Sevgiyi hissettirmek neden bu kadar zor?

Milletin ağzında bir "seni seviyorum, senin için ölürüm, sana tapıyorum, senden başkası yalan" gibi kalıplaşmış dillere pelesenk olmuş cümleler dolanıp duruyor. Bana aşırı samimiyetsiz geliyor yahu; sevmek lafta sözde kalacak bir şey değil "genel manada hislerle kompozisyon sağlayan duyguların durumların" bütünüdür.

Sorguluyorum kendimce bir çıkarım ediniyorum, tam "işte bu sonunda eureka" nidaları atmaya başlıyorum Arşimet gibi ama sonra bir de ne göreyim "sevgili olan çiftler benim buluşumun tam tersi davranıyor." Rasyonellikten uzak tamamen kılıf olarak kullanılan sevgi anlayışı hakim; herhalde oportünist bünyelerin istekleri daha ağır basıyor.

Hissettiremedikten sonra "sevmenin hiçbir anlamı yoktur" insan denen varlık gücünü sevgiden alır en basit mantıkla. Ortada gerçek "salt anlamlı bir sevgiden" söz ediyorsak zaten hissedilmemesi olağan değildir. Flört dönemleri veyahut öncesi bir elektriklenme aradığınız süreçlerde karşınızdaki insanı tanımak, ihtiyaç dahilindekilerini anlamak ve dilini anlayıp onu keşfetmek iyi bir tutumdur. Lakin "sevince her halükarda içgüdüsel olarak bizlere eklenen" detaylardan bahsediyoruz. Hissettiremediğini düşünenler mutlaka olacaktır; hiç ağlayıp sızlanmamanızı tavsiye ederim. Sevebileceğiniz insanları bulun, yanlış kalplerde ikamet etmeye çalışmanın kendinizi hırpalamak olduğunu unutmayın.
Bu güne kadar sevginizi hissettirebildiniz mi veya size sevgisini hissettirenler oldu mu; yoksa sadece lafta ve sözde kalan bir "sevgi" anlayışına mı hakimsiniz?