Geçenlerde bir arkadaşımla konuşuyorduk ve böyle bişey söyledi. Bana tuhaf geldi ama çok emin şekilde savunuyordu düşüncesini. Siz ne diyorsunuz?Temsili bir fotoğraf
Kızlar, abisinin, erkek kardeşinin veya kuzeninin yanında bikini giyen kızlar utanmaz mı gerçekten?
İlk defa duydum böyle bişey. yanımda kim olursa olsun ben yine bikini giyerim. niye utaniyim ki ayıp bişey değil
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
İyi de iç çamaşısıyla aynı sayılır. Sonuçta kapattığı yerler ve açıkta kalan yerler bire bir aynı. İkisinin farklı yerlerde giyilmesi sonucu değiştirmez.
Ben evde bikiniyle dolaş demiyorum. Ama mesela ikisinin arasında kapattığı ve görünen yerle bakımından madem fark yok, en azından odanda eşofmanını giyerken kapıyı kapatma. Sonuçta abin ya da erkek kardeşin koridordan geçerken seni kilot ve sütyenle görse eşofmanını giyinirken utanmana gerek yok bunda.
Bu herifler salyasi aka aka sürekli kadinlara bakan ama sonra namus diye ortaliklarda dolanan, nedense en büyük namussuzluklari yapan insanlardir. Demem o ki böyle insanlarla takilma. Ayrica bikini nerede giyilir deniz/havuz. Ne giyilecekti baska
3
13 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ya haklısın, ben de aynı şekilde düşünüyorum ama ne biliyim kafamı karıştırdı bir an. İç çamaşırından bir farkı yok sonuçta, o zaman iç çamaşırıyla da durabilir yanında dedi.
Arkadasim her mekana uygun bir kiyafet sekli vardir. Cenazede siyah giyersin, bara gidince daha göz alici seyler giyersin, evde rahat olmasi icin pijama giyersin vs. Yani sen ic camasir ile ayni kefeye koyamazsin
Tamam ben seni anlıyorum da sonuçta iç çamaşırıyla, kilotla, sütyenle aynı model, aynı yerleri kapatıyor, aynı yerler açıkta kalıyor. O açıdan bakınca görünen ve görünmeyen kısımlar açısından bir fark yok. Ben demiyorum evde iç çamaşırıyla dolaşılsın, ama mesela atıyorum eşofmanını giyerken abim ya da kardeşim görmesin diye o zaman odasını kapatmasına gerek de yok.
Bak anlaşamadığımız nokta şu, tabii ki kumaş olarak ve kullanım alanı açısından ikisi farklı. Ben aynısı giyinsin demiyorum. Bak dikkat et, sadece giyinirken "ah kapı açık kaldı, abim beni iç çamaşırlarımla gördü geçerken koridordan" gibi bir paniğe ve telaşa gerek yok o zaman diyorum. Çünkü plajda da aynı oranda çıplak gördü, evde eşofmanı giyerken de. Anlatabildim mi?
Bak kuzum anlamadigin kisim su. Kiyafetlerin giyildigi yerlere göre anlami farklidir. Sen sokakta tatil mekani degilse ic camasiri/bikini ile dolasamazsin. Cünkü insanlar icin bu alisilmis bir durum degildir. Her sosyal cevrenin kendine göre normlari vardir. Takim elbise ve pijama örnegi gibi. Evde ic camasirinla abin, ablan annen baban fark etmez üstünü degistirirken kapatirsin cünkü mahremiyetindir. Sana özel alandir. Cünkü onu gerektirir. Evde ailecek ic camasirimizla oturalim demezsin mesela. At gözlügünü cikarip olaya sadece "ciplaklik" olarak bakmadigin sürece bu konuyu anlarsin. Ha hala yaa ama bikini gögüsleri kapatiyor sütyende ayni sey dersen de yine söylüyorum is görüsmelerina pijama ile git.
Bu senin kendi yüklediğin anlam. Başka biri de gelir der ki, "bana göre işe şık bir eşofman takımıyla gidilebilir, önemli olan o iş görüşmesindeki mülakatta neler konuşulduğu ve tarafların işini ne kadar iyi bildiğidir" Kıyafetlere böyle köşeli anlamlar yükleyip şurda bu giyilir burda bu giyilmez kafası Tanrı buyruğu değil, bizim oluşturduğumuz suni normlar. Bir bakarsın 5-10 sene sonra değişir gider. Onun için kendi elimizle uydurduğumuz şeyleri değişmez kurallar olarak görme bu kadar. Ola fiziksel olarak yaklaştığında çıplaklık derecesi aynıdır. Çıplaklık mekana göre değişmez. O zaman orası nasılsa plaj diye, daha rahat güneşlenmek adına bikini üstünü de çıkartıp güneşlen o zaman kuzeninin ya da abinin yanında, olur mu bir düşün bakalım?
Avrupa ülkelerinde zaten bunu yapiyorlar kardesim zor bir sey degil. Ve evet bizim yükledigimiz anlamlardir 100 yil sonra pilaja takim elbise giymek normal is görüsmesine bikini ile gidin diye bir sey cikarsa herkes ona uyacak. Toplum bilinci budur.
Peki eğer toplum 50 yıl sonra evde abisinin, erkek kardeşinin yanında g-string iç çamaşırıyla oturma veya bir kız plajda kuzeninin, abisinin yanında sevgilisiyle sevişme noktasına gelirse yapacak mısın sen de aynısını toplum bilincisini esas alan biri olarak? Lafı dolaştırmadan cevabını bekliyorum.
Dogru toplum bilinci tek birey degil bireylerin düsüncelerinin bütünüdür. Tarikat gruplarini düsün hepsinin bir amaci var, ortak bir amac icin birlesmis bireylerdir. Bana uymuyorsa ayrilirm kendime baska bir topluluk ararim. Mesela arabistan gibi geri cahil yobaz insan topluluklarina ugramam ben o toplum bilinciyle hareket etmem. Senin örnegindeki bu arkadas gibi yobaz ahlaksiz heriflerin oldugu bir toplumada katilmam ayrilirim kendime benim gibi düsünen insanlarin oldugu yer ararim.
Kendine toplum aramak ne ya, biz bu dünyaya gelmiş özgür bireyleriz. Hiçbir topluluğa veya topluma uymak, ya da göçebe gibi ordan oraya toplum aramak zorunda değiliz. Kendi beynin, zihnin, düşüncelerin ölçüsünde bir yol tutar gidersin. Hangi topluma ters geliyor hangi topluma düz bu senin sorunun değil. Herkes tek geldi bu dünyaya tek gidecek. Toplum bilinciymiş, uygun toplummuş. Geç bunları, sen bir bireysin, nasıl istiyorsan öyle yaşa.
Güzel kardesim tek geldim tek giderim falan gec bunlari git arabistana yap bakalim bunlari. Aklini alirlar senin. Kölelik, kadinlarin haklari, giyim tarzi, konusma sekli vs. bunlar kolay mi oluyor saniyorsun. Insanlar ve toplum sürekli bir degisim icindedir iyi ya da kötü. Ama her degisimin icinde de bir bedel ödeme vardir. Ben tekim benim istedigim olur ben öyle yasarim falan gecelim bunlari cocukca kalir bu düsünceler.
Üst çıplak da bizde kadınlardaki gibi bir göğüs yok sonuçta. Daha doğrusu bizdeki sadece göğüs, kadındaki doğası ve biyolojik yapısı gereği aynı zamanda meme. Bizim gibi kadınlar da mı bikini üstü giymesin yani?