Aşk İlişkileri konusunda 8,3b cevap paylaştı. Sende bir birey bir insansın duygu ve düşüncelerin hislerin ve kalbin var sizinkilere açıkça anlat sevebilirmisin bilmiyorum 🤷♂️ ama sevmiyorsan da o iş olmaz kuzum, okulu kesmekle tehdit etmesi yersiz olmuş her aile evladını okutmak zorunda ve bunun bilincinde bir sakince konuş istersen dene yani
01 Yorumla- +1 yıl
Babam ve beni dinlemek:/ Babamın bu hayatta bana ise yaradığı tek şey maddiyat başka ise yaradığı yok zaten.
En İyi Cevaplar
Bölümünüz ne bilmiyorum ama üniversiteyi bırakıp evlenmeyin , biraz daha sabredin, okul bitsin. Ailen bitene kadar destek vermiyorsa sana sende kendi ayakların üstünde dur ve üniversiteni bitir. Gerekirse hem çalış, hem oku.
00 Yorumla
Aşk İlişkileri konusunda 8,5b cevap paylaştı. Eğer O Gözle Bakamıyosan Evlenip İlerde Pişman Olacağın Bir İşe Kalkışma Diyebilirsin Ben Seni İstemiyorum Sevmiyorum Baban Okulu Kessin Umrunda Olmasın Çalışır Gene Okursun Mutlu Ol İlerde Pişman Olma
00 Yorumla
+1 yılEn başta sevmiyorsan ve zorla evleniyorsan bence hiç girme o işe. Okulunu dondur bir süre, tehdit edemesin baban. İşe gir çalış birikim yap sonra devam et okuluna
016 Yorumla- +1 yıl
Artik cok gec cunku bugun gidip yüzük taktik. Yarin nikah gunu alacagiz aksamda dini nikah kiyilacak artik ona evet dedim...
- +1 yıl
Yangından mal mı kaçırıyolar bu ne acele.
- +1 yıl
Keşke bir süre nişanlı kalmak istediğini ve ancak bu şartla kabul edeceğini söyleseydin biraz zamanın olurdu
- +1 yıl
Valla bu isin altinda bir is var ama ne anlamadim bende artik bir karar verdim bmve o kararin bedelini insAllah agir odemem.
- +1 yıl
Çocuk yapma hemen bari. Çocukla elini kolunu bağlamaya çalışırlar. İşe gidemezsin, boşanamazsın zor iş
- +1 yıl
Ne çocuğu bizim evliligimiz gercek bile olmayacak en basta yani insAllah
- +1 yıl
Bilmiyorum anlattıkların beni rahatsız etti ve bende güven hissi uyandırmadı. Ama umarım yanlış hissediyorumdur ve hayatında hep güzel şeyler olur, bundan sonra hep mutlu olursun inşallah
- +1 yıl
Ben babamla amcama guvenmiyorum. Onlar kesin bu isten bir çıkarları var ona eminim. Yoksa benim babam yaralı parmaga işemez, benim iyiliğimi hic dusunmez ama kuzenim oyle biri degil hatta hayatta bana tek deger veren insan o yuzden. Ya sizle konusmak yani boyle konusmak iyi geldi ya yoksa yalnizliktan kafayi tirlaticam.
- +1 yıl
Hangi şehirde ünide okuyorsun İstanbul mu?
- +1 yıl
Yeditepede okuyorum
- +1 yıl
Bir süre sabret güzel bir ünide okuyorsun ekonomik olarak güçlenmeye bak sen, derslerine daha çok sarıl. İlerde evli kalmak istemesen dahi ekonomik bağımsızlığın kurtarır seni. Sana boşver okulu çalışma demelerine izin verme. Yaşın biraz küçük, kanına girmeye çalışabilirler. Gözün açık olsun, kandıramasınlar seni.
- +1 yıl
Yok okul konusunda bir sey demezler cunku kuzenimde okuyor hala
- +1 yıl
Zaten seneye Erasmusa gidecek eger bir mani cikmazsa Eylulde sonra rahatim yani alti yedi ay kalacak
- +1 yıl
Umarım her şey dediğin gibi olur ve sende mutsiz olmazsın
- +1 yıl
InsAllah cok tesekkur edeeim asil olay yarin geceden sonra basliyor bakalim
- +1 yıl
Rica ederim umarım her şey dediğin gibi olur
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
Ne kadar saçma bir aile yapısı anlam veremiyorum. Ülkemizde sırf akraba evliliklerinden yüzlerce bebek sakat oluyor. Hic görülmüyormu bunlar duyulmuyormu. Onu da geçtim bir kızı istemediği biriyle nasil zorla evlendirebilirsin ki ailesi bunu yapıyorsa el ne yapmaz biz bide amerikaya ırkçı diyoruz biz daha kadın erkek eşitliğini sağlayamıyoruz şiddetle kınıyorum bu zihniyetteki insanları
214 Yorumla- +1 yıl
Haklisiniz ancak benim babam gelenek ya da görenek olduğu için zorlamıyor. Benden tamamen kurtulmak için istiyor. Zaten kuzenimle yani amcamlarda yaşıyorum. Babalığını yapmadı şimdi etrafa ben kızımı evlendirdim iyi biriyle demek için zorluyor.
- +1 yıl
Konuştum, konuştuk. Bana söz verdi istemedigim hiç bir şey olmayacak. O eski hayatımıza devam ederiz sadece resmiyette karım ol dedi. O kadar o yüzden güveniyorum ona.
- +1 yıl
Anne olmak ya da çocuk doğurmak gibi bir isteğim ve niyetim yok zaten. Hayatta isteyeceğim en son şey. Sözünüde tutacağına inanıyorum zaten aynı evde yaşıyoruz değişen tek şey nikah cüzdanımiz olacak. Soyadım bile değişmeyecek ki.
- +1 yıl
Hayır anlamadığım şey herkes sözünü tutmaz falan diyor neden onu anlamıyorum bende.
- +1 yıl
Rabbim hayırlı bir şekilde sonlandırsin inşallah.
- +1 yıl
Evlendikten kısa süre sonra aileler torun diye tutturacak. Hadi onu geçiştirdiniz peki ya ileride birbirinize aşık olursanız ve çocuk isterseniz ne olacak. Doğacak çocuklarınız engelli olma çok yüksek belki de doğacak tüm çocuklarınız engelli olabilir
- +1 yıl
Isteyemezler daha çünkü kuzenim daha ikinci sınıfta tıp okuyor daha dört senesi var. Seneye erasmusa gidecek zaten. Benimde daha okulum var ilk senem bitti. Belki zaten okul bitene kadar boşanmış oluruz.
- +1 yıl
İsteyemezler deme çünkü erkek tarafı torunu olsun soyu yürüsün isterler.
- +1 yıl
Erkek tarafı kız tarafı zaten aynı🤣 Hayatımı el birliğiyle mahvediyorlar birde buna karışmasınlar bence
Halamın oğluna ben de abi derdim. Ama görücü oldular. Aksine babam çok karşı çıktı nasıl okul paranla tehtid ederler seni. Eğer istemiyorsan kesinlikle evlenme. Okulu bırak gerekirse onun çözümü bulunur.
Sana bu dayatmaya çalıştıkları sey akil alir gibi değil asla evlenme03 Yorumla- +1 yıl
Benimde öyle annemle babam olsaydı bu durumda olmazdım..
- +1 yıl
Annem yokki sevsin. Babam desen baba değil düşün yengem büyüttü beni amcamlarda yaşıyorum ve kuzenimle yani evlenmek isyetenle benle aynı evde büyüdük.
+1 yılMutlu bir akraba evliligi daha gormedim. Allah yardimcin olsun. karari vermissin zaten
00 Yorumla
+1 yılSevmeden yapma gönlün yoksa evlenme. Kimsenin de hayatını mahvetme istemeden de olsa. Baban öyle mi tehdit ediyor bırak kessin git başka bir okulda oku. Böyle bişeye boyun mu eğeceksin? Evlilik bu basit bişey değil.
08 Yorumla- +1 yıl
Babalık yaptığı yok ki. Amcamla yengem oldular bana anneyle baba. Annem zaten yok babam o yüzden nefret ediyor benden. O sevgilisinin yanında babam fink atarken bende bu hale geldim...
- +1 yıl
Eminim bu zamana kadar çok derin ve ağır şeyler yaşamışsındır az çok bu psikolojiyi biliyorum ve anlıyorum. Kuzenin iyi bir insansa bir bak fikirleri kendisi nasıl biri ona göre değerlendir ama daha çok da küçüksünüz ne kadar kafasızca bir düşünce böyle. Aman bırak nefret etsin sende bayılmıyorsun ya ona. Ne hali varsa görsün. Sen okumana ve hayatına baksana. Evlilik nedir ya kendini geliştir kendine bak ondan sonra da sevdiğin biri olursa evlen. Ve gerçekten yaşa bu hayatı. Ha nasip kısmet falan filan bunlara inanmıyorum şahsen. Herşey insanın elindedir. Ha ama ben değerlendirmek isterim diyorsan da en azından kuzeninle kendi aranızda konuşun belki seni çok mutlu eder bilemezsin ki?
- +1 yıl
Eğer evlenirsem okuluma devam edebilecegimi söyledi. Okulum çok iyi yeditepede psikoloji okuyorum. Kuzenim iyi biri yani oda okuyor ama maddi durumumuz iyi yani babamın da amcamında. Kuzenimle konuştum oda evlenelim ben sana asla dokunmam istemeden sen dedi yani beni mutlu edebilir ama ben Onu mutlu edebilirmiyim bilmiyorum:/
- +1 yıl
Benim cevremde bana akıl verecek kimsem yok
- +1 yıl
Her zaman detaylı düşün yüzeysel değil. Eğer detaylı ve mantıklı düşünürsen kimseden akıl almaya ihtiyacın kalmaz. Madem öyle evlen okuluna da devam et. Asla ama asla kendini ezdirme. Okulunu da oku evliliğini de yürüt. Mutlu da edersin insan değer gördü mü değer verir. Hayırlısını diliyorum sizin için
- +1 yıl
Zaten artık kabul ettim. Sabah birlikte kahvaltıya gidip geldik biraz önce. Ve yüzük almaya gideceğiz öğleden sonra yarında gün almaya. Sevebilirim seveceğim inanıyorum.
- +1 yıl
Çok güzel. Hep mutlu olun.
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
- Aşk İlişkileri konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılDokunmama meselesi Fasa fiso baby git o evde öyle bir baskı göreceğine kendi ayakların üstünde dur okuyormuşsun zaten bir yurda yerleşirsin part time çalışırsın hiç bir şeye mecbur değilsin
05 Yorumla- +1 yıl
Ya neden fasa fiso olsun bir erkek sözünü tutamaz mı?
- +1 yıl
Mecbur değilim ama okulum ücretli sadece %50li bursluyum gerisini babam ödüyor.
- +1 yıl
Okul bitene kadar oyalayamaz mısın peki babanı
- +1 yıl
Babamı oyalayamam zaten ama artık kabul ettim yüzük almaya gideceğiz bir saat sonra
- +1 yıl
Anladım hakkında hayırlısı olsun
- Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılSeni. seviyor diye sevmedigin. biriyle. evlilik yururmu bir birini seven. ciftler bile anlasmakta zorlanirkenbile ayrica ben. alismadan. bana dokunmuyacak iside zuurt tesellisi
01 Yorumla- +1 yıl
Ya neden erkekler sözünü tutamaz mı? Bence tutar.
Aşk İlişkileri konusunda 3,7b cevap paylaştı. Sabah sabah moralim bozuldu ya babaya bakarmısın bırak okulu taksitini ben öderim ya Allah kahretsin
50 Yorumla
+1 yılAmca oğlunda puştmuş, aynı evde yaşadığı kuzeni nasıl öyle düşünürsün. Sahiplenme farklı, bu farklı. Resmen şerefsizlik bu kanımca...
16 Yorumla- +1 yıl
Ama bana hiç yanlış bir harekete bulunmadı beni sevdiği için onu suçlayamam ama beni evlenmeye mecbur bıraktıkları için kızıyorum
- +1 yıl
Evlenmek zorunda değilsin işte tatlım. Senin duygunun hiç mi önemi yok
- +1 yıl
Sevebilirim severim yani ilgisi hoşuma da gidiyor...
- +1 yıl
Hımm severim diyorsan bize laf düşmez. Kardeşim gibi gördüm dedin. Ben buna üzüldüm. Yoksa gönlün varsa ne ala.
- +1 yıl
Ya öyle olsada zaten gerçek bir evlilik olmayacak ki başta. Sonra alışırım galiba.
- +1 yıl
Koynuna girmem sözüne de inanma. Erkek bu canı ister. Benim babam da senin baban gibi ipe sapa gelmez birisi...
+1 yılBence üniversiteye devam et. Ondan sonra kuzeninle kaynas bir ona kardeş gözüyle bakma bu süreçte tanıyın birbirinizi belkide aşık olacaksin hemen evliliği kabul etme ama bir şans ver tabi elinde bir mesleğin olsun bence umarım hakkında hayırlısı olur canım annesizlik çok zor.🙁🙁🙁
00 Yorumla
+1 yılAh ailelerin ceza anlayisi. Asiri yakin degilseniz tanimaktan zarar gelmez cikolatam. Cok cok pislik yaparsin sevmezler seni.
01 Yorumla- +1 yıl
Çok yakınız aynı evde yaşıyoruz ve aynı evde büyüdük yengem baktı bana amcamlarda yaşıyorum zaten
Git Türk gibi Türk bir aile büyüğünüz varsa ona şikayetini ilet, bir yamultsun babanı. Bu ne rezalet?
019 Yorumla- +1 yıl
Yok bu hayatta sadece babam ve amcam var başkada kimsem yok
- +1 yıl
Hiçbir deden nenen hayatta değil mi? :( Benim de değildi, kimseye şikayet edemedik.
Hatta benim babam da benim annemden önce kendi kuzeniyle evlenmiş, ikisi de kafayı yemiş, onlardan doğan bir kız bir erkek kardeşim var ve onlar da kafayı yemiş, anne babalarının kuzen olmasını yok sayıyorlar ama bilinçaltında he aynı sülâle içinde kalmaktan bir garip zihniyet olmuş. Hem onlar çocukken boşanmış babamla kuzeni, hem de aynı aile içindeler, böyle bölünerek çoğalmış gibi hissediyorlar bence bilinçaltında. Ayrıca genetik sorunlar da cabası. Anadolu'da gen havuzu çeşitli, yani belki kardeşler çocuk yapsa bile sakatlık ihtimali az olabilir bu yüzden, fakat bu sorunun sadece bilimsel tarafı. Mesela Kuzeydoğu Sibirya Türklerinin genleri dışa kapalı kalmaktan tek bir haplogruba kadar inmiş, hepsi 100%e yakın haplogrup-N, bu yüzden evlenmeden önce birbirlerine 7 ata ve analarını sayarlarmış, eğer bir ata veya ana bile aynıysa evlenmezlermiş, "7 ceddin" sözü buradan gelir. Kısacası babanın zihniyeti öyle veya böyle yakışmıyor Türklüğe, kendi ailemden biliyorum. - +1 yıl
Ayrıca şunu söylemeyi unuttum, Türk Töre'sine göre kız gönlü olana gider ve kimse karışamaz. Oğuz Kağan Töre'si yeni boylarda veya uluslarda 4 temel ilkeden türetilir Atatürk'ün ilkelerinde inkılâplarında yaptığı gibi, fakat şeriat öncesi Kayı boyunun bilinen 33 Töre maddesinde bu dediğim şey yazıyormuş anlatılana göre. Kimse birini zorla elvendiremez, kızını vermek diye bir zihniyet yok, hatta evlenme teklifini erkek değil kız yaparmış, bir halk ziyafeti sırasında kız gidip bir oğlana eliyle içki sunarmış. Sanırım bu gelenek yobazlık yayıldıkça kahveye gizlice tuz atıp kimseye çaktırmadan kızın ilgisini belli etmesine dönüşmüş, sonra da kız isteme oturumunda eşek şakası gibi tuzlu kahve içirmeye dönüşmüş manasızca... Kısacası yuvayı kuran kadın, evin direği ve ailenin hanı kadın, hanım sözcüğü buradan geliyor, elbette evlenme teklifini yapması gereken de kızdır bu yüzden. Argonomi diye bir kanal var YouTube'da onların Türklerde Kadının Yeri diye bir videosu var, babana onu izlet, bu dediklerimi bulup okut. Çöl kafasını ülkemizden atacaksak iş herkese düşüyor, şu anda aileni eğitme görevi sana düştü mesela.
- +1 yıl
Babamı gördüğüm bile yokki. Tek ise yaradığı maddiyat evinde bile istemediği için çocukluğumdan beri amcamin evinde yani kuzenimde yaşadım hala orada yaşıyorum. Babam dinlemez beni kendi kızından nefret eden bir adam her şeyi yapar.
- +1 yıl
Amcana anlat yukarıda yazdıklarımı o zaman. 2 makale yazdım, elbet bunlardan yola çıkarak kendine bir savunma yazabilirsin, uğraş. Kuzenine de anlat, o vazgeçsin büyükleriniz de susar. Yahu gidip bir kandın hakları derneğiyle Türkçü/Atatürkçü dernekle konuş yardım iste bişiy yap, çaresiz kalmanın tek yolu pes etmektir niye pes ediyorsun? Bizde erkek kadın eşittir, o kadar!
- +1 yıl
Pes etmiyorum kuzenime anlattım o beni seversin zamanla ben sana elimden gelen her şeyi yaparım diyor belkide bu hayatta beni kosulssuzca seven tek insan...
- +1 yıl
Gönül işleri böyle olmaz. İkinci el araba mı satıyor?
Ayrıca ev aile kurmak da bu yaştan başlamamalı. Kuzenin hayatta neyi görmüş deneyimlemiş, neyin bilgisi bilgeliği var onda, karakterini neler test etmiş de kendi karakterini tanımış ve oturduğuna emin olmuş da sözler verip garantiler veriyor? - +1 yıl
Sevgisine ve parasına güveniyormuş..
- +1 yıl
Ted Bundy bile hayat boyu bir kıza gerçekten (kendince duygusu her neyse artık) aşıktı. Jeffrey Epstein'in de akıl almaz miktarda parası vardı. Evlilikteki amaç doğadaki her canlının eş seçmekteki testlerinin ve içgüdülerinin amacıyla aynıdır. Nedir bu? Neden üremek için iki cins oluşturmuş doğa, hiç düşünmüyor mu küstah insanlar? En iyi özelliklerin karşı cinste bulunması ve fark edilmesi ile üreme şartı getirmek için böyle bu. İnsan için bu özellikler fiziksel, zihinsel, duygusal, ve kültürel unsurlar gibi doğum sonrası aktarılacak bilgece özelliklerdir. Bunları birbirinde görmek zaten o aşk denen kimyasal tepkimeyi beyinde harekete geçirir, doğa birleşmesi gereken insanları zaten birleştirir ve gelecek nesillere bu özellikleri aktaracak çocuklar yapar insanlar. Ayrıca bu özellikleri taşıyan ailelerin kim oldukları da evlilik kavramıyla belli edilir. Ayarlanmış evlilik, kuzeninle olmasa bile, asla olmaması gereken bir şey. Doğa her şeyi insandan daha iyi bilir. İnsan doğanın çocuğu sonuçta. Dinler ve politika ve para ve yalanlar insanın nesil nesil dejenerasyonuna sebep oldu. Bence herkes gidip rüya gibi aşk yaşayıp çocuk sahibi olsa, şimdiye galakside kolonilerimiz vardı aga...
- +1 yıl
Pardon ama biz onunla gece konuştuk sabaha doğru çok özür dilerim görmedim en son yazdığnizi. Biz konuştuk sabaha dışarı çıkarı çıktık ben karar verdim evlenmeye çünkü onu sevmemek için hiç bir neden yok. Gerçekten mantıklı düşündüğünde tüm her şeyi olumlu zaten. Yanı kafa dengi eğlenceli yaşlarımızda birbirne uygun. Oda okuyor zaten Tıp okuyor medipolde. O yüzden denemeye karar verdim. Öğleden sonra yüzük almaya gidicez yarın da nikah günü alıcaz.
- +1 yıl
Mantık evliliği yani? Hmm... hayırlı olsun. Ben o kadar şeyi çok dertlenmişsin çok zorluyorlar seni diye yazmıştım onu kastettim emeğe saygı derken, geç cevap verdin diye değil. Çünkü diğer yorumların da altını okudum biraz, sen "kuzenim ve aynı evde büyüdük üstelik, kardeşim gibi görüyorum ama zorla evlendiriyorlar" anlamında şeyler deyince azcık tepem attıydı benim. Öyle değilse ben yanlış anladıysam sorun yok. Son yazdığım şeyi okumasan da olur öyleyse. Hatta okuma :)
- +1 yıl
Aynı evde büyüdük ve zorluyorlar bunu inkar edemem. Ama beni bu kadar çok seven ve bana istemediğim bir şey olmayacağına söz veren bir çocuğu red edeyim? Aşkın ne demek olduğunu bilmiyorum. Yaşamadım ona aşık olamam ama sevebilirim. Hayatı boyunca sevilmemis bir kız olarak onun ilgisi bugün çok hoşuma gitti şahsen.
- +1 yıl
Çok tehlikeli bir oyun oynuyorsun... ona âşık olursun belki, ama ona âşık olamazsan ve onu en derinden saymaya sevmeye devam etsen bile bu aşk denen illeti bir gün tadacaksın, ve bu illet ilk defa vurduğu zaman kendini kaybeder insan. O gün sizin sonunuz olur, hem aşk acısı çekersin hem sevginin saygının boyutunda suçluluk acısı çekersin. Nedenini nasılını anlatmayım, onca aşk filmi var zaten gözünü açan bakıp tahmin edebilir işin varabileceği boyutları, Truva bile Helen ve Paris'in aşkıyla yıkıldı. Gerisini kendin düşün. Bol şans diliyorum o zaman, ne karar verirsen ver hayırlı olsun.
- +1 yıl
Evet haklısınız ama ben ask hakkında birşey bilmiyorum. Çünkü ben erkeklerden, evlilikten nefret ederek büyüdüm. Ve bu durumun içinde olmasaydım hayatta evlenmezdim çünkü korkuyorum anne olmaktan, eş olmaktan bunları hakkıyla yapamamaktan. Aşka gelince bence aşk zorlayarak olacak bir şey değil belki Hakan'ı başka şartlar içinde tanısaydım aşık olurdum çünkü aşık oluncak bir çocuk ama ask nedensizce sevmek degilmi? Yanı ona aşık olmayacağımi biliyorum sevebilirim diye düşünüyorum eğer olmazsa okul bittikten sonra boşanırım ne yapayım?
- +1 yıl
Dediğimi anlamadın gibi geldi, ondan şunu yazıyorum: ona âşık olmasan ve yine de evli kalmak istesen bile, derinden sevip saymaya devam etsen bile, onunla evliyken aşk vurursa başkasına âşık olursan fena olur onu anlatıyordum.
Sonuçta erkek olan arkadaşlarınız olacak hayatta dimi? Seni bir zindana kapatmayacak... umarım.
Bu noktada verebileceğim tek tavsiye bugünden açık açık bu ihtimalleri dahil konuşabileceğiniz dostlar olmaya birbirinize söz vermeniz olurdu. Kimse birbirine rol yapıp özünü saklamak zorunda kalmasın, sanırım kimse zaten ikiniz de birbirinize yalan söylemek isteyecek insanlar değilsiniz belli bir hukukunuz temeliniz var. Giriştiğiniz işe hiç rol yapmadan girişirseniz sırf en kötü gerçeklikler ve ihtimaller konuşuldu diye aranızda bu olumsuzluklar üzerine kurulu bir zihniyet oluşmasından korkmayın, bu olmaz hatta bence bu dürüstlük ve samimiyet bile aranızda beklenmedik gerçek aşk uyandırabilir. Eğer en kötü ihtimaller gerçek olursa da rol kesmediğiniz için ileride yalan söylenmez, yalan söylenmediği için de güveniniz saygınız yok olmadan iki dost kalarak ayrılabilirsiniz. Ve inan ki ben hayatta en çok dost kalarak ayrılamadığım ilişkilerden pişmanım ve onlardan dolayı gördüğüm hasar diğerlerinin toplamından fazla. Çünkü insan bir de nedense işin içindeyken öyle dediğin kadar kolay ayrılamıyor, dost olarak ayrılmayacağın insanla dostluk yok olduktan çoooook sonra düşman olarak ayrılıyorsun ve bir o kadar da kendine ve hayata düşman olarak ayrılıyorsun. Eminim anlamsız geliyor bu sözlerim ama söylemesem olmazdı. Günah benden gitsin diye söyledim. - +1 yıl
Anladım. Biz konuştuk her şeyi o da dedi zaten eğer olmayacak olursa sen her zaman benim için çok değerlisin ve yanındayım her zaman diye. Yanı dostça konuşabiliyoruz en azından önceden de her şeyimi paylaşabiliyordum onla ama tek farkla onu abim gibi görerek söylüyordum dertlerimi. Eğer ama bir gün başka birine aşık olursam o zaman ne olur bilmiyorum. Çünkü zaten bana evlilik için geçerli bir sebep söylediğinde şöyle demişti" Azade ben senin başka birine aşık olmaktan korkuyorum ve hayatına kimse girmemişken benimle bir yola çıkmanı istiyorum demişti. Yanı böyle kısacası
- +1 yıl
Çok teşekkür ederim her şey için 😊
+1 yılBu senaryo bir yerden tanıdık geldi daha önce okumuştum ben bunu
11 Yorumla- +1 yıl
Ben gizliden sormuştum sonra sildim aciktan paylaştım
Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı. Allah yâr ve yardımcın olsun. :( Inşallah çok mutlu olursun onunla.
11 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim. Inşallah hayat ne gösterecek bilmiyorum.
- Aşk İlişkileri konusunda 10b cevap paylaştı.
+1 yılHissi bakma olaya. mantigin kabul ediyor evlenmeyhe deger birisi mi iyi koca olur mu vs vs iyi tart düşün karar ver
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 428 cevap paylaştı. Senin düşüncenin hiç bir önemi yok mu babanın gözünde.
05 Yorumla- +1 yıl
Babamım gozunde varligimin degeri yokki düşüncemin önemi olsun.
- +1 yıl
Artik cok gec cunki bugun gidip yuzuk aldik ve taktik. Yarin dini nikah kiyilacak. Yarinda gun alacaz simdi nasil vazgeceyim onu yari yolda birakayim?
- +1 yıl
Artik yaşayıp göreceğim ne olacağını.
gerçekten iyi biriyse evlen demekten başka bir çare olacağını düşünmüyorum çünkü red etsen olacaklar daha kötü..
Umarım bir ömür mutlu olursun00 Yorumla
+1 yılBabaya bal tehdit ediyor birde.
Sen kuzenine fazla guvenme yine de01 Yorumla- +1 yıl
Neden güvenmiyim?
Akeaba evliliğinden çocuğunuz kim bilir hangi saglık problemiyle doğacak zor iş Allah kolaylık versin.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 390 cevap paylaştı. babana engelli torun istıyorsan evleneyim de kabul edebılıyorsa devam et?
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer evlenip okumaya devam edersen olabilir belki zamanla seversin fakat yaşın genç daha karşına birisi çıkar tutulursun hayatın mahvolur
13 Yorumla- +1 yıl
Okumaya devam edeceğim evlenirsem. Ama abi gördüğüm birini sevebilirmiyim bilmiyorum...
Cevap sahibi+1 yılEvlenmekten korkuyorsan korkma bence ben 22 yaşındayım hala okuyorum işim gücüm olsa yavaştan evlilik düşünmeye başlardım inan sende bu yaşına gelince hayatında bir şeyler değişmesi gerektiğini anlarsın babanla konuş birkaç yıl müsaade iste
- +1 yıl
Babam konsutu ve bitti onun için ya eğlencem ya da okulumdan alacak beni okulsuz biri olacak kalıcam. Okulum çok iyi orayı burslu kazanamam bir daha ondan korkuyorum.
+1 yılşu an bir şeyler beslemiyirsan ve aynı evde kardeş gibi büyümüşsen zor...
023 Yorumla- +1 yıl
Çok zor ve hala aynı evde yaşıyorum. Hâlâ abi diyorum...
- +1 yıl
Baban neden zorluyor anlam veremiyorum.
- +1 yıl
Başından tamamen atmak için. Sevgilisiyle fink atmak için. Millette ben kızımı evlendirdi demek için...
- +1 yıl
Başlık parası falanda yok demi?
- +1 yıl
Yok amcamin oğlu zaten. Babamın maddiyattan sıkıntısı yokki babamda para var ama adamlık yok kızından nefret edecek kadar şerefsiz benim babam...
- +1 yıl
Senin babanı bilmem var öyle babalar maalesef kimi babalar ise evladının bir göz yaşına dünyayı yıkar.
- +1 yıl
Babam suçum olmadığı halde beni annemin gitmesinden suçluyor. Sanki ben istedim annesiz buyumeyide böyle olmayı da...
- +1 yıl
Annen vefatmi etti yoksa sizi bıraktimi
- +1 yıl
Annemle babam ben 2 yaşındayken boşanmış annem defolup gitmiş ben dört yaşındayken de trafik kazasında ölmüş annemi hiç tanımıyorum.
- +1 yıl
Allah rahmet eylesin. Keşke yaşasaymış.
- +1 yıl
Yaşasaydı da bir işe yaramazdı. Beni iki yaşında babama bırakıp gitmiş... Iykide olmuş en azından yaşayıp kan kusturmasindan daha iyidir babam da geberse keske
- +1 yıl
Deme öyle şu an belki bir öfken kinin var ama emin ol yaşaması ölmesinden daha iyidir.
- +1 yıl
Kızını daha emzirirken bırakıp giden bir anne için mi üzüleyim
Babamın bir halta yaradığı bile yok sadece maddiyat etrafta babayim diye geziyor anca sevgilisini sevsin o - +1 yıl
Sen okulunu oku ayaklarının üstünde dur yeter sana evlenmeyi istemiosan kimse seni zorla evlendiremez
- +1 yıl
Evlendirmezler ama okuldan alır babam. Amcamda evsen kovabilir ozman yalnız olan ben daha yalniz kalırım.
- +1 yıl
Bu kadar basit mi yani evden kovmak.
- +1 yıl
Bilmiyorum en acısı da amcamda kovarsa başka gidecek hiç bir yerim yok
- +1 yıl
Bursun falan yok mu
- +1 yıl
%50li bursluyum. Gerisini babam ödüyor psikoloji okuduğum için pahalı yıllığı yeditepenin.
- +1 yıl
Ne kadar acı bir durum pisikoloji okuyorsun ama senin pisikolojink bozuyorlar.
- +1 yıl
Gerçekten öyle anne baba olmak çok önemli.
- +1 yıl
Bu sorumluluğu taşiyamadan anne baba olup kendi evlatlarinjn hayatlarına kastediyorlar.
- +1 yıl
Evet babamla annem 18 yaşında evlenmişler 19larinda ben olmuşum yani neden evlenip hayatımı mahvettiniz ki babam 39 yaşında ama adam degil
Aşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Ne saçma yazık gerçekten sen sevmiyorsan babana ne imiş anlamadım bu bazı babalar şeytani bile geçiyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Beni tamamen başından atmak için yapıyor.
+1 yılEvlendin mi nasılsın iyimisin iyi gidiyor mu
00 Yorumla
+1 yılCanım bence evlenme. Lütfen evlenme. Akraba evliliği sakıncalı hem.
00 Yorumla
+1 yılmutlu olacağını hiç sanmıyorum. Yazık etmişsin kendine
00 Yorumla
+1 yılBizimkilerin de öyle bir düşüncesi olduğunu seziyorum ama soyleyemiyorlar
00 YorumlaBaşka bir soruda onu sevmek için ne yapabilirim demişsin ona cevap veriyorum kuzeninle vakit geçir
042 Yorumla- +1 yıl
Geçiriyoruz yani başladık.
- +1 yıl
Zaten aynı evde yaşıyoruz. Yanı ben amcamlarda yaşıyorum. Çocukluğumdan beri aynı evdeyiz. Ama ilk kez farklı anlamda bugün dışarı çıktık.
- +1 yıl
Annem yok yengem baktı bana babam başka biriyle yaşıyor evinde o yuzden
- +1 yıl
Evet insAllah
- +1 yıl
Teşekkür ederim her şey güzellik olsaydı oda çok yakışıklı bir adam ama...
- +1 yıl
Nasıl göndericem ki dur hızlı resimden link gönderiyim olmazsa
- +1 yıl
Ama var ya şu an onun resmini gönderdiğimi bilse böyle 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Evert link gönderemiyorum xperden
- +1 yıl
Sebepp
- +1 yıl
Ben en iyisi imi saniyeliğine profil fotosunu yapayını görursunuz ordan🤣
- +1 yıl
Nelerle uğraşıyorum ya facebookundan bu resmî bulmak icin🤣🤣🤣
- +1 yıl
Herkes en başta öyle soyliyir🤣🤣 yani ben geçmişinide biliyorum çapkın biri değildi o kadar
- +1 yıl
Birlikte aynı evde büyüdük ben 3 yaşındaymışım yengem bakmaya başladığında o da tek çocuk zaten
- +1 yıl
Kahvaltı ya gittik geldik, nikahı falan konuştuk öyle işte yarim saat sonra yüzükle bana beyaz elbise almaya gideceğiz iste
- +1 yıl
Yanı nikah elbisesi öyle işte büyük ihtimalle eğer gün varsa bu hafta kıyılır heralde nikah yarın da dini nikah kiyilacak
- +1 yıl
Amcamla yengemin İzmir 'e gidecekler iki hafta sonra evde yalnız nikahsız olmasin diye ama bak ben bile onların zihniyetini babamın neyin peşinde anlayamadım ellerinde kuklayim iste
- +1 yıl
Ya ben anlamıyorum aklım almıyor üç aya kadar böyle birşey yoktu ama yapacak birşey yok artok
- +1 yıl
Hayır Hakan gidip amcama beni sevdiğini söylemiş amcamda babama babamda o zaman evlensinler bir an önce dedi ama bir durum varki Hakan seneye erasmusa gidevek yengemde oğlum seviyor gitmeden önce olsun aynı evdesiniz zaten evlenin bir şey olmaz diye ye durum bu hale geldi
- +1 yıl
Bencede kesin öylede ne olabilir ki?
- +1 yıl
Hayırlısı yine teşekkür ederim biz şimdi gidiyoruz
Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı. Akrabayla evlenmek tavsiye etmem akrabayla beraber bile çalışılmıyor bırak evlenmeyi
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyni evde iki akran kuzenin yaşaması başlı başına saçmalık
00 Yorumla
+1 yılİnsan hoşlanmadığı sevmediği bir kişiyle nasıl evlenebilir
19 Yorumla- +1 yıl
Hayır belki severim ama yıllarca abi dedim ben ona...
- +1 yıl
Kesinlikle kabul etme
- +1 yıl
Ettim artık. Yüzük bile almaya gidicegiz bugün
- +1 yıl
Mutlu olman olası değil ama karar senin kararın
- +1 yıl
Neden bence ben gördüm bu sabab birlikte ilk defa dışarı çıktık sabah kahvaltı ya goturdu ve ben ona ilk defa başka bir gözle bakmaya çalıştım. Gerçekten normalde bir genç kızın asla hayır diyemecegi biri ben sevebilirim bu sabah inandım.
- +1 yıl
Hayırlı olsun o halde inşallah mutlu olursun
- +1 yıl
Inşallah teşekkür ederim:)
- +1 yıl
Yanı en azından her şeyi uygun yaşıda okuduğu bölümde dış görünüşü de her şeyi neyi sevmiyimki sevmemek için neden yok. Tek sıkıntı ben ona başka gözle bakmadığım için...
- +1 yıl
Zamanla sevebilirsin belkide
+1 yılYani bilmiyorum durumunu ama nişan yapın sonra evleniriz de yani gidişata görede evlenirsin ya da yok dersin
00 Yorumla
+1 yılİyide bunu açık açık kuzenine söyledin mi. Hazır olnadan yapamam diye
010 Yorumla- +1 yıl
Söyledim evlenelim ne olursa olsun sana zarar vermem, sen ne zaman istersen o zaman evlilik gerçek olur dedi.
- +1 yıl
Nerde konustunuz bunu yüzyüze mi dedin
- +1 yıl
Evet zaten aynı evde yaşıyoruz yani amcalarda kalıyorum ben.
- +1 yıl
Utanmadin mi peki 😐😐
- +1 yıl
Yanı utanılacak bir şey yapmadım ki o konuştu ben dinledim.
- +1 yıl
Yalnız miydiniz
- +1 yıl
Yanı kafeye gittik orada söyledi. Ama biz zaten evde yalnız kalıyorduk hep çocukluğumdan beri amcamlarda yaşıyorum ben.
- +1 yıl
Neden?
- +1 yıl
Yalnız konuşalım
- +1 yıl
Gerek yok bence ne tavsiye verebilirseniz burdan yazabilirsiniz.
Evlenme kardeş gözüyle bakıysn nokta ha dinen sakıncası yok
00 Yorumla
+1 yılHayır evlenme akraba evlilikleri doğru değil.Çocuğunuz engelli olabilir. Babanı ikna etmeye çalış.
00 YorumlaPara için hayallerini satmaman gerek. Aşık olmak, sevdigine dokunmak senin de hakkın.
00 Yorumla
+1 yılHakkında hayırlısı olsun güzel kardeşim
02 Yorumla- +1 yıl
Tesekkur ederim
- +1 yıl
Ama biliyosun evlenmek zorunda değilsin
+1 yılAkraba evliliği çocuklarda anormallik oluşturur
02 Yorumla- +1 yıl
Biliyorum zaten anne olmak gibi ya da çocuk doğurmak gibi bir niyetim yok bu yaşta.
- +1 yıl
Ne zaman çocuk yaparsan işte
Ben bu işten bir çıkar seziyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Ya ne olabilir benimde aklım almıyor ama...
- +1 yıl
Hangi adamın evleneceğim kuzeniminmi o beni seviyormuş babamda başından atmak için evlendirmek istiyor
Aşk İlişkileri konusunda 962 cevap paylaştı. Evlenme ozaman zorla verecek değil ya
02 Yorumla- +1 yıl
Vermezde okulumun parasını ödemeyi kesecek amcamda beni evden kovar büyük ihtimal ve öyle olursa gidecek kimsem kalmaz
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen seni kaçırmayım evlenelim belki zamanla beni seversin akraba evliliği yapma
01 Yorumla- +1 yıl
Evlenmek bir kurtuluş olsaydı emin ol kuzenimi seçerim evlenmek için.
Sen ne hissediyorsun tam olarak
02 Yorumla- +1 yıl
Ben sevebilirmiyim bilmiyorum. Ona hiç o gözle bakmadım ki.
Allah hayırlı etsin evlenin :)
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 540 cevap paylaştı.
+1 yılYaptığın evlilik olmaz ki
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bu çocuk oyuncaği degil iyi düsün
00 Yorumla
+1 yılZor bir durum Allah yardımcın olsun
00 Yorumla
+1 yılİnşallah mutlu olursun söylenecek söz yok
01 Yorumla- +1 yıl
Teşekkür ederim onu zaman gösterecek artık:) Bu hafta ici artık evli bir kadın olarak hayat ne göstercek bir fikrim yok. Ama en azından evleneceğim kişiye sonsuz güveniyorum.
+1 yılEvlenme, git krediye basvur kendin oku
00 Yorumla
+1 yılBabana sevgilim var de beni göster xD
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,3b cevap paylaştı. Akraba evliliğine her zaman karşıyimdir.
00 YorumlaAileler gerçekten kız evlatlarına düşman resmen
00 YorumlaNe saçmalık var hayatta
03 Yorumla- +1 yıl
Saçmalık dediğin hayatımın ta gerçeği
- +1 yıl
Bende kötü bir şey demedimki
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılDevlete şikayet bulun cimere yaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzenini kendinden soğutmaya çalış
011 Yorumla- +1 yıl
Nasıl soğutayım ki? Aynı evde yaşıyoruz soğusaydı şimdiye kadar soğurdu heralde
Cevap sahibi+1 yılHak var hukuk var sen istemedigin surece kimseyle evlenmek zorunda degilsin bunu babana soyle nasil biri bilmiyorum siddet uygulayan biriyse işin zor. Annen falan ne diyor bu duruma?
- +1 yıl
Annem yokki kendisi beni 2 yasinda birakip gitmis 4 yasindada ölmüş zaten trafik kazasinda. babam var sadece baba denirse birde amcamlar. Amcamla yengemin yanında kalıyorum 3 yaşımdan beri annemle babam boşanınca babam yengeme vermiş beni bakması için. Başkada gidecek yerim yok eğer evlenmezsem babam okulumun parasını kesecek. Okulum çok iyi yeditepede okuyorum bir daha kazanmam zor burslu orayı.
Cevap sahibi+1 yılAilede seninle aynı fikirde olan biri yok mu? O konuşsa babanla
Cevap sahibi+1 yılYa da kuzenine evlenmek istemediğini soyle eğer seni gerçekten seviyorsa evlenmekten vazgeçebilir.
- +1 yıl
Yengemle amcamda evlenmemizi istiyor çünkü Hakan beni çok seviyormuş ve bana zarar vermezmiş diye başkada kimsem yok zaten
- +1 yıl
Konuştum tek dediği evlenelim ben sana istemediğin sürece dokunmam aynı hayatimixa devam ederiz sadece benim karım ol resmiyette diyor.
Cevap sahibi+1 yılO zaman mesleğini eline alınca evlenmek istediğine ikna et zaten kendi maaşını kazanınca ekonomik olarak özgürlüğünü eline almış olursun yerleşirsin başka bir yere haber falanda vermezsin
- +1 yıl
Kabul etmiyor ki başkasına aşık olmamdan korkuyormuş
Cevap sahibi+1 yılO zaman Allah yardımcın olsun demekten başka çare yok.
- +1 yıl
Sence sevemezmiyim ya
+1 yılbizimkide dert mi be aga yakıorum
00 Yorumla
+1 yılevlenme karşına biri çıkar için yanar
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı. İstemiyorsan evlenme sen bilirsin
00 Yorumla
+1 yılAnnen ne diyor
01 Yorumla- +1 yıl
Annem yok.
Baban güzel kardeşim mi kusura bakmada bu nasıl iş
07 Yorumla- +1 yıl
Babama istediğin gibi sovebilirisin bu hayata pek vasfi yok benim için.
- +1 yıl
Okul tamam gidecek yer? Amcamlarda yaşıyorum kuzenimle yani aynı evde çocukluktan beri evlenemezsem atacak beni dışarı ve gidecek kimsem yok benim beni babam bile evinde istemezken kim istesin?
- +1 yıl
Kuzenim iyi bir insan bana kötülük yapacağına ya da bana bilerek zarar vereceğini düşünmüyorum.
- +1 yıl
Teşekkür ederim ama gayet memnun olduğunu bilemezsiniz. Bazen hayatta yaşamak için bazı şeyler elden gidiyor ve mantıkla hareket etmek zorunda kalıyorsun. Ben de onu yaşıyorum ama güzel dilekleriniz için yeniden teşekkürler.
Baban varya baban neanderthallerden kalma
10 YorumlaOlmaz öyle
10 Yorumla- Devamını Gör (18)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler