Sevildiğini bilmenin, bundan emin olmanın yolları nelerdir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bir kişinin hareketleri belli eder aslında ama rolcülere de dikkat etmek gerek. Bu yüzden normal şartta bunun örneğini veremem ama aşka inancını yitirmiş birisi için bir örnek verebilirim. Varsayalım aşka inancınızı yitirmiş birisiniz ki böyle kişiler genelde karşı cins için imkansız gibi görünen kişilerdir. Fakat eğer karşı cinste olan birisi, sizin fikrinizi değiştirmek için ciddi manada çabalayıp sizinle birlikte olmak istediğini, sadece kendi iyiliğini değil, ciddi manada sizin de iyiliğinizi düşündüğünü gösteriyorsa o zaman gerçekten sevmiştir. Fakat aşka inancını yitirme durumu yoksa bu aslında sadece karşınızdaki kişinin sizin iyiliğinizi düşünüp düşünmemesi ile alakalıdır. Hareketleri iyi gözlemleyin, sizi düşünerek gerçekten önemli şeyler yapıyor mu? Cevabı eğer evetse gerçekten seviyordur fakat yalakalık için yapmaya çalışan rolcülere de dikkat etmek gerek. Bu durumda fedakarlık gerektiren durumlar devreye giriyor işte. Birisi bunların üstüne fedakarlık da yapabiliyorsa tamamdır yine gerçekten çok sevmiştir. Olay bu yani. Kısacası tempkinli davranıp yapılan iyiliğin değerini görmek gerekir.
O kadar net soyluyorum, Asla emin olamazsın. Insanoglu oyle bir varlik ki, ne gunu gunune uyar ne bugunu yarina uyar. Kaldi ki hayat sartlari ve gunumuz malum. Istedgi kadar seni seviyorum desin, sevgisini gostersin, kanitlasin. Aklin varsa hep şuphe duy, Sevgiliyi birak Eşinden bile emin olamazsin ayni yastga bas koydugun herifi diyorum bak bir omur dye imza atiyon ya iyi gunde kotu gunde iye. Onu gectim Kendinden bile emin olamiyo insan, diyorum ya insanogluyuz. Püfffff ne yeminler duydum ne antlar içeni gordum ölümüne bile gideni gordum sevgisi icin. Sonuç ; beşer şaşar , aldatti aldatir aldatacak. Bu anlik bisey sevgiye saygiya da bakmiyo sknti da o zaten. Seven adam ya da kadin bile aldatiyosa bu dunyada hic kimse bisey bilmiyo soylemesin de kimsede Emin olmaktan bahsetmesin!!! Eminim dedigin an Yanilgidasin. Asla düşme bu hataya. Bize anlatrlardi gencken bak oyle olur , boyle yapma falan HADI ORDAN😂 derdik yaş 30 oldu diyorum ki tamam bildgni yaşa kimsenin tecrubesi ayni sonuclanmaz deneyimi ama, yinede bilenlere bir kulak as diyorum cunku bu bir gercekmis sehir efsanesi degilmis🙈😅
Iliskin mi var arkadas sevgili ya da eş farketmez, bir gun bitebilecegni hep bil ve insanlari hayatinda tutmak icin kısıtlama, ne duygulari ne dusunceleri asla ayni kalmiycak. Kimseden emin olma bu Harika bir tecrube umarim isine yarar😁👍
Bunun için herhangi bir çalışmaya veya herhangi bir düşünceye kapılma ya gerek yok zaten karşı cinsten sana olan yaklaşımlarından her türlü Kendini ele verir işte hareketleri konuşmaları yaklaşımlara senin yanında olup olmayışı Tabii bu biraz da insan sarrafı olma ile alakalı bir durum yani hal böyle olunca zaten bunu herhangi bir çabaya girmeye gerek yok ama eğer gerçekten insan ilişkileri çok gelişmemişse bir kişinin ve böyle bir durumun içinde kaldıysa yine az çok bir şeyler çıkartabilir aslında Örneğin çok belli olan bir şey vardır ki karşılıksız sevmek yani herhangi bir çıkar gözetmeden sevmek senin Kötü veya iyi Her anlamda yanında olmak
Cevap
55Cevap
İnsanın içinde daima bir şüphe olur gadası. Aslına bakarsan her iki tarafta sevgisinden asla emin olmaz.
sevdiğinden adın gibi emin olduğun insanlar gidiyor, sadece senin olduğuna adın gibi inandığın insanlar aldatıyor, her şeyi seninle paylaştığın bir insanın gün geliyor öncesinde defalarca yalan söylediğini fark ediyorsun. elinde kalan koca bir yanılgı ve hayal kırıklığı... ben emin olmak istemem. hatta karşımdaki sevgisinden sonuna kadar emin davranırsa, dünyalar kadar sevdiğini gözüme sokarsa, hayatında biricik olduğumu duyurursa işte o zaman şüphelenirim. ilişkiyi çoğu zaman "bilmek" değil "inanmak" ayakta tutar, güçlendirir ve ilişkide karşındakine güvenmek ve inanmak çok önemlidir. iki senelik güzel bir ilişkim var, beni sevdiğinden hiç adım gibi emin olmadım, olmak istemedim. beni sevdiğini söylediği değil, beni sevdiğini hissettiğim anlar benim için çok daha değerliydi.
Film görseli la la land'a ait güzel müzikal tarzda bir film öneririm 😊 aslında sevgiden emin olmanın tek bir yolu yoktur çoğunlukla hissetmekten ve hissettirmekten geçer sana değer verip saygı duyuyorsa seni incitmemek için kirk takla atıyorsa zor anında yanindaysa ya da mutluluğunu seninle paylasiyorsa seni seviyor demektir 🌸
Ne mutlu size 😊
Yanımdayken mutlu olduğunu görebiliyorsam ,
Benimle vakit geçirme isteğini farkedebiliyorsam,
Beni üzmekten, bana yanlış yapmaktan korktuğunu hissedebiliyorsam sevgisine güvenirim
Üstad ne demiş;
“ bağlanmayacaksın birine öyle körükörüne o olmadan yaşayamam demeyeceksin yaşarsın elbet öyle beylik laflar etmeye gerek yok elini ayağını bile fazla sahiplenmeyeceksin.”
Bir de ne demiş Üstat;
“Çok sevmeyeceksin mesela, o daha az severse kırılırsın, genelde o daha az Sever seni, senin onu sevdiğinden”
ya beni anlayabilen bir insan çok anlayış gösteriyo kırmıyo ben ilk kez böyle mutlu oldum bir ilişkim de o benim sadece sevgilim değil eşim de olacak nasipse yakın zamanda yüzük takmayı düşünüyoruz ailelere söyleyerek.. çok ciddiyim seviyorum olum yani çok tuhaf ama böyle 😅
Kadınlar için şöyle diyeyim regl oldukları zaman eşleri/sevgilileri onunla özel olarak ilgileniyorsa o adam harbi seviyordur. Ben benim sevgilimi regl zamanlarında dizime yatırıyordum, nutella yedirip severek uyutuyordum.
Karşındaki insanın sana olan sevgisini sana olan bakışlarından, senin fikirlerine verdiği değerden, sana olan davranışlarından, senin yanında yapmacık olmamasıyla anlaşılabilir 🤗🤷🏻
sevgisinden şüphe ettiğin bir sevdiğin varsa,
ya evhamlısın , ya hasta...
ancak olmuyorsa yaslı gününde yanında,
bir tebessüm belki çok görüyorsa sana,
artık limandan demir alma vakti gelmiştir anla...
lakin evlisin çocukların var canın cananın daima,
öyleyse feda edeceksin kendini , beklesede bin sevgili kapında,
bir evladı değişirmisin bu yalan dünyaya...
her çocuk anne ve babasıyla vardır,
anne babası ayrı büyüyen çocuk canavarlaşır...
İlgili, korumacı, kıskanç, merhametli, fedakar, anlayışlı, sevdiğini hissettiriyorsa gerçekten seviyordur. Fakat bu herkes için geçerli değil çünkü bazı kişiler sevgisini belli etmez örneğin eski sevgilim sevdiğini pek söylmezdi ama hissettirdi ya da ben hal ve hareketlerinden anlardım.☺
Sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsınız. Çünkü o sen değilsin kendi sevginden emin olabilirsin ama aksi pek mümkün değil ama sevgisi, ilgisi olduğunu davranışlarından anlayabilirsin.
Sevmeyi de sevilmeyi de tattığım için çok iyi biliyorum...
Seven insan kafanızda soru işareti oluşturmaz zaten.
Zamanla değişmiyorsa ilgisi sevgisi bu seviyor demek
Eğer şüpheci biriysen emin olamazsın. İnsan zaten sadece kendisini bilir. Karşındakinden hiçbir zaman %100 emin olamazsn
bu zamana kadar 4 sevgilim oldu 1inden emindim o da en çok canımı yakan oldu :D emin olamayız yani yaşayıp görüyoruz işte
seni sürekli merak ediyo sen konuşurken çok dikkatli dinliyo ve güzel yorumlar yapıyo saygı gösteriyo olması gerek..
Maddi manevî isteklerimi karsilamiyosa ayrılırım tabi bu sadece karşı taraf için değil elimden geldiğince bnde yardim ederim
Ayrıldığında hakaret etmiyorsa incitmiyorsa fiziksel ve psikolojik siddete maruz kalmıyorsan seviyor olabilir
Herhangi bir durumda iyi veya kötü öncelik bensem bu beni sevdiğini gösterir.
Hiç bir zaman tam emin olamayız ki , olsak bile bir gün noksanlaşma ihtimali de , zor :/
Ne kadar sevdiğinizi bilirsiniz ama ne kadar sevildiğinizi asla bilemezsiniz
sevmek mi sevilmek mi demişler sevmek diye cavp vermiş adam çünkü sevildiğinden asla emin olamazsın
Insan sadece sevdiğinden emin okur sadece ne kadar sevdiğini bilir sevildiğinden emin olunmaz
Karşıdakinin hareketleri, sözleri ve yüzündeki ifadelerle uyumu.
Fedakarlik yapiyormu ve sadakatına sadik mı bunlara bakarim ben :)
Emin olamayız çok güzel seviyormuş gibi yapıyorlar valla
Gözlerinin içine bakarsın sürekli sizi takip eder o an başka hiçbir şey umrunda olmaz.
sevildiğinden asla emin olamaz bir insan o yüzden sevilmeyi değil sevmeyi daha çok seviyorum
Hissedersin zaten içinde onun sevgisinden en ufak bir şüphe varsa bırak gitsin güvenilmez
Ben aşk ilişkilerinden anlamıyorum hiç anlayamam kandırılmaya musaitim
İkizlerim ben
Emin olabilmem için biraz zamanın geçmesinin gerektiğini düşünüyorum ve eğer sevgilin senin gibi gerçekten sevmiyorsa ve sana belli bir süreden sonra samimiyetsiz geliyorsa, sen ilişkiniz için çaba veriyor ve o buna yardımcı olmuyorsa...
Bana olan davranışlardan ve hareketlerinden belli eder zaten.
Emin olamam o benim için fedakarlık yapıyorsa hayatında benim için risk alıyorsa sevdiğinin kanıtıdır
Asla karşındaki insanın ne kadar seni sevdiğini bilemezsin senin ne kadar onu sevdiğini bilirsin
Allah hayatınızda sizleri yormayacak insanları karşınıza çıkarsın
benimle kaliteli vakit geçiriyorsa beni kırmadan üzmeden mutlu ediyorsa inanabilirim eğer benim vücudumu seviyorsa beni değil sevmek beni kullanıyordur sadece beni seven birisiyle ilişkiye girerim bazen de çok istersem bazı arkadaşlarımla
Sevildiğimden eminim çünkü karşılıklı güven , sahiplenme ve değer var
herkes mükemmel oyuncu ve doğal olarak emin olamam..
Cüzdanın doluysa evin tapuluysa araban havalıysa kadınlar gerçekten sever yoksa kadınların "duygusal" kalplerine asla giremezsin. Kadın budur.
Oyle birsey yok? Emin olamazsin, cunku insanoglunun ne yapacagi belli degil, yani cok emin oldugunda dahi aci cekebilirsin, buyuzden guven ama gözu kapali degil, sevgilinde olsa kimseye gözu kapali guvenme
Karşı tarafın sevgisini hissettirmesi lazım güven vermesi lazım
Her seni seviyorum diyene aldanırsak bizim halimiz duman olur
Benimle ilgileniyosa
asla emin olamam. İnsanların beyninden neler geçer bilemeyiz
Eski sevgilimin sevgisinden emindim ayrıldık artık değilim 😂
supeci olma sevvgiyi hic birr sekillde olcemezzsinn senii sevvdinii hic birr sekillde anlamazsin sadece eyerr senlee illgileniyorsa zaten senii seviyordurr kii her anlamdaa
Evlilik yerine yatak muhabbeti yapmıyorsa seviyordur
Fuzuliye sormuşlar. Sevmek mi daha güzel sevilmek mi?
Sevmek demiş, çünkü sevildiğinden hiçbir zaman emin olamazsın.
Demem o ki emin olamazsınız..
Ben hiç emin olamadım sevmiyormuş gibi hissediyorum ama kendisi sevdiğini iddia ediyor hatta böyle düşündüğüm için bana kızıyor ama hareketlerin de hiç sevgi göstergesi görmüyorum ☹️☹️☹️
Bende sizin gibi aynı durumu yaşıyorum şu an bende ne yapacam bilmiyorum
Nasıl emin olabilir ki insan acaba şaştım kaldım ben ☹️
inanın bende şu an aynı durumu yaşıyorum, bir yanım inanmak, güvenmek, istiyor bir yanımda hiç sevgisine güvenme diyor bende şaşırıp kaldım😔
Karşında ki en azından inandırmak için çabalasa belki çabasını götür inanırız ama yok ☹️☹️
Belkide zamanla daha iyi tanıyıp anlıcas sevip, gibi yapar aslında hiç sevmediğini tabi bu biraz zaman gerekli
Ben 16 aydır nişanlıyım başta böyle değildi sonra değişti bir de aşırı sinirli hep de benden çıkarıyor sinirini ☹️☹️
Sizin bu durumunuza üzüldüm, siz seviyormusunuz peki? eyer sevmiyorsanız bence hemen nişanınızı atın çünkü yalnış anlamayın beni ama bu illerleyen zamanlarda evlendiğiniz zaman daha çok değişecektir şimdiden size karşı böyleyse illeryen zamanlar hiç düşünemiyorum bence böyle bir insan için kendinizi yıpratmaya, üzmeye değmez sizi sevecek, değer verecek biriyle yolunuzu çizin umarım çok mutlu olursunuz
Ben seviyorum o yüzden ayrılamadım zaten bir türlü
Sizi etkilemek gibi olmasın haddimde değil, size akıl vermek ama dediğim gibi şu an nasıl bir durumun içindesiniz tek Allah, biliyor o, yüzden bazı şeyler için geç olmadan gerekeni yapmalısınız benim fikrim bu yenede hakkınızda hayırlısı olsun
Aklı fikri sürekli seks konusunu açmak değilse derdim olduğunda kendi derdi gbi sahipleniyorsa..
Giderken sessizce gitme diyorsa..
Bence seven insan sevdiğine değer verdiğini hissettirir
Yaptığı veya yapacağı fedakarlıklar belirler
Seni diğer tüm kızlardan farklı olduğunu hissettiriyorsa sanki bu dünyada tek kız senmişsin gibi değerli hissettirtiyosa seviyordur net.
Sevgi ve aşk büyüklerimizin zamanındaymış şimdi herşey yalan dolan.
hiç yaşamadım ama bana soğuk davranmasından anlarım
Ismin epey iyi
Sevgiden emin olmak zor davranış belki kısmen belli eder
Yaptığı hatadan ne kadar sürede döndüğü, nasıl döndüğü ve hatasını nasıl affettirmesiyle
Bunu yapılan fedakârlıklar belirler.
Onu denerdim. Güvenle, aşkla, parayla...
Örnek veriyim: Sevdiğin biri sırf senin paran için seninle oluyorsa bu senin zoruna gitmez mi? Onun için önceden emin olmak gerek, sonrasında pişman olmamak için.
Ben demiyorum ki karşıdaki kişiyi yerin dibine sokalım.
Sevdıgım kısı benı sevmıyor bana aıt olan maddı unsurları sevıyorsa ve ben bunu bılıyorsam zaten beraber olmam kı
Ve kaldı kı bu kısıyı yıne denemeye ıhtıyacım yok
Olay sudur karsımdakı kısı ıle anlasıyor muyuz bırbırımıze ayak uyduruyor muyuz saygılı mıyız
Onemlı noktalar
Daha baska bır ornek ben outdoor ınsanıyım cadır hayatı yasarım ılıskıde oldugum kısı buna dayanıklı mı degıl mı ya da zaman gecırdıgım mekanlarda tavırları nasıl nedır ne degıldır bunlardan 3-5 anlasılır ve ona gore yol bıle alınır ya tamam ya devam
Hıc kımse ne sart altında olursa olsun deneme tahtasında ki bır kobayyy degıl
Kaldı sartlar zaman kısıler hersey degıskendır sabıt olan ne sen mısın
Sen soz verebılıyor musun kendınden emın mısın gonlunun baska bır ınsana yonelmeyecegını ya da zevklerının degısmeyecegını sanmıyorum
Insan kı en tehlıkelı varlık
Cıkarları dogrultusunda hareket eder sende oylesındır ondan da bunun kobaylıgını test etmemelısın
Bu anlasıldıgı taktırde sahsım ıcın olay orada o noktada bıter guven problemı var dıye dusunurum karsı taraf ıcın bana guvenmıyor gıbı o noktada yol almaya degecek bırı olarak gormem karsı tarafı onur kırıcı bır davranıs cunku
Uzun yazmışsın, okumadım. Neyse ikimiz de farklı düşünüyoruz, o kesin
@suuuuu13 ya bir sg ya ergeni. 🤣🤣
Senin çalıştığı için tribe girmeye devam et.
Bu konuda hic bir zaman emin olamazsin
İlgisinden ve güveninden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?