Evlilik sizce gerekli mi gereksiz mi?

Ben 25 yaşındayım sınıf öğretmeniyim kendime ait evim ve ailemden ayrı yaşıyorum atanır atanmaz ayrıldım, çocukluğumda fazla sıkıntılar çektim eskiden küçük bir bakkalimiz vardı 16 yaşından 19 yaşına kadar orda durdum akşam sabah kahvaltı yapmadan gidip aksam 11 e kadar yemek yemediğimi bilirim , bundan hoşlanmadığımi dile getirsem bile babam "Hazır ekmel yok herkez yerini bilivek"derdi hep bu lafla büyüdüm o kasada oturduğum süreçte hep dua ettim ilerki hayatım için ama hep evliliğe dönük dualar ettim ve sınava çalışıyordum üniveriste kazanamayacağoma emindim ama bisey oldu yüksek bir derece ile İstanbul'da sınıf öğretmenliği kazandım. Sorumuza gelicek olursak ister ailemden olsun ister çevremden olsun inanılmaz bir baskı var evlenmem için benim pasif bir yapım var evlilikte tek eşinle değil ailesi ile evli olacağın için fazlaca ezileceğimi düşünüyorum. Yani onu geçtim evlilik garip geliyo ve bizim ailede genellikle kızların mesleği vs olmaz ve eşlerinin ellerine bakarlar dediklerinden çıkmazlar tam bir pişmanlık bana göre ben fazla düşünmedim isimde var evimde var ama bilemiyorum sisce?
Evlilik sizce gerekli mi gereksiz mi?