Tabii ki kendi aileme karşı olan sevgimi onun ailesine tıpatıp aynı duygularla gösteremem. Çünkü sevgi kendi konrolüm altında olan değil, kalbimin kontrolünde olan bir duygu ve kendi ailemin yerine kimse geçemez lâkin tabii ki sonuna kadar saygı göstermeye çalışırım ( o saygının bana da gösterildiği taktirde).
sevgi durumu degisir seni sevmeyen birini ne kadar sevebilirsin ki ama karsindaki de seni seviyorsa belki annenden bile daha iyi anlasabilirsin sevgi konusunda bu böyle saygi konusuna gelince esim benim aileme ben de esimin ailesine saygi duyabilmeliyim elestireceksem bile duzgun elestirmeliyim biz nasil ailemize laf söylensin istemiyorsak karsidaki de ayni seyi istemez ne kadar kotu olursa olsun
Gösteririm fark olmaz kendi annem babam gibi saygı gösterebilirim benim için çok önemli olur eşimin ailesi. Ama inşallah kaderimdeki evleneceğim kimse hem kendi hem ailesi iyiydir inşallah. Benim 3 4 yıl beraber olduğum adamın ailesi biraz cahildi sorunlulardı yani istemediler uzakmış kültürmüş açıkmışım vs vs. Saygımı yitirmedim beklemiştim. Kötü aile çok yorar çok
Bazen görüyorum kaynana ve kayınbaba o kadar iyi insanlar ki gerçekten imreniyor insan. Sıkı sıkı sarılırım öyle insanlara, kendi ailemden ayırmam. İnsan değer verildiği ortamda mutlu olur. Eşimin ailesi olmuş farketmez, seven sevilir.
Bu soru kalıbı bana biraz tuhaf geliyor insan olarak zaten sana nasıl yaklaşırlarsa sende o şekilde yaklaşırsın ve toplulumuzda yanlış algılanan bir durum var salgı sevgi yaşa göre değil hak edene gösterilir. Yaşlı olupta sırf saygı duyulma zorunluluğu varmış gibi insanlara istediğini söyleyip yapan var. Bu insanlara saygı duyulmaz. Kimse enayi değil yani. Aynı durum eşinin ailesine de geçerli sonuçta senin öz ailen değil sana kalmış bir durum. Kendi ailene boynun kıldan ince olurda diğerini bilemicem yani iyi insanlarsa sonuna kadar tabii ki.
Saygı' yı elbette. Sevgi konusunda ne yazık ki eşdeğer tutamam. Ayrıca bu, onlar için de geçerli bence. ''seni kendi oğlumdan ayrı tutmuyorum'' demek te en büyük kayınvalide yalanlarından biridir. Yersen.
Yakın çevremde gozlemlediğim bazı şeyler var mesela sevgi saygı karşılıklı olmalı ben elimden geldiğince saygıda kusur etmem sevgimi gösteririm ki beni gelinleri olarak değil kızları olarak görsünler diye eşim arada kalmasın mutlu olsun onun mutluluğu benim mutluluğum olur çünkü zaten böyle sıkıca bağlanarak aile olunur🌸
Elbette eşimin ailesini sever sayarım. Onlarda beni severler. Kimse eşinden şunu beklemez, acaba benim anne-babamı, kendi anne-babası kadar seviyormu. Bu anlamsız bir beklentidir...