Eski sevgiliyi unutamama sebebi nedir sizce? Yani düşünün iyi anlaşsanız devam ediyor olurdunuz. Veyahut birşeyler yolunda gitmedi işte. Ve ayrıldınız. Belki kavgalar ettiniz belki tamamen tahammül seviyenizi aştı herşey Peki şimdi neden aklınıza geliyor ve unutamıyorsunuz? Ayrıca Nejat İşlerin bu sözleri hakkındaki yorumlarınız neler?😇🤔
Sıkça duyuyorum "eski sevgilimi unutamadım" söylemlerini, gerçekten unutamıyor muyuz yoksa ciddi manada unutmak mı istemiyoruz orası kişiden kişiye göre değişiyor tabii. Kişinin bakış açısıyla, yaşayış biçimini değiştirmesiyle paralel bir süredir bana kalırsa. Eğer terk edilen taraftaysanız "hangi akla hizmet hala unutma süresi diye kendinizi kandırıyorsunuz." Bunların hepsi zihin oyunları, isterseniz bitti dedikten on dakika sonrası hiçbir şey olmamış gibi hayatınıza devam edebilirsiniz. Mental bağlamda buna her insanın gücü vardır kullanmayı bilmek yeterlidir. Eski sevgiliden ayrıldıktan sonra hayatınızın normal akışına girmesini sağlarsanız (ondan öncesi gibi) bu süreyi kısa tutmak kişinin ruh sağlığı açısından en mantıklısıdır. Bakın biliyorum "yaşananlar, anılar, güzel günler hede hödö" binbir tane detay mevcut. Unutmak "bekara eş boşamak gibidir" neticede ilişkiyi siz yaşadınız iyisiyle ve kötüsüyle. Lakin sordunuz öncelikle belirteyim "eskiyen şeyler antikadır, başına eski sıfatını aldığında yeni yaşamımız içerisinde ancak değer algısı belli bir köşe başında beklerler." Asla ve asla bizimle birlikte "sıfırdan başlanacak defterin bembeyaz sayfasında silgi ile silinmiş kalemin izleri gibi duramazlar, durmamalıdırlar." Kendinize bir mekanik oluşturun; ayrılık acısını atlatma süreci var onu doya doya yaşayın. Süreyi fazla uzun tutmayın ama, ne kadar uzun tutarsanız o kadar zorlanacaksınız. Ona ait ne varsa kaldırın ortadan, onu hatırlatacak aklınıza gelen her şeyi göz önünüzde bulundurmayın. Hafızadan nasıl sileceğim sorusuna gelince "insan beyni bir şeyin üzerine sorgularsa unutamaz, eski anları hatırlamak yerine burayı yeniliklerle doldurmak eski bilginin biraz daha derinlerde kalmasını sağlar." Kendinize keyfi yepyeni değerler katarak sorunu çözebilirsiniz; kişisel gelişim, moral ve motivasyon. Sıkça duyuyorum "eski sevgilimi unutamadım" söylemlerini, gerçekten unutamıyor muyuz yoksa ciddi manada unutmak mı istemiyoruz orası kişiden kişiye göre değişiyor tabii. Kişinin bakış açısıyla, yaşayış biçimini değiştirmesiyle paralel bir süredir bana kalırsa. Eğer terk edilen taraftaysanız "hangi akla hizmet hala unutma süresi diye kendinizi kandırıyorsunuz." Bunların hepsi zihin oyunları, isterseniz bitti dedikten on dakika sonrası hiçbir şey olmamış gibi hayatınıza devam edebilirsiniz. Mental bağlamda buna her insanın gücü vardır kullanmayı bilmek yeterlidir. Eski sevgiliden ayrıldıktan sonra hayatınızın normal akışına girmesini sağlarsanız (ondan öncesi gibi) bu süreyi kısa tutmak kişinin ruh sağlığı açısından en mantıklısıdır. Beyninizi şartlıyorsunuz eski yaptırımlara ve neticesinde unutma süreniz uzuyor. Çok basit nörolojik bir olay esasen; siz beyne sürekli aynı kişinin yankısını yapıyorsunuz hafızanız anıları kurup duruyor. Geri dönüşüm olarak da unutamama seansları başlıyor, yani kafanızdan onu çıkarmanız için kendinizi irdelemelisiniz. Yeni birini şu süreçte zaten bulmayın yara bandı ilişkisine döner, duygusal boşluktan yanlış kararlar alabilirsiniz. Biraz kendinize zaman ayırın; hobiler edinin, yoğunlaşma noktanızı zevklerinize adayın. Ve şunu hiçbir vakit unutmayın "bu hayatta sizden daha değerli biri daha yok." Dünya bir kişinin etrafında dönmüyor; mutluluk dediğimiz hissiyat dünü, bugünü ve yarını kabul edip yaşamı olduğu gibi içine sindirebilenlerin yanındadır her daim.
Yarım kaldık daha yaşanacak bir sürü şey vardı ve ilk sevgilimdi saçma bir neden yüzünden bir anda bitti yaşanamamış şeylerimiz olduğu için onu asla unutamıyorum.
Merhaba, Hafıza kaybı olmadığı sürece unutmam. Çünkü unutmak diye bir şey yoktur. İnsani insan yapan yaşadıkları bütünüdür. İnsan yaşadıklarını unutursa kendisi olamaz...
bir insana haddinden fazla güvenip Bağlanırsan Hayatının her gününe dahil edip onun hayatınıda kendin yasıyor gibi hissedersen kendinle bir tutarsan Unutmak Cok zor olur bir nevi Alıskanlik bagımlilık Yapar O yüzden ne diyoruz Fazla deger başinı öne eğer. Aşk Diye Birşey Yok Ben kendimden Biliyorum 😊
Bana pek çok konuda farklı hissettirmesi sanırım. O diğerlerinden bambaşka biriydi :)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
şimdi başkasına aşık ve çok mutlu bizi unutmuş. Çocukluk şeyiymiş öyle söyledi. Bizi ben de unutursam hiç varolmamış gibi oluruz. Ben onun beni eskiden çok seven haline ihanet edip unutmak istemiyorum. ❤️:)