Kalbimizi insanlara açmak yapabileceğimiz en büyük fedakarlıklardan Kalbini herkese açtığında ise onlara bir çiçek ve bir silah veriyorsun Çiçeğin güzel kokusu ve güzel görüntüsü seni adeta büyülüyor, ta ki Kalbini delip deşen kurşundan sonra, şimdi her şey anlamsız kalıyor Silah sıkmaktan zevk alan insanlar var Onların kalbi ise kapalı, içerisine hiç bir şey giremiyor Hayatta kaybedebilecekleri hiç bir şey yok Böyle bir insan aklına esen her şeyi yapıyor Çünkü umrunda değil, Dünya avuçlarının içerisinde Bazı insanlar sadece Dünya'yı yanıp kül olurken izlemeyi Tercih ediyor
Değerli olan şeyler, ya sağlam malzemeden yapılır, ya da sağlam bir muhafaza için tutulur. Sağlam malzemeden olan veya sağlam muhafaza içinde olan kalp bir iki laf dokundurmayla kırılmaz. Kalbinizin, malzemesi sağlam değilse veya sağlam bir muhafazada tutmuyorsanız, sizin ve başkaları için değerli değil demektir. Değersiz olan şeylerin kırılmasına da üzülmeye değmez. Saygılar Efendim.. 😇
Bizi biz yapan duygularımız ve bizi hayata bağlayanda kalbimiz biri ruhumuzun biri bedenimizin ihtiyacı ikisi birbirine bu yüzden benzer acı çekince sanki daha fazla kaldırıp yaşayamayacak zannederiz ve her ne olursa olsun yine yine yapar bazı şeyleri çünkü ona muhtaçtır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kalp, en hassas yerdir. Uzun zamandır kimseye kalbimi açmıyorum. Dolayısıyla kolay kolay da kırılmıyor. Bunu yapmaya mecburdum. Artık kendim için yaşamam gerektiğini anladım...
saf ve temiz de o yüzden , kalbi ile hareket eden insanlar genelde duygusal 'dir ve genelde duygusal insanlar hisleri anlayabilcek kadar akıllıdır fakat mantığı ile hareket eden insanlar kalbi ile hareket eden insan gördüklerinde beyni ile onları yanıltır bu da onların kırılmasına yol açacak kadar açık bir belirtidir
Çünkü her seferinde yeniden guveniriz en son kendimize "bir daha yapmicaksin" desek bile. Güvenmek, sevmek ve sevilmek ister kalp. Bunlar olmadan iyilesemeyecegini düşünür. Bir bakıma haklıdır ama bir daha kirilacagini hiç hesaba katmaz çoğu zaman. Çok güvenir. Sonra güveni zedelenir, yine kırılır. Ve bu kısır döngü gibi devam eder
İnsanın ruhunun bütünlüğünü hisssettiği duguların harmanlandığı yerdir ruhun merkezi yaşanışan her duygu derinden hissedilsede en çok ruhsal olarak can yandığında, kalp kırılır..
Vücutdaki en hassas organ... kalp olduğü için.. en hassas yerden kırılır... Aradan geçen zaman kalbin yaralarını sarar ve kalp yeniden kendini yeni sevgilere açar..
Belki de kalbin kırılabildiğinden haberi bile yoktur. Her şey aklımızın bir oyunudur. Yükünü hafifletmek için kırılan tarafın kalp olduğuna ikna etmiştir hepimizi.. Belki de aklımız onu dinlemediğim için bizimle konuşmayı kesmiştir, hiç yanıt alamayacağımızı bildiğimiz kalbe havale etmiştir bizi.. Aklın sessiz bir intikamıdır belki acıdığını sandığımız kalbimiz..
Duygusallığın olduğu yerde mantık olmaz. kalp yanıltır ve üzer. hassastır. bir anlık duygu karmaşı işte. ansızın farkına varmadan severiz. ve mantık devre dışı olur. sadece sevgi odaklı oluruz.