Stalk karşınızdaki her hangi birini merak edip inceleme durumudur. Çok zaman alıcı ve yıpratıcı olduğu yetmez sinir de bozar, şimdi size stalk yapan bir kişinin duygu aşamalarından bahsedeceğim :
Merak: ilk evre meraktır, fazla merak iyi değildir, öğrendiklerimiz genelde hüsrana götürür.
Ah sadık üzümlü kekim 😔
Şaşırma : yepyeni şeyler öğrendiğiniz, ve şok evresi yaratan evredir. Bu şaşırtan eylemler geçmişe dair ya da bugünden olabilir. Kafanızda herşey oturur, bol küfürlü, kendinize bol bol enayi olduğunuzu söylediğiniz yerdir. Üzülmeyin hepimiz bunu yaşadık, yalnız değilsiniz 🤣
Midem kalktı vallahi
Hazmetme : simdi sıra geldi ilk şoku atlatıp, hazmetme safhasına , genellikle hüsran olup size bol hüzünlü şarkılar dinleten evredir. En zor ama kabullenip yolunuza bakma bakımından en önemli aşamadır. Bu evreden sonra yeni, farklı kararlar alırsınız.
Vurur yüze ifadesi, niye şaşıyorsun bitanesi 😬
Stalk yapacak kişilere tavsiyeler : yapmayın annem yapmayın kendinizi neden boşa üzüp yoruyorsunuz, banane demesini öğrenin , bu size yol su olarak döner, geceleri tavana bakıp uykusuzluk çekmenize engel olur.
Çıkmaz sokak orası girme işte ! 🤣Not : stalk yaptığınız kişinin eski gönderileri yanlışıkla beğenme riskiniz var ki bu en fenasıdır, stalkladığız kişi anlar ve müsait bir yerleri göğe çıkar." Ben stalkı gizli yapmam arkadaş" diyen yürekli azınlıkta iseniz sizi güzel yüreğinizden öpüyor iyi geceler diliyorum 🌹
Önceden yapardım, şimdi hiç yapmıyorum. Eskiye bakarak o kişi hakkında net bilgilere sahip olunabileceği kanısına katılmıyorum. Herkesin aksine insan karakterinin olumlu/olumsuz çevresel vede yaşadıklarıyla bağlantılı olarak değişebileceği inancındayım. Sonuç olarak ruh halimize uygun format halinde davranıyoruz. Mesela kendince örnek vermek gerekirse, bazen geçmişime bakıp bu aptallıkları neden yapmışım ya da neden yapmamışım diyebiliyorum. Duyguları yönlendirebilmek çok önemli bir husustur ve insanoğlu acı tecrübeleriyle bunu bir bir şekilde başarmayı biliyor..
Birini gizliden takip etmek korkaklık ve üzüntü sebebidir. Merak ettiğiniz ne varsa karşısına geçin ve konuşun. Zaten yalan söylemesi ile kendini belli edecektir. Aksi takdirde gördüğünüz ve duyduğunuz herşeye kendiniz kılıflar uydurursunuz. Sonuç olarak bir süre sonra aşırı inceleme ve takip sonucunda bağımlı hale gelme durumuna düşebilirsiniz. Kimse sizden daha yüksek veya değerli değil. Kendinize güvenin ve evet yahut hayır cevabına hazır halde üzerinizdeki yükten kurtulun.
Bence gibi soru oluş 😅 Stalk yapmam bu yüzden kafam rahat stalk yapan insanlar bildiğin ruh hastası bana göre ne öğrenmek istiyorsan sor profile girip bakmak araştırmak çok sıkıcı geliyor bana
Hic öyle birini sevip de stalk yapmadım çoğunlukla arkadaşlık kuracağim insanlar hakkında az çok bilgi sahibi olmak için bakinirim biraz zaten arkadaşlık kurarsakda söylerim ilk tanıştığımiz zamanlarda bir Sherlock Holmes edasıyla seni Araştirdim diye 😅😂
Şimdi bu soruyu şöyle Şaban misali cevapliyim şimdi ben merakta etmiş olabilirim olmayadabilirim şimdi arkadaş lar merak iyi bişey değildir atalarimizda şöyle demişler dir ne gelirse adamın başına ya meraktan ya da ... Dan gelir o sebepten merak etmeyin kardeşim allahalla yav bu millette ne merakliseyya