Bize yıllarca büyüklerimiz yok enerji uzmanıdır yok hayat koçudur bilmem ne hep "Kendiniz gibi birini bulursunuz, herkes neye layıksa ona dönüşür, sevdiğiniz kadar sevilirsiniz, neye layıksanız hayatınıza onu çekersiniz." gibisinden laflar etti bir tane haysiyetli, dürüst insan girmedi aşk hayatıma bunlar bizi mi koparıyor? Tamam ben eşsiz biriyim sahibim yok da sıkıldım artık kazık yemekten.Moodum aynen budur👍
Herkesin karşısına neden kendi gibi biri çıkmıyor?
Evlilik de bir imtihan.. Herkes istediği gibi, kendi gibi birini çıkarsa imtihan nerde?
Allah adil değil felan diye zırvalamışsın.. İmtihanın bitti mi ki Allah hükmetsin?
Allah adildir çünkü kimsenin hakkını kimsede bırakmaz ama bu haşirde.. Mahkeme-i Kübra’da tecelli edecek bu bir..
İkincisi, haram yolda adalet aranmaz.. Nikahsız her ilişki haramdır ve bu yolda ilerlediğiniz sürece başınıza gelecek her şeyi kabullenmiş oluyorsunuz demektir ve hak arayamazsınız.. Onaylanan bir ilişki türü değil çünkü
Evlilikte ihanet olmuyor mu? Oluyor.. Ama bunda aldatılanın bir suçu kabahati yok.. En büyük suç aldatandadır ve bunun bedeli de taşlanarak ölümdür! İşte adalet..
Gayet mantıklı bir açıklama yapmışsınız beyefendi tebrik ediyorum ama size kendi hayatımdan ve yakın çevremden vereceğim bazı örnekler var izninizle çok küçük yaşlardan beri çok çok ağır travmalar atlattım hicbirini hakettim mi hayir sonucunda tedavi gördüm çok acı çektim ve bunca yasadigim acı olaydan sonra aşırı acımasız kinci ve intikamcı birisi oldum Allah bize en çok azap çektireceği kişinin düşmanlıkta ileriye giden insanlar oldugunu söylüyor yani benim gibilerin bana o kadar agir seyleri yasatan beni kendi elleriyle kinci ve acimasiz yapan birinin cezasi neden benden az oluyor? Ya da başka insanlarin hayatina bakalım benim yasadigim olayların binde birini yasamamis olsun tabi bu yüzden acimasiz ve kinci değil ama kalbinde kin nefret yok diye cennete gidecek neden çünkü kinlenmesine acimasiz olmasina neden olacak bir hayat yasamamis göz göre göre beni kinci ve acimasiz yapan Allah adil mi şimdi? Hadi bazıları diyecek sen suçsuz melek misin bir hata yapmissindir ondan dolayi ceza vermostir sana diye kucucuk bebekleri tecavüz ediyor taciz ediyorlar olduruyorlar onlarin ne gunahi var? Allah nasil goz yumuyor bunlara? O çocuk ömrü boyunca onun travmasini yasayacak ve acimasiz biri olacak Allah acimasiz olacağımızı ve bizi bize kötülük yapanlardan daha azapli ceza verecegini soyluyorsa bunda ne adaleti aramalıyım?
Bak kardeşim bu dünya imtihan dünyası.. Ücret ve mükafat dünyası değil..
Küçük çocukların başına öyle şeylerin gelmesi o çocuğun imtihanı olduğu gibi, ona bunu yapanın da zalimliğidir..
Bir insan bir kaza geçiriyor iki bacağını kaybediyor.. Bu o çocuğun imtihanından farkı yok.. Ama hayat bu işte biraz ciddiyet gerek..
Ama bu kadar ağır imtihanların yüklü mükafatları var.. Bu olaylara sabır gösterip tahammül eden insan, Allah’tan geldiğini bilen insan, Allah bu ağır imtihanları, bunu kaldırabilecek insanlara verdiğini bilen insan; ahirette alacağı mükafatı görse şüphesiz diyecek ki “Bana 40 ayak verseydin de 40’nı da alsaydın”
Valla yanlış yolu tercih ederek bu yükü kendine yükleyen de sensin.. Nikah kıymayacaksanız, evlenmeyecekseniz, ilişki kurmayacaksınız bu kadar basit aslında ama gel gör ki nefis öyle demiyor de mi :))
O zaman oturup hatayı kendinde arayacaksın, Allah’da değil.. O zaten yapmayın diyo.. Ama siz bile isteye bu bataklığa giriyorsunuz..
Zarara kendi rızasıyla girene merhamet edilmez layık da değildir
yasim küçük diye bu konuda ciddiye alınmıyorum ama ciddi olmadigim hiçbir iliskiye baslamadim hatta en sonuncusu da taa cocukluktan 6 yillik arkadasimdi 10 numara karakterli diyecegimiz biriydi bana da düşkündü ben ona okul bitsin 11 yıl sefere de gitsen seni beklerim benim için sıkıntı değil dedim adam deniz harp okuluna gider gitmez aldatti beni sorsan ikimizin de niyeti ciddiydi abi bu ne peki şimdi? Sadece dürüst insani iliski anlaminda da söylemedim arkadaslarim için de söyledim herkes kendi cikarinin pesinde 2 yüzlü
Bu yüzden diyorum evet insana güvenilmez.. Garantisi yok hiçbir şeyin.. Ölümlü dünya.. Evlensen ertesi gün ölebilir de..
Nikah kıymadığın kimseye tam manasıyla teslim olmayacaksın.. Büyük sözler vermiyceksin.. 11 sene beklerim dersen cepte olan olursun.. Kanmayın filmlere dizilere.. Yok öyle senelerce bekleyecek, beklenecek insan..
İlişki uzmanı gibi konuştuğuma bakma.. Hiç anlamam ama insanın fıtratını bilirim..
Nikah kıymak da çözüm değil.. Haramı önemsemeyen insanlar, her haltı işlemekte mahzur görmez.. Sen aldatıldım dersin, onun için çapkınlıktır..
okul bitince nikahlanalım o 11 senenin 6 ayı gorevde 6 ayı evde oluyorlar onun zorluga sabredebilir misin dedi sabrederim dedim çünkü okuldayken de ayni sey izinlerde geliyordu sabrediyordum 4 tane kuzenim asker biliyorum askerlerin de asker eslerinin de nasil davranmasi vs gerektigini ama kimseye güven olmuyor ne iliski ne arkadaslik ve ben bunu hakettigimi düşünmüyorum açıkçası çünkü ben sadik dürüst fedakar biriyim herkesin karsisina kendi gibi biri ciksa icim rahatlayacak daaa nerdeee
Karşına erkek değil adam çıkması lazım adam nasip işi bu birde zamanı vardır elbet benim ne tanıdığım kişiler küstü aşkada şimdi gülücükler saçıyor etrafa sakın inancını kaybetme ummadığın bir anda tam umudun bittiği yerde gönlünü bir bakmışsın adam hayatına bağlamış bile 🙂
6 yıldır tanıdığım ciğerini bildiğim kimseyi aldatmamış herkesin örnek gösterdiği sevgilim uzak mesafeye gidip beni aldattigindan beri tüm inanclarimi kaybettim
Uzak mesafeden ilişki yürümüyor bence ya illa bir taraf yamuk yapıyor abi bende yaşadım bunu tamam yakınındaki de yapıyor yapacaksa ama uzağa gidince nasılsa yakalanmam boşluğu doldurayım dönünce beni bekleyen var diye düşünüyorlar istisna insanlar elbet vardır ama bu konuda kalbini kasapa emanet etmek gibi bir şey 😂
Yine aynı söze benzer bir söz insan her aşık olduğunda ilk defa aşık olur gibi sever adam gibi biri çıktığında sana bir sarılacak tüm çektiğin acıları unutturacaktır umudunu kaybetme
Yanlış insanlar, kişinin hayat yolculuğunda uğradığı han gibi oluyor. Biraz soluklanıp yola devam ediyorlar yeni bir takım şeyler öğrenerek, tecrübe ederek. Doğru kişi yolun sonunda sizi bekliyor olacak.
Daha çok gençsin, zamanla insanlara nasıl davranman gerektiğini, karşılıksız birşeyin olmayacağını göreceksin. Olgunlaşacaksın yani. Herkes bu yollardan geçiyor sıkmamaya çalış kendini.
Bu dünyada adalet denen bir kavram yok ne yazık ki.. Herkesin sınavı farklı. İsyan etmek için çok erken daha. Bunun bilincine varman için de henüz çok erken. Sadece bunların senin gelişimin için gerekli olduğunu düşünmeye çalış.
19 yasindayim evet yasim küçük ama tahmin edemeyeceğiniz derecede agir seyler yasadim pskolojik tedavi gordum hicbirini haketmediğim halde kötüler hala domuz gibi geziyor ortalikta iyiler tam olarak ne zaman kazanacak ben dayanamiyorum kendi adima
İyiler kazanmayacak. Bunun bir kazanç ya da kayıp olmadığını zamanla anlayacaksınız onu demeye çalışıyorum. 5 sene sonra bu yaşadığın durumlara gülüp geçeceksin emin ol. Sabretmeye ve dediğim gibi tecrübe olarak, deneyim olarak görmeye çalış. Sonuçta bir daha aynı hatayı yapmaya kalkmayacaksın diye düşünüyorum. Kazanan her zaman iraden olucaktır. :)
bende dediğiniz gibi gülüp geçme durumu olmuyor maalesef yaşadığım olaylar beni aşırı derecede kinci intikamcı acımasız ve takıntılı biri yaptı içimdeki ateş asla sönmüyor 6 yıldır aşırı derecede kin tuttuğum insanlar var siz düşünün o yüzden çok acı çekiyorum kini bırakmak için de tedavi aldım ama başarılı olamadım.
Aslında karşılaştığımız her yanlış insan bir derstir ve bu dersle doğru insanın nasıl biri olmadı gerektiğini öğrenirken çektiğimiz acılarla da hayat eşimizin enerji seviyesine erişip onu bulduğunuzda da birbirimizi tamamlamış oluyoruz.. çünkü evrende hiçbirşey tek değildir. Herşeyin bir eşi bir yarısı bir tamamlayanı vardır sadece yaradan tektir.. O yüzden hayatta tesadüf diye birşey de yoktur.. olması gereken olması gerektiği saatte dakikada olacaktır.
adil olsaydı değer herkes kendi gibi biriyle birlikte olurdu kötüler acı çekiyor iyiler de mutlu olurdu gördüğümüz üzere iyiler olarak hepimiz aska kusmus kimseye güvenemez pskolojisi bozuk halde ortada gezerken kötüler domuz gibi hayatina devam ediyor
sana şöyle diyeyim kadın erkek ayırt etmeksizin beni çok çok yakından tanıyan tüm arkadaşlarım keşke senin ya da senin gibi birinin sevgilisi olsaydım dedi bu devirde böyle insan az bulunuyor bence?
tanimayan insanlar hakkinda yorum yapamayiz ama iliski esnasinda melek gibi biriyim ama bazi onun bunun çocukları iyi niyeti cepte gormek olarak anladiklari için bana kötü davrandi pskolojimi bozdular ama ben ayrildiktan sonra hepsi köpek gibi dondu pismanim degerini bilememişim digerleri senin gibi iyi degil diye eger o kadar iyi huylu biri olmasaydım o kadar sevgilimin hepsi gelip bu lafi eder miydi?
herkes genel olarak eşsizdir beyefendi tipki parmak izimiz gibi kimse huy olarak birbirinin kopyasi olamaz size yazdığım gibi bu devirde bu kadar iyi biri cok az dedim hakli olarak iyi niyetimin gururunu yaşıyorum umarım hak verirsiniz bu dediklerime doğru insan gelene kadar benim pskolojim bozuldu artık hak etmedigim seylerle Allah inancı kalmadı
Ben çok sadık, dürüst, fedakar ve ilgili biriyim daha birçok iyi huyum var sevgililerime karşı ama en belirgin bunlar benim sadece tek kötü özelliğim kıskançlığım benim gibi birisi karşıma çıksa evi barkı üstüne yaparım.
Kendini biliyor olman çok güzel. Mesela ben de kendim için aynı özellikleri sayabilirim ki sadakat benim için en önemli şeydir. Hayat karşımıza bizim gibi birilerini çıkarır. Ama çıkarmadan önce de sana layık olmayan insanları çıkarır ki önce onlardan ders çıkar diye. Sen bunlardan ders çıkardıkça daha olgun bir birey olursun. Belki de daha önce sadakat konusunda bir sorun yaşamasaydım bu kadar sadık ve dürüst olmayacaktın. Bir de bu açıdan bak
ben hep sadıktım en son iliskimde aldatildim onu da 6 yildir taniyordum herkes karakter olarak örnek gösteriyordu onu uzak mesafeye gidince aldatti beni hayatina o kadar kotu kizlar girdi hicbirine yapmadigi kötülüğü bana yapti benim sucum gunahim neydi de duzgun olan da canavara dondü 6 yil boş değil ben kime güveneceğim bir daha yemediğim kazik kalmadi hayatta Allah niyr göz yumuyor bunca kötü şeye kötüye yapmasina izin veriyorda iyilere ne olacak?
Bak şunu unutma. Kimse yaptığını görmeden ölmez bu hayatta. Üzüleceksin, kırılacaksın, canın acıyacak, paramparça olacaksın ama düşmeyeceksin. Yıkılmayacaksın. Kolay şeyler yaşamadığını tahmin edebiliyorum. Ama bak herşeye rağmen karşımda dimdik duran çok güçlü bir kadın var. Bir kere düşersen hep düşersin. O yüzden yaşadıklarından ders alıp derin bir nefes alıp canın acıya acıya da olsa bundan sonraki hayatına nasıl devam etmen gerektiğini düşüneceksin. Düzelir her şey elbet bir gün. Ama canın yanmadan mutlu olamazsın.
hic de oyle degilim yasadigim seyler beni cok kinci ve acimasiz birisi yapti dusmanlarima karsi vicdanım rahat olsa da pskolojim hayatim mahvoldu Allah adil olsaydi böyle şeyler olmazdi bana yanlis yapanlar hep domuz gibi
kendi adıma sevgililerim için bulunmaz hint kumasiydim ama onun bunun çocukları cepte görüp değer vermedi ama ayrildiktan sonra köpek gibi pişman oldu benim kadar sadik dürüst fedakar anlayisli bulamayınca ama umrumda değil ben karsimdakine nasil davraniyorsam o da bana öyle davranacak kimsenin kötü davranisi hak etmiyorum
ohoo isyana giriyorsun ama bak şimdi şunu açıklayayım aslında yanılan biziz o sandıklarımız o değil ondan böyle oluyor ki Allah bir şey istediğimizde ya verir direkt ya zaman geçer sonra verir ya da vermez en sonunda daha iyisini verir biz hayırsıızın peşindne koştuğumuzdan iki yakamız bir araya gelmiyor anladın :)
ahaha :D şimdi bunu ne kadar anlatsam bişe değişmeyecek amaaaa çoğu kişinin boş şekilde kullanmasına rağmen ben seni anlıyorum minnoş o yollardan geçtim aslında hiç de çıkamadım amaaa bir de şöyle düşün iyi olanlar kötüler kadar cesur mu da dünya değişecek
Hiç alakası yok Allah sana akıl vermiş irade vermiş sen karşındaki insanı ölçüp tartamıyorsan o senin bileceğin iş zıt kutuplar birbirini çeker diye illa onunla olmak zorunda değilsin
onun nasıl biri olduğunu nereden bilelim bu 1. si 2. ye gelecek olursak 6 yildir tanıdığım cigerini bildigim herkesin karakterinden emin olduğu 1 arkadasimla sevgili oldum o da uzak mesafeye gidince beni aldatti ben bu sefer tarrtim olctum biçtim ee şimdi hatali kim Allah niye göz yumdu buna hem her yerde Allah adildir sonra niye iyiler mukafatlandirilir gibisinden ayetler var? Dunyaya baktigimiz zaman iyilerin kötü ama kotulerin iyi bir yasam sürdüğünü görüyoruz bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
İyiler mükafatlandırılır elbette ama sen bu dünyada istediğin için şu an bu durumdasın seni aldattığı için kandırıldığın için öyle düşünüyorsun kötüler cezalandırılacak iyiler mükafatlandırılacak vakti geldiğinde
bu dedigimiz olay ahirette olacaksa eger dunyada bu kadar sabretmek zorunda miydik peki bu kadar aci travma yasamak zorunda miydik bu kadar aci yasayan birine ahiret inancini anlatamaz kimse bu olaylara göz yummasaydi Allah inanirdik
Bu dünya imtihan dünyası diye boşuna denmiyor ayrıca senin görmediğin bir zaman diliminde belki de sana yaptığı bir kötülük için cezalandırmıştır haberin bile olmamıştır inanmayan bir insana daha fazla birşey anlatamam anlamak istemiyorsa
olsundi genel olarak aslan erkeklerine yüz vermiyorum oğlakla aslan ikisi de alfa kendi basina hareket edebilen öncü güçlü burclar iki taraf da lider otorite savaşı çıkıyor sonra baştan hiç bulaşmam
oğlak kazanamayacağı savaşa girmez makyavelist yapısıyla da zafere giden yolda her şeyi mübah görür kapının önüne koyduğum aslanlara sor bakayım kim kazanmış 😉
aslanlara entrika yapmak o kadar kolay oluyor ki 😂😂 kocaman bir egonuz var ve karsinizdaki sizi pohpohlayinca hemen ayaklarınız yerden kesiliyor mantigi elden birakiyorsunuz bu arada da firsattan istifade karsinizdaki insan size her seyi yaptirabiliyor ama egonuz o kadar büyük ki kazık yediğinizi kandirildiginizi bir türlü kabul etmiyosunuz kadin erkek ayirt etmeksizin tüm aslanlarda durum bu