İnsan kendine güvenini kaybettiğinde kıskanmaya başlar. Çünkü kaybetme korkusu girer devreye. Bu da kendine güvenle ilgili sarsıntılar yaşamandan kaynaklanır. Seversin. Senin olsun istersin. Güvenirsin. Ancak başka horozlar veya tavuklar geldiğinde kendinden şüphe duyuyorsan, karşındakinden de şüphe duyuyorsan işte o zaman tüm kıskançlıklar başlar. Rahat olun. Kendinize eziyet etmeyin hayatı. Bırakın giden gitsin kalan kalsın. Kıskançlık sizi törpülemekten başka bir işe yaramayacak. Seviyorsan sev ve devam et.
Yaptığı herhangi bir şey, söylediği bir söz, bir bakışı, gülüşündeki herhangi bir tonlama hatta ve hatta yaptığı hareketin rüzgarı bile yetebilir. O an göğüs kafesinden omuzlarına oradan omuzlarına ve boynuna doğru bir karıncalanma olur. Hızlı ve sert başlar sonra kaybolur hafif bir üşüme gelir, sonrasında birden ısınırsın. Donar kalırsın çünkü bir şeyi hem ilk defa yaşayıp hem de bu kadar aşına olmak korkutur seni. Sonra kendi kendine şunu dersin ;”Hayatımda onun varlığını istiyorum, yanımdan hiç gitmese keşke.” ve geçmiş olsun. Helvanız neli olsun? Kaç kişilik yapayım?
Sevdiğim zaman gerçekten çok aşırı kıskanç olabilirim. Ama birini sevdiğini anlamak için kıskanmaya gerek yok. Sen zaten birini seversen öyle bir anlatır ki kalbin sana, aklın, fikrin her şeyin ona ait olur en önemlisi Kalbinde hissedersin sevdiğini hissedersin, sevmek gerçekten büyük bir şey insan bir kere sevdiği zaman işin içinden de çıkamıyor yani diyeceğim o ki sevmeyi anlamak için bir şeylere başlanmaya gerek yoktur, insan sevdiği zaman iliklerine kadar hisseder.. 🕊️
Kıskandığım kişiyi sahiplenmişimdir, acaba yemek yedi mi bugün işte çok yoruldu mu havalar serinledi üstüne bir şey aldı mı gibi sorular dönerse kafamda geçmiş olsun.
Sevmediğin değer vermediğin kişiyi kıskanmazsın. Bunu Can Yücel çok güzel özetlemiştir mesela."Seninle olmanın en güzel yanı ne biliyor musun? Elin elime değmeden avuçlarımı terleten sıcaklığını taa içimde hissetmek. Seninle olmanın en acı yanı ne biliyor musun? Seni hiç tanımadığım bir sürü insanlarla paylaşmak. Senin yanında olan, seninle konuşan herkesi çocukça kıskanmak." Yani Seven insan kıskanır ve evet kıskanan insan da kesinlikle birşeyler hissediyordur.. 💁re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (0, 0, 0), justifyLeft, p
Ben onsuz kalırım, onsuz nasılım onu düşünüyormuyum buna bakarım. Onsuz mutsuzsam onu arıyorsam ve onunlayken gülüyorsam rahatsam varlığı neşe veriyor yanındayken samimi hissediyorsam seviyorumdur. Çünkü ben kolay ayrilabilen vazgeçebilen biriyim ama kolay ısınamam kolay herkese ilgi duyup kendimi açamam bunları birinin aşmasina izin veriyorsam sevmişimdir.
Bir insanın sevdiğini anlamaması bana aptalca geliyor. Sevmek küçük önemsiz bir detay değil ki sevmek çok ciddi bir mesele ve buna nasıl ki bedenimiz bile karşılık veriyorsa aynı şekilde zihninin ve ruhumuzda her şeyini ortaya koyar. O yüzden bir insanın sevdiğini anlamaması bana ahmakça geliyor.
Birisini kıskanmaya başladığımda kendime sorular sormaya başlıyorum hangi duygu buna sebep oluyor? Bu insan gerçekten yüreğinde yer edindi mi? O olmasa ne hissedersin? böyle bir sürü soru dönüyor kafamda Ay ben kıskanmaya başladığımda anlıyorum sevdiğimi 🙄
O karakterle iligi birsey. Her saniye onu dusundugum an, derdimi tasami ve nesemi onunla paylasmak istedigim an bende jeton dusuyor ve evet ayvayi yedin asik oldun diyorum😅😌 bununlarla birlikte de kiskanclik ortaya cikiyor. Benim olan benimdir😎
bazi insanlar vardir kiskanirlar kiskanirlar ama sevdigini anlamazlar kendilerine soraralar acaba diye sonra yok ya deyip bosuna zamani gecirirler... ama bazilari vardir deli gibi severler kiskanmak ise sonradan isin icine girer
Sevginin olduğu yerde, kıskanma onun komşusudur. Eğer sevdiğini kıskanma yoksa, illa ki bir sıkıntı vardır diye düşünüyorum. Kısacası sevgi-sevmek varsa, kıskanma hep olacaktır...
yoo anlamak için kıskanmayı beklemene gerek yok ztn onun yanında heyecanlanıyosan kalbin ritmini hızlandırdıysa karnında kelebekler değil develer koşuşturuyorsa aşıksındır
Her kıskanan insan seviyor diye bir tabir yok bazıları manyaklık derecesine vurduğu için kıskanıyormuş gibi görülüyor. Sen ne zaman anlarsın birini sevdiğini diye sorarsan eğer ona karşı gardımı iyiden iyi indirdiğim vakit diyebilirim. Konuşmayınca kendini bir tuhaf hissettiğin zaman, görüşmek için can atan, yemek yiyemediğin zaman, önceden yapmaya üşenmişim her şeyi hevesle yaptığın zaman içinde bir şeyler de o insan sayesinde değişiyor demektir
Hayır, çok sevip de kıskanmayan arkadaşlarım var. Onların ilişkileri daha sağlıklı, maalesef ben de kıskanıyorum. 😕 Kıskandığında değilde sevildiğinde, ilgi gösterildiğinde vs. anlar.
Kıskançlık değıl de, karşı konulamaz bir merak duygusu oluyor. Yürüdüğü yolları, oturduğu yerleri, çayı hangi bardakla içtiğini bile merak edip bunları ilgiyle dinliyorsam vardır bir şeyler😊
Yok ben sevdiğimde kıskanıyorum, kıskanma bitmişse geçmiş olsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bilmiyorum ben sadece icimden gecirmistim erkek arkadasım bir tane arkadasıma demisti ki benim telefonuma sadece kız arkadasım bakabilir kurcalayabilir o zaman demistim ki keske o ben olsam :D
Bende öyle oluyor. Hayatım boyunca küçüklüğümda bile kimseyi kıskanmadım. Ama birini sevdim ve olanlar oldu:D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hayır hemen anlamaz bence çünkü insanoğlu her bir küçük hoşlantıda bile kıskançlık doğabilir hemen sevgi denilmez ben onu kaybetmeye korktugumda onun için bir şeylerden vazgeçmeyi göze aldıgımda anlarım sevgi , aşk çaba ister