Annem beni kendine rakip mi görüyor, bu saatten sonra degişir mi?

Annem babam ayrılalı 10 sene oldu. Boşandıktan sonra birileriyle ilişkileri oldu ve ben yıllarca ona destek oldum. Yani ben anne rolünü üstlendim o ise genç kız. Babamla yaşarken beni hor görürdü. Hiç sarılmazdı ve babam bana ilgi göstersin, sen kızına aşık olmuşsun deyip olay çıkarırdı. Boşandıktan sonra da cinsellik yaşadığını bildiğim halde dinledim onu. Evimize aldı, tepki gösterince bana vurdu. Ben evlenmeyi istedim ondan aldım eve dedi. Yalnız çevrede çok sevilen bir kadın ve ben ne kadar onun normal olmadığını anlatsam da kimse inanmaz. İyi bir imaj çiziyor. Asla güzel olduğumu söylemez, iltifat etmez. Diyetisyene gittim kilo verdim benimle 1 hafta konuşmadı. Geçen gün tanıdığım bir abi kızın ne güzel dedi, annem de "Amaan ondan çok var." dedi neden böyle dedi bilmiyorum :( Geçen sene bir ayrılık yaşadım, tabi cinsellik yaşasaydın seni bırakmazdı deyip benimle bir anlamda alay etti. Hiçbir şey paylaşamıyorum, hicbir şey konuşamıyorum. Ona gore ben hayatımdaki erkeği mutlu edebilecek biri degilim. Benim ayrılık yaşamam, benim sevilmemem onu cok mutlu ediyor. Annem normal mi? Değiştirebilir miyim onu?
Annem beni kendine rakip mi görüyor, bu saatten sonra degişir mi?