Gösterişten uzak iki tarafın annelerinin, babalarının ve arkadaşlarının katıldığı bir 150-200 kişilik bir düğün sizce ne kadara patlar. Gelinlik ve smokin parası dahil.
Bulaşma kardeşim düğüne falan. Hayatında seni umursamayan bir dünya insan göbek atacak, karnını doyuracak diye gerek yok o paraları vermeye. Gidin o paraya kral bir tatil yapın daha akıllıca. İlla tahmin istiyorsan da 60.000 civarı düşünebilirsin. Kuzenim yaptı düğün birkaç ay evvel. Senelerdir görünmeyen akrabalar çıktı ortaya, iki göbek attı; enayi gibi para ödüyorlar şimdi.
abi düğün en gereksiz şey ya nikahı bas altınları topla bas git balayına tamam gelinlik alınır damatlık falan fotoğraf çekimi de olur ama şu zımpırtı düğünler hoş değil yani eğlenmeyi arkadaşlar arasında yapılabilir akrabaya ne gerek var ya yani bide ayıp olmasın diye sadece bir yemek verilebilir bir restorantta tamammm bitti
Gecen sene falan bizimkilerden birinin dugunu 800 bin tuttu. Kimle evleneceginize dikkat edin beyler. Gosteris meraklisi gelin cok 🙄 biz damat tarafiydik. Gitti bosuna para “ama hayatimizda ilk defa oluyooo” diyen bir gelin ugruna 🤦♀️
Bence de degmezdi ama napalim yilan cok. Gelin hanim istedigini elde etmeyi iyi bilen biri. Duygularla oynayarak heeeer istedigini elde ediyor 😂 gecirenler sagolsun ne diyim ahaha Maserati fikrini de cok ama cidden cok mantikli buluyorum 😆 dugune o kadar masraf da neymis bee 🤬
Benim eski sevgilim de bir ' kere evlenicez sonuçta herşeyin en iyisini isterim en az 200bin lazım düğün için felan diyodu 😂 şu an yalnızlıktan neler yapıyordur kim bilir, 30 olcak bu sene 😂 Yılanın başını küçükken ezdim 🤣
Ne karsilamasi 😀 adam mecburen borc altina girdi ve su an depresyonda. Odeyemedi hala. Cok mutsuz damat gelin de har vurup harman savurmaya dewamkeeeeee 💃🏻💃🏻💃🏻 Bebekleri oldu bir ay once falan. Bak yeni dogmus bebege hic abartmiyorum her biri 500 liralik bir suru elbise almis sirf kocasi hayir diyemiyor kiyamiyor diye 🤦♀️ Allah’in cezasi yine sinir etti beni iyi mi 😤
@Havanaohnanaa Allah muhafaza! Allah muhafaza! Böylesiyle ancak Ekonomik Savaş Taktiği yapılır. Mesela düşman ülkeye bu seriden ilk etapta 200 tane gelin adayı göndereceksin. Zengin bir herifle evlendiklerinde ekonomileri de ister istemez çökecek 🤭
Ahaha 200 ulke ekonomisini mahveder 😂 Turkiye hala nasil ayakta anlayabilmis degilim dogrusu 🤔 bunlar tamamen elalem icin yasayan, gosterisle beslenen son para bükücüler. Doymak bilmiyorlar 😂 1 yasindaki kizinin ilk dogumgunu icin sehrin en pahali restorantini ‘borçla’ kapattiran insanlar 🤦♀️
Türkiye'de bu lüx taleplerin çokluğundan evlenebilen kalmadı ki bu zamanda ekonomiye de bir şey olsun😂 Her 10 kişiden 2'si ancak evleniyor, 4'ü ise boşanıyor. Yani -2 deyiz desem yeridir🤭 Şahsen ben bile 32 yaşıma girmiş olmama rağmen halen uygun (tasarruflu😂) bir kısmet bulamadım, mezara da bekar gireriz artık... Borçla Restorant Kapatma olayı nedir ya 😂 Hemen girişteki masayı tutsan daha iyiydi 🤭
Tabiiki de erkek tarafinin ailesi kiziyor. Cok gunah ya musriflik. Kiz bir de guya kapali dindar. Baksana bana deliriyorum sinirden ama damadimiz cok depresif bir adam. Aile bir sey demeye korkuyor kendine bir sey yapar diye. Kizi bir kac kez uyarmaya calistik. Adami bize karsi doldurmus timsah goz yaslariyla. Adam bizle konusmuyor artik. Saf 🙄😬
Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin, zor bir durum. Ah biz insanlar gözü tok olabilsek, sade yaşam gösterişten uzak doğal bir hayatı benimsesek şu zamanda. İşte o zaman şeyin daha güzel samimi olacagına inanıyorum.
@Lostinnocent amin. Cidden baskalari icin yasamak yorucu. Hicbir sey tatmin etmiyor bu tarz insanlari. Sadelik her zaman en rahati. Bunlar yuzunden her sey cok sahte geliyor. Instagram hayati yasiyorlar. Her sey gostermelik ve sahte. Baskalarinin da psikolojisini bozuyor bunlar. Allah bildigi gibi yapsin boylelerini cidden urememeleri lazim
Katılıyorum kesinlikle, samimiyet yok. Her şey sosyal medyada paylaşılıyor, özel yaşam kalmadı. İnsanlar anı yaşayamıyor. İnsanlar gezeyim paylaşım yapayım gösterişli olsun derdinde. Herkes birbirinden üstün olma, çok lüks yasamı varmış gibi gösterme derdinde. Bazen çok yanlış bir çağda yaşıyorum diyorum 😊
Gelinlik ortalama 3bin damatlık bin lira Salon 5bin Eve esya alinacak beyaz esya 10bin tutar Oturma grubu 4bin Hali perde ivir zivir 5bin Gelin kuaför makyaj ayakkabi fotograf 5bin Bal ayi da 2 3binden başlar ortalama Kına gecesi var yine salon bindalli da 6 7 bin tutar Kaba taslak aklima gelenler bunlar şimdilik
Boş konuşmuşsun ben evlendim evlenmem 15 bin liraya patlamadı gerçi ben düğün falan yapmadım mesela benim bir yakın akrabam geçen sene evlenmişti eski kafalıydı o yüzden düğün yaptılar düğünü bir tanıdığının bahçesinde yaptılar 3 binlira sanırım para gitmişti düğün gelinlik damatlık toplam hepsi... Ev derken zaten spotçudan teşhir ürünü gibi 3'ü bir arada buzdolabı bulaşık makinesi çamaşır makinesi üçünü bin liraya aldılar koltuk takımlarını tanıdıktan aldılar 1500 liraya çok güzel koltuk takımı aldılar evin diğer gereksinimleri çoğu sağdan soldan şu bu verdi ana baba evindende aldıkları oldu ev tutmalarıda depozito kira vs herşeyi tamamladılar kuaför falanda zaten bizim ailemizde üç kişi kuaför onlar yardımcı oldu gelinin saçı başı herşeyi evde yapıldı damat zaten kendi saçını taradı giydi damatlığı, bu kadar yani... Ne abartmışsın yok 5 bin yok 10 bin, evlenmek isteyen yeterki evlenmek istesin hepsi 30 bine çıkar en fazla
@Gelgüneştenönce öncelikle kelimelerine dikkat ederek konuşun lütfen Burasi dingonun ahiri değil bende sizin asker arkadaşınız değilim Dediğiniz doğrudur farklı bir alternatiftir olabilir yani Bu da benim görüşüm tecrübem fikrim
Evlenirsem düğünüm pek bir şey tutmayacak alırım şöyle bir şey https://www.trendyol.com/trendyolmilla/ekru-aksesuar-detayli-elbise-tprss20el1204-p-35466734 bir de duvak takarım al sana gelinlik zevksiz ağır bez parçalarına binlerce tl para harcıyorlar hele kuaför.. Normal saç yaptırmak 50 liraysa yok gelin başı yok damat g. tü deyince 5000 lira oluyor. Eş dost çağır pasta içecek tamam zaten takarlar takı makı masrafların bir kısmı hallolmuş olur. Bana kalsa onu da yapmam da buralarda gelenek işte. Olmadı gider dağın başına çadır kurarım oraya toplarım arkadaşları içer eğlenir dağılırız.
Düğüne vereceğim parayla dünya turuna çıkarım daha iyi. Eğer evlenirsem düğün yapmayı duşunmuyorum sahsen. Düğünden önce veya sonra küçük bir eğlence yaparım ama giremiceğim borcu altına ne kendim girerim ne karşı tarafı sokarım. Sonucta ben evleniceğim milletin eğlenmesine gerek yok benim eğlenmem yeterli :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Genelde 50 bin falan demissinizde kisiye gore degisiyo.. Benim erkek tarafim nerdeyse 2. el esya kullandircaklar taki desen sadece 2 bilezik diyo set falan yalan oldu zaten calgi falan istemiyorum vitrin falan da istemiyorum bn zaten kendim cok seyden kismisken hala cimri gibi davranmalari insani delirtiyo inadina yuksek seyler soyliceksin anca olcak heralde! Kardesleri kacarak evlendi için hersey pahali geliyo.. Sozde parasi varmism8s kac tl bekliyosa bir evliligi.. Bak yine sinir oldum!
Var gösteriş meraklısı olanlar düğün çok paralı evet yüksek mevla yapanda var yapmayanda bu yaşam koşullarına göre değişir keşke bu tür masraflı düğün olmasa ama var birde bunun ilerisini düşünen yok ileride geçim olacak olmayacak belli değil böyle evlilik uzun ömürlü olup olmayacağı bile meçhul artık ne denilse bile bu konuda eleştiri yapmak imkansız zaten eleştiriye tahammül etmezler
bir düğün için okadar paraları çok aşırı gereksiz buluyorum şahsen. Yani düğün bu bir çift aile kuruyor. bir müzik çalıp birde pasta falan okadar pahalı olmamali bence. Zaten düğün sözü işin içine girdiğinde hersey 20 kat pahalı oluyor. Düğündeki harcama ile ev araba alınır
Şimdiki gençlerden çok umutluyum. Eskilere kalsa bir iki saat göbek atııp kurtlarını dükmek için 30 ile 50 bin lirayı gözden çıkarmak hiç akıl karı değil. Sade bir düğün ve bir nikah kafi...
Şehirden şehire değişebilir ama bence en az 30-40 bin. Babamda kiraya veriyor tam hatırlamıyorum ama 1-2 sene önce 8 bin liraydı kirası (pasta, yemek, kuruyemiş Gibi şeyler yok tabi).
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben oynamalı tarz kalabalık düğünlere karşıyım. Ama mekan çok önemli çok beğendiğim bir yer var iki tarafın ailesi ve misafirleri toplam 150 kişi olursa 15 gidiyor ama mükemmel bir manzarası var herşey çok iyi. Değer yani. Gelinlik kişinin isteğine göre değişiyor ama benim beğendiğim rahat 20 bin vardır diye düşünüyorum.
Bir gelinliği 6-7 binden asagi alamazsın hadı sade olsun desem de damatlık fiyatlarını bilmiyorum shsjdhd salonu 5-6 bine ayarlasanız en sade şekliyle kuaför vs 1 bin lira olsa sade bir dugun 15 e olur galiba
100.000 TL popona giriyor sonra evlendiğin kız seni anladatıyor ondan seni fakirleştiriyor dobra psikolojin bozluyor sonra başka erkekle öpüşürken resmini görüyorsun sonra öfke ve kinle doluyorsun
Düğün boş iş yapın güzel sade nikahınızı arkadaş ortamında küçük bir eğlence yapın akrabaya göbek attırmak için en az 50 bini gözden çıkarmak normal mi?
Evlilikte, kadın da, insanlığın tümü de midem de aşırı bozulmaya neden olmakta, kendilerini onursuzlaştıracak olan bir amaca neredeyse servet harcıyorlar bu aptallar; çünkü onlar zayıflar, acınasılar ve de acizler.
bu çok geniş bir skala aslında çevremde bunu 30/40 bine halledenide gördüm 300 binlerede halleden var çiftler anlayışlı ise karşılıklı olarak maliyet olabilidigince minimumda tutulabilir önemli olan taraflar
En ölüsü 50 bin Benim bir arkadasim şöyle yaptı gitti aşık oldu sonra aşık olduğu kızla herkesten gizli evlendi sadece kızın annesi babası biliyor başka kimse bilmiyor. 1 gün önce bekar olan adam 1 gün sonra kafede oturduğumuz da knk ben evlendim dedi cüzdanı gösterdi oha dedim.
En az 70-80 bin arası belki de daha fazla. Bütün yatırımını gidip iki göbek atmak için harcamak istiyorsan sen bilirsin tabi ben tavsiye etmem 🙄
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
250.000 tl yi gözden çıkarman gerekiyor akrabam evlendi en asgari düzeyde evlilik yaptı hani vasatın vasatıydı bütün masraflar 250.000 tl tuttu oda şu an yaparsan bu miktar ekonomi gittikçe kötüye gittiği için bu fiyat dahada artabilir
Sade düğünse 50 falan ama evlenme masrafı 300 bin falan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Düğün salonu ortalama 20 bin olsa, gelinlik ve damatlık kuafor araba süsü filan da 10 bin tutsa ortalama 30 bin tutar düğün. Tabi bu miktarlar duruma ve yasantıya göre inip artabilir
En az 60-70 bin TL gider, o da ucuz bişey kalitesiz olur. Düğün yapmak akıl işi değil bence de, arkadaşların dediği gibi, sade bir nikah, arkadaşlarla küçük bir eğlence yeterli olacaktır.
@kemal_198 kına icin de gecerli bu yemek ve içki bu seye alıştığım icin baska yerin düğünlerine gidince cok yavan geliyor😂 bir yandan bu kadar masrafi dugun icin yapmak bana sacma geliyor bir kere oluyor evet ama o para daha güzel seyler icin kullanilabilir nikahtan sonra bir mekanda aile arkadaşlar arasinda ickili yemekli bir kutlama yapmak daha mantıklı
Mardin'de neden evleniyorlar hocam 350 k ya iş kurarsın. Gerçi işi kurmuşsa ve çok kazanıyorsa... Ya yok yine olmaz. Evi arabayı boşver 150-200 kişilik düğün. Ayrıca takıyı damat mı alıyor? Gelen davetliler almıyor muydu?