Merak duygusuna yenik düşerek geçmişe yönelik fazla soru sormak ne kadar doğru olabilir sizce? Geçmişe bu denli yenik düşmek, akıl sağlığını bozabiliyor sonuçta. Siz kurcalar mısınız?
Yersizliktir 2 yıldır evliyim 8 sene geçmişimde kalan insanlar yüzünden sorun yaşıyorum hala kurcalanıyor ve sinir sistemim bozuluyor kurcalamayın şu geçmişi her iki taraflı söylüyorum... 5 yıl evvel trafik kazası yaptım yaralanmalı mahkemelik oldum bir şahit kız arkadaşım vardı normal arkadaş ama düm düz boş paket arkadaş sis farı yok jant yok falan mahkemeye şahit diye çağırttırmadı eşim o dönem nişanlıydık düşün nasıl zor durumlar oluşturuyor geçmişe saplanmak... ve ben o mahkemede şahitsizlik yüzünden haksız çıktım 18 ay ceza aldım geri bırakıldı hüküm.. ve inadıyla çağırmama müsade etmedi... uzun lafın kısası geçmişe saplanmak sadece özgüvensiz insanların işidir vesselam...
4
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
geçmiş geleceğin aynasıdır ve ben geçmişi kurcalarım. bir insanın geçmişi kabarıksa o insanın geleceği her zaman sıkıntı yaratır. geçmişinde yaptığı herşey geleceğinde de onun karşısına bir şekilde çıkar. bu yetersizlik değildir haklılıktır benim açımdan. aynı şekilde hayatıma aldığım kişide benim geçmişimi kurcalayıp araştırsın. bir çok kişi çıkıp yetersizlik demiş ve yetersizlik diyenlerin birçoğu da nednese geçmişinde bir çok şey yapıpta geçmişi rahat bırakın geleceğe bakın diyenler, geçmişinden pişman olanlardan oluşuyor. gelecekte geçmişindne ötürü başın ağrımasın istiyorsan ona göre davranıp ona göre hareket edeceksin.
Şimdi şöyle alalım konuyu ele. Bir adamla tanıştın. Geçmişi kirli diyelim. Katil, hırsız, tecavüzcü, dolandırıcı bunları kurcalamadan bilemezsin. Diyelim bir kadın ile tanıştım. Geçmişi kirli diyelim. Dolandırıcı, paralı işçi, ya da daha fazlası hırsız, vsvs. Geçmiş geleceğe etki ediyorsa haktır.
İnsanların sürekli geçmişini sorguluyor olmak, kişinin kendisinde utandığı veya hatalı gördüğü davranışların karşı tarafta görmek istememesi. Kimse buna güven vs. demesin. Geçmişini anlatmak isterse karşınızda, bırakın zorlamayın o anlatsın.
Hayat bu ve insanin karşısına neler çıkarıyor ve hicbirinden biz sorumlu degiliz. Bizim sorumlulugumuzda olan sey onumuze çikan yollari secmek. Ama biliriz ki hicbirimiz müneccim de değiliz ne olacagini bilemeyiz. Geçmişi sorguladin ogrendin. Ee noldu? Sonucta kimseyi gecmisle yargilayamayiz. Neden mi? En cok hata yapan kimlet bilir misin? En basarili insanlardir. Bu ne demek oluyor? Insanlar surekli degisim icindedir bazi huylar haric. Gecmiste yasamis vitmis ve ders çıkarmıştır kim bilebilir ki..
Neden kurcaladığına bağlı olarak değişir. Ben kurcalarım. Anlatırım da. Düşünsene meslek olarak aynı camiadayız bir gün bir toplantıda onun eski sevgilisiyle tanışıp arkadaş olmaya kalkıcam belki. ya da biz kızlar için düşünsene eski sevgilin başına bela olmuş falan ama sen yeni sevgiline diyemiyosun çünkü geçmişini gizlemişsin ondan. Hoş değil doğru değil
Birde şu var eski sevgilileriyle neden ayrıldılar? Hayır belki bu durumlar bende de var ve bu yüzden ayrılıcaz. Baştan bilmekte yarar var ye düşünüyorum.
ben ilişkinin başında genelde sorarım bir daha da mevzusunu açmam ama tüm geçmişini bilmek isterim ki yarın öbür gün abuk sabuk eski kırıklarıda olabilir çünkü güzel giden bir ilişkiyi bozmaya çalışanlar olabilir ihtimal yani sonuçta biri gelip bir şey dediğin de ağzının payını verebilmek için bilmek isterim geçmişini ki geleceğimiz sağlam olsun
Geçmişi geçmişte bırakmak gerekir aslında özellikle geçmişteki iliskileri diğer yönden tabikide geçmesini öğrenmek isterim çocukluğunu, okulmaceralarini falan. iliskilerini bilmekte fayda var ama kurcalamaya gelmez kendini deli edersin ozaman
Yersizliktir sonuç olarak sen var olmadan önce sürülmüş bir hayat ve adı üstünde ki geçmiş yani kurcalayıp güzel geçen ve ya geçecek olan zamanları heba etmenin anlamı yok :)
Hayır. Geçmişe takılı kalanlar sadece aptallardır. Benimle beraberken ve sonrasında neler yaptığı önemli benim için. Yarayla oynarsan sadece canını yakarsın.
Bence geçmişe saygı duyup (ya da anlamaya çalışıp) geleceğe bakmak en sağlıklı duruş olur. Zamanı geriye alamadığınız için zihnimizi bu kısır döngüde bırakmamalıyız.
bir söz var ya yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır diye yaptıkları kötüyse senden sonra neden iyilik yapsın senin ayrıcalığın ne yani onun için geçmişini araştırmak herkesin hakkı
En azından nasıl bir insanla beraber olduğumu bilmem gerekiyor. Geçmişte bununla ilgili kötü bir anım var, o yüzden öğrenmek isterim. Ondan öğrenmesem bile geçmişi benim için önemli.
Geçmiş geçmişte kaldı mantığı var fakat geçmiş geleceğin aynasıdır. Bu yüzden ikilemdeyim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Hepimiz merak edebiliriz ama fazla kurcalama derim eski ilişkilerini/ilişkisini sorarsan bir süre sonra sende eskisi gibi olursun ya da neden ayrıldığını sorduğunda bir süre sonra eski sevgilisi davranmaya başlayabilirsin kıskanabilirsin yine de sen bilirsin tavsiyem kurcamalamaman yönünde :)
Bilmiyorum hiç sevgilim olmadı ama yalnızlık duygusunu hissedersem intihara kadar götürür beni. Hele ağladığım kadına ulaşamadığım geceler. Lanet olsun dinime dilime kültürüme
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Haklılıktır. Geçmişte yaptıkları karekterini ortaya koyar
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Geçmişi kurcalamak çöp kutusuna benzer ne kadar kurcalarsan o kadar kokar