyorsan işte o zaman gerçekten seviyorsundur
00 YorumlaTek kelime ile DOYUMSUZLUK.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaraktersizlik ve kolay ulaşma. Ha bir de erkeklerin paragoz olmasi
00 Yorumla
+1 yılBirbirlerini tanımadan sevgili olmak. İyice tanımadan evlenmek erken boşanmalar neden oluyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,9b cevap paylaştı.
+1 yılkadınların efendi aklı başında erkekleri tercih etmemesi, üstüne üzerlerini çizmesi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınların sürekli başka erkeklerin altında gezmesi. Bir kişiyle yetinmemesi
00 YorumlaÇoğu şey elimizin altında biri gider biri gelir kafasindayiz , genel olarak elimizdeki hiçbirşeyin kıymetini bilmiyoruz ki aşkın bilelim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSevgililer birbirleriyle sohbet etmiyor. Mesela gidip arkadaşlarımızla oturup saatlerce bir konu üzerinde konuşabiliyoruz ama sevdiğimiz kişiyle dertlerimizi ya da normal bir konuyu konuşmuyoruz anlatmiyoruz.
00 YorumlaBence ilişkiye gerek yok illa çocuk yapılacaksa laboratuvar ortamında yapılsın en temizi hacı yoksa öbürlü işler sarpa sarıyor 😁
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKarşılık beklemek. Bencillik ve çıkarcılık. Net olmamak.
00 YorumlaSamimiyetsizlik
Güvensizlik
Aşırı yapmacık davranışlar
Gereksiz trip00 YorumlaSevgilim olsun diye sevgili yapmak kimse eskisi gibi sevmiyor artik
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılGüvensizlik, sadakatsizlik
10 Yorumla Çağımızda olması.
10 Yorumla
+1 yılbir kişiyle yetinememe
10 Yorumla
+1 yılBaşkaları için yaşıyoruz
10 Yorumla
+1 yılİletişimsizlik, ego savaşları 🌺
00 YorumlaSevgi yok, ilgi yok; tamamen menfaat.
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem