Hiç bir çift boşanmak için evlenmez. Ancak bazen evlilikler kısa bir süre bitiyor. Boşanmalar gün günden artıyor. Peki, çiftleri boşanma kararı almaya iten sebepler neler? Evlilikler neden bitiyor, mutsuz evliliklerin nedeni ne?
Tahammülsüzlük, anlayışsızlık, empati yoksunluğu, kıskançlık, ilgisizlik, vurdumduymazlık, şiddet, ihanet gibi sebepler ayrılığa davetiye çıkarıyor. Ve son zamanlarda şiddet yüzünden biten evliliklerin sayısı bir hayli arttı.
1) İhanet 2) 3 şahısların karışması (Aile, akraba vs) 3) Şiddet (Özellikle son zamanlarda kadına şiddet aşırı çoğaldı.) 4) İlgisizlik 5) Maddi sorunlar 6) Yalanlar 7) En ufak sorunları büyütme 8) Sırf evlenmek için evlenenler 9) Kısıtlama (Ailesiyle görüşmesini istememesi gibi) 10) Ciften birinin kisinin tanidigi biriyle arasını bozmaya çalışması (Bu aile de olabilir herhangi biri de) Daha bir sürü neden sayılabilir.
1- Evlenmeden önce iki veya bir taraf gerçek kişiliğini saklıyor. Zamanla ortaya çıkan bu durum birliktelikte çatlama sebebi oluyor. 2- Kişiler birbirini her konuda eleştiriyor ve sürekli birileri ile kıyaslıyor. 3- Dış seslere çok uyup evin içinde başkalarının kuklası olarak davranıyorlar. 4- Evlilik içi herşeyi aile veya arkadaşları ile paylaşarak sır kavramını yok ediyorlar. 5- Karşılıklı mutluluk yerine benim mutluluğum hatasına düşüyorlar. 6- Aileleri benimsemek ve bizim demek yerine sürekli senin/benim ailem diyerek iki taraflı nefrete sebep oluyorlar. 7- Maddi durumları birbirinden saklayarak daha zor durumlara birlikte kapı açıyorlar.
Kızlar zengin ve saf birisini buluyorlar. Evleniyorlar kağıt üzerinde ve sonra düğüne kadar ki sürede altınlar ev araba eşyalar neler neler aldırtıyorlar. Hatta adamın evi dahi varsa sattırıp yenisini alıyorlar. Sonra max 1 aya boşanıp malların %80'i tüm takılar ve nafakaya el koyarak gidiyorlar. Sonra ölene kadar adam buna bakıyor. Kendisi de dostu sevgilisi ile güller gibi yaşıyor. Imam nikahlı yaşayan da çok kadın var. ya da işe giriyor patrona sigorta yapma sigortaya vereceğin 2000 tl nin yarısı senin olsun yarısını bana ver diyor 2 bin tl asgari ücret alacaksa 3000 tl alıyor bir o kadar da nafaka krallar gibi yaşıyorlar.
Gerçek evliliklerde ise boşanmalar ilgi eksikliği maddi sebepler vs vs gibi sebeplerle oluyor.
Boşanmaların en büyük sebebi birbirini yeterince tanımadan evlenmek... sadakatsizlik aldatma sevgisizlik bunlar zaten kırılma noktasıdır ama sevgiliyken farklı evlenince çok farklı olan çiftler var buda boşanmanın en ana sebeplerindendir... birazda beklentileri yüksek tutmak var...
@AykAnk06 Ben akıllılık edip Amerikan bir dostum ile evlendim ve beleşe vatandaşlık hakkı kazandım, sonra boşandık. Hiç ilişkiye girmedim arkadaşım nasıl olsa.
Nerde ne konusmasi gerektigini bilmeyen patavatsiz saygisiz insanlar yuzunden bitiyor asiri rahat olmicaksin karsidakine hep saygin olucak emanetmis gibi bakicaksin ozaman bosanma da olmaz kavgada diyolar maddi sıkıntidan yok oyle bisey herzaman kisiligini bozmicaksin bu yola basvurduysan zenginliktede fakirliktede ayni saygida davranicaksin.