engelleri çok severim diyenlerin büyük çoğunluğunki sevgiden ziyade acıma duygusu. özellikle aşırı sevgi gösterisinde bulunmaya çalışan insanlar yaptıkları davranışlarla engelli insanlara ne kadar acıdığını belli ediyorlar ve engelli arkadaşlarımız bunun farkındalar. bu sevgi gösterisi onlara faydadan çok zarar verir. onların bizden beklediği, engelsiz bir insana nasıl davranılıyorsa öyle davranılması ve acıyan gözlerle bakılmaması. tabi ki onlar için uygun şartlar sağlanmak zorunda ama kendi başlarına hiçbir işlerini halledemezmiş gibi muamele yapmak onları psikolojik olarak çok yıpratır. engelli olup hepimizden çok daha fazla şey başaran insanlara tanık oluyoruz sürekli. soruna gelecek olursak: engelli biri de normal insanlar gibi her anlamda sevilebilir, aşık da olunur.
26 Yorumla- +1 yıl
olmuyor kimle tanıstıysam olmadı kimse sevmedi
- +1 yıl
ya bende kalça çıkıklığı var yani yürüme bozukluğu biraz
- +1 yıl
okuduğum şehirde öyle bir kız tanıyorum ve çok da sevilen biri kendisi. yüzü falan da güzel yani o problemi olmasa yani sağlıklı olsa çok erkek peşinden koşardı ama şimdi en düzgününü bulması gerekiyor ki onu hiç yarı yolda bırakmasın. aynı şey senin için de geçerli güzel insan. seni sevmeyenlere bozulmak yerine sen onlara acı. aşık olduğun biri falan olursa da peşinden gitmeye çekinme, kabul etmez diye bir şey yok inan bana.
- +1 yıl
olmuyor anlıyormusun hep ben pesinden gidiyorum hep ben üzülüyor hep ben phayal kırılklığına uğruyorum
- +1 yıl
ya olabilir herkes her zaman her alanda başarılı olacak diye bir şey yok. sen olduğun gibi davran eminim ki sana kapılıp aşık olacak biri olacaktır. ondan sonra zaten gözün diğerlerini hiç görmeyecek o herkese bedel olacak. daha yaşın kaç ki 20 falandır anca? normal yani bu yaşta çok fazla şey yaşamamalı normal biri bile.
En İyi Cevaplar
insanlar değişlerdir her zaman şükür etmeyi bilmezler karşısındaki insanları hor gormeyi severler engelli kardeşlerimiz dünyanın en güzel insanlarıdır onları hor goren insanlar varya işte nasıl kül cehennem ateşine dayanamıyorsa oda öyle dayanamıyacak.rabbim adem oğlularını eşit yaratmıştır kimini güzel kimini siyah kimini beyaz rabbim hic br adem oglunu cirkn yaratmamıştır cünkü onun yarattıgı her şey güzeldir...
11 Yorumla- +1 yıl
keske herkez senin gibi düsünse
Yadırgamak mı? Yadırgayan kişi hiç başına gelmeyeceğini sanıyor sanırım.
Öyle bir ahmaklık olabilir mi hiç..
Allah tarafından verilmiş bir rahatsızlığı kim yadırgayabilir ki..
Ayrıca kimin yarın ne olacağı hiç belli değilken kalkıp engellilerle dalga geçilmesi ya da yadırganması o kişinin cahil olduğu anlamına gelir.10 Yorumla
+1 yılçok saçma bir soru olmuş bu bence sen böyle düşündüğün için önce beynındeki engeli kaldır. insanları engelli diye ayıramazsın bu şekilde. en büyük engel insanın beynının ve kalbının içindeki engeldir unutma.
08 Yorumla- +1 yıl
yo saçma falan değil ya gerçekler ben yaşadığım için öyle sen yaşamadığın ve bilmediğin için sana öyle geliyor
- +1 yıl
ya neden sevilmeyesiniz bu çok sacma bir düşünce bence =( bu kanıya nereden vardın
- +1 yıl
insanlardan ben anlattım ben engelliyim deddim tamam deddi benim için önemli değil kalp temizliği öneml deddi buluşmak istedi buluştuk gelecekte pisman olacağım seyler yapmak istemiyorum diyor
- +1 yıl
o karsına çıkan kişi bir hayvanmış bence hayvan, ama herkes aynı değil
- +1 yıl
evet aama çıkmıyor karsıma
- +1 yıl
benım de cıkmıyor insan gibi insan karsıma bunun için oturup ağlayayım mı. ya yalan söylüyorlar ya ihanete uğruyorum aldatılıyorm ya da anamdan emdiğim sütü burnumdan getirip defolup gidiyorlar. bu onların adiliği, ilahi adalete inanmıyor musun
- +1 yıl
ama çoooook zoruma gidiyor ya
- +1 yıl
insan alışıyor zamanla herseye
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 673 cevap paylaştı. Bende bir engelliyim ama çevremde çok seviliyorum. %52 Engelli raporum var sağ ayağımdn yürürken biraz aksayarak yürüyorum sağ ayağımdan ve bu toplum için de her ne kadar garip ve biraz iticigözle baksada umurum dışılar ben onlardan daha üstünüm :) ;)
36 Yorumla- +1 yıl
ne güzellllllll malesef bende öyle düsünemiyorum her gün isyan ediyorum her gün ağlıyorum
- +1 yıl
senin engelin tek taraf benimki iki taraf
- +1 yıl
yok ya anlatamam canım çoooooook yanıyor
bunu kim söylemiş ki.. engellilere hakir gözle bakanların kalpleri engellidir asıl. hayatta ki aşılmayacak tek engel budur.. ben engelli değilim fakat bunu yarı yarıya yaşamış biriyim. trafik kazası sonucu 7 ay sırt üstü yatmak zorunda kaldım.bugün yürüyen , gören , duyan herkes yarın bunlardan mahrum kalabilir.bugünün sözde engelsizleri yarının engellileri olabilir.. malesef ülkemiz sözde müslüman ama bu konuda duyarsız, acımasız ve cahil
20 Yorumla
+1 yılsacma bir soru olmus ulkemizde engelli insanlara deger verildiginin kanaaitindeyim ben halkimizin onlara saygisi sonsuz ve yardimlari sonsuzdur.ufak yiyenim engelli arkadasina tekerlikli sandalye icin aylarca kapak toplayip biriktirdi. arkadaslarida oyle...
00 Yorumla
+1 yılengelli oldugun için degil başka birşey yüzünden sevmemiş olabilirler bügün sana yarın bana gelebilir birşey utancak sıkılcak sevilmeyecek durum yok moralini sakın bozma herkez saglamda noluyor bir bok yapamıyorlar :) benim babamda yürüme engellidir :)
010 Yorumla- +1 yıl
ya yok ya adam sen çok iyi birisin bendende iyi birisin diyor tek sorun engelim baska hçbir sorunum yok
- +1 yıl
cok özür dilerim engelin nedir ne engellisin?
- +1 yıl
ya bende kalça çıkıklığı var yani yürüme bozukluğu biraz
- +1 yıl
bazıları saglam istiyordur kendileri saglamya o bakımdan o kişilerin fikrine saygı duymak lazım ama kısmet bu seni bu halinle bile sevecek biri cıkar illaki merak etme bir insan sevdimi engel tanımaz
- +1 yıl
ya bak o ilk konustuğuumuzda söyledim ben ona ben kabul ediyorum yeterki yürekten engelli olmasın kimsenin ne dediği umrumda değil hepsi kapıyı örtünce dısarda kalıyor diyor du ben sonunla zorla konusmak istemedim ki benim saka yaptığımı düsünmüs görünce çok sasırmısmıs bu tarrz bahanelerin arkasına sığınıyor
- +1 yıl
seni sevmiyor demekki böyle sözünde durmayandan hayır gelmez daha iyisini sadık birini bulursun inşallah :)
- +1 yıl
zannetmiyorum hepsi yalancı hepsi sahtekar
- +1 yıl
senin karşına hep öylesi cıkmış sen iyilerini bulmaya calış gerci istemekle olmuyor zaman cıkartır karşına
- +1 yıl
evet aynen öyle
- +1 yıl
dua et canim :) engeller engelleri aşmak için vardır :)
Cünkü engelliere yardım edenler bile ACIyarak eder.Oysa ki acımak cennetin duygularından biri degildir.Mümkün oldukca yasam standartlarımızı esitlemek zorundayız aslında.Oysa ki kac filmde dizi de ya da gercekte asık olan engelliler ya da gayet düzgün birinin bir engelliye asık oldugunu gorduk? Bu da hem engellinin cesaretini kırıyor hem de insanların onları sınıflandırmasına neden oluyor.
00 YorumlaEngellilerin bulundukları yerlere git, spor salonlarına, kluplarına falan
Sana çok iyi gelecek
Bir de bu insanların sevgililikleri ve evlilikleri alış-veriş gibi bir şey yani. Onun için herkes kendine denk birini arar.00 Yorumlatipi düzgün olmayan insanları aşağılayan bir nesil. engelli bir vatandaşı insan yeirne koyar mı sence
22 Yorumla- +1 yıl
aynen hakllsın
pardon ama tatlım engellilerin sevilmediğini nerden çıkartıyorsun böyle düşüncelere nasıl sahip oluyorsun ki sen.! sen öyle düşünüyor olabilirsin ama herkez sen değil öyle birşeyde yokkk!!!
06 Yorumla- +1 yıl
var ben öyle düsünmesemde çevremde tanıdığım insanlar böyle düsünmemi sağladı
- +1 yıl
cevrendeki insanların sana dediklerine bakma onlar senin moralini bozmaya yıkmaya calışıyorlar bir gün onların başına gelirse senin ne hissetdiklerini anlamış olurlar :)
- +1 yıl
haklısın G :)
şimdi yok öyle şey olurmu diyecem ama zor gerçekten lakin şuda bir gerçek çoğu kişi gerçek aşkı bulamıyor ki, artık biçok şey yüzeysel o yüzden öteki kadınlardan pek bir farkın yok
00 Yorumla
+1 yılneden yanlış düşünüyorsun. 3 yıl önce bir kız gördüm anammm yok böyle güzellik, tatlılık. resmen aşık olmuştum. dilsizdi kız. sırf onun için işaret dilini öğrenirdim valla.
01 Yorumla- +1 yıl
keske benimde karsıma senin gibi biri çıksa
+1 yılherkesin sevmeye sevilmeye hakki var.. bunu yadirgan en büyük engellidir.
00 YorumlaHer insan bir engelli adayıdır. Bunun bilincin de olan insanlar böyle düşünmüyor.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı. Yok öyle birşey gayet sevilir ama onun hayatta yaşadığı zorluklara beraber katlanmak için biraz yürek ve cesaret lazım gelir.
02 Yorumla- +1 yıl
öyle bir insan yok ki
+1 yılben çok severim engelli insanları bana vicdanım olduğunu hatırlatıyorlar sürekli onlara yardım etmek sıkıntılarına derman olmak istiyorum ama bir yandan da üzülüyorum keşke öyle olmasaydılar :(
10 Yorumlakim demiş sevilmez diye enretesan lık olsun diye laf üretmeyin
01 Yorumla- +1 yıl
ya sen ne diyorsun ya felsefe yapmak değil bbenim işim ayık
+1 yılEngelliler de sevilir kaldıki engellileri daha çok severim ben daha samimi olurlar onlarda insan :) bizden daha insan hatta
00 Yorumla
+1 yılacıma var olduğu sürece sevgi kendini gösteremez...
02 Yorumla- +1 yıl
ya insanlar niye acıyor ki sanki sağlam insanlar sakat kalamıycaklarmı ki ya
- +1 yıl
bence acıyan-acıyabilen insanlara kızma çünkü asıl insan olanlar onlar... ;)
çevremde hiç yadırgandığını görmedim. neden sevilmesinler ki. her insan engelli adayıdır sonuçta.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevilirler neden böyle düşünüyorsun en son sevidiğim kız yüksek tansiyon romatizma ve astım hastasıydı asla yadırgamadım şu an o benle konuşmuyor !
06 Yorumla- +1 yıl
bendede tam tersi oluyor
Cevap sahibi+1 yılnasıl senin durumun nedir?
- +1 yıl
bosver canımı yakmak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılüzülme insan olmak için sağlam olmaya gerek yok !
- +1 yıl
aynen öyle ama çoğu böyle düsünmüyor iste herkezi dış görünüsüyle yargılıyorlar
Cevap sahibi+1 yılmaalesef
Gizli Üye(30-35)+1 yılasla yardırgamam normal insanlardan daha değerliler bizlerle aynı imkanlara sahip olamadıkları içinse çok üzgünüm bazen gözlerim doluyor
00 Yorumlainsanlar hep almak ister engelli insan ona pek birşey veremez bence sebep bu
00 Yorumlaaslında seviliyorda insanlar gerçeklerle yüzleşmekten korkuyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmanken arayışı içinde olan bir düzende engellilerin işi cok zor normali gec millet manken arar olmus artık
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunlar salaklar aynı durumda kendileri olsa nolucak bir düşünseler bende böyle olsasm
00 Yorumlaoyle bı kural yok sevmeyı bılen herkes sever..
00 Yorumla
+1 yılisterim ki engelli bir hayat arkadaşım olsun
10 Yorumlakim demiş sevilmez diye?
00 Yorumla
+1 yılNeden sevilmesin? Bu sadece bir önyargı.
02 Yorumla- +1 yıl
ön yargı falan değil gerçek tanıstığım biride öyle diyordu ama sonuç ortada
- +1 yıl
Yanlış kişilerle tanışmıssındır.
+1 yılyok öyle bir şey.tabiki sevilir
00 Yorumla
+1 yıltabi ki seviyoruz onu nereden çıkardın
00 Yorumla
+1 yılAsk engel tanimaz.. buyuk konusuyorum
013 Yorumla- +1 yıl
çoğuiçin engellll biriyle konuustum benim için kalbi temiz olsun yeter dedi bulustuk olmaz ilerde pisman olacağım seyler yapamam dedi bitirdi
- +1 yıl
Gercekten sevmemis belliki benim kardesimde engelli mesela ama binlerce kizdan hem zeki hem guzel hayatinda hic bir olumsuzluk gormedim.. icinde yasadigi derdi anlayamam belki ama umudunu hic kaybetmiyor.. o hayatimda gordugum en ornek alinacak kisi bana gore.
- +1 yıl
bende zekiyim güzelim ama cok takıntılıyım hergün niye ben niye diye kendime sormaktan kafayı yiycem
- +1 yıl
Bence sacmaliyosun.. engel dereceni bilmiyorum ama azim ve sabir gostermelisin.. dimdik durmalisin boynunu egmiyeceksin.. sukur etmeyi unutmamalisin belki icinden yasamadan bilemezsin diyor olabilirsin ama sunu unutma sen herseyden once bir kadinsin.. kadin dedigin ne olursa olsun dimdik durmali savasmali.. cunku ask, sevgi fedakarlikla yogrulmustur kadinlar.. o yuzden beyaz atli prensinde cikacak elbet karsina.. bir tavsiye kisiliksiz fikir engellileride kesinlikle kaile alma.. iyileri sec kotuleri ele hayatindan mutlu olacaksin gor bak..
- +1 yıl
yapamıyorum ki inan çok denedim ben güçlü olmaya çalıştıkça hayat üstüme geldi
- +1 yıl
başarmak zorundasın.. belki gözlerin görmüyor olabilir ya da ellerin tutmuyor olabilir.. ama duygularınada engel vuramazlar ya? ağlamak geliyosa ağla mesela içinden ama eğlenmeyide unutma? bende mutlu değilim bir engelim yok mesela ama ne yapalım yaşamak zorundayız..
- +1 yıl
sen niye mutlu değilsin ki ya da mutlu olamıyorsun
- +1 yıl
sağlıklı hissetmiyorum bedenen ve ruhen, istediğim işe sahip değilim, umutsuzum ama direniyorum.. sonuna kadarda direnmeliyim yoksa daha kötü olacağımı biliyorum
- +1 yıl
multu ol ya bence bunlar mutlu olamamana engel değil
- +1 yıl
o zaman sende mutlu olmalısın bence engellerde gülmeye engel olamaz.. ölüm bile unutuluyorsa zamanla..
- +1 yıl
evet tam gülüyorum aniden bişey oluyor tüm hayallerim kırılıyor
- +1 yıl
sen bir hayli takıntılısın bu konuda.. aç oryantal dinle be:D için kıpırdasın yemişim derdi tasayı :) bende böyleyim bu huyum iyidir ruh halim çok değişken hüzünlüyken 2 dakikaya mutlu olabiliyorum:)
- +1 yıl
bende öyleyim canım çok yanarken karsı tarafa asla belli etmem insanlar beni çook mutlu olarak bilirler
+1 yılhiç öyle birşey görmedim.dahada severim.
04 Yorumla- +1 yıl
sen düsünmedin ama düsünenler varrrrrr
- +1 yıl
canım benim vardır evet ama onlar gibi kişiliksiz insanların seni sevmesini niye önemsiyorsun ki. yorumları okudum hergün aglıyormussun engelinide anladım.sana aglama demiyorum.bu senin içine kusmanı engeller nefretini.sen anladıgım kadarıyla cok temiz kalpli cici birisin.seninle konusmak isterdim
- +1 yıl
evet öyle biriyim hergün hergece ağlıyorum
- +1 yıl
bir mesaj at
+1 yılyoo ben çok seviyorum :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen sev herkes sevebilir tutan mı var kalp bu
00 Yorumla
+1 yılneden sevilmesin onlarda insan değilmi !
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılben severim, nereden çıktı bu şimdi
00 Yorumla Seviyoruz neden sevmeyelim
00 YorumlaBen gönülden seviyorum :D
00 Yorumla
+1 yılsevmeyen engellidir asıl, kalbinden engellidir ;D
00 Yorumlaonlarda diğer insanlar gibi değilde ondan
00 YorumlaGarip ve tuaf olduğu için
00 Yorumla
+1 yılKim Demiş?
00 Yorumlaengeline bağlı
041 Yorumla- +1 yıl
engeline mi bağlı parmaklarında aynı değil ama taşıyorsun demi kabullenmissin
- +1 yıl
tamam özürdilerim yanlıs anladım
- +1 yıl
yooooo öyle biri tanımıyorum yok
- +1 yıl
yok tokatlıyım
- +1 yıl
en zileye gitmedeim gitmemde çünkü gitmemi gerektirecek bişey yok
- +1 yıl
evet ben turhalda okuyorum zaten
- +1 yıl
yok ya ben sevmem kavurma falan
- +1 yıl
yok lise 3 muhasebe
- +1 yıl
aminnnnnnnnnn
- +1 yıl
bak ufaklık falan deme ya ne ufaklığı ayıp oluyor :D
- +1 yıl
yok ya saka yapıyorum sen kaç yasındasın beyefendi
- +1 yıl
oooooooooo sen baya büyüksün ya ben 17
- +1 yıl
ala ala ya
- +1 yıl
evet lise 4 senelik
- +1 yıl
ya benim sayısalım iyi değil sözelim iyiiiiiii
- +1 yıl
ya sayısalım iiiii değil o yüzden sayısalda iii olmadığım için ağırlık veremiyorum
- +1 yıl
tamam çözerimmmmm
- +1 yıl
tamam
- +1 yıl
çok mu komik
- +1 yıl
hm tamam
+1 yılkim demiş
00 Yorumla
+1 yılinsan olsun yeter..
00 Yorumla