Burada ayırt edilmesi gereken nokta kontrol ve kontrol etmek duygusu. Biri sizin yapacağınız araştırma yani gerçeğe uygunluğu. İnsan burada birine tanıdıkça sevgisini verirken aynı zamanda karşılık bulmasıdır. Yani kontrolsüz sevgi vermek sözünün adı hoşlantıdır. İki günde kontrolsüz sevgide kimseye verilmez. Verdim diyen sadece hoşlanmıştır. Kimse sevgisine karşılık bulmadan kontrol mekanizmasını geliştirmez. Bazı yerlerde bu yoğun olarak yaşanır. O dönemlerde biraz kontrolsüz olsakta yinede ortada olan sevgi vardır. Kontrol mekanizması böyle böyle gelişir. Diğer bir konu ise kontrol etmektir. Yani kontrol ile kontrol etmek farklıdır. Kontrol etmek ise gözden geçirmektir. Kimisi için elinde tutmak onu kimisi içinse zamanı gelince gözden geçirmektir. Kontrol elinde tutmaya çalışan başta bir eksi alır. Fakat zaman içinde kontrol etmeye çalışan aksaklıkları giderir. Yani bir kümenin içinde iki kutup noktalar kontrol ve kontrol etmek.
Duygularımız geliştikçe sevgimizin karşılığını aldıkça bazı durumlar gelişir. Sevgide meyve veren ağaç gibidir. Ağaca sen su ve gübresini verirsen oda sana meyve verir. Sevginin kontrolü karşındaki insandır. Aman aşk kapı mı kontrolsüz çaldı diyen biri ileride kaza yapıp o aracı terk eden ilk kişi olacaktır.
Aşk Kontrollü Olmalı Bence, Anlaşılmalı, fikir birliğine varılmalıdır, olmadı fikir zevkler uyuşmaz, kimse kimseyle ömür boyu beraber olmak zorunda değil, asıl önemli olan ne biliyor musunuz Kontolsüzlüğe sebeb veren tek etken İhanettir, ve Yalandır bunlar olmasına rağmen Aşk devam ediyorsa Kontrolsüz aşk yaşanmış demektir
Kontrollü diyenlere bu konuda katılmıyorum. Nedenini sorarsanız: Zaten dünyada duygularını kontrol edebilen en iyi insan bile olsan senin ruhuna tamamen hitap eden birisi çıktığında karşına, o hislerini istesen de bastıramıyorsun. Yaşanmışlık konuşuyor. Dolayısıyla kontrolsüzdür.
Ha kontrollü kısmı yine de vardır ama yok da demiyorum fakat bunun aşık olmakla alakası yok. Nedir bu kontrollü kısım?: Birinin dış görünüşünden ve havasından etkilenirsin, sonra karakterini falan incelersin. Ardından da hislerini bastırmayı denersin. Eğer kolayca bastırabiliyorsanız bilin ki bu sadece kişinin dış görünüşe, fiziğine karşı sizde oluşan bir dürtüdür ki ben buna "fiziksel dürtü" diyorum. Fakat dış görünüşü iyi de olsa kötü de olsa eğer ruhu size hitap ediyorsa, onunla mutlu oluyorsanız ve hislerinizi hala bastıramıyorsanız, tebrikler siz aşık olmuşsunuzdur. Aşk, gerçekten yaşandığında bastırılamaz bir şeydir. Bu bizim doğamızda var. Unutmayın bunu.
ne kadar kontrolsüz dense de bence kontrollü bir durum.. kendini ona hazırlaman, araştırman, öğrenmen, tanıman bunların hepsi aslında kontrollü olduğunu gösteriyor..