ikimiz de mimarız ekonomik sıkıntımız yok
ben 38 yaşındayım o 39
bunları sormayın artık
Merhaba :)
Bu zamanlarda yanlış düşüncelere kapılmamak önemlidir. Anlattıklarınıza göre kocanız size karşı nazik ve güzel davranıyor. Ama bazen insanlar kör olabilir, cahil kalabilir. Sizi belki de o kadar benimsemiş ve sevmiş ki başka kadınlarda gözü yok, bu yüzden kendi fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını salmış. Kendine bakan ve sürekli şık giyinen erkeklerin kocanıza nazaran sizi kırma, aldatma, üzme ihtimali tabi ki daha yüksektir. Burada önemli olan şu, gelen gideri aratmasın, sürekli keşkelerle yakınmayın.
Kocanız sizin ona karşı ne hissetiklerinizi siz belli etmediğiniz sürece anlaması güçtür. Evet sizi bulduğu için kendini salmış çünkü şöyle düşünüyor olabilir, "Ben zaten kadınımı almışım bu saatten sonra yakışıklı olsam, vucudum düzgün olsa kime güzel gözükeceğim ki?".
şu an sizi kocanız kadar hatalı bulduğumu söylemek istiyorum. Eğer rahatsız olduğunuz bir konu varsa bunu kocanız ile tatlı bir dil ile konuşarak uyarıda bulunmanız gerekir. Dediğim gibi insanlar fark etmeden yanlışlar yapabilir, siz rahatsız olduğunuz konuları ona güzelce anlatıp 1-2 belkide 3 defa vurgulamanız gerekiyor.
Şöyle bir senaryo çizelim isterseniz. Kocanızdan sorunsuz ayrıldınız ve istediğiniz gibi yanınıza yakışan, sürekli şık giyinen, spor yapan bakımlı bir erkek ile birlikteliğiniz başladı. Peki bir süre sonra bu erkek arkadaşınız aynısını sizin için kullansa? " Ben o kadar bakımlıyım, yakışıklıyım, spor yapıyorum sen ise sadece evde yatıp ayy ay başım geldi bana dokunma diyorsun" derse ne hissedersiniz? Sizin kocanızdan ayrıldığınız şekilde o sizden ayrılsa peki? veya bakımlı sportif bir adam illa ki kadınların ilgisini çekecektir, bir an gaflete kapılıp sizi aldatsa? Sonra keşke beni seven, ev işlerime yardım eden o temiz kalpli adamı uyarsaydım belki benim için düzelirdi demek var.
Mutsuz olduğunuz birisi ile tabi ki bir ömür geçiremezsiniz, özellikle tiskinicek kadar soğumuşsanız bu ihtimal çok daha düşük. Sevgisi için dağ delen, aşkı için onlarca kilo veren onlarca insan gösterebilirim size. Peki burada siz kendinize düşeni yaptınız mı?
Kocanızı bu şekilde tiskinc görüyorsunuz ama ben neyim, ben nasıl davranıyorum, ben onun için çabaladım mı?
Bir şeyleri kazanmak zor iken kaybetmek oldukça basittir, insan bazen elindekini göremez değerini bilemez veya elinde olmayanı arzular. Vereceğiniz karar basit bir karar değil bence biraz daha çabalayıp kararınızı ona göre vermelisiniz. Sonradan keşke dememek için, sonradan üzülmemek için, sonradan pişman olmamak için yeteri kadar düşündüğünüzden emin olmalısınız.
Kendi haz ve mutluluğunuzdan vazgeçmeyecek derecede empati kurmalısınız.
Umarım her şey ikiniz içinde çok daha güzel olur, iyi günler :)
o halde insana sorarlar
7 yıl önce aklın neredeydi. eminim adamın iyi bir işi vardı hayat statüsü için evlendin belki aile baskısından kurtulmak için belki evde kalma korkusuyla..
İşte evliliği yaparken hangi özelliklere sahip bir adamla evlenmek istiyorum diye kendine sormadığın için bu durum oluşmuş
Belki adama göre çok güzel mutlu bir evliliği var ve senin sırf ne istediğini bilmeden evlendiğin için koca bir hayal kırıklığı olacaksın adama..
Ne kendine bunu yap nede adama haksızlık et artık kocan sana itici geliyorsa bunun konuşarak çözümü de yoksa yani konuşarak aşamayacağın şeylerse o halde boşan..
erteleme..
Yani haklısın ama bir anlık gaflet heralde bu arada parası için statüsü için falan değil ikimiz de mimarız şu an ayrıldak ben kendi ayaklarımın üstünde çok rahat dururum geçmişte de durdum ben ona hayran olmuştum galiba ama şimdi suratına bakınca hissettiğim tek şey tiksinti ama cidden gelin bir siz görün yani cidden günahınızı vermezsiniz
Bir anlık gaflet uğruna hem kendinin hem onun 7 yılını harcamış çöp etmiş durumdasın..
Peki gerçekten konuşularak çözülecek bir şey değil mi? kavga yok gürültü yok şiddet yok.. bunlar yok iken düzen içerisinde giden bir evliliği bozmak akıl karı değil
konuşmayı sorunları düzeltmeyi yani ne beklediğini söyledin mi hiç?
Adamın katşısına geçip azıcık kendine çekidüzen ver yanıma yakış diyemem
7 yıldır iyi kötü herşeyi paylaştığın adama bunu diyemeyeceksen kime diyeceksin ki
konuşmalısın..
iletişim anahtar kelimedir
Selamlar ben o adamın kuzeniyim. Sen ne biçim insansın özel hayatını burada anlatıyorsun yazıklar olsun senin gibi kadını.
Bu konuyu burda konuşamayız beni korkutanazsın ben de senin yediğin haltları biliyorum ailenin bunu öğrenmesini istemezsin heralde
HAHAHHAHHA
Burada konusamayız madem neden bütün özelini döşüyorsun buraya? Bak kızım sen insan olamazsın tamam mı? O adam her gün farklı bir röbdeşambırda giyse sana ya ra na maz. Utanmaz seni seni ayrıca benim neyimi gördünde beni ailemle tehtit ediyorsun. Benim ailem benim canım. Onların yüzünü eğdirecek hiçbir şey yapmam ben. Bana bulaşmadan önce sen önce kendi sefil hayatına bak.
Bütün sülaleyi buraya toplayın bari djdj
İyice tribe girdin
@fısıltı54 bak gördün mü sıkışınca küfüre başladı. Ben biliyorum sana yapacağı görürsün sen.
Skandal sjdj
Bak bak bak. Onlar senin fantazilerin. O benim dünya ahiret kardeşim kuzenim. Aynı memeden süt içtik biz onunla öyle bir şey olabilir mi. Kuzenimi benden kıskandığın için sen uydurdun bunların hepsini. Hasta kadın. insan kocasını kardeşi gibi birinden kıskanır mı? Yazıklar olsun sana. Ben daha da bir şey demiyorum.
Asıl hasta olan sensin açtırma ağzımı şimdi 5 defa intihar ettin sen be
Bak sen beni çok iyi tanıyan bir insansın ben namazında niyazında bir insanım Allah korkusu olan biriyim. Allah korkusu olana birinin böyle seylere teşebbüs etmeyeceğini herkes bilir tamam mı? Beni karalayarak kendini aklamaya çalışma hiç boşuna. Allah ıslah eylesin.
@fısıltı54 ya kardeşim ben bunun cigerini biliyorum ya. Boşver bunları
Namazında niyazında olan insanların hepsi çok iyi değil
Bidaha be benim ne de kocamın etrafında dolaşma yakarım canını kadın yemin ederim sırf kıcam sana kalmasın diye boşanmıcam lan seni bu yaşına kadar nasıl dayaktan sakat bırakmamışlar
Kuzenimi sana bırakmayacaz ayıracaz sizi görürsün sen.
@fısıltı54 ışte bu böyle tutarsız bir insan.
Yuvasını kadına nispet olsun diye yıkmaktan vazgeçti şaka gibi djdj
@fısıltı54 neyse kardeşim sen de abartma istersen. Sonuçta bizim soy adımızı taşıyor. Biraz dikkat edelim
Yahu keske yazmasaydim buraya
Sen bizim soyunuzdan değilsin babanı sorgula hiç sana benziyo mu
Yeter uzatmada git kocanla ilgilen ne de olsa son günlerin hadi.
Uza
Aman allahım tüm aile buraya toplanmış anlamadigim iki gizli bir birini nasıl Tanıdınız
Cevap
199Cevap
Düzgün bir biçimde ayrılmak istediğni ve ilişkinin çıkmaz sokağa girdiğini ve bu girişten çıkış olmadığını anlatarak boşanabilirsiniz tabi karşı taraf anlayışla karşılarsa her şey herkes için iyi olur
Babam genel cerahtır. Hayatı boyunca okumuş, calışmış
Dedemlerde varklı değildir oyuzden geçliği okumak ve çalışmakla geçmiş
Google ismını yazınca epey bir yerde cıkar.
Bir kere zature olmuştum Acıbadem hastanesinin baş hekimi babamla geleceğiz diye kapıda bekledi karşıladı. Gerçekten iyi bir doktur.
Ama giyimine hiç bir şekilde dikkat etmez
Ense traşı nezaman yapılır bilmez
10 kişi arasından hangisinin meslEği doktordur denilse seçilmez gerçekten
Onemli bir yere gidilecekse gravatına kadar annem alır babamı giydirir.
Omrü hayatımda babamın para verip bir gömlek aldığını görmemişimdir hem annem alır
Aile kavrabi birazda bu
Eksikleri gidermek bir birini tamamlamak.
Seni aldatmayan, seven biri varsa onu şekillendirmekte
eksiklerini tamamlamakda senin elinde, yapman gereken şeylerden biri.
İstemiyorsan ayrıl tabi ama bunlar bence sebep değil.
Kendine yakışan erkek diye göstereceğin bir erkekde iki sonra modayı takip eder seni bırakır.
Cidden deniycrm
Güzel kardeşim, zamanla insanın düşünceleri değişiyor. Burada yazanların pek çoğu 30 yaş ve altı oldukları için henüz düşünce değişimini yaşamamış insanlar ve çok çabuk tepki veriyorlar. Oysa ki durum hiç de öyle değil. İnsan 15 yıl önce düşündükleri ile bugün düşündüklerini kıyaslayınca keskin bir U dönüşü yaptığını bile görebiliyor. Ama sana şu kadarını söylemeyim ki senin sorunun burada yazdıkların değil. Buraya yazamadığın daha derinlerde sorunlar var gibi. Ama bunu belki de sen bile bilmiyorsun. Çünkü adamın her şeyinden memnunsan ama mesele sadece dışarıdaki giyimi olamaz. Bu düzeltilemeyecek bir durum değil çünkü. Ama sana bir kere itici gelmeye başladıysa ve buna kendini de inandırdıysan durmak bilmez artık. Başka erkek ya da cinsellik olmadığına göre muhtemelen sen özgür olmak istiyorsun. Evlilik seni bağlıyor diye düşünüyorsun. Özgür olup kuşlar gibi uçmak.
İlla da ayrılmak istiyorsan çok kolay arıza çıkarabilirsin ama bunu yapmak yerine evliliğine sahip çıkmayı dene. O beğenmediğin tüm elbiselerini bir gün çöpe at (Belediye kıyafet bağış kutusuna atarsan daha iyi olur tabii) ve ona ne istiyorsan onları al. Sabahları giyeceklerini sen seç ver. Parfümünü sen sık, saçlarına jöleyi sen sür. Bütün bunları da işveli cilveli oyunlarla yapabilirsin. Bir kadın isterse erkeği baştan yaratabilir. Ama yok ben ne denemek ne de bu eviliği kurtarmak istiyorum diyorsan da ben evlilikten sıkıldım, boşanmak ve özgür olmak istiyorum. Anlaşamıyoruz demen yeterli. Detaya girmene gerek yok. Bir abimiz ve ablamız sıkıldık diye 27 yıllık evliliklerini bitirdiler. İnsanlar yalnız kalmak isteyebilir, bundan daha doğalı yoktur. Evlilik illa da kurtarılacak bir müessese değildir. İnsan mutlu olmak için evlenir, kabul yaşamak için değil.
Şu an ki fikirlerim olsa eşimle ben de evlenmezdim mesela ama ben yalnız kalmayı sevmiyorum. Eşimin bana göre, benim eşime göre hatalarımız olsa da birbirimizi olduğumuz gibi kabullenmeyi öğrendik artık. O yüzden de mutluyuz.
Kadın sıkılmış soğumuş söyledikleri hep bahane
Ne diyeceği mi bilemedim ama sırf adam yanıma yakışmıyor gömleği üç gün giyiyor filan demişsin de Adana sormazlar mi aklın önceden nerdeydi diye evlilik kararı vermeden önce durun taşın diye bir süreç gecirmissinizdir. Ben bu adamla neden evleniyirum para mı Hayır benimde param var aşk mi tam emin değilim sevgi mi olabilir saygı mi bilmem olabilir güven mi belki o da var. Yaşım sizden küçük evet ama Bur evlilik için aşk olmalı ama ömür boyu sürmez bu. Sevgi saygı güven huzur mutlu luk gerekir. Bir adamı sırf bakımsız diye terk edemezsin ayrilamazsi n. Sevgililer bile birbirine canım bu kıyafet sana yakışmıyor şu daha güzel diye yorumlar yaparak kırmadan dökmem en düşünceleri ifade ederek karşı tarafı etkiliyor. Sen ki 7 sene koskoca 7 senede aşkım şu kıyafeti gitsen sana daha çok yakışır şunu söyle yapsan sanki daha güzel olabilir gibi yorumlar ile kırmadan dökmeden yol verilebilir ilişkiye. Ayrıca dış görünüm kılık kıyafet hikaye sen hislerinden haber ver hele onlar ne durumda. Demişsin ki ayrıl sam adam kendine bakmaya başlasa geri dönmek isteyebilir im enteresan vallahi !!!
Ya nasıl desem adamdan biraz çekiniyorum gidip söyleyemem tamam eşim söylemem gerekir ama işte bakın benden 1 yaş büyük ama sanki benden 13 yaş büyükmüş gibi o yani kafa yapısıbolarak benden baya olgun sen atıyorum babanla çok samimi değilsiniz gidip babana kendini değiştir birax daha gösterişli ol diyemem yani çekiniyorum ondan
Gösterişlilerin gözü dışarda olur demiş birisi. Katılıyorum. Yani güzel bir parfüm sıkıp şık giyinip gidebilir işine. Ama neden yapar bunu? Başkası da beğensin diye. Pis desem pis de değil demişsin. Temizse kötü kokmuyorsa e sorun ne dostum. Zaman zaman olur böyle şeyler. Sen kendini sartlandirmissin bu kötü diye boşuna tiksinmissin adam. Yardım edenini pek göremezsin bu devirde. Seni seviyor anladığım kadarıyla da. 7 yıl da az değil. Gözüne hitap etsin istiyorsan ona söyleyebilirsin saçını şöyle yap bunu giy evde vs. Ama sen de yapacaksan. Yani bence geçici bu hissettiğin şey. Herkesin dediği gibi ayrılırsan sonradan pişman olursun. Çünkü düzgün bir sebep göremedim ben. Bu düşüncelerin sadece son zamanlarda onun kötü yönünü fazlaca düşünmekten kaynaklı. İyi taraflarını daha çok düşün. Çünkü ben bu adamla aynı yatağa mi yatcam ya demek 7 yıl sonra ne bileyim biraz haksızlık. O sana böyle yapsın istemezdin. İyi düşünmeye çalış iyi yönlerini gör ve güzel vakit geçirmeye bak. Rahatsız olduğum bir şey olursa da kirmadan dile getir yeterli diye düşünüyorum
umarım üzülmez
üzülmesini istemiyorum üzülünce çok tatlı oluyo ve bu beni sinir ediyo
Ayrılırsan üzülür asıl. Ayrılmak için asla bir sebep değil bence bahsettiklerin. Güzelce konuşabilirsin bak böyle yapsan seni çok beğenirim lütfen şöyle yap vs gibi
Tatlı olması mı sinir ediyor? Cidden çok tuhafsınız.
Sayfayı nerede ise baştan sonra okudum. Bence insanların tamamına yakınında oturmuş bir kişilik yok. Erkek ve kadının birbirine biyolojik veya manevi ihtiyacı olabilir. Dünyada hiç kimse vazgeçilmez ve tek seçenek değildir. Kişiliği oturmuş biri bu tür şeyleri çok takmaz çünkü kendi içinde zaten mutludur hayatında biri olsa daha mutlu olabilir ama giderse gider yine mutlu olurum diyen kişi güçlüdür. Bu profilin dışındaki herkes bana göre çocuktur büyümemiştir yaşı 30 40 50 fark etmez. Zihinsel olgunluk çok farklı bir şey var ve nerede ise bulunmayacak kadar az sayıda insanda var.
Bunlar konuşarak aşılmayacak sorunlar değil bence. Direkt ayrılmak yerine evliliğini kurtarmayı deneyebilirsin
Gel sana yoldan geçen 18lik kızların bile parmakla gösterdiği, kılığına kıyafetine aşırı düşkün, titiz benim eski kocayı vereyim. Ama 3 gün sonra psikolojik şiddetin Allahını görüp yemediğin hakaret kalmadığında, sana pislikmişsin gibi davrandığında, ailenden soyutladığında, eve hapsedip ekonomik özgürlüğünü aldığında buralarda ağlanma olur mu?
Sırf göze hitap etmiyor diye sıkıldıysaniz bunu evlilik oncesi düşünüp karar vericektiniz..7 yıl nasıl dayandıniz peki? Evlilik sadece mantıkla olmaz hem gözünüze hem gönlünüze ruhunuza uyan insanı seçmek zorundasiniz..37 yaşındayim gerek görsel gerek maddi her donanıma fazlasiyla sahibim ama bütünlüğü yakalayamadigim için yarın bir gün pişman olacağım hani ateşi goruyoruz elimizi uzatmayalim bunlar doğru insanlar değil ! Diyerek evlenmedim.. Peki siz neden evlendiniz? Cahildik heves ettik? Filan mı diyeceksiniz? Hadi ayrıldınız peki eşinize ne olucak? Onca emek? Zaman? Sizin için verdigi mücadele ne olcak? Bence sağlıklı şekilde tekrar gözden geçirin hayatınızı. .
Sıkıldıgın ıcın ayrılmak ıstıyorsun ve gerçekten sacma bır neden evlılık böyle bişey degıl gozun yanlıs sekıl de acılmıs esın bakımsızsa sen onu bakımlı yap sen kendıne krem suruyorsan eşınin de ellerine yuzune sür ne bılıyım gel bırlıkte dişlerimizi fırcalayalım işte sakalını ben kesıyım mı zaren evdeyız kımse gormez gibi insanların iyi yonlerını her zaman aklın da tut sana kotulugu olmayan evde sana yardım eden bır adamdan bos yer bosanmak istemen sacma hergun aynı ustu gıyıyorsa bunu sakayla karısık ustune yapıstı artık o ust bir suru ustun var onları da gıy desen olur. İstesen yaparsın ama istemiyorsun.
eşim dişlerini fırçalıyo sakalı da yok düzenli traş olur iyi anlamadınız galiba pis değil ama hiç daha yakışıklı olayım diye uğraşmıyo ben ona deliriyorum yani benim yanımda gezicekse gösterişli olucak
Sen soruyu bu sekıl sorarsan bende sana bu sekıl de cevap veririm🙂 sana göre bir insan nasıl daha yakısıklı olabılır belkı esınde senjn ıcın böyle dusunuyordur ve o yuzden kendjne bakmıyordur sen yanlıs anlama diye empati yap biraz
ya yorumlara verdiği cevapları okudum kadının akıl almaz igreniorum ondan cocugum olmasin diyor ayni yataga nasil gircem ben bu adamla diyor sonrada erkeklere yaptigi yorumlarda sekste iyi yatakda beni iyi beceriyor diyor arkadaslar boyle bir kadina akıl vermeye kalkmayın rezil insan cunku
@Burçin3 haraket çektim bir tane keşke görsen
@Burçin3 kurtulursa sen mi evlencen anlamadım?
Allah ıslah etsin.
Sorana dedım senlık bişey yok bacım🙂🙂
Sen eşinin senin ruhuna yakışmasını değil yanına yakışmasını isteyen düşüncesiz beyinsizlerdensin sanırım. Adam sana yardımcı oluyor seni güldürmek için şaklabanlıklar yapıyor. Senin tek dertdin elalemin size bakış açısımı şekerim? Senin elinde herşey eşini senin anlattıkların kazar4/3lük yapısı var karakterini yapısını sen daha iyi bilirsin. Lakin yazdığın bu metinde eşinin dış görünüşünden şikayet edeceğine bunu düzeltsende evliliğine farklı bir açıdan baksan. Silip atmak tiksinmek kolaydır önemli olan sevmek. Sen dışını seveceğin bir adam bulursun içi beş para etmez sana yazık olur. Psikolojini bakış açını değiştir. İnsanların söylediklerine değil senin eşinin gözlerine baktığında hissettiğine bak. Hepsi gelip geçer 7 yılın boşaysa eğer otur açık açık konuş ama 7 yıllık yaşantıya saygın varsa kendine bir çeki düzen ver bakış açını değiştir. Güzellik geçicidir.
Gözlerine baktığında kalkıyo
Ama midem
Herkes yorumunda özgür değülmi gizli kullanıcı. Zaten gerçekten normal olsan bu soruyu sormazsın@Burçin3 haklı. Daha da seviyeni düşürme bence. Hemcinsimizsin diye yanlışlarını göz ardı edemeyiz neyse o sen cevap istedin bizde cevap verdik. Zoruna gidiyorsa bidaha soru sorma gizli kullanıcı..!
@Xoxo1820 canım boşver bu kadını ahlaksızın teki millete yaptıgı yorumları bir görsen aklın durur kocasından memnun degilmiş ama yatakda sikmesinden memnunmuş okadar igrencki hem tiksiniyorum kocamdan diyor hemde iyi beceriyor beni diyo 40 yasina gelmis utanmiyor yasindan basindan
@Burçin3 sana bitek bu yanı batmış hayırdır olum?
Seni o kadar iyi anlıyorum ki bilemezsin ama 7 yıl bir evlilik devam ettiğine göre burada çok büyük sorun yok. Zaten tek sorun senin yanına yakışmamasi. Bence onunla bunları konuş uygun dille hatta dolabını baştan sona birlikte tekrar oluşturun. Yani bunlar düzelmeyecek şeyler değil. Eskileri tekrar giymemesi için de yok et. Biraz da bu şekilde deneyin hatta evlilik danışmanından da yardım al ama onun da söyleyecekleri farklı olmayacaktır. Çünkü büyük ve çözülmeyecek sorun yok ortada. Bir de biraz ayrı kalın özlersen onu daha iyi çözülecektir sorun. Dediğin gibi bu evde kalma olayı da senin psikolojini bozmuş biraz ayrı kalmak ama dediğim gibi tarz oluşturmak da lazım...
Özliyceğimi sanmıyorum iğrendim
Dene yine de. Çünkü kaybedersen pişman olabileceğini yazmışsın. Bunu yaşamadan bilemezsin. Seni çok iyi anlıyorum ama bu biraz da ayrılık provası gibi olabilir. Ama önce onun tarzından rahatsız olduğunu ve değişiklik yapmayı teklif et. Bunu birlikte yapın senin istediğin ama onun taşıyabilecegi bir tarz
İnsanlar okuma özürlü. Bunları yorumlarda zaten yazmıştın neyseki ve iyi ki çocuk yok. Gerisi senin bileceğin şey. Yaşamayan bilmez... İnşaallah herşey istediğin gibi ve gönlünce olsun...
Ben günümüzdeki boşanmaların çoğunun tv ve sosyal medya kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ortada hiçbir şey yokken bile "ben niye o fotoğraftakiler kadar mutlu değilim, eşim bana niye şunu yapmıyor böyle davranmıyor, onun kocası şöyle vs" diyerek sürekli bir kıyaslama içine giriyorsunuz. Tv de yaratılan o ilgi budalası kadınlar, kaslı-tüysüz erkeklerin gerçek hayatla ilgisi yok bunu bir anlayın. Ama o adamlar size o kadar yakısıklı ve cezbedici geliyor ki bir zaman sonra kendi kocanızı beğenmiyorsunuz.
Anlattıklarınıdan anladığım kadarı ile soğumuşsunuz ve yıllarsır kabullenip görmediğiniz ya da size kötü gelmeyen şeyler gözünüze batmaya başlamış.. Kimsenin hislerini, düşüncelerini sorgulamak kimsenin haddine değil nihayetinde zorla kimse kimseyi beğenmezde, sevemezde özelliklede kızmadan önce herkes kendini bir sorgulasın önce..
Ama bunca yıllık eşinizin görüntüsünü aşağılayarak anlatmak bana göre bir eşe yakışmaz ben bu tavrınızı beğenmedim.
Bu hislere vakıf iseniz en doğrusu bana göre karşınıza alıp konuşun orta bir yol bulamazsanız en doğru karar boşanmanız olacaktır zira anlattıklarınızda sizin tarafı ızdan kurtarılacak bir evlilik göremedim..
İğnelemek için söylemiyorum ama bayanları bu konuda anlayamıyorum bir türlü. Bu ve benzeri onlarca paylaşım gördüm hep. Sizler bir adım atarken ilerisini hesaplamadan ham ve çiğ adımlar mı atarsınız hep. Yanı çok ilginç geliyor bana bu durum. Ve kısa zamanda sıkılıp gidermisiniz? Artık Insanın evlenesi gelmiyor açıkçası. Yüzde sekseninin çabucak kısa zamanda sıkılıp ayrıldığı boşandığı zamane kadınları. Kime güvenip de evleneceksin. Bir ömür geçirme hayalleri kuracaksın. Birlikte aynı yola çıktığın ınsan seni yolun yarısında bırakacak sa o yola hiç çıkma bence. bir anlamı yok çünkü.
Lütfen acele karar verme, başkasıda olsa aynı olacak bu kez onunda zamanla başka birşeyinden rahatsız olacaksın. Ben asla öyle dört dörtlük bir evlilik düşünemiyorum, yoktur... cocuk varmı? Cocuk varsa zaten direk sil at bu düşünceyi kafandan ama yokda al karşına konuş. Ama bidaha söylüyorum bundan ayrılsan başkasıyla olsan onunlada zamanla sorun yaşayacaksın... bu dünyanın düzeni böyle, kim mutlu ki, bir bak etrafına... herkes bir şekilde icinde olduğu hayatı kabul etmiş ve katlanıyor... yuva yapması zor yıkması kolay, iyi düşün
Seni çok iyi anliyorum. Buyuk sıkinlar icerisinde olmasan bu kadar uzun yaziyor olmazdın.
Eşin ya da senin hakkinda olumlu olumsuz bir sey yazamam.
Seni hakli ya da onu hakli cikartamam.
Sen ne hissettigini cok net ifade etmissin.
Senin hislerin çok daha önemli.
Belki seninle ayni kaga yapisi icinde oldugumdan seni anlayabiliyorum.
Insan güzel bir şey gördügünde mutlu oluyor, yuzunde güller aciyor.
Gözune güzel gelmeyen insanin gönlunede guzel gelmiyor.
Bosanma sureci zordur.
Vicdanen buna hazirsan ki hazir görünüyorsun bu zorluklar esnasinda yipranmayi göze almissin demektir.
Ama şunu unutma sadece senin hayatin degil esinin hayatida cok kötü etkilenecek bu durumda.
Daha mutlu olurmusun bilemem, onsuz mutlu olurum diyorsan ve sadece senin mutlulugun önemli ise ki bu çok normal , konusup bosanmak istedigini anlatmalisin
Yazdıkların gerçekse önce kendini değiştir. Bu bakış acısıyla ancak kötü şeyler olur. Çoluğun çocuğun vardır onlar için aklını başına almak zorundasın. Adam giyinmeyi bilmiyorsa öğret, beklentin varsa dile getir, istediğin şeyleri açıkça kırmadan ifade et. Adam müneccim değil ya sen söylemeden bilemez.
Biraz vefalı ol evlenmişsin artık düzelmeyecek şeyler değil. Boşanıp da dünya kaç bucak görebilsen keşke haline şükür eder 4 elle sarılırsın. Biz insanlar hep kolayı seviyoruz, mücadele bilmiyoruz ama olmaz öyle. Benim de başımdan bir evlilik geçti ama bizimki umutsuz vaka idi. Yaz bana konuşalım mutlaka. Bekliyorum.
Bir boşluğa düşmüşsünüz sanırım tamam beğenmeyebilirsiniz ama dediğinize göre eşinizin olumlu özellikleri de var kim dört dörtlük ki? Bence durumu bu şekilde değerlendirmek yerine eşinizle konuşabilirsiniz ya da sürekli evdeyiz kalkıp birlikte bakım yapabilirsiniz hem zaman geçer hem eğlenmiş olursunuz hemde isteğiniz yerine gelir internetten kıyafet vs bakıp canım bak bu sana çok yakışır diyip alabilirsiniz. Tutumunuz bu şekilde hoş değil. Çok aşık olup beğenerek evlenip de mutsuz olan insanlar var eviyle ilgilenmeyen sorumsuz insanlar biraz halinize şükür edin aşılmaz bir sorun değil bu.
Heee koskoca adamı çekip siyah maske yapçam
Bence senin düşüncelerin abzürt çok terbiyesizsin daha doğrusu nankör olduğunu düşünüyorum. Hiçbir şeyden memnun olmayan tipler var ya tam olarak öylesin. Git boşan ozaman adamda kurtulur senden.
Sorun birazda sende gibi koskoca 7 yıl geçmiş evliliğin başlarında karşılıklı konuşacaktın direkt olmasada karşılıklı konuya şöyle başlayabilirdin
-rahatsız olduğun davranışım var mı giyim tarzım veya hal ve hareketlerim seni rahatsız ediyor mu? Evet veya hayır diyecek ama kafasında bir ışık belirecek tabi zeki bir adamsa bu sefer o soracak sende abartmamak şartı ile
-hani evliliğimiz için farklı şeyler yapsak veya giyim tarzına farklı kombinler eklesen diye düşüncelerini dillendirebilirdin yinede geç kalınmış sayılmazsınız yuva kolay kurulmuyor. Iyi düşün derim. Saygılar.
ben bu konu hakkında sana asla kızamam 7 yila kadar aklin nerdeydi de diyemem samimiyetine inaniyorum baskasini istemedigine yani insanlar bir donem birilerini sevdi ve hayatina almak istedi diye omur boyu beraber olmak zorunda degiller statusu icin evlendin diyenlere soyluyorum cok severek evlenenler omur boyu ayrilmiyolar mi sanki hayat bu ne getirecegi belli degil buyuk konusmamak lazim insanin basina hersey gelebilir hayatta mutlu olmak cok onemli cocugun var ya da yok bilmiyorum. ama ailenize ve bunu kocana uygun bir dille anlatip ayrilman lazim bence yoksa aksi takdirde aldatmaya gidebilir ve kimse aldatilmayi istemez emin ol bunlari. kocanada anlatsan belkide o da en dogru kararin ayrilmak. oldugunu soyleyecektir
Çoğu kadın evde yardım etmeyen ilgili olmayan erkekten şikayetçi ama siz her şeye sahip iken istediğiniz gibi giyinmiyor diye bıdı bıdı ediyorsunuz. Madem yanınıza yakışmıyor niye evlendiniz? İnsanların yanınıza yakışmadığını söylediği zamanlar umursamıyordunuz. Peki şimdi neden umursuyorsunuz? İnsanlar sahip olduklarının kıymetini kaybettikleri zaman anlarmış. Siz de başkasını ya da başkalarını tanıyınca anlarsınız ama iş işten geçmiş olur.
Şöyle kendinden emin bir kadın gerçekten içinden ve kaliteli bir kadının bunu söylemesi imkansız. Senin KALİTELİ anlayışına hayran kaldım.
Şurada ki yazına sana özel olarak yazıyorum bu yazımı umarım kendini özel hissetmiş gibi anlayan olursa mutlu olurum.
İlişki her zaman erkeğin kontrolu altından olmalıdır üzerine basa basa söyledim. Yani şunu diyorum erkek her zaman üstün olacak demiyorum o erkektir kendini belli etmesi gerekiyor giyinmesi ile konuşması davranışları kadına olan ilgisi vb İlişkinin kadın kontrolüne geçmemelidir. Geçerse Kadın kadınlığından çıkıp erkeğe hüküm sürmesidir buda kadının erkeğinden sıkılması bunalması başka erkeğe yönelmesine sebep olur. Ben sadece kısa bir özet geçtim.
Sana değil de adama acıdım. Giyimini kuşamını düzelte bilir. Ne güzel insanlık vasfına sahip birisiyle evlenmişsin ama gelip burada nasıl ayrıla bilirim diye soru soruyorsun. Ayrılınca da keşke ayrılmasaydım diye ağlayıp durursun. Bazı insanlara her şey müstehak. Ayrılda gör dünyanın kaç bucak olduğunu.
çok biliyon
Olacakları söylüyorum
Bence sende büyük bir karakter sıkıntısı var ve de her ne sebepten bilmiyorum sonradan bir ego oluşmuş. Umarım abi gönlü güzel, kalbi güzel birini bulurr ve hayatı boyunca mutlu olur. Diyorsun ya bir de bu adamdan çocukmu yapacagım diye, iyi ki senden bir cocugu olmamıs abinin. Anne olmayı hakedecek biriyle çocugu olur insaallah gelecekte.
İnsan fikirleri sürekli degisir bu yüzden pismanlık hissediyor olabilirsiniz. Ama şu dönemde çok fazla insan saglıklı düsünememeye basladı. İnsan boş kaldıkça, bir seylerle ugrasmadıkca sürekli dusunmeye basliyor. Hem de her sey hakkında. Önemsiz seyleri bile bu kadar dusunmek sizi bu fikirlere itmis olabilir. Böyle bir dönemde aldiginiz kararın veya dusuncelerin saglikli olduguna emin olun öncelikle. Kendinizi mesgul etmeye calisin. Hatta birlikte hobi edinmeyi teklif edin. Puzzle yapmayı, diziye vs baslamayi deneyin. Kafanizi dagittiginiz halde hala böyle dusunuyorsanız, normal hayata dönünce tekrar gözden gecirin. Ama lütfen ben artık sevmiyorum diye kendinizi koşullamayın. Öyle olmayabilir. Çevremdeki tüm iliskiler şu aralar sıkıntıda -ben de dahil-. 7 yıl sorun etmemeniz şimdi bunları düsünmeniz tesadüf olamaz bence.
Para için evlendin dimi? Adamın maddi durumu iyi kişiliği karakteri zaten hiç önemli değil 7 yıl geçti de neden bu gün? İşte bu yüzden insana derler aşk evliliği yapın asıl para insana huzur hayat yaşam vermiyor. Sevgi bağlılık olmadıktan sonra yemişim parasını ama siz kızlar hiç bir zaman bunu anlamayacaksınız ancak başınıza böyle bir şey geldi zaman dank edecek ama balık pazarı geçmiş olacak.
Ya ben de mimarım adam gibi okuyun ya ben de onun kadar kazanıyorum kendime hayli güzel bakarım sorun o değil
Eminim o yüzden evlenmemissindir
Uza
Off yapman gereken şey bu kadar belliyken kendini yorma da anlamsız ki... Aynı yatağa girerken tiksindiğim sırf kötü olduğum için güldürmeye çalışması falan abla yanlış anlama yaşım 19 ama benim görüşüm kendini daha fazla üzme bitirin bu evliliği mümkünse. Hele birde cocugunuz varsa hayal bile edemiyorum...
Ya bazen tatlı da geliyo şimdi ne yapsam bilmiyorum
Hakkına razı ol otur evlenmişsin 7 sene yaşın da geçmiş bundan sonra iyisini mi bulacaksın 2. Evlnsen ıyisi geleceği ne malum ilki aratır derler özlersin diye
Nasıl dayanıcam ben güzel bir kadınım
Allah aşkına aradan 7 sene geçmiş severek evlenmişsin bir omur boyu soz vermişsin hadi diyelim ki adam sövüyor dövuyo o zaman haklisin ama mantıksız bir konu
Rahatsız olduğun bisey varsa uyar güzellikle bak seni böyle görmek istemiyorum çeki düzen ver gnu anlayışla karşılar herhalde kocan o senin
Değiltirmeye çalışıcam artık napalım
Aynen öyle en ufak bisey de pes etmek sana yakışmaz hem öyle kolay mı evlen boşan oyuncak mi bu daha beterleri var sabır ediyor senin ki gereksiz
Evet
Bencede ayrılmasn inşallah düzelirler
Ama hem zamanında düşüncelerini söyleyip onu istediğin şekle girmesi konusunda yönlendirmeyip hem de şikayet etmemek gerek çok da. Siz kadınların çoğu mobilya biz erkeklerin çoğu işlenmemiş kütük gibiyiz. Adam 60 yaşına bile gelse kadın onu eğitmeye devam etmeli. Bu noktada susmak değil kaliteli güzel bir iletişimin önemi farkedebiliriz herhalde.
Siz hemcinsleriniz tarafından baya linçlenirsiniz dikkat edin açınızı değiştirin
Kütükler varsa linç edebilirler. Kadınlar çoğu erkekten daha ince düşünürler ve ince düşünemeyen erkeklerini yönlendirmeleri gerek. Siz yönlendirmemiş ihmal etmişsiniz farkındasınız değil mi bunun?
Giyim sorununu güzel bir şekilde anlatabilirsin ona. Tiksindirecek bir durum değil bu... Evlenmeden önce de böyle giyinmiyor muydu bu adam? O zaman sıkıntı olmadıda şu an mı sıkıntı oluyor. Ha bide ev işlerinde falan yardım ediyor demişsin, e daha ne? Şimdiki kocalar oturduğu koltuktan kalkıp bir adım atmıyor. Biraz kıymet bilelim ya. Bunlara rağmen hala tiksiniyorum diyorsan boşan gitsin. İkinize de yazık günah, daha fazla devam etme bu şekilde.
Ilk işin onunla konuşmak olmalı, fiziksel olarak değiştirebileceği özelliklerini sevmiyorsan beraber değiştirebilirsiniz. Temizliğine daha dikkat eder. 7 yıllık bir evlilik... Kolay değil boşanmak, bir insanı daha yıkmak. Biraz sabret ve konuşun derim.
sen neden bir es olarak hazirlamiyorsun giysilerini... Evli arkadaslarimin hemen hemen hepsi hazirlayip tatli dille esine, ben hazirladin bitanem deyip kendi hazirladiklari giysileri giydiriyorlar... bu bana tuhaf geldi.. hep ayni seyi giyiyor demissin ve bu laf genelde ayni evde yasamayan sevgililere ozgu..
ayrica guzellik gecici.. sizin kendi guzelliginizi ovmeniz ve onu guzel olmadigi icin onu bu sekilde yermeniz karakterinizi gosteriyor uzgunum👎
7 yıllık evliliğini bozacak bir durum değil bakımsiz olmasından muzdaripsin kücük kuçuk caktirmadan sen bunu halledebilirsin mesela yuz maskesi yaparken onu da cagirip eglenceli hale getirirsin sürekli bir gomlek giyiyormus ya hani baska guzel bir marka gomlek al bu sana da cok yakistı tam uzerine oturdu dersin güzel bir sekilde yaparsin bu isi bence yaptiğin sey cok yanliş burda boyle bir seyi yazmak yani koskoca 7 yıl aklın nerdeydi?
7 yıl cok uzun bir süre degil ama azda degil ha kafanda bitirdiysen uygun bir dille bir anlat ama ilk önce ailene anlat sonra eşinle paylaş benim gördügüm adamın pek bir kötü davranışı yok sonunda poişman olucaksın yüzde 80 ama karalıysan boşan şık nice yakışıklı erkekler var ama elinde tutabilirsen sana bakarlarsa bence sen dış etkende cok kalıp kafana yer etmiş dene ve yaşa gör
Eşinle konusmalisin sadece konusma tarzini onu kirmadan yaparsan yonlendirmelisin yani alisverise beraber gidebilirsiniz 7 yil evlisiniz sana bu daha cok yakisiyo 😊 kirmizi seni aciyo saclarin boyle daha cool duruyo gibi seyler hobilerinide yonlendirebilirsin ama sevdire sevdire yas ve cahillik degilde daha cok bilmemezlik diyelim insan herseyi yasaya yasaya goruyo gorunum degistirmek sana kalmis yonlendirmeyi bileceksin bence bunu bir dene karakteri saglam bir koca bulmakta zordur 7 yillik evlilik de ha diyince bitmemeli canm su an sevmedigin yonlerini degistirmeye basladiginda iyi yonlerini gorup yetindikce kotu yonlerini unutmaya baslayacaksin buda sana iyi gelecek hayatini cekilmez hala getirme bir soz vardir cok severim yasadigin yeri cennet yapmiyorsan kactigin her yer cehennemdir.
Bu meseleyi onunla ciddi ve güzelce konuşmadan burda anlattığınıza göre sizin karakterinizde sorun var kusura bakmayın. Sorunları çözmeye uğraşmadan ve hayatın gerçeklerinden kaçarak bu hayat yaşanmaz. Hiçkimse mükemmel değildir. Başka birini bulduğunuz da onunda sorunları çıkacaktır. Siz kendinizi mükemmel zannetmeyin büyük ihtimalle sizin de eksikleriniz vardır. Hayat kısa, zaman çok hızlı akıyor. İlk önce sorunlardan kaçmadan insanlarla güzelce konuşmak gerekir. Olmuyorsa ayrılmak. İyi günler...
Hissetiklerini soyleme. Buna ingilizcede “ the ick” diyorlar. Bir insanin dokunusu yaninda olmasi bile seni acayip rahatsiz etmesi durumu. Icinden bana dokunma diye bagiriyorsun adeta. Bir kere the ick geldi mi hic bir zaman gitmez. Yani gene siz bilirsiniz tabi de ayrilma karari verdiysen ayrilmalisin icin rahatlicak
Adam da şiddet eğilimi yok, eşine yardım eden işinde gücünde bir adam.. bence sen onu hak etmiyorsun. bir an önce boşan senden kurtulsun.. yazık üzüldüm adama.. deveyi diken insanı s... Yaranır..
Fazlasıyla hak etti. Adama çok üzüldüm.. sırf dış görünüşüne dikkat etmiyor diye tüm olumlu özellikleri çöp olup gitmiş.. kimisi var sırtından sopayı eksik etmez ama yuvam yuvam diye katlanır, kimisi de böyle rahatlık batar.. insanoğlu çok nankör
Yukarıya yazdım bende rahatlık batıyor diye. Aynı düşüncedeyiz. Şiddet yok dayak yok aldatma yok elle tutulur olumsuz hiç bişey yok ortada. Canı sıkılmış ben boşanacam diyor. Olacak şey değil. Evlilik bu kadar basit bişey mi. Hanı iyi günde kötü günde. Evlilik bir yükse bu yükü eşler birlikte sırtlar birlikte omuzlar. Tabiki problemler sorunlar da olacaktır elbette. Insan hayat arkadaşını hemen yarı yolda bırakır mı. Nice badireler de geçirirsin kâh gülersin kâh ağlarsın. Bunlar erkekler için de geçerli. Ama her ne olursa olsun hayat arkadaşını yarı yolda bırakmak yakışık almaz.
Neden açık açık konuşmayı denemiyorsun? Nihayetinde eşin ve arkamdan konuşur diyorsun ama şu an senin yaptığın da aynı şey değil mi? Bence sen dışarıdan gelen olumsuz yorumları takıyorsun ve soğumuşsun eşinden. Kaç yaşında evlendiğini merak ettim 🙆♀️
merhaba yazınız okudum aman be arkadaşım sen şu alemde aklı başında bir insan bana göster ya da on numara beş yıldız kaç insan yaşar insan mı değil mi sana saygısı var mı yok mu evine ekmeğini getiriyor mu getirmiyor mu ona bakacaksın arkadaşım her kes mankenle evli olmak ister ama her kesin kalbi iyi değildir
Zengin varlıklı insansınız
Söyle senin için tipine çeki düzen versin
Çirkinse Estetik olsun
Penisini büyütsün
Sende Kalçanı Göğüsünü büyük
Bak ozaman nasıl birbirine azıyor şehvetle seks yapıyorsunuz...
Biraz para harcamadını bilin...
Onuda biz normal işçi emekçileri siz zenginlere söyleyelim?
İyi de seks hayatımızda sorun yok ki gayet iyiyz onu yatakta çok beğeniyorum ama bunun dışında iğreniyorum beni sevmesini istemiyorum
Burda bir tezat var insan igrendigi istemediği kişiyle yataktada mutlu olamaz
@Uslanmaz_053 yo oluyorum işte
O zaman sorunda bir sıkıntı var
Sen Allah'tan belani istiyorsun bence. Kocani sen giydir. Cikarttiginda al yika islak de onuda ben mi ogreteyim. Bence sen o adama layik degilsin. Iyilerede nedense boyle kadir kiymet bilmezler dusermis.
Kimbilir senln tipin nasıl sana layık değil diyenler kesin erkektir zaten erkeklerde abazan her kıza düşüyor ister güzel ister çirkin olsun seni nasıl poh pohlamışlarsa artık eşin göze batacak hiç birşey yapmadığı halde şurda boş yazılar doldurmuşsun anca İnş ne bk olduğunu anlarda ağızna sçr
kimse istediğini bulamamıştır bence?
bende senin gibi biri sayılırım?
ama ben giyinmeyi gezmeyi yemeyi severim?
yaşantımız 4 dörtlük olmuyor işte?
eşim gezmeyi para harcamayı sevmez, mesela?
sonuçta sen adamdan şikayet ben kadından şikayet, ama ben biryerde serbest davranıyorum dışarda vaktim çok geçiyor?
sen sanırım hep evde geçiriyorsundur..
dertleşmek istersen yazabilirsin
Of napıcağımı bilmiyorum cidden burda da öyle yazıyolar kocan çok iyi falan diye belki de bunalıma girdim eğer ayrılırsam pişman olurum diye korkuyorum çünkü ayrıldıktan sonra değerlebme ihitnali de var ya bana nispet olsun diye çok yakışıklı biri olursa o zaman naparım geri isterim onu
eee napayım
eeee napayım
sadece bir projeden eşimle 328 milyar kazanıyoruz sence sizinle ortaklığa ihtiyaç var mı?
Sana rahatlık batıyor bence..
Boşver.. o güzel giyinip iki dihrem bir çekirdek sokağa çikan erkekleri kadınlar rahat bırakmıyor.. ya da çapkınlik peşinde koşuyor.. kocanın kıymetini bil.. senin yerinde olmak isteyen çok kadın var dışarıda
aynen öyle rahat batmış arkadaşa böyle koca bulmuşda bunuyor çok yazık
Ayrılman lazım , Allah kolaylık versin. Daha önünde koca bir omur var unutma. O da senden sogusun tartışma çıkart sık sık , arkandan konuşup konusmamasini da hiç bir zaman , hiç önemseme. Sen sensin. İyiki sensin.
40 yaşında bir kadın.. önünde kocaman yıl olsa kaç yazar
18*
18 im evet ama senden daha olgun ve akıllıyım
@yılannnsss neden o derece bir cümle kurdun , kadın zaten Perişan bir halde.
Birde o mu perişan oluyor hay allah'ım
@yılannnsss evet perişanım nolucak bu halim senin böyle eşin olsa napardın?
beyler kendinize gelin kadın ahlaksızın teki butun yorum yapanlara yaptığı yorumları okusanız aklınız şaşar rezil bu kadın diyorki yataga girmeye tiksiniyorum sonra baska bir yorumcuya diyorki beni iyi beceriyor sonra baska bir yorumcu yakisiklimi degil diyor yoo diyor kocam yakisikli diyor sonra baska bir yorumcuya ay pisman olurmuyum ayrilinca baska kadinla evlenirmi diyor bildigin burda herkezle başşak gecmeye calışıyor 40 yasına gelmiş utanmazın teki esinin kuzenide yazdı kıza kocamda gozun var diyip durdu şizofren bu kadın
@Burçin3 koca benim değil mi sanane ya armut
7 yıl boşuna geçmiş olamaz. Oturun düzgünce konuşun, neden o böyle davranış, giyiniş her şeyi konuşun. O da sende bir durum varsa söylesin. Bir orta yol bulun, iletişim çok önemli
Anlattığın kadarıyla adam bir dediğini ikiletmiyor senin eşin gibi eş bulmayı hayal eden nice Kadınlar var. Haline şükür et derim sorunlarını eşinle konuşup hal edebilirsin aşılması zor birşey değil anlattıkların. Giyimi güzel değil diye tiksinmen normal değil. Daha çok dışardan gelen yorumlar aklını karıştırmış gibi görünüyor
Bu yasdan sonra ayrilip napcan ve kocana lendine bakmasini acikca anlatman lazim neden soylemiyorsun ve cocuk yapin kendi hayatini guzellestirmek senin elinde kocanada tak tak soyle arkandan konusucak insanlqr ne dicek bunlari kafaya takarsan hayat gecmez ablacim
Hepsini bir arada bulmak zor. Evlilik tahammül etme sanatıdır. Hiç bir evlilikte çiftler bir elmanın yarısı gibi değildir. Otur konuş, eksiklerinizi giderin. Gerçi sen ayrılmayı kafaya koymuşsun. Acaba kafanı iki elinin arasına alıp gözlerini kapatıp boşandığında nasıl bir başlangıç, nasıl bir hayat seni bekliyor düşündün mü?
Hiç zannetmiyorum bunu düşünmüş olduğunu. Öyle ya en kolay yol olan boşanmak varken niye katlanayım ki ömrümü heba edeyim. (Sanki boşandığında üzerindeki tüm dertler kederler kalkacak da refaha kavuşacak. ) yahu adam seni dövüyor mu? Hayır. Aldatıyor mu? Hayır. Seni aç mı bıraktı? Hayır. Tahammül edilemeyecek derecede kötü bir alışkanlığı mi var? Hayır. Eee o zaman sorun ne? Bence sorun şu. Her istediğini elde edince kadınlar , bir vakit sonra sıkılır kendince başka maceralara atılır.
Iyi ki şu sitede aklı başinda ūyeler var
Siz ne sandınız hep cicim ayları gibi mi olacaktınız bak bende evliyim 9yıllık kocam var evet aşık değiliz aşk geçti sevgi kaldı saygımız sonsuz bak ne güzel işte dediğini ikiletmiyor anlaşıyorsunuz da inan en önemlisi de bu hadi geçinmeseniz anlarım seni dinlemiyorsa da anlarım ama hiçbiri yok yuvanı dağıtma inan çok pişman olursun ilk zamanlar belki ilk zamanlar kendini iyi ve mutlu hissedeceksin ama zamanla pişman olursun ayrılırsan son pişmanlık fayda etmez çok iyi düşün.
Sorun sadece dış görüntüsüyse bu düzeltilebilir be ablacım 7 yıllık yuvanı bu sebepten yıkma anladığım kadarıyla adam iyi sana da değer veriyor bu devirde zor böyle adamı bulmak bana kalırsa al karşına rahatsız olduğun şeyleri söyle ve evliliğine bir şans daha ver baktın düzelmedi o zaman boşanmayı düşün
Böyle duygular hissediyorsan boşan, çok zor bir şey değil sonuçta. Adama yazık senin gibi biriyle hayatı paylaştığı için.
Gerçekten onu sevmiyorsun çünkü adamın en ufak hareketi bile sana batmaya başlamış madem boşanmak istiyorsun kocanı al açık açık konuş. Yaşan dolan katmadan. Ama sen kaç yaşındasın, işin var mı, çocuk var mı? Bunlar önemli etkenler.
İkimiz de mimarız halimiz vaktimiz iyi çok şükür çocuk yok bunlar çok fazla etki etmez ayrılırken
Ben 38 yaşındayım bundan önce eşimle 4 senelik birlikteliğimiz oldu o bensen sadece 1 yaş büyük
Anlıyorum seni sen sanırım güzel hoş bakımlı bir kadınsın ama kocan yanında sönük kalıyor. İnsanlar size bakınca kocasıda gösterisliymis demesini istiyorsun. Bunu her kadın ister. Ama bence bu basit bir sey ve konusarak giyimine dikkat etmesini sağlatabilirsin. Her yere giderken şık giydirebilirsin kocanı. Hem sanki ondan sonra gelen şimdikinden iyi mi olacak? Bunun garantisi var mı? İyi adammıs kocan. Sadece gorunus olarak begenmiyorsun pek, onuda giyimiyle halledebilirsiniz. Yıkma yuvanı. Bu arada kaç yaşındasın?
Anladım yaşın da gençmiş. Cocuk düşünsen her şey daha güzel olabilir
Çünkü simdi evde ugrasacak aktivite yok ister istemez bu kucuk detaylarla ilgileniyosun. Ama cocugun olmus olsa onun bakımından onunla ugrasmaktan bu tür seyleri düsüncek vaktin kalmaz ve daha huzurlu olabilirsin
Belki de
Bu arada ne mimarısınız ben de iç mimarlık ve çevre tasarımı okumayı düşünüyorum okursam eğer devlete atanabilirmiyim? Si özeldemi calısıyosunuz
Canım şu an yeri mi
Haklısın sen türkiyede erkekler böyle hele evlenince kendilerini birden salıyorlar neymiş evlenmiş artık ulan o kadına yazık değilmi her gece senimi çekecek bu tür olaylar var maalesef dışarıdan gören ikinizi derki ulan kadına bak ne hanzo ile evlenmiş der haksızmıyım
Böyle durumlar bir daha evleneceğimiz zaman bin ölçüp bir biçmeli olduğumuzu gösteriyor, evlilik bana göre kutsal, sevgi dolu ve bazende zordur ama herşey karşılıklı olduğu sürece devam ede bilir. Hem kendi hem de karşındaki insanın hayatını mahvetmemek için bir an önce eşine boşanmak istediğini söylemelisin.
Ayrıl o adama iyilik yapmış olursun laaakin birkaç ay, sene sonra yeni sevgilim -çok yakışıklı, bakımlı, seksi- ama çapkın ve bana değer vermiyor diye gelme hiç.
Demekki senin için fani şeyler önemli kalp güzelliği değilde dış görünüş önemli inşallah kocan bu vaziyetten zarar almadan çıkar senin için ise bişey dilemiyorum çünkü değmezsin
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Öncelikle yazdıklarınız çelişkili. Trol soru ile bilinçaltı algı operasyonuna benziyor. Eğer trol değilse, durumunuz ortada siz ondan kendi duygu ve düşüncelerinizle değil, dış çevrenin , etkisi ile uzaklaşmışsınız.
Bunu 7 sene sonra farketmen biraz saçma olmuş. Sen kendin söylüyorsun her konuda iyi diye, bu sorun ettiğin şeyi de oturup konuş. Sonuçta adam seninle tanışırken de, tanıştıktan sonra da böyleydi. Evlilik gayet normal, sen biraz anormalsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Samimi değilsiniz.
Yazdıklarınızın doğru olmadığını düşünüyorum.
Yazdığınız metin içinde o kadar çok çelişki var ki...
Üstelik kullandığınız Türkçe, üniversite eğitimi almış bir mimar Türkçesi değil.
Size değil, ama bu soruyu okuyup da benzer durumda olanlar için şu cevabı vermek isterim.
Boşanmak da evlilik kadar doğal bir süreçtir. Hiç kimse boşanmak için evlenmez. Ama boşanınca da dünyanın sonu gelmez.
Ancak boşanmayı iyi düşünmelisiniz.
Evliliği sadece cinsellikle mi açıklayacağız? Bu sorudaki beğenip-beğenmeme durumu da tamamen cinsellikle ilgili.
Yoksa "Aile olmak" kavramı ile mi?
İşe 'Aşk'tan başlamak lazım. Evet, aşkın süresi vardır. Çünkü aşk kimyadır ve ölçülebilir. Ama birlikteliğe süre biçilemez. Aşkın yarattığı halüsinasyon halinden kurtulduğunuzda, büyünün etkisinden çıktığınızda, aşkın etkisiyle 'ideal' haline getirdiğiniz sevgilinizle ilgili gerçekleri görmeye başladığınızda başka bir boyuta geçersiniz.
Aşkın kimyasal etkisi bittiğinde, siz bu ilişkiyi 'sevgi'ye çevirdiğiniz noktada başarılı oluyorsunuz. İlişki sevgiye evrildiğinde artık farklı amaçlar taşımaya başlarsınız.. Örneğin; aile olmak, çocuk sahibi olmak, birlikte zamanı ve hayatı paylaşmak gibi...
Ama siz sürekli bir arayış içindeyseniz, yani aşıkken yarattığınız o 'ideal'i aramaya devam ederseniz o zaman ilişkide ya da evlilikte başarılı olmanıza imkan yok. İdealin gerçekle ilgisi yoktur çünkü. Aile olmayı seçtiğinizde sıradan, basit ve rutin bir çok şey yaparsınız.
Aslında tüm bunlar çiftleri birbirine bağlayan unsurlardır. Fakat, ideali arayanlar bunun farkında olmaz. Bu rutin onları sıkar. İşte bu arayış sırasında da aldatma gündeme gelebilir.
Aldatmanın, evliliğin süresiyle hiçbir ilgisi yoktur. Daha 3-5 aylık evliyken aldatanları, hatta nikah masasında imza atarken bile başka sevgilisi olanları biliyorum ben.
Evlilikteki başarısızlık bireyseldir. Bazen tek tarafın başarısızlığı, bazen iki tarafın da aynı anda başarısızlığı...