çok çekingen bir çocuk. benimle bile zar zor konuşuyordu. iki gün önce her şey çok iyiyken bir anda mesajıma cevap vermedi bende bugün sordum ve bunu dedi. hikayelerimi direkt görüyor numaramı silmiyor takip ediyor vs. wp profilini hiç değiştirmez bir benimle bir ara küsken değiştirdi bide bugün ben yazdığımda değiştirdi anlam veremiyorum beni istememesi için bir sebep yok ki o gün her şey harikaydı. çevrimiçi falan da olmuyor. aksine çok utangaç olduğu için ben zorlanıyordum yani...
Peki öyle olsun diyelim senin güzel hatırın kırılmasın..
Ama bak aklıma geldi sormadan edemem.. Velev ki sevgili oldunuz, velev ki kari koca oldunuz. Çekingen ve zar zor konuşan arkadaşla iletişimi aracı vesilesiyle mi sağlamayı düşünüyorsunuz?
Sevsin diyelim bir de bu arkadaş sizi.. Çok çekingen ya hani.. Seni sevdigini sana menajerleri aracılığıyla mı ifade edecek?
Yani bakıyorum duruma da çocuğun yaptığında bir sorun yok aslında. Adam gayet net bir şekilde seni sallamadığını söylüyor susmasıyla, soğuk yapmasıyla, sana göre “çekingen” oluşuyla da sorun bunu anlamayan, anlamak istemeyen, “ama o öyle biri değil”, “ama o oyle birsey yapmaz”, “ama o beni seviyor” gibi gibi gibi boş teselli zirvalariyla kendini oyalayan ve sahip oldugu değeri bile unutup kendini ezikleyen kızımızda. Kusura bakma lutfen..
Durum şu ki; bu tavır (bir kaç gün önce de aynı soruyu sorduğuna göre geçici bir tavır değil) bir çok seçenekten bir tanesi olduğunu gösterir.
Sen hoşlanıyorsun ve soğuk davranman mümkün değil ama o p*ezevenk bunu yapıyor, ne yazık ki en doğru şıkkı bulana kadar sana böyle davranmaya devam edecek.
Hic, beni seviyor, kafamı meşgul etmek istiyor, gibi nanelerle kendini kandırma. Evet bazen herkesin birilerine inanma ihtiyacı var ancak ikili ilişkilerde zaten bu tür küçük oyunların peşinde olan insanlara ihtiyacın yok. Kendine saygın varsa olmamalı da. Gerçekten hoşlanan ve gerçekten seven bir insan uzak kalmaz, kalamaz. Bak sen kalamıyorsun dimi?
Aşk bir sidik yarıştırma oyunu değil, bir çıkar çatışması da değil. insan kendisini iyi hissetmiyorsa, karşıdaki maraba iyi hissettiremiyorsa inan değmez.
Farkındayım bunlar duymak istediğin şeyler değil ama deve kusu gibi kafanı kuma gommene de ben razı degilim
yalnız olayı çok yanlış anlamışsın... uzun bir süre platoniktim bir aydır konuşuyorduk flörtte değildik tam aslında arkadaş gibiydik. çocukla aylarca aynı ortamdaydım çekingen olduğunu biliyorum benden şarj aleti isteyemeyip arkadaşını yollamıştı, bir ara adımı söyleyememişti vs
İnsan sevdiğinin her yanlışında bir doğru, sevmediğinin her doğrusunda bir yanlış arar..
Soz konusu senin sevip sevmemen degil. Senin ilgini belli ettiğin birinin kendini uzak tutması. Hoş sen buna çekingenlik diyorsun ya neyse.. Ama adam konuşmak istemediğini çatır çatır soyleyebiliyor bak konuşmada
ilgimi belli etmedim hoşlantımı da bilmiyor. o hep uzatırdı o günde harika konuştuk kalpler attı sarmamı yemek istediğini söyledi vs bir anda cevap vermedi insanları kırmayı seven biri de değil özellikle beni kırmak istemez ki
dört tane arkadaşıyla konuşmuştum bunun okuldan ama arkadaşça konuştum hepsiyle, birçoğu bana yürüyordu vs sence onlarla bir bağlantısı olabilir mi bu tavırlarının?
Sence bu arkadaş senin ona ilgin olduğunu sezmedi mi?
Onunla ikili diyaloglarda ve temaslarda nasılsın bilmiyorum fakat Şu an görünen haliyle biraz evhamlısın. Bu da seni ona hitabetten tut yanıt verme şekline kadar tedirgin ve ürkek kılar. Ki bir erkek bunu hemen fark eder.
Bu çocuk senin gormek istedigin gibi birisi olmuş olsa bile (çekingen, utangaç, içe kapalı) her halükarda senin ona normalden daha fazla bir tonda ilgi duyduğunun farkında.
Zaten yuksek ihtimalle arkadaş ortamında senin bahsin de geçiyordur. İcerik olarak tahmin yürütmek zor ancak o bahsettigin 4 arkadaşı ile “olum kız bana yürüyor da yüz vermiyorum ehe ehe ehe” tarzında muhabbetler dönüyor da olabilir.
Her durumda -ister senin dedigin gibi saf, ice kapanık, çekingen, utangaç olsun ister bunların tam tersi- bir onceki yorumumda belirttiğim gibi elindeki iyi bir yedeksin. Bazı seyleri anlamamazlıktan gelerek senin daha fazla saplantılı hale gelmeni de amaçlıyor olabilir.
Uzun lafın kısası biz ne söylersek söyleyelim sen onu daima gormek istedigin gibi görecek anlamak istedigin gibi anlayacaksın. Söylediğimiz hiç bir seye ikna olmayacak, “beni anlamıyorsunuz, sacmaliyorsunuz” diyerek belki de sormakla hata ettiğini düşüneceksin.
Ancak ve ancak bir vakitte hakikati fark edip gozlerin açıldığında olan biten hersey ayan beyan hale gelecek.
İnsanları kırmak istemezsin demişsin. Zaten biz hep en iyi en temiz kalpli en kibar en nazik en anlayışlıları sevmez miyiz? Sonra da gerçekleşen her ayrılıkta, her ayrışmada “seni boyle bilmiyordum, keske tanıdığım gibi kalsaydın, vesair vesair vesair” demez miyiz?
Bizi en çok kim yanıltır? En çok kim kırar? En çok kim üzer? En çok kim zarar verir? Hiç beklemediklerimiz hiç ummadıklarımız degil mi?
Ben bunları söylerken o çocuğu sevmekten vazgeç, uğraşma falan demiyorum boyle anlaşılmasın. Sev, uğraş, elde et. Ama onun bir insan bir erkek oldugunu ve zaaf gösterirsen elinde oyuncak olacağını unutma
insanlar çekingen olabilir hahahaahhaha sanma meselesi değil aptal değiliz anlıyoruz çocuk fazlasıyla utangaç... keşke olmasa ama öyle 😞 çocuklara gelincede hepsi kendisi yürüyordu ama erkek milleti işte o şekilde anlatmamıştır
Yaşadığın olaydan çok iyi çıkarım yaptığın icin mi bu soruyu sordun?
Ne yaşadığını bilemeyiz ancak buraya yansıttığın tipik platonik hallerine elle tutulur seyler arayan bir kız profili 🤷♂️
Dedigim gibi zaten ne söylenirse söylensin ikna olmayacaksın. Ve kötüsü ne biliyor musun? Yedeklikten asilliğe terfi ettirildiğinde bunu kendi başarın kendi çaban kendi emeğin sanacaksın.
Dur duymak istediklerinden bir kaç cümle edeyim de biraz mutlu hissedesin kendini.
Cocuk seni seviyor tamam mı abim. O kadar çok seviyor ki seni gorunce eli ayağı titriyor ne yapacagını bilemez hale geliyor. İki lafı bir araya getirip konuşamıyor. Yuzu kızarıyor. Hep aşktan ama bunlar kötü dusunme. Çok çekingen çok utangaç çok efendi dunyanin en saf en temiz kalpli delikanlısı bu kardeşimiz. Zerre strateji, plan, oyun gütmez. Dümdüz. Seviyorsa seviyor sevmiyorsa da henuz sevdigini bilmiyor. Ama illa ki seviyor seni. Konuşmakta istiyor bu arada ama huy iste çekingen utangaç ya yapamıyor. Bekliyor ki sen alasın kollarının arasına sarasın sarmalayasın açasın dilindeki kilidi.. Bla bla bla.
Hadi geçmiş olsun. Senin için yapılabilecek baska bir sey yok 🤷♂️
Bunun bir çok nedeni olmakla birlikte konuştugunuz konudan bile olabilir. Bence kendisine sormalıydınız (uygun bir şekilde). Her şey harikaydı demişsiniz fakat karşı taraf için demek ki öyle değilmiş çünkü sizin için ne kadar güzel olursa olsun ya da o da ne kadar güzel gidiyor derse desin aklı ve kalbi başka bir yerde ise kullanıp atar acımaz.
Bu tür şeylerde konuşmayı bitirmek yerine sebep sorup (ssorgulamayacagını söyleyip sadece sebep sorup) konuşmayı bitirmek daha mantıklıdır aksi halde iki taraf da yanlış anlatılır çünkü çekingen oldugunu söylemişsiniz:. Orada ne düşündüğünü bilemeyiz..
teşekkür ederim yorumun için ama aklında vs biri yoktu altı ay önce bir sevgilisi vardı onlada kendisi ayrıldı. çok çekingen. birini pek bulamaz aşk meşk onluk değildi bizde arkadaş gibiydik flört değildik tam... anlayamadım
Ben bunu çok yaşadım ve şunu söyleyeceğim sadece konuşmak isteyen yazar üstüne düştükçe kendilerini ağırdan alıyorlar. Ha tabi başka bir şeye moralide bozulmuş olabilir. Ama dediğim gibi fazla kurcalamamak lazım.