Evlenenler düğün masraf ve maliyetleriniz ne kadar tuttu yazabilir misiniz?
Gençler evlenmeyi düşünüyor musunuz?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Başkasına hava atıcam diye cebimden ikinci el araba parası kadar bir fiyatı çöpe atacak değilim ufak aile arasında minik bir kutlama en iyisi. Öndüçlü takı takanlarda kalmadı artık borçla düğün yapıp takıları elden çıkarıp borcu kapatıp 5 yıl köle gibi evli kalacağına sade bir nikah yap harcayacağın paraları geleceğe yatırım yap mis gibi karı koca geçin olursa bir hevesle evlenirlerse pişman olmazlar o kadar masrafa
Neden öyle dedin ki, aileler bu ise karar veriyor ,, mesela senin esin olacak kişinin babası yani senin kayınpeder,, çok 'takimiz var biz istiyoruz dedi , senin bu iyi niyetli düşünce gitti bitti
Sen ne güzel düşünüyorsun helal olsun sana ve senin gibilere 👏👏
@xoxo1820 seni tanımayı isterdim
@patiencestone bana göre yanlış düşünüyorsun evlenip düğün yapıyorsanız aileniz düğün masraflarına yardımcı oluyorsa paylaşarak yardım ederler. Düğünde gelen takılar geline ait isterse kocasıyla paylaşıp borçlarını halledebilir istemezse takı gelinde kalır ama düğün yapmak anne babanın zorunluluğu değil.
Tamam senin 1982 -1985 versiyonundan arıyorum
Evlilik için gerekli para miktarı arasındaki sevginini büyüklüğü belirler. Sevginiz ne kadar büyükse masrafınız o kadar küçülür.
Örnek vermek gerekirse; kız diyorsa X düğün salonu olmazsa bu evlilik olmaz. O zaman masrafınız büyük olur. Çünkü o zaman sevgi maddiyata endekslenmiş olur.
Benim çevremde çok evlenen oldu. kimi 50 bin₺ harcadı, kimi 100 bin₺. Aralarında öyle tanıdığım vardı ki, 20 bine çıkarmayı başardı. Bütün bunlarda şöyle gözlemim oldu. Çok para harcayanlar aşk evliliği yaparken 20 bin lira harcayan mantık evliliği yaptı.
Minimum 100-150 bin arası tutar. Hocam minimum bu olur. 😀 Mağazaya verdiğimiz ürünler %100-%150 fazlasına satılıyor.
Hocam bu kadar parayı yatırım yapacak iki yıl içinde düğün parası çıkar 🤣
Gecen yıl bu parayı altına yatıran bu yıl çifte düğün yapardi hocam. 😀
Net hocam
Bireylere göre değişir ama bana göre abartılı miktarlara gerek yok
Cevap
68Cevap
Evin içine eşya alacak kadar lazım
Ev yoksa zaten sürünürler jdjd
🤣🤣

Evlenirken her şeyin en iyisi olsun zihniyetindeyseniz ki ben buna karşıyım en az 100bin euro

Yok ben en uygun olanlarla yetinirim evlenince bu borçlar ikimizin olacak evliliğimi cehenneme döndürmeye niyetim yok derseniz 5_8 milyar gider.
Kişiden kişiye, bölge bölge değişen bir durum. Örneğin Doğu yerleşim de Batı'ya oranla düğünler çok daha kalabalık ve gösterişli olur.
Evin eşyaları
(Elektronik eşyalar, oturma grupları, yatak odaları, mutfak eşyaları vs.)
Düğün salonu masrafları
(Düğünyemeği, pastası, fotoğrafçısı, sahne sanatçısı)
Giyim
(gelinlik, damatlık, kınalık)
Takı
(Setler, yüzük ve bilezikler)
Aksesuarlar
(Damat saati, gelin tacı, çiçeği vs.)
Organizasyon şirketleri ücreti
(kına ve düğün için)
Nereden bakılırsa 800.000-900.000 arası.
Yukarı da bahsettiğim düğün hiçbir masraftan kaçınılmayan ve gösterişin üst düzey olduğu bir düğün maliyeti.
Düğünsüz evlenin abi ya. Nikah yapın misler gibi ablama bir düğün yaptık kavga çıktı kabshekwbdj çok da masraflı yani ev kurmak da zor valla bunu bu yaşımda öğrendim çektiğin streste değmiyor ki. Erkekleri zaten son zamanlarda kin beslemeye başlamıştım bu duygum git gide arttı sağolsun karşıma da tam anlamıyla güvenebileceğim bana göre mükemmel biri çıkmazsa da evlenmem ben evlilik fikrine inandırılmam lazım
Kısa bir hikaye:
Çocuk 20'li yaşlarına gelmiş ve babasına sormuş:
-Baba ben artık evlenmek istiyorum. Evlenmenin maliyeti bana ne kadar olur?
Baba cevap vermiş: -Bilmiyorum oğlum ben hala ödüyorum.
Herkesin farklı bir bütçesi olur, siz ne kadarı ile mutlu olursanız evliliğinizin maliyeti de o olur.
nakitin varsa eşyayı ucuza alırsın 25 bine her eşyayı aldık inegölden bence çok güzel..çamaşır bulaşık makinası buzdolabı televizyonu aldım borcu bitti. birkaç bilezik almıştım önceden. herşeyin ödemesini düğünden sonraya bırakmayın.. birikim yapın.. benim ikinci evliliğim olacak
Acikcasi seviyorsaniz bir ton masrafa gerek yok.. Eger kadin seni gercekte seviyorsa boyle seyler zaten teferruat sonucta ilerde bu borcu siz odiyceksiniz.. Sahsen ufak bir nikahla isi cozenler var artk abarmaya grk yok.. eger esiniz sizden cok fazla sey talep ediyosa bas tekmeyi gitsin ilerdr cok fazla sorun yasaniyo..
Evlenmek için ne kadar para lazım sorusu ben ne kadar güzelim sorusuyla eşdeğerdir bence göreceli yani 😂 küçük sade bir düğün daha ucuza mâl olurken şatafatlı gösterişli akraba kıskandırma düğünleri bütçenizin anasını ağlatır niteliktedir. Bana kalırsa illa yapacaksanız küçük yapıldı olsun diye bir düğün yapın o parayı da siz birlikte yiyin ne gerek var gırtlağa kadar borca batıp elalemi göbek attırmaya hiç anlamıyorum.
Kadın ve erkek aklını kullanan biriyse, kendileriyle beraber geleceklerini düşünüyorlarsa ev eşyaları, kadının mehir hakkı olan ziynet ve nikah masrafından başka hiçbir şeye para harcamazlar.
Ancak bu zamanda bunu düşünen erkek sayısı fazla olsa da, yolunacak horoz bulmuş gibi abanan kadın sayısı çok fazla.
Şu ekonomik şartlarda herşeyin fiyatı yüksek. Ne kadar lazım olacağı, kadın ve erkeğe bağlı. Görgüsüzlük yapmadığı sürece aileler, 60.000 tl yeterli olacaktır.
Sevgi olduktan sonra paranın bir önemi olmamalı bence.
169 euro 1280 TL oluyormus... bir yuzuk yeteriyor arkadasim 2019 da bu kadar paraya evlendi.. kilise de evlendi o kadar...
www.histoiredor.com/.../bague-or-blanc-et-diamants-B3DFBDW041G
Kişinin isteklerine göre düğün maliyetleri değişir.
Evlenmek için, baya bir mevla lazım ya pek bilmiyorum ama Ev, eşyalar, düğün masrafları derken nerden baksan 50-70 bin arası gider.
Net
Net gider evet.
Allah evlenenlere yuksek maaşlı iş nasip etsin
Amin 🤣🤣
Düğün inanılmaz saçma 🙂düğün yapmak yerine evi dizeriz ne kadar zengin olursan ol para israfı
Kesinlikle
En az 50.000 ya da 60.000 tl falan. Tabi evi satın alacaksan onu içine dahil etmedim bu sadece erkek tarafının yaklaşık verdiği ücret. Kız tarafında yaklaşık 35.000 40.000 tl de veriyor.
Eşimin memleketinde yemek dağıtıldığı için ve o yemek de köfte, pilav, tatlı vs yiyeceklerden oluştuğu için çoook para tutmuştu. Düğünü biz istedik mi? Hayır. Düğün kadar saçma bir şey yok bence. Gereksiz para harcama şekli. Hiçbir işe de yaramıyor. Aksine millet bunun için arabasını satıyor hatta kredi çekiyor
Yaşadığın şehire göre değişir bu fiyatlar izmirde 200 bin harcarsın Ankarada 100 bin İstanbul'da sadece gelinliğe 10 bin verirsin doğuda 100 tl ye keleş alırsın aqq 😀
Bu alacağınız herşeyin kalitesine göre değişir. Herşey en iyisi olsun diyorsanız çok cüzi miktar ödersiniz orta derece olsun derseniz durum değişir kişilere bağlı
Geçen yıl kardeşimi evlendirdik, üstelik çalışmıyordu..
En çok ev eşyası tutuyor zaten..
100.000’in geçti..
Gerçi gelen takılarla kapanıyor geri..
#Vesselam
Ekonomimiz o kadar kotu, paramiz oyle degersiz ki, eskiden 50bin yazacagim seye simdi 150bin yaziyorum. Kac kisilik, hangi ilde, cumartesi mi pazar mi, alkollu alkolsuz, yemekli yemeksiz, tavuklu etli gibi seveneklere gore degisiyor fiyatlar. Kolayliklae
Evleceğin kız insafliysa 50 60 binle kapatirsin.. Eğer şayet. insafsiz birisine denk gelirse.. Evlilik uzun sürmez bir kaç aya borçları ödeyememekten intihar edersin 🙂 tabii Allah muhafaza
Düğün salonu tutmak yerine başka şekilde organize etmeyi düşünüyorum. Hem masrafsız hemde çok güzel olmasını sağlayacağım. En fazla 5000 tutar aklımdaki şeyi yaparsam.
Kişiye bağlı bir durum bu kır düğünü yaparsa ona göre para gider, lüks düğün yaparsa ona gòre para gider. ✂️
Şimdi bir buzdolabının içini doldurmak için 400-500 lira gittiğini düşünürsek evin içini doldurmayı düşünemiyorum. 🤔
Kardeşim yeni dugun yapacak esya falan tüm masraf altin da dahil 100 u geciyor
İyi para girişimcilik yapılır
Bir nikah memuru bir çift 2 şahit yeter bence ama ne kadar fazla o kadar para
Benim bir tanidigim ev satti dugun yapabilmek icin 😒ama cok gereksiz oldu yani o da bir gercektir...
nikah yap en iyisi anlamıyorum düğünü çok saçma bir sürü sevmediğim akrabalarım orda olcak filan hiç uğraşamam varlla paraya yazık hem
Hepsinden bir tık olsun yaa. Düğünü, kına gecesi, nikahı, eşyalarda orta segment olsun. bir 150 lik olduk sanırım...
Rahat herşeyiyle az bilezik isterse düğün masrafı gelinlik o bu şu falan 200 bine yakın nasıl düğün yapicagina bağli
Evlenmeyi düşünüyorum. Ama sanırım üstünkörü baktığımda 100.000-150.000 tl civarı bir para gerekiyor düğünü, ev döşemesi vs vs için..
Nisan attim ben sadece 35 bin liralik ceyiz aldim mobikyalarda 25 tutsun hadi Şu an indirimde birde hersey 20 versen rahat hersey alinir
35 bin TL çeyiz o ne öyle
Yani yeni bir ev döşemek için minimum, 70 bin gerekiyor
Abimin 200 bin üstü tutmuştu... Evlenmeyi ilerde tabii ki düşünüyorum ama sade bir nikahla.
Sanırım 30 yaşımdan önce evlenmeyi düşünmüyorum. Bir süre askıda kalabilir
Seni tanımak isterim
Ev kurmak için lazım para
Diğer faso fiso gerek yok
Abimin 200bin tutmuştu herşey salon ücreti eşyalar yemek gelinlik bilezik altın vs falan
Düğün gereksiz bence ama yine bir 100 bin gerekir sanırım
Dosya masrafları falan 150 tl anca. Başka da bir şeye gerek yok evlilik için.
50 bin üstü gereksiz
Savurganlik
Ben düğünü gereksiz buluyorum gerçi ya...
Bizim çok uzun zaman oldu o dönemin parasıyla 50 bini buldu. Şimdi 100 bine evlenemiyorsun.
Ne kadar sade olsun denilse bile en azz 100 bin gider bence.
Tahmin ettiğinden çok ve gereksiz bir harcama bence evlenme ayrıca bir fenomene böyle devrik bir cümle yakışmadı
Evlenilecek kızı bulduk da...
Valla para bulmak daha kolay.
Insan evlafi bir kadinsa 20 bin degilse 150 bini bulur
Kiminle evlendiğime göre değişir
Bizde ingiltere prensi değiliz yanii
Bilmiyorum ki herseyin internetten ortalama fiyatını al bak
Evlenmem ne gerek var. Evlilik; tüm hayallerini boşver köle ol ve yeni köleler yetiştir. Aptal olmayın ;)
Önceden 90 Bin Olarak Yazardım.
şu an 190 Bin Falan 👍🏻
dugune verecegim paraya biraz daha ekleyip ev alsam ya da guzel bir balayi yapsam daha iyi nikah yapmak isterim cunku hickimsem yok :(
Ben gezecem de kocamla o yüzden bir 8-10 milyon lazım.
Çok sevmek lazım. Sadece nikah kıydık, 1 sene ailesi ile yaşadım. Birlikte eşyamızı çalışıp aldık. Evimize öyle çıktık. Ha şimdi boşanıyoruz o başka...
😲😲🙄🙄😳😳😳😳
@drifter00 maddi sebeple " Aşk evliliği " bitmez. Eşimin sevgisiz ilgisizliği benimde saygısızlığım bu evliliği bitirdi ne yazık ki
Bak simdi sirf akrabalar ya da arkadaslar laf etmesin diye dugun denen gereksiz seye masraf yapmak hic akillica degil. Kisaca dugun boş iş. Nikah yeterli. O yuzden fazla masraf olmaz
Ne kadar bilmiyorum ama çok gerekiyor onu biliyorum..
Lamı cimi yok kız seni seviyorsa 10 bin tl ile girsen bile yapılır yani en azından başlarsın başlamakta bitirmenin yarısıdır eğer kız tutumlu değilse o zaman 450 binde yetmez 850 binde.
Ne kadar berbat bisey... mutlugumuz yerine dugunu insanlarin karnini nasil doyuracagimizi dusnuyoruz
100 bin ama yaşadığın sehire gore degisir
#Emirhancankir1
Ben evlenirsem ortak bişiler yapmayı düşündüğüm için para hesabına girmedim. Çok eşya istersen çok para. bir kotası yok bence
Bizim sadece düğünümüze 30,40 milyar gidecek çokmu azmı hiç bilmiyorum bende evlilik yolundayım ev eşyalarını katmadım
İsteklere bağlı bu biraz da. Ondan da istiyorum bundan da istiyorum denilirse işin içinden çıkamazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?