Nişanlıyım ve nişanlım bir kez evlenip ayrılmış biri. Maymun gözünü bende açmış tabiri ile evlenmeden önce evlilik sözleşmesi yapmak istiyor. Ev araba ve nafakadan feragat şeklinde her türlü ayrılıkta. Bu tür sözleşmeler nasıl ve hangi şartlarda iptal olur ya da geçerli olur bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bir kadın evliliği, legal seks amaçlı, nafaka almak, erkeğin kadından önce kazandıklarına ortak olmak için görüyorsa, ki toplumda bu kafadan olan bir dolu kadın var. Hatta donuna kadar alacağım naraları atanları bile gördüm. Elbette evlilik sözleşmesi de haktır.
Evlilik sözleşmesi kadına akıllı ol diyen ve erkeği de koruyan bir vesikadır.
Çünkü erkekler saf ve masum olduğu için boşanana kadar bilmezler.
Türk Medeni Kanunu, kadına pozitif ayırımcılık tanıyan, kusurlu olsa bile kadın ne isterse boşanmada alabileceğine imkân tanıyan bir yasadır.
İstanbul Sözleşmesi ise "kadının beyanı esastır" diyerek erkeği iftira olsa bile araştırmadan hapse atan, erkeği kadının kölesi hâline getiren ayrıca eşitlik eşitlik naraları atan kadınlara paradoks bu ya üstünlük tanıyan bir belgedir.
Neden kadınlar evlilik sözleşmesinden korkar? Çünkü bilir ki, kusurlu kendisi ise hiçbir maddi kazanım elde edemeyecektir, bu da evliliğe dair düşüncelerine terstir.
Bugün boşanma ile zenginleşen bir çok kadın vardır, erkeklerin ise adalet yolunda elinde tek sözleşme yapabilme imkanları...413 Yorumla- +1 yıl
Sana katılmıyorum evlenip boşanmış bir erkekle evlenip boşanmış bir kadın ne yazıkki aynı değil toplumumuzda evlenip boşanmış bir erkek çocuğu yoksa hiç evlenmemiş gibi görülebiliyor ama kadın öyle olmuyor
- +1 yıl
@MelodiSipan
Yapmayın Allah rızası için. Çok ezbere konuşuluyor bu toplumda. Bakın 2010 yılında boşandım. İki oğlum var ve annelerinde kalıyor. Türkiye ortalamasına göre bakıldığında yüksek gelirim, evim, birikimim ve arsam var.( Bunu utanarak yazdım, yani maddi imkanım yok değil) Akademik eğitim görmüş biri olarak yüksek tahsilli ve sanatçı bir kişiliğe sahibim. Ayrıca çok dikkatli ve düşünceliyimdir. Tüm bunlara rağmen bugüne değin tanıştığım her kadın boşanmış olduğum için reddetti. Yok neymiş bekar gibiymişiz? Ciddi ciddi yazmayın şunu n'olur? - +1 yıl
Ezbere yazmıyorum dikkatli okursan eğer erkeğin çocuğu yoksa diyorum senin çocuğun var tabiki bekar bir erkek gibi algılanamazsın Ne kadar kabul etmesenizde toplumumuzun bakış açısı böyle genel görüş böyle yani
- +1 yıl
@MelodiSipan
Bugün çocuklu bir kadın çocuklu bir erkekten daha kolay evleniyor.
Siz kadınların takıntıları var?
Adam boşandıysa kesin içkici, kumarcıdır. Kesin ahlaksızdır, kadın düşkünüdür. Kesin mayası sütü bozuktur. Kesin sapıktır. Kesin şiddet uygulamaya meyillidir. Kesin ağzı bozuktur. Kesin iktidarsızdır.
Bu sözleri siz kadınlar sarf ediyorsunuz. Siz etmezseniz de bir dolu eden var.
Benim astsubay meslektaşım bekar olarak çocuklu bir kadını sevdi evlendi. Benim çok yakın bir tanıdığım çocuklu kadınla evlendi. Dün burada bir erkek soru sordu, ben bekarım sevdiğim kadın boşanmış ve çocuklu, toplumun ne dediği umurumda değil, nelere dikkat etmeliyim diye soru sordu. Erkeklerin boşanmış kadına bakışı bel altı değil artık eskisi gibi...
Bakın sırf kadınların bu can acıtıcı, kalp kırıcı sözleri sebebiyle artık uzak yaşamak istiyorum siz kadınlardan, anladım ki sizlerle erkeklerle kolektif bir akılla ve mücadeleci bir ruhla yaşamaya uygun kişiler değilsiniz. Bu sitede bile bel altı hiçbir söylemim olmadı, sapık denildi, kibar konuştum dayı denildi, tepki verdim s*lak diye sinkaflı sözler edildi siz kadınlar tarafından... - +1 yıl
Sen kendi çevrenden duyduklarını söylüyorsun bende öyle ben bu durumun değiştiğini düşünmüyorum yani çocuk olmadığı durumda boşanmış erkek kadından daha farklı algılanıyor uygun değilsiniz tarzındaki saçma yorumunada katılmıyor karşılaştırma yapılan örneklerin çokta sağlıklı olduğunu düşünmüyorum
- +1 yıl
@MelodiSipan
Şu anda yanımda yeğenim var. Kendisi de boşanmış bir kız ama eşi bekar polis memuru. Siz yorumlardan bahsediyorsunuz, ben gerçekleri söylüyorum. - +1 yıl
Yazdıklarımı anlayamıyor musun anlayamadım siz kendi çevrenizde gördüklerinize göre konuşuyorsunuz bende kendi çevremde gördüğüm yaşanmış şeylere göre konuşuyorum bunun neresi sadece yoruma dayalı oluyor anlamadım
- +1 yıl
@MelodiSipan
Haklısınız, anlama problemim var. - +1 yıl
Hakaret etmek için söylemedim yazdıklarıma dikkat edin öyle cevap verin diye söyledim yoksa ortada mantıklı bir fikir alışverişi olmuyor
- +1 yıl
@MelodiSipan
Siz yaşadıklarınızdan dolayı yazıyorsunuz, buna bir şey söylemiyorum ama erkekler hakkında yorum olarak kalıyor diyorum, çünkü erkekleri de ben biliyorum. Adalet ve empati yapmadığınız için uzatmak istememiştim. Sizi suçladığım veya kabalık yaptığım da yok. - +1 yıl
Erkek olmasamda bu durumu bilebileceğimi düşünüyorum çünkü çevremde bu durumu yaşayan her iki cinste var o nedenle sadece yoruma dayanmıyor
- +1 yıl
@MelodiSipan
Siz kendi doğrularınızı söylediniz, ben de kendi doğrularımı ama görmek istemediğiniz erkeklerin boşanmış kadınlara karşı tutumunun değişmiş olmasına rağmen boşanmış kadınların rahat edemediğini beyan ediyorsunuz. Geçen yıl, uzman çavuştan eşinden 7 yıl önce boşanan kadının nafakayı artırmasını mahkemeye geldiğinde yanında sevgilisi olduğunu ve hakime nafakayı artırsın ki ben yanımdaki beyle evleneceğim, benden de bu şekilde kurtulur şeklinde dünyada eşi benzeri olmayan bir ahlaksızlık yaşanmış ama hiçbir kadın derneği bu konu hakkında tepki göstermemiştir. Çünkü git gide eziklenen erkeklerin sayısı arttığı gibi, toplu ulaşımda kadının yani boş olduğu halde aman benim başım ağrıyabilir ayakta yolculuk eden bir dolu genç erkek var. Bu tespiti de iki kadın psikolog dile getirmiştir. Kadın eliyle cinsiyet savaşlarına gidiyoruz ve kadınlar bunun farkında değil. - +1 yıl
Bence bu konulara girmeyin ne kadar şu an bunlarda biraz iyileşme olduysa o da belki kadınlar siz erkeklerden gayet çok çekti ve ne kadar eşitlik denilsede sözde kaldı bu o yüzden erkeklerin şu anda eziklendiği falan yok bence haksızsınız bu da benim görüşüm
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana bu tarz yaklaşan ve senin sana ait olan hiç bir hakkını sana vermemek üzre bir imza karşılığında seninle avlanacak olan bir hayasız ile sen hâlâ evlenmek niyetindeyim öyle mini..¿
Beter olun beter. Herkese akıl dağıtılırken siz neredeydiniz acaba.
Evlilik sözleşmesi istiyor benden beni sadece de la ve kuluçka olarak kullanmak istiyor ama ben kocaman bir maaalllım yine de evlenecek ama bu sözleşmenin iptal yollarını atıyorum...00 Yorumla
yani biraz mantıklı düşün. sözleşme yapıyorsun sonuçta herhangi bir madde'den geçersiz olmasını istiyorsan onu sözleşmeye yazacaksın. diyeceksin erlel aldatırsa kadına nafaka hakkı doğar. bunları iyi bir avukata danışacaksın eğer karşı taraf zenginse.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZaten evlilik sözleşmesi yapılmasa dahi , evlilik öncesi kazanımlar ile miras yoluyla kazanımlar birgün boşanma olursa kişinin kendisine aittir bölünmez , evlilik sonrası birlikte kazanımlar boşanma durumunda paylaştırılır , evlenmeden önce elde ettiği gayrimenkul araba vs birşeyleri varsa merak etmesin zaten sözleşme yapmaya gerek olmadan kendisine ait...
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
58Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 16,9b cevap paylaştı.
+1 yılCok üzücü bir durum evlenmek istedigin kisinin bosanmayi düşünerek bunlari yapmasi ((
00 Yorumla Ayrıldığı kız sağlam geçirmiş ki evlilik sözleşmesi istiyor adam haklı kardeşim. Ben 30 yaşına kadar çalışıp didinip aliyorum 30 yaşında evleniyorum. Hop benim. Malıma ortak olunuyor. Böyle saçma bir sistem. olabilir mi? Ben hayatıma ortak arıyorum malima degil. Sonra anlaşamayıp ayriliyorsun o yasına kadar 5 kuruş biriktirememis kız bir anda evi arabası oluyor krallar gibi. yiyor. kusura bakmayın kızlarında hakkının savunulmasi gerekli. Buna karşı değilim.. Ama evlilik sözleşmesi olması gereken birsey. Arkadaşım evlendi çocuğu oldu kız aldattı mahkeme çocuk ufak. oldugu için velayeti anneye verdi her ay nafaka ödüyor sebep? Ortada çocuk varmis. Çocuğun masrafı ney 1.500 tl nafaka. oduyor her ay? Bazı sistemlerin değişmesi gerekli. Evlilik sözleşmesi olması gereken bir sozlesmedir. Onu imzalamayan insan zaten beni sevdiği için degil benim param. pulum. oldugu için yanimdadir. Başka bir açıklaması yok. Varsa buyrun bekliyorum
30 Yorumla
+1 yılZaten evlilikte böyle evlilik sözleşmesi yapılması kadar saçma bir olay yoktur evlilik demek yani birliktelik demek Adı üzerinde birliktelik yani insanların her şeyini ortak kullandığı bir andır zaten hani biri birinin zaten Eğer bana da mülkünde gözü varsa zaten o evlilik hiç olmasın daha iyi
04 Yorumla- +1 yıl
Karı adamı soyup soğana çeviricem diyor kendi ağzıyla sen hala kadınlar melektiri oynuyorsun
- +1 yıl
@maniacotaku ben kadınlar melek demiyorum evlilik sözleşmesi hiç yapılmazsa kanunen kimse kimseden hak taleb edemeyecek bu kadar
- +1 yıl
@maniacotaku eğer kadınlar melektiri savunsam şu an ya evli olurdum ya da sevgilim olurdu :D :D
Soran+1 yıl@maniacotaku ben öyle bişey demedim
Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı. evliliğin kendisi bir sözleşmedir kanunen :)
bunun haricinde bir sözleşme yapılacaksa bu iki tarafında onayı ve adaletli şekilde yapılır.
örneğin boşanma durumunda nafaka durumu sözleşmede net şekilde belirlenmelidir.
çünkü bir aldatılmak var dayak yemek var terk edilmek var.
birde anlaşmalı boşanmak var.
anlaşmalı boşanma haricinde diğer boşanmalarda nafaka talep edilebilir.
yine aynı şekilde sizin aldatma terk etme durumunuzda nafaka istenmesi doğru olmayacaktır.
yani sözleşme yapılacaksa bile bu tarafların adaletli davranması ile yapılmalıdır.10 YorumlaSende bunu bir oyuna çevir. Aldatmalarda filan çok yüklü miktarlarda tazminat ekle. Ya da en ufak bir şiddette müthiş paralar yaz. Sana bir çizik dahi dokunsa arabasını alabilecek kadar altından maddeler ekle. Madem sözleşme yapmak istiyorsun o zaman tek taraflı olmasın de 😅
54 Yorumla
+1 yılEvlenmekten cayin da bakin o da sozlesmeden nasil cayiyor 😂 Bosanma asamasinda hakim sozlesmeye bakmaz (nadiren bakar), oncelik sozlu beyandadir. Kadin\erkek nafaka talebinde bulunmayacagini davada da beyan ederse o zaman sozlesmedeki nafaka almamak sarti gecerli olur.
11 Yorumla- +1 yıl
Yazilan her sart gecerli olacak diye bir sey de yok. Cok istiyorsa sozlesmeyi bir aile avukatina (bosanma) hazirlatirsiniz. Zaten olsa olsa mal rejimi sozlesmesi yapilacak. Yoksa nafaka turu seyler zaten iki tarafin da one surebilecegi haklardir. Hukumsuz maddeleri yazsaniz da imzalasaniz da hakim anca okur okur guler gecer...
+1 yılSözlesmede maddeler ile belirlenir iptal ya da gecerli olma durumlari.
Bunu sizler belirliyorsunuz ya da bir avukata danisip örnek bir evlilik sözlesmesine göz atabilirsin. Olaya maymun gözünü bende acti olarak bakma! bir önceki evliliginde de severek evlenmistir ama gördügün gibi donuna kadar almistir kadin sütten agzi yanan yogurdu üfleyerek yermis.20 YorumlaEvlilik akdi süresiz geçerlidir malesef boşanma ayrılma şartı her durum için de gecerli olacaktır imza altına alındığı anda kişilerden birinin gayipligi ( 5 yıl habersiz ortadan kaybolması ve hakkında yaşam belirtisi bulunamaması) ya da ölümü sözleşmeyi fesh eder
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki nafakada mı buna dahil?
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
Tamam madde koy kızım sende
Şiddet uygulama durumunda
Aldatma durumunda
Erkeğin boşanmak istemesi durumunda
Erkeğin evi terk etmesi durumunda
Karşı tarafın anayasa ya göre suç işlemesi durumunda
vb gibi durumlarda boşanılması durumunda malın %30 + nafaka vermek zorundadır👍10 YorumlaNasıl bir düşünce bu evlilik sözleşmesi de neyin nesi evlenince siz birsiniz senin ne varsa onun onun ne varsa senin hem maddi hem manevi evlilik bir hayati paylaşmaktır ayırmak değil öyle eş olmaz olsun evlenme şununla seven insan böyle yapmaz bak şimdi sinir oldum sakın böyle bir şeyi kabul etme ısrar ediyorsa ayrıl derim bu tur öküzlerle hayat geçmez bacım ben evli değilim ama böyle şeylere acayip gıcık oluyorum çevremde
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer senin ilk evliliğinse bunu söyleyebilirsin kendisi evlenmiş boşanmış bir insan ona göre evlilikteki ilk heyecan gibi şeyleri geçirmiş zaten böyle birşeyle gelmesi hoş değil tabiki ama senin gösterdiğin tepkiye bakarakta adam haklı mı acaba diye düşünüyorum üzüldüğün şey adamın sana böyle davranması mı yoksa boşanma durumunda paralara dokunamayacağın için mi bana ikincisi gibi geldi
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAslında sorma şeklinden belli oluyor bu davranışa alınsaydın böyle bir durumla karşılaştım çok kırıldım ne yapmalıyım diye sorardım ama sen sözleşme ne zaman geçersiz olur paralara nasıl konarım derdindesin bence hani sonradan adamı sözleşme iptal etmeye ikna edebilir miyim şeklinde bence adam haklı
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen daha önce hiç evlenmediysen ona aynen şunu söyle. Evlenip ayrılmış biri olarak (çocuk varsa onuda cümleye kat) ben sana tamam demiş seninle evleniyorum sen bana evin arabanın lafını mı yapıyosun? Böyle düşünüyosan evlenmeyelim
Ki bence mantıklı olan sana böyle bişey yaptırmak isteyen birisiyle evlenmemen02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılS. lak saçma yorumlarını kendine sakla amaç adamın sözleşmeyi yırtıp ömür boyu mutlu olmalarını sağlamak değil adamın yanlışını fark ettirmek sonra zaten eğer gururlu bir kızsa tekmeyi basması lazım
Baştan kabul etmediğini söyle yapmak zorunda değilsinki. Ne yani daha evlenmeden boşanmayı mı düşünüyor yerinde olsam evlenmem. Ayrıca belki ilerde seni aldattı terk etti şiddet uyguladı bu durumda hakkını alamamış olacaksın
00 Yorumla
+1 yılSen adamla parası için evleniyosun belli. Adam da durumu çakmış ki evlilik sözleşmesi imzalatmış. Halkı bir hareket
41 Yorumla- +1 yıl
Haklı*
Evlilik sözleşmesinin geçerlilik süresi nedir diye merak edenler için de seçilen mal rejiminin, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulü halinde sona ereceğini söyleyelim.
10 YorumlaBu durum neden seni bu kadar rahatsız ediyor? Artık mantıklı evliliklerin hepsi bu şekilde yapılıyor zaten.
22 Yorumla
Soran+1 yılBiz olaya mantıkla bakmadığımiz için olabilir mi?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence tamam kabul edin ama...
Sen kocana saygı göstermezsen,
Evine gelmezsen Afedersin özür dilerim onla bunla yatarsan ve aynı şekilde o evine gelmez ilgili olmaz onunla bununla yatarsa sözleşme geçerli olsun...
Yoksa senden sıkıldım deyip hayatından çıkartma durumu olursa o sözleşme geçerli olmasın...
Bilmiyorum anlatabildim mi?00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 13,7b cevap paylaştı. Sözleşmede sadece evlilikten önce sahibi olduğu şeylere seni ortak edemez. Nafakadan feragat ettiremez. Yazsa bile geçerli olmaz
17 Yorumla
Soran+1 yılYani nafaka durumunu maddeye koysa bile geçerliliği olmaz mı?
Soran+1 yılKimsenin evinde arabasinda gözüm yok bende bı öğretmenim zaten özelde çalışan ama bana çalısma deyip dipsiz bir kuyu evlilik yarının ne getireceğini bilmiyorum tedirginligim bundan.
Soran+1 yılÖyle yapacağım teşekkürler 🙏
Soran+1 yılBen 31 o 39 benim ilk evliliğim olacak vede. Evlenip ayrılmak istemediğini hayatında küçük yaşlarda olmadığını tekrar bı yıkımı kaldıramayacağıni söylüyor kimseye kendimi gulduremem beni bırakıp gidersen diyo sevdiğini düşünüyorum zaten o yüzden nişanlandim ama sonra bu duruma pek anlam veremiyorum bilinç altında neler varsa
Aranızda güven oluşmamışsa adam haklı sırf para koparmak için evlenen kadınlar var adamın korkması normal aranızdaki güveni oluşturmaya çalışın
30 YorumlaOnun böyle bişey teklif etmesi etik değil bikere; senin onurlu bir şekil de direk ayrılmak yerine, bunu paralize etmek istemen ise tamamen farklı bir dram.
00 Yorumla
+1 yılSende kendince madde ekle madem öyle aldatma durumunda şiddette veya evi terk ettiğinde kendisi boşanmak isterse falan, hem nafaka hemde tazminat ödesin sana
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. Evlilik sözleşmesi yapmak istiyorsa sana güvenmiyordur, halbuki evlilikte en önemli şey güvendir... Çevremden gözlemlediğim kadarıyla evlilik sözleşmesi yapanların yarısından fazlası pişman oluyor. 😄
00 Yorumla
+1 yılYav seninle ticari birliktelik yapan biri ile neden evleniyorsun ki?
Evlilik sözleşmesi ne demek ya
Zsten evlenmeden onceki mallara sen ortak olamazsin evlendikten sonraki mallara ortak olabilirsin ancak
Nafaka dan neden feragat ediyorsun?
Demekki adam seni yariyolda birakacak hala anlamiyor musun?00 Yorumla
+1 yılGözünü sende açmış değil dolandırılmak istemiyor adam sen seviyorsan bunları umursama ayrılmak için mı evleniyorsun? Bu soruyu sorma amacın adamdan birşeyler kopartmak resmen
10 Yorumla
+1 yılEvlilik sözleşmeside nedir yahu.. insanlar birbirine güvenmezse evlilik zaten olmaz... güven duyarsada sözleşmeye ihtiyaç olmaz... nu nasıl bir kısır döngüdür...
00 YorumlaBen asla evlilik sözleşmesi yapmam. Hatta böyle bir şey istediği için direkt hayatımdan çıkarırım. Aşağılık bir durum bence.
00 YorumlaBirbirini gerçekten seven iki kişi birbirine güvenir ve zaten böyle tekliflere gerek kalmaz. Belki de ilişkinizi gözden geçirmelisiniz.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılAyrılmaman için bu sözleşmeyi şart koşuyorsa ve sen ayrılınca adamın parasına göz diktiğin için sözleşme imzalamak istemiyorsan sonuna kadar haksızsın...
00 Yorumla Adam haklı en iyisini yapıyor evlilik diye bie şey kalmadı artık ama niye yeniden evleniyor orası da ayrı bir sacmalık
00 Yorumla
+1 yılBunu düşünen biri boşanma fikrinde yerinde olsam evlenmem bile
011 Yorumla
Soran+1 yılSözde önceki yediği kazıklardan kendini sağlama alma ve hep onun yanında olmam için yaptığını söylüyor
- +1 yıl
Yalandır emin ol ama tabi tercih senin
Soran+1 yılKafayı yiycem nasıl bı durumun içine düştüm anlamıyorum. Birde nişanlıyım bu adamla. Sevgiliyken bir kere nişan takarken 10 kere düşünmek gerekmiş evliliği saymıyorum bile😏
- +1 yıl
Ne zamandan beri nişanlısınoz
Soran+1 yıl4 ay zaten ne olduysa nişandan sonra oldu. Sanirim önceki karısı bunu aldatmış söylemesede bilinç altı çok karmaşık paronayak, boşanmak istemiyorum tekrar aynı şeyi kaldiramam diyo
- +1 yıl
Evlilik sözleşmesiyle mi boşanmayı engelleyecek yani. Tam tersi asıl. Emin ol ki bilmediğin bir şeyler dönöüştür.
Soran+1 yılAklı sıra mal kaybı yaşamamak hiç bir şekilde sarsilmamak o durumda 😞Off çok zor bı durumdaym
- +1 yıl
Kendine yazık etme bence yol yakınken dön.
Soran+1 yılHaklısın belki de ki ailem zaten duysa direk biter
- +1 yıl
Yani mantık işi değil nu durum. Evlilik sözleşmesi diyen bir insan kim olursa olsun sebep ne olursa olsun şahsen düşünmem. Güvensizliğin belgesidir evlilik sözleşmesi. Oysa ilişkinin temeli güvene dsayalı
- +1 yıl
Evlilik sözleşmesinden vazgeçse bile ya da geçersiz sayılsa bile ilerde yine de evlenme. Şimdi bunu isteyen diyen biri şizofrene bağlar her şeyi sana dünyayı zindan eder.
+1 yılne bu senetle arabamı alıyoz? sen bu sevdadan vazgec o adamdan bı bok olmaz. kusura bakma..
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Neden iptal olsun ki siz de yapın öyle sözleşme. Yoksa onu yağmalamak için mi evleniyorsunuz :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbacım şimdiki erkekler çok fena feministlik bu ülkeye hiç yaramadı erkeklerde artık her konuda eşitlik istiyor napcan kabul etcen seviyorsan alınmıcan oda eşitlik istiyor
18 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@DeAngelo dogruya dogru be artık abartılar
Cevap sahibi+1 yıl@DeAngelo teşekkür ederim 👏🌹
Cevap sahibi+1 yıl@DeAngelo boga
- +1 yıl
Tek kelime ile alkışlıyorum.
+1 yıluzun sözün kısası malını sana ya da başka kadına kaptırmak istemiyor , bu işin kurdu olmuştır boşuna uğraşma adamı evlilik sözleşmeli kabul edeceksin ya da çok ta şey ise evlenme zorla evlendiren mi var onla
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı. Adamın malına çökme amacın neden? Sevmiyor musun, aşk yetmiyor mu sana?
20 Yorumla
+1 yılBöyle düşünen biriyle evliliğe başlama çok ayıp yaptığı bence
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden ayrılırsam diye düşünmüş adam ne kadar kırıcı.
00 Yorumla
+1 yılsiz daha yola çıkmadan bu tür hesaplara girmiş bir insanın nesini seviyorsunuz ya 🤔
00 Yorumla
+1 yılGerek yokki şimdiki yasaya göre evlendikten sonra herşey eşit diye biliyorum. Eğer çocuk olmazsa eşin öldükten sonra eşinin tarafa mallara konabilir demekki daha öncekinden darbe yemiş. Paracı bu herif
04 Yorumla
Soran+1 yılMalesef😏
- +1 yıl
Evlenme evlilik yapan kişi gitsin evlenip boşanmış bir bayan bulsun. İlirde pişman olursun paracı kişi çimri misali hayatın istirap olur mutsuz olursun
- +1 yıl
Tabii sendede evde kalma korkusu var
Soran+1 yılEvde kalma korkusu yok seviyorum bütün mesele bu
Güvensizliğe dayalı ilişki benim açımdan olmaz.. Ben yapalım desem yine olmaz.
00 YorumlaSözleşme yapacak kadar güvenmiyor musunuz sevginize?
01 YorumlaEvlilik sözleşmesi istiyorsa güvenmiyor demektir. Güvenmeyen erkekten hayır gelmez boşver
00 Yorumla
+1 yılAt sen o nisani, sana değer verse boyle isler yapmazdi, senin omurluk degil ev islerini gormen icin aliyor gibi geldi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞimdi birçok insan ayrılma niyetiniz varsa evlenmeyin demiş fakat ben burada size hak veriyorum. Ne kadar sevsek güvensek de yarın ne olur kimse bilemez. Bence henüz imza atmadıysanız atmayın.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSözleşme aslında olmalı çünkü ayrılmak çok zor fakat bu maddeler çok. saçma Kim kabul eder. Karşılıklı doğru maddeler belirleyin ve geçerlilik süresi ekleyin. En az şu zamandan sonra geçerli diye
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 558 cevap paylaştı. Dini nikâhta mehir vardır, o senin hakkındır ,
Sakın imzalama,01 Yorumla- +1 yıl
Mehir farklı şey, evlilik sözleşmesi farklı bir olay.
güvenle iptal olur ona güven vericeksin seviceksin malına mülküne göz dikmeyeceksin sonrasında insanca durumdan rahatsız olduğunu ama o istediği için bunu kabul ettiğini söyliyceksin birazda vicdanı varsa evlendikten sonra kaldırır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılniye bunu iptal ettirme peşindesin. senden önce alınan mal sana ait olmazki. benim şu an evim var mesela bende evlensem sözleşme yaparım
14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@silhoutte
Cevap sahibi+1 yılbenim emeğim onun hiçbir hakkı yok
Aşk İlişkileri konusunda 32,8b cevap paylaştı. evlenmezsen onunla evlilik sözleşmesi iptal olur veya imzalamadıysan hiç imzalama
00 YorumlaAdam. sana güvenmiyor ise evlenmesin onume. Bunu koyan olsa kalkıp giderim. ya da 1. Yıldan sonra geçersiz olacak madde eklerim
00 Yorumla
+1 yılBoşuna ağlama niyetin ciddiyse bir sıkıntı olmaz. Etraf nafaka avcısıyla dolu. Millet evlenmeye korkuyor
40 Yorumla
+1 yılMal varlığından yararlanamazsın ama nafaka yasal olarak zorunluluktur ve alma hakkın vardır
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılE kendi evi, kendi arabası? Senin değil ki zaten yap gitsin adamın malını niye alacaksın ki zaten
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAnlamadığım neden büyüttün? Adamın şimdi sahip olduğu şeyler olur da ayrılrsanız yine onun olacak. Olması gereken bu değil mi?
+1 yılSenin ki mal mülk elden gitmesin.. Ne olur ne olmaz derdine düşmüş.. Şimdiden... Evlenmeden ayrılığı düşünür olmuş... Ne kenfine nede sana güveni yok evlenmek için
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıladam haklı şimdiki türk kızlarının ne kadar para göz oldugunu göz önünde bulunudurursak yerden göğe kadar haklı. helal olsun adama
10 YorumlaBnde nisanlyken aynısni istedler bnde ayrlmak zornda kaldm
00 Yorumla
+1 yılSağlıklı ve güvenilir bir ilişki değil sizin ki evlenme
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 357 cevap paylaştı.
+1 yılGüven ve güvensizlik arasındaki ince çizgi.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAdam demek sana güvenmiyor ilk evliliğinden sonra bir darbe yemiş ki sanada öyle şey yaptırmayacak
00 YorumlaŞartlar sözleşmede yazar önce sözleşmeyi görmek lazım
00 Yorumla- Devamını Gör (35)
Devamını Gör(80)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği