Bir şekilde kırılan güveniniz, tekrar eski haline dönebildi mi? Ya da döner mi bu güven eski haline?
Kaybolan güven duygusunun geri kazanılması mümkün müdür?
Beğen
Paylaş
Takip Et
6 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim sevgilim benden ayrıldı üstüne birde bir sürü kız ekledi sonra 6 ay kadar ayrı durduk. Ben herşeyi cok sorun ediyordum gel oturalim çözüm bulalım diyordum oda kaçıyordu bende bıraktım sonra kimseye evet demeyen ben o 6 ayı çok hızlı yaşadım herkesle konuştum sevgili oldum ayrıldık ama kimseyle dikiş tutturamadım geri mesaj attim ona oda pisman olmuş ama ayrılan bendim diye mesaj atamamış 6 ay sonra buluştuk konuşamadık güvenimiz kalmamıştı ama deli gibi seviyordum oda cok istekli geldi hemen yarın buluşalım dedi ben sana güvenim kalmadı artık yeniden olamayiz dedim (ama mal gibi buluşmaya çağıran benim) oda herşeye yeniden başlıcaz eskisinden çok daha iyi olacağız güvenini geri kazanicam dedi ailelemle tanıştı virüs biterse bu sene evleniyoruz demem o ki insan oğlu beşer şaşar belki beni istemedi durduk yere ayrılıp çok üzdü ama sonra kimse ben gibi olmayınca çok pişman oldu huyu suyu değişti iyi bir insan oldu her cuma dedemi ananemi arar annemle aralari o kadar samimi ki bazen başınıza gelen kötü olaylar çok iyi günlere gelebilmeniz içindir zamana bırakın. Ben zamana bıraktım güvendim tekrar ama sadece zamanla olmaz onun çabası gerek zaten sen onun çabaladığını görünce inanırsın. Yer yerinden kopsada yarin yeri yüreğinden kopmasın. Güvenin tam şüphesiz ol inşallah kardeşim
Güven zor kazanılan ama kolay kaybedilen duygudur. İnsanların en çok hata yapıp sonrasında yanlışa düştüğü anlardır. Hata bir defaya mahsusken bunu üst üste yapıp yanlışa girmesidir. Burada olan güven elbetteki kaybolur. Bu dostluk, arkadaş, sevgili vb. şeylerin hepsinde olur. Örneğin insanlara önyargı ile bakmak bile güvendiğiniz insanda bir zedelenmeye yol açar. Dost dediğimiz insanlarda samimiyet varken yaptığınız hareketi eylemi güzel bulurken karşı taraf yapınca kızdığımızda bu güveni yok etmeye başlayabilir. Sevgili iken bir tarafın yapmasını istemediği şeyleri bir taraf yapıp bunu ona söylediğinizde, ben yapmıyorum sen yapıyorsun ama dediğinizde de bu da güveni zedeleyebilir. Yani bu örnekler çoğaltılabilir. Güven bir kere kırıldığında toparlaması zor olabilir. Hatta imkânsız hale gelebiliyor. Geri kazanılması ise şüpheleri yok etmek ile olur. Yani bunu şüpheli konumuna getiren taraf yapar. Eskisi kadar olur mu bu aradaki sevgiye iletişime bağlıdır. Çoğu zamanda insanları kusursuz olarak algılarız. Fakat unutmayalım ki her insanda bir kusur bulunur. Bu maddi veya manevi olabilir. Bazen bunu zamanlar anlarız. Fakat çoğu insan bunu anlamadan da güven duygusunu sarsıyor. Yani tanımadan zaten güven duygusu oluşmaz. Sevgi ve hoşlantı kavramları gibi. Güven verilecek insanı zamanla tanırsınız ve bu güveni verirsiniz. Güven vermeyeceğiniz insanlara başta güven vermeyin ve bu vebali almayın. Gün gelir tersi durum olur. Bilemeyiz hayat her gün bir güven tecrübesi yaşatıyor. Önemli olan o güven içinde bir güvenilecek insan bulmak.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Peki bir kişi yüzünden kaybedilen güven, diğer insanlara karşı alınan ön yargılara sebebiyet veriyor. Bunu nasıl çözeriz
Yazdığım gibi işte. Orada örnek vermeden anlattım maddi ve manevi olabiliyor bu. Yani sana karşı yapılan bir şeyi bir kişiye karşı oluşan güven kaybı, bu kez herkese oluşabiliyor. İşte burada oluşan algı kırılganlık veya şüphe duyguları ile yola çıkmaktan başlıyor. Acaba düşüncesi hep aklımızda kalıyor. Peki sormak lazım tanımadığınız insanlara aynı duygu ile yaklaşmak, size yapılandan ne farkı ortaya koyacak. Hayatınızda belirli çerçeveler dışına çıkmadan saygı ile iletişim kurmak lazım. Tabi bu herkese güvenmeye çalışanlar için ayrı. Yani öz olması daha muktedir olacaktır. Size yapılanı herkese karşı düşünürseniz dizinde bir farkınız kalmayacaktır. Sonuçta her gün yeni bir tecrübe ile sinanir insan. Hayat bitmeden her gün öğreneceğiniz şeyler var. Herşeyi biliyorum diyen biri en çok yanılan insandır..
güvenimin kırıldığı kişiye karşı diyorsan, hayır giden güven tekrar gelmez kolay kolay. ama biri yüzünden giden bir güvenim varsa ve farklı birine karşı bile güvenim oluşamıyorsa kişiye bağlı olarak o güvenim yeniden oluşabilir belki, ama karşımdakinin gerçekten samimi ve sağlam düşünceli ve sağlam karakterli olması lazım
Mümkün olduğunu düşünmüyorum. Akılda hep bir şüphe kalacaktır. O güven duygusu kaybedildiğinde kazanılması imkansızdır. Kırılan vazoyu yapıştırsan bile aynı olmaz. Güven kırıklığı konusuda böyle birşey dönüşü olmayan yoldur.
Kişiye olan güvenimi tekrar kazanmam mümkün değil, bir kez yitirildiyse geçmiş olsun.. genel anlamda birin sildiği binleri ise kazanmam , zamana gebe bir durum.. tekrar bu duyguyu kazanıp kazanamayacağımı zaman gösterecek
Kırılan bardaktan bir daha su içilmez. Güven de öyle bir şey. Bir kere sarsılınca kolay kolay toparlanmaz. Hatta hiç toparlanmaz. Her zaman soru işaretleri oluşturur insanın içinde. O yüzden mümkün değil
Bu hayatta ne istiyorsan hep onu ver. Güven istiyorsan çevrene güven ver. Sevgi istiyorsan kediye köpeğe bebeğe sevgi ver. Para istiyorsa fakire sadaka ver. Elbet hepsinin karşılığı gelecek. Geçmişte yaşadığın güven sıkıntıları onların imtihanı idi. Onlar seni bağlamaz artık sendeki süreçleri bitti. Şimdi kendine odaklan. Hepimiz ruhsal süreçlerden geçmeye devam ediyoruz çünkü asıl ulaşmamız insana varmak için🙂
Mümkün olduğunu sanmıyorum. Güven tek kullanımlıktır derler çok da doğrudur. Güven bir kere sarsılınca arada ki bütün duygular sıradanlaşır ve mutlaka biter.
Ben çok zor güvenirim. Güvenimi sarsacak en ufak bir durumda bile eskisi gibi asla olamam. Bir kez yok olduğu zaman geri kazanılması en imkansız duygudur bence güven.