- +1 yıl
Detayınız aşırı uzundu okumadım. Ben bunu şöyle söyleyim. Evet denklik gerekli. Bir insanın Allah katında üstünlüğü takvadır evet. Ama gerçek yaşantıda böyle olmaz bu işler. Bir tıp doktorunun eşi hademe olamaz, olabilir mi olur ama sorunlar çıkar. Neden? Çünkü maddi yönden kadın üstün olmuş olur ve iş yemeği olur diğerlerinin eşleri böyle afilli ama sizin eşinizin bir kültür farkı bile olabilir. Diyeceğim o ki ekonomik olarak ya da kültürel olarak kadın ile erkek ya denk olmalı ya da erkek daha üstün olmalıdır. Bu gereklidir.
Şu an burada herkes önemli olan kişilerin birbirini sevmesi demesin evet öyle ama devamında böyle bir hayat gerçekliği de söz konusu maalesef. Aileler bile bir sıkıtnıda o kadar okudun da gide gide buna mı gittin derler ve hayatı zindan ederler.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Olursa evet iyi olur 😂
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
- +1 yıl
Çok sıg bir düşünce..
sanırım sevgi bağınız bunun önüne geçecek kadar kuvvetli değil, mantık evliliği yapan kişiler için bu kriterler düşünülebilir derim-
ama görüştüğün ve tanıştığın biri için bu kadar çevre etkisi altında kalan detaylar ile savaşmak seni hep yanlızlığa iter..
aynı meslekte olan çiftler mutlular diye bir anlaşma yok yeryüzünde , bu nedenle sadece sen ne istiyor ve hissediyorsan ona göre davran14 Yorumla- Soran+1 yıl
Peki ilerde bu çocuğun kendini yetersiz hissedip benim hayatimi da zindana cevirirse. Simdi senin iş iyi. En azindan atamasi zor olsada devlete atanmak muhendislikten daha kolay. Simdiki aklim olsa bende ogretmenlik okusaydım. Hem maasi iyi. Sende benden biraz fazla aliyorsun galiba diye laflar ediyor. Simdi ilerde bunu daha fazla sorun ederse sıkıntı. Ha kendisi ozelde ckk para kazanabilir duruma gelir Şu an olmasa bile. Ama Şu an kendi maasini benimle kiyaslama yaptigini hissediyorum. Ilerde aramizda sorun olusturabilir diye korkuyorum. Yoksa hislerime gore davranirim. Bazen konusmalari kafamda soeu isaretleri bırakıyor boyle
- +1 yıl
Çok fazla yaşanmamış şeyleri-daha bugünden dert edip hesap yapıyorsunuz..
Sen atandın mı?
Yani resmi olarak devlet memuru oldun mu?
Evlilik “biz” kavramını yasamaktır ve senin maaş -benim maaş diye bir durumun ortadan kalkmasıdır..
Bunları konuşuyorsanız aranızda ikiniz de ayrılmak için bahane arıyorsunuz gibi geldi bana - Soran+1 yıl
Ben para konusunda bir sey demedim cocuga. Kendisi diyor sen benden fazla kazanıyorsundur Şu an diye. Hesabi yaoan ben degilim. Calismayan kadin kendini garantiye almak icin maasi iyi birini ister ama boyle bir derdim yok benim. Kendimi ekonomik olarak kurtarmışım. Maasi soyle olsun, meslegi soyle olsun derdim yok. Calismayan kadin ister bunu. Doktor olsun, ogretmen olsun maasi olsun der rahat yasamak icin. Ama benim buna ihtiyacim yok. Evet atandım. Yaşım yazan yas değil. 28 yasindayim. 25 yasinda atandım. Atandiktan sonra ailem ve akrabalar tarafindan evlen baskısı geliyor zaten. Atandigima pisman ettiler. Önceden kpss ye hazırlanıyor diye dokunmuyorlardi.
- +1 yıl
Seni anlıyorum canım ,
Yargılamıyorum da, sadece bu tür düşünceler bana göre anlaştığın-sevdiğin bir kişi ile aranızda olmaması
O bunu düşünüyorsa onun bu yargılarından uzaklaştırman ve ona güven vermen lazım..
Yine onun doğru kişi olduğuna inancın varsa diğer çevre faktörlerin ne dediğine çok fazla takılma..
- +1 yıl
senin ailen açık ve net salak. anne doğacak çocuğun saçı ne renı olsun gözü ne renk olsun s. ki kaç cm olsun onları da siparişe yazsınlar öyle isterlermiymiş bir sor. mühendis diyorsun çocuk bir de. muhtemelen senden çok daha fazla kazanıyordur. seninkiler fakir zihniyetli memur olsun kafasındalar
08 Yorumla- Soran+1 yıl
Muhendisler yeri gelince cok para kazaniyor ama Şu an pek kazanamıyor. Cunku bana sizin maaslar iyi. Bende ogretmenlik okusaydim simdi diyorum. Bize gore devletre işe girmeniz daha kolay. Senin maasin benden biraz yuksek galiba diye laflar soyluyor. Maas hesabini simdiden yapmaya basladi. Bu da kafamda soeu isaretleri bırakıyor. Aile cocugu icin hic kotu sey ister mi? Senin annen seni uzecek bir gelin ister mi? Ailem normal olarak beni dusunuyor tipki seni düşündüğü gibi. Dogru ya da yanlış ama aile bu sonucta ve cocugu icin en iyisi olsun istiyor.
- +1 yıl
aşırı siparişçiler. herşey onların kafasına göre olmaz. dedikleri herşey oldu ama sen mutsuz oldun o zaman ne anlamı var öğretmen olmasının çocuklarla aynı anda tatile çıkmanızın vs. yeni mezundur o şuanda onun maaşı çok hızlı artar, senin maaşın artması zor artık. özel ders vs olursa başka. bir de erkek karısı fazla kazanırsa zor gelebilir ;)
- Soran+1 yıl
Ya kazansin hakkidir. Muhendislikte yeri gelir dunyalari kazanır. Benim demek istedigimde cocuk şu an benim ve kendi maasini kiyasliyor. Ilerde evlilikte falan kendisi hep benim altimda kalırsa sorun çıkarır diye endiseliyim. Yoksa benlik sorun yok. Benim maas dedigin gibi sabit. Ama onunki oyle olmadigi icin bir yil cok kazanirken diger yil elinde bir sey kalmayabilir. Bu da iliskimize ve evlilige nasil yansir bilemiyorum. Ozellikle eli baya para gordukten sonra o kazandigi parayi kazanamama ve evin ihtiyaclarini benden harcama konusu oldugunda gurur yapar mi bilemiyorum.
- +1 yıl
sen daha bu çocuk hakkında kararını kesinleştirmemişsin bile. muhtemelen çok da sevmiyorsun. o yüzden canın nasıl istiyorsa öyle yap. senin bu dediğin düşünceler denize gitsem çok büyük dalga gelse ben boğulur muyum acaba diye düşünmekten farksız bana sorarsan.
- Soran+1 yıl
Ya beni anlaman lazim. Erkek kafasiyla düşünüyorsun. Ben evleneyim ve ömürlük olsun diyenlerdenim. Evlenip bosanacaksam neden evleneyim? Evliligim mutlu, huzurlu olsun, aramizda sıkıntı olmasin istiyorum. Evlilikte illaki ufak tartismalara olur ama buyuk kavgalar sorunlar olursa o evlilihin tadi kalmaz. Evet belki duygularim var ve eminim nerden biliyorsun? Sende cok sevdiğin bir kzida bile soru isaretleri olur kafanda. Eski sevgilisini takarsin kafaya. Daha önce kimle olmus takarsin kafaya. Ne kadar seversen sev insan kuruntu yapıyor. Benim evliligim huzurlu olsun istiyorum. Aramizda statü farkının, paranin önemi olmasin istiyorum. yarin bir gun bunu yaparsa esim olacak kisi beni ciddi üzer. Erkek kadinin fazla para almasini yediremiyor cunku. Yoksa evlilikte senin benim param yok. Esim olacak kisi bu parayi senin parani ben harcamam koy onu cebine derse olmaz işte. Parasiz kaldigi zamanda gurur yapıp benden istemezse ya da ortaya koyfugum paradan almazsa olmaz. Bende onun parasindan harcayabilirim o da benden. Simdi bile bana senin paran benden yüksek muhabbeti yapıyor bu cocuk. Evlilikte de senin paran benim param derse sıkıntı olur anlatabiliyor muyum? Cunku o para ikimizin ortak parasi olacak. O ortak parayla evin ihtiyaclari alinacak, ev alinacak, araba alinacak. Simdi kendini sen 2 koyuyorsun ortaya ama ben 1 koyuyorum diye üzülür, guruna yediremzse sıkıntı olur. Sen kendini düşün. Eşin 4 bin alıyor. Sen 2 bin aliyorsun. Erkek olarak nasil hissedersin? Bir sey hissetmem diyen erkek bile bir sure sonra hazmedemez bunu. Cunku siz bu ulkede hep evi gecindiren, eve para getiren, evin diregi olarak yetiştiniz. Kadini genelde düşük gördünüz. Kadinin basarili olmasi ya da fazla para kazanmasi bugun bile en iyi universiteden mezun adami bile rahatsiz ediyorken beni etmiyor diyene inanmam
- +1 yıl
🤦🏻♂️ olay o değil sadece. eşine bakması gereken kişi erkek. kadının evi geçindirmek gibi bir zorunluluğu yok. ortada bir statü farkı yok bence. sadece ailen abartıyor. kafanda soru işaretleri olabilir. bunlar her zaman olacak evlenmek istemiyorsan bahane edip ayrılabilirsin bu durumu
- Soran+1 yıl
Aramizda Şu an evlilik gibi bir durum yok zaten. Bu cocukla ailem tanistirmadi ben tesadufen tanıştım. Oyle aramizda evlilik konusmalari olmadi. Belki evlenmek bile istemiyor olanilir ebne kendi kendime gelin güvey olmusta olabilirim hoşlanınca. Onun benim hakkimda ne dusundugunu, evlilik dusunup dusunmedigini pek net bilmiyorum. Konusuyorduk işte. Araya karantina girince iletisimimiz de kesildi biraz. Gunumuzde erkekler kadin calissin istiyor. Sen istemeyebilirsin ama çoğunluk boyle. Eve kadinda para getirsin istiyor. Ama mantik ters. Hem kadin evde oylece oturmasin diyorlar. Çalışsın diyorlar ama benden de fazla para almasin diyorlarm burda buyuk çelişki var. Kadin calisiyorsa hakki neyse az yanda cok onu alacak illaki. Kafinin maasini ya da işine karışmak olmaz. Çalışsın istiyorsa erkek bu kadar aliyor benden 500 lira fazla kazaniyor hesabi yapmayacak. Bu rahatsiz ediyor ve hesap yapılıyorsa calismayan kadinla evlenecek erkek. Cunk ukadinda kendisine bela aramiyor. Hem meslegini yaoacak, hem ev isleri, yemek, ütü falan. Hem cocuk bakimi. Kadina zaten zorken hayat daha da zorlastirmak icin okuyup çalışmıyor. Hayati daha da zorlastirmak icin evlenmiyor. Dedigin gibi esine bakmasi gereken kişi erkek mantiginda erkeğin calisan kadindan fazla para almasi erkegi rahatsiz ediyor ve ben bunu tanistigim cocukta da gördüm. Rahatsiz olabilir olduğunu. Neyse bu isler nasip kısmet. Zaten cocugun ne düşündüğünü de pek bilmiyorum evlilik konusunda.
- +1 yıl
yaşın kaç öğretmen hanım :) sen ikna edersen evliliğe evlenir merak etme :) bu iş genelde kadının yeteneğine bakar ;) ayrıca kadın çalışabilir ben buna bişey demedim :) hayat da yan gelip yatmakla olmuyor herşeye yardım edilir eve gelip tv izlemektense erkek de mutfakta iş yapabilir :)
- u+1 yıl
Tatillerin denk gelmesi konusunda mantıklı ama gerisi saçma. Hem onca sene okumuş kendi mesleğini edinmişsin ama hala kendi kararlarını kendin vermen gerektiğini öğrenememişsin
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Biraz saygili konusabilir miyiz? Bana kalsa hic evlenmem ama. toplumdaki baskıyı sizde biliyorsunuz. Özellikle kadına olan baskiyi. Kendi isteğimle evlenmesem neden evlenmemis, evde kalmis, cocugu mu olmuyor, kısır mi acaba diye kadina yuklenilmeyen durum kalmıyor. Evet bu baskıci bir toplumda ne kadar okuyup calisip kendimi mesleki ve ekonomik olarak kurtarmışta olsam ulkedeki tabulardan sıyrılamiyorum.
- +1 yıl
Evlenip evlenilmemeyle alakalı birşey demedim ben. Kendi kararlarını kendin vermen daha iyi olur senin için dedim.
Ayrıca sırf toplum baskısıyla evleneceksen evlenmek için evlenirsin böylede böylede analaşamadiğin biride olsa sırf ailen istiyor diye evlenip daha sonra anlaşmazlıklar olunca ayrılırsınız. Bu sefer o çevrendeki insanlar dul kadın bir erkeği idare edemedi vs. Gibi saçma sapan şeyler derler.
Başkalarının ne dediğinide umursamaman lazım - Soran+1 yıl
Bu ulkede kadin hakkinda her seyi diyor zaten. Giydigine bile laf eden toplum evliligine de, boşanmana da cocugunu nasil yetistirdigine de. Beni en cok yoran bu toplumun bireysel yaşamaması. Bazen akrabalar durmuyor bulus diyorlar bulsumuyorum damat adayiyla akrabalarin tabiriyle. Buluşuyorum. Cikista yolcu etmek icin disari ciktigimda apartmanda 10 kadin cikmisbalkona pencereye bize bakiyor. Birbirimizin hayatlarina karışmayı, baskasinin hayatini ne kadar cok merak eden bir ulkeyiz. Bu beni cok yoruyor. Kadinin kadina yaptigi zulümde baska yerde yok. O pencereye cikan bir tanr erkek yok. Hatta bazilarinin kocasi hanim icerice gir ayip bakma öyle diyor. Keske kadinlarda böyle olsa
- +1 yıl
Eee madem biliyorsun öyleler sende takma kafana bu kadar başkası ne der diye. Bu sefer kendin için değil başkaları için yaşamış olursun
Ben bu görüşe katılmıyorum devlet memuru olup hayatları zindan olan veya doktor olup yine azında hayat yaşayanlar gördüm. Eşim düzgün birisi ve o beni ben onu seviyorsam hangi meslekten olduğunun ve ne kadar maaş aldığının hiçbir önemi yoktur.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 548 cevap paylaştı. ben mesela ordudayım, ve eş duruma göre atanıyoruz öğretmen falan bana daha uygun gibi :d öyle düşünmekte var bide ama tabi sevgi engel tanımza
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet bir de o yönü var.
- +1 yıl
Ailen çok saçma düşünüyor koskoca mühendisi istemiyorlar sorsana onun maaşı ne kadar seninki ne kadar
00 Yorumla - +1 yıl
Ben onu hiç anlamıyorum. Ne alaka yani gönlünün uyduğu varken cebinin uyduğu ne alaka
10 Yorumla - +1 yıl
Ailen o kadar haklı ki. Kesinlikle aileni dinlemelisin. Ne öğretmenisin bu arada?
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Maaşa degil karaktere bak zengin olup karaktersiz olan çok var şöyle düşün hadi bir öğretmenle evlendin ya aldatırsa
04 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Seni sevenle evlen parası ile değİl
- Soran+1 yıl
Tabii oyle ama bu devirde seven erkek bulmakta zor. Cogu erkek evleneyim hizmetim yapilsin, bazi ihtiyaclarim giderilsin kafasinda. Gercekten sevip evlenen cok cok az. Gunumuzde erkekler mantik evliligi yapıyor cogunlukla
- Cevap sahibi+1 yıl
Evlenme o zaman zorunda değilsin kendi hayatını yaşa
- +1 yıl
Biz seviyoruzda ne oluyor sanki
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
😂 Aileler zaten kimseyi beğenmiyor. Nasip kısmet bu işler. İşi var sonuçta ve de düzgün bir insansa seviyorsan , git peşinden. Aileler mantık çerçevesinde bakıyorlar, empati yapamazlar.
00 Yorumla - +1 yıl
Bir yönden haklılar ama seviyorsan her şeyin üstesinden gelirsiniz.
00 Yorumla Ne iğrenç kafa yapısı bunlar aşk sevgi sadakat hep geri planda sonra eşim beni aldatıyo aldatır tabi aşk yokki evlilikte para pul var
02 Yorumla- Soran+1 yıl
Iyi de bu cocuk benimle bulusuyor, görüşüyor seviyorsa bana diyor ki sizin meslek iyi. Bende okusaydim. Bize gore devlete atanmasi daha iyi. Maaslarinizda iyi. Sen benden fazla kazaniyorusn galiba şu an diyor mesela. Boyle deyince kafam soeu isaretleri oluyor. Olerde sorun yapar bunu diye. Kendisi cok iyi bir yere denk gelirse benden kat kat fazlasini da kazanabilir. Ama Şu an bile maas hesabi yapıyor. Kafamda soru isaretleri olusturuyor. Hesabi kitabi yapan ben degilim. O kadar okumus çalışmışım. Calismayan kadinin kendini garantiye almasi icin para pula bakar ama benim buna ihtiyacim yok cok şükür. Ilerde bu para meselesini sorun yapar diye endise ediyorum
- +1 yıl
öyle bir kriter denklik sayılsaydı o kadar evli avukatlar doktorlar mühendisler boşanmazdı.
00 Yorumla Hiç alakası yok bence ayrıca sıkıcı bir hayat ya öğretmen öğretmen doktor doktor hayatta farklı hiçbişey yok
00 YorumlaNasip kısmet evliliğin sözleşmesi olmaz
00 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Ben çöpçüyüm
Eşim doktor olsun istiyorum 😜00 Yorumla - Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Ben napicam dengimi bulmam cok zor. Evde kaldim
10 Yorumla - +1 yıl
Sevdiğin biriyle evlen... Gerisine çok takılma...
00 Yorumla - +1 yıl
Mesleği değilde kültürü toplumu yakın olmaşı
00 Yorumla - +1 yıl
Kalbine sor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar