Sevda, karşılıklı yaşandığı takdirde sevdadır. Tek taraflı yaşanan şeye aşk diyemeyiz. O insana sadece acı çektirir, sevdanın güzel yönlerinden mahrum bıraktırır.
Karşılıksız olunca pek gönül ilişkisi olamaz sanırım sonucta seven tek gönül oluyor🙄 kendi içinde yaşayıp bıtırsınler karsılıgı olmadıgında 😂 karşı taraf için sinir bozucu olabılır çünküü sevmedıgı bırısı tarafından , sevıldıgıne ıkna edılme cabası🤷🏻♀️
Hayır zaten ne zaman imkansızı seversen ozaman gerçek sevmiş olursun demiş şair.. Karşılık olmadan da sevebilir insan, hatta çok sevebilir hani karşılık beklemeden sevmeyi insan başardıysa zaten gerçekten sevmiş demektir 😊🍷
Tabiki karşılıklı yaşanmalı yoksa onun adı sevda kesinlikle olamaz, iki tarafda birbirini deliler gibi sevmeli ki o ilişki güzel bir şekilde yürüsün. Karşılıksız yaşanan bir ilişki sevmeyen taraf için bir işkencedir onunla geçirdiği her dakika her saniye bir kabus gibi olur. Sonuç olarak evet, sevdalar hep karşılıklı yaşanmak zorundadır.
İnanırım 4 yıl boyunca platonik olduğum biri olmuştu. Ne kadar acı çekmiştim anlatamam ama sonunda beni çok seven ve benimde çok sevdiğim biriyle beraberim 2 yılı aşkın süredir beraberiz ve ben çok mutluyum.
Karşılık olmadı diye sevginden vaz geçersen demekki düzgünce sevmemişsindir Neşet Ertaş ın dediği gibi "Sen onu sev o seni sevmezse sevmesin Çünkü sevgi sevenin yüreğinden uyanır"
yani karşıdakiyle bişi yaşayamadıktan sonra kendi içinde yaşadığın kendinedir :D yani asla yapmıcam birşey birine körü körüne takılmak üzüntüden bşaka birşey getirmez sonucta
Karşılıksız da sevilir de zor olur, canını çok yakar insanın, gerek yok yani değmeyecek birine değmediği değeri vermeye. Karşılıklı sevmek daha güzel, daha özel bence. Hayırlısı demek lazım yinede.
Sevda, sevgi, aşk. Bir şeyi gönlünden gelen bir duyguyla sevmenin çıkarı olamaz. Sadece seversin. Karşılık beklemek lükstür. Karşılığı olursa ne güzel. Ama olmazsa yıpranmaya gerek yok. Zamanla geçer. Sevebildiğin için şükret. Yüreğinde sevgi kırıntısı taşımayan kalpsiz insanlardan değilsin demekki
Karşılıksız olanı platonik oluyor sevda filan değil. Cogusunun ki saplantı haline geliyor. Fakat karşılıklı duygu akımı varsa bunun adı sevdadır işte...
Karşılıksız olan hicbir duygu, iki kişiyi bir arada tutmaya yetmez
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sağlıklı bir ilişki ve akıl sağlığı için evet karşılıklı olmalı. Diğer türlü nereye kadar? Şimdi hiç edebiyat yapamayacağım. Karşılıksız bir sevgi insanı yıpratmaktan başka bir şey yapmaz.