Erkekler ayaklı ATM değildir. Adam olan ihtiyacı gözlemler kendisi zaten verir aynı şekilde kadın da sevdiği adamın ihtiyacı varsa bir yolunu bulur. Borç diye değil de lazım olur bulunsun diye bile verilir. Bir kadın sevgilisinden rahatça borç para isteyebilir mi?
Bence sevgililer arasında para sorun olmamalı.. Kimde yoksa diğer kişi bunu çözebilir. Ben sevgilim askerdeyken ona defalarca para yolladım. Çalıştığım için sorun olmuyordu. Şimdi çalışmıyorum paraya ihtiyacım olduğunda sevgilimden istemiyorum tabi ama fark ettiğinde veriyor elbette. Sen ben askerdeyken hiç birşeyimi eksik etmedin her param bittiğinde yolladın. Lafını bile etme şimdi bu verdiğim paranın. Bu durum aramızda sorun olmaz der.. Yani sözün özü partnerler arasında para sorun olamaz..
Aradaki ilişkiye bağlı güven kurulduktan sonra sorun edilmez karşılıklı borç al ver yapılır hatta borç bile sayılmadan ziyade geri öderken borç ödermiş gibi değilde teşekkür ederim zor anımda yanımda oldun diyerek zorda kalmasın diye ödemek mantıklı.
Herhangi bir arkadaşımız bile yeri geliyor borç istiyor veya isteriz bu kişi sevgilimiz diye illa para yedirmek veya yemek gibi görmek saçmalık. Elbette yiyici tayfa var yok değil ama buda en başta güvenle alakalı o güveni hissettikten sonra sıkıntı yaşanmaz..
erkekleri, kadından " bana borç verirmisin?" diye istemezler. hele erkek sahtekarsa asla böyle demez.. çaktırmadan istemem der misali sıkıntısını anlatır. konuyu ikide bir paraya getirir, para kazanmak için ne kadar çok çalıştığını anlatır vs, kadının duygusallıktan yaklaşık. ve kadından parayı koparır.. sinsidir erkek. kadının para istemesi bellidir, " bana şunu al bunu al der" dürüsttür, ama erkek sinsidir. dikkatli olmak lazım.
Benim eski sevgilim babasından dolayı felaket zengin durumdaydı. Belki benim 10 senelik kazancım kadar kızın kredi kartı limiti vardı ama aşırı cimri olduğu için otobüse biner ve parasını benden isterdi
Tabii ki ister Neden istemezsin ama burada en önemli unsurlardan bir tanesi ki olması gereken unsurlardan bir tanesi yani Güven ve sadakat Eğer ki karşı tarafı ATM olarak görmek değil de gerçekten ihtiyacı olduğu için isterse yani verir Burada herhangi bir sıkıntı yok Sadece bu konuda değil her konuda Güven çok önemlidir
Bir kadın sevgilisinden para istememeli. Ailesinden istesin babaanne, 2 dedenden, annannenden bile iste lâkin sevgilinden isteme. Sonuçta o kişi hayatından kalıcı bir yere sahip değil. Kocan olsa neyse ama bu hayatta ne olacağı belli değil. Sen borç alırsın lâkin diyelim en kötü ihtimal oldu ayrıldınız ve hakkimi helal etmiyorum derse o zaman vicdanın rahat olmaz. O yüzden alma. Buna benzer bir durum başıma geldi ben borç almadım. Üniversite zamaninda Oda Arkadaşımla kimi zaman ben ona abur cubur alırdım kimi zaman o. Onun ruh sağlığı bozuktu sürekli kavga ederdi birileri ile. Ilacini icmedigini söyledim diye hakkımı helal etmiyorum demişti bu benim zoruma gitmisti. Onun bana dogum günü hediyesini bile vermiştim ona. Bu yüzden insanlardan borç almayı sevmem. Zor durumda olursam o an Alırsam bile anında 1 2 gün sonra veririm. Ama gerekmedikce sevgilinden para isteme. Ve alıyorsan bile mutlaka sonra öde.
İster ama önerim istememesidir. Annesi babası varsa arkadaşı varsa isteyebiliyorsa ilk ondan istemeli, eğer ki sorun var da isteyemiyorsa o zaman belki bir ihtimal alabilir sevgilisinden. Ancak sevdiği adama bu konuda güvenmesi gerekir. Bazı erkekler var, yaptığı şeyleri anlatmayı ve kavga sırasında da yüze vurmayı çok severler. Eğer bu karakterde biri olduğu düşünülüyorsa asla istenmemeli. Millete anlatması hiç hoş bir durum değil açıkçası her ne kadar geri ödendiyse de konuşurlar.
fazlasıyla mide bulandırıcıdır. sıklıkla fukara edebiyatı, duygu sömürüsü falan yaparlar
böyle hemcinslerimi gördükçe utanıyorum. sevgilim bana para vermeye kalksa "sen kimsin de bana para veriyorsun? ben babamdan bile para alırken utanıyorum!" derim nikahlı kocamın bile bana para vermesini istemem. o yüzden iş güç sahibi olmadan evlenmeyi asla istemem.
"borç" adı altında istenebilir. ama onun dışında hiçbir erkek hiçbir kadının cüzdanı değil. kadınların bu şekilde erkekleri sömürmesine karşıyım. çalışıp kendi parasını kazanıp kendi ihtiyaçlarını öyle karşılamalı. erkekler olmadan da hayatta var olabileceğini unutmamalı hiçbir kadın.
Güvenilir ve karakteristik olarak cimri ya da paragöz olmayan biri olduğu sürece arkadaş ya da sevgili istenmesi normaldir. Tabii geri ödemesi konusunda titizlikle yaklaşılmalıdır ki muhtaçlık söz konusu olmasın ya da kendi içinde utanma. Karşısındaki kişi de geri ödemesini kabul etmelidir.
Yok asla isteyemez bence her ne kadar çok küçük birsey olsa bile isteyemez nedenini bilmiyorum ama dili varmaz insanin sen diyosun gelsin istesin benden yanlis anlamam diyosundur normalide bu ama sen ondan istermisin dilin varirmi varmaz nedenini bilmiyorum istenebilirde ama istenemezde bilmiyorum çok derin bir konu sen benden isteyebilir diyorsun ama sen isteyemiyosun aynen bu şekilde
Ben isteyemezdim; bence istenmemelide. Bir kız arkadaşım vardı, yemeği sevgilisine falan aldırırdı. Bu vatandaşlar evlendi sonra ama konumuz bu değil. Yemeğimi yabancı bir erkek (kastım baba, amca, eş veya kuzen harici) ödese yiyemem ki ben o yemeği. Bir kaç kere ısmarlamaya çalışanlar oldu mesela, parayı fırlatıp çıkmışlığım var. İnsan durup “ne münasebet” diye düşünmüyor değil.
Genel geçer bir sevgiliye veya flört aşamasında ki bir sevgiliye itibar etmediğim için maddi birşeyler vermem. Ancak kızı seviyorum ilişkimiz adam gibi bir boyuta girmiş ve onun zor bir durumda olduğunu görüyorum onun istemesine gerek kalmadan ben destek olurum zaten. Ama dediğim gibi genel geçer bir sevgiliye de yoldurmam kendimi
Bu iki taraf içinde geçerli eğer kazanılıyorsa para hiç önemli bir şey değil erkek kadından almaz, kadın erkekten almaz falan boş muhabbetler eğer sen birlikte olduğun kişiyle bir ömür geçireceksen hayat ortaktır. Biraz bu para konularını aşmamız gerekiyor.
Bence çok saçma bir durum sevgiliden para istenmez..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Kendi açımdan söylüyeyim benim eski kız arkadaşımla aynı üni deydik ona para lazım oluyor mu olmuyor mu hiç sormadım çantasından cüzdanını kontrol ederdim içinde para yoksa para koyardım tabi ayrıldıktan sonra kızardı bazen de banka hesabına havale yapardım önemli olan onun yanın da olduğumu bilmesiydi bana yetiyordu bu tabi sonra başkasını buldu ayrıldı ayrı konu
Akıllı kadın kendi isteğini sevgilisine hediye aldırır. borç seni bağlar yiğidin kamçısı demiş bilenler kamçıda farklı bir obje.😄😄şaka bir yana borç kendine bağımlı gibi hissettirir almaman senin içinde ilişkin içinde iyidir (hediye aldır)😉
Kimin istedigine baglı şuanki kız arkadaşım biraz sıkıntısı var ben kaç sefer diyorum bize yetcek para var diye o kabul etmiyor birazda ilişkimiz yeni diye. Ama tabi ona verdigim tolerans hakkedini düşünüyorum başkası olsa daha farklı olurdu.
Sevgiliye borç verirsin ama geri ödenmezse ilişki biter. Karşılıksız para verilmez. Ha yemek ısmarla gezme ısmarla o ayrı. Sözlün olur nişanlın olur ona verirsin. Para isteyen sevgiliye ciddi gözle bakılmaz
Ihtiyaç olduğunda istenir tabi ki. Birlikte hayat kurmak üzere olduğun adamdan istemeyeceksin de kimden isteyeceksin ihtiyaç durumunda. Ama yok ayakkabı alacağım yok çanta alacağım ise durum yüzsüzlük ve para avcılığına girer. Bana asla uymaz.
Bence onu zordurumda bırakmadan isteyebilir yabancıdan isticegine sevdigin güvendigin kişiden istemen daha mantıklı tabi guvenılır bırı olması gerekır cidi bir ilişkide bunu başka amaçlara cekip kullanıp cıkar peşine koşmadan
Rahatça istemeyi bırak, normalde olsa istenememesi uygundur. İstisnalar hariç diyorum. Karşı tarafın teklif etmesi daha uygun olur kanaatindeyim. Bunu da sevgilisinin az çok durumundan, Hal dilinden anlaşılır sanırım.
Istememeli... Ilişkilerde para araya girdi mi.. o ilişki çıkar ilişkine döner bir müddet sonra... Senin paran benim param muhabbetini yaşanır arada.. ilişkiyi bozar
İlişkiden ilişkiye değişir. Birbirini seven iki insan arasında sağlam bir bağ varsa o ilişkide paranın lafı bile olmaz. İhtiyacım var dendiğinde sokaktaki insana bile yardım ediliyorken en sevdiğin kişiye yardım eli uzatılmaz mı hiç. Ama suistimal edildiğini anladığın anda bir daha vermezsin, kadına da kibarca bir bye bye dersin:)
Şu konuda tamam bende kimseden para almak istemem ama sevdigim insanin gözü biseyde kaldiysa onu almak isterim ya da begendigim biseyi bana almis olmasi onu enayi yapmamali hayatim boyunca hicbi sevgilimden 5 kurus gormedim bir dogum gunu hediyesi bile hersey iyi hos ama kendimi cok degersiz hissettiriyor
durumu biliyorsa yanımda olup bana kendisi borç vermek isterse okey ama ben gidip de şöyle şöyle oldu diyip borç falan isteyemem. gideceğim ilk kişi o olmaz maddi konuda
İstemesin günü gelir ben yaptım olur yüzüne vurur insan oğlu nankör farklı şeylere yorumlar sıkıntı olur Eşinden başkasından istemesin adi üstünde eşi zaten borç bile değil ortak para
Bence ilişkiler borç para diye bişey olmaz. Verecekseniz de hiç almayacak gibi vericeksin. Oteki türlü para olayı açıldıkça önce saygıyı sonra sevgiyi bitirir.
ihtiyac halinde son raddeye gelinmiş ve hiçbir çözüm bulunamamışsa istenebilir ama zırt pırt istenmesi anlamına gelmiyor bu. aynı şekilde erkek de zor durumda kaldığında kadından borç isteyebilir
Ben bayanın erkek arkadaşıma çok destek oldum. Herkes zor zamanlardan geçebilir. Bence elinde olan paylaşmalı tabii hakediyorsa. Kullandirmayin kendinizi