İlişkide partnerden soğumak?

Gayet güzel bir ilişkim vardı. Tam kapanma olacağı gün erkek arkadaşımla kıyafetim yüzünden kavga ettik. Zaten normalde de açık giyinen birisi değilim. Verdiği tepkiler ciddi anlamda beni korkutmuştu. İnsanların içinde bağırmalar, sadece kendi hassas noktaları varmış gibi davranmalar... Gözünü kan bürümüştü gerçekten. İlk kavgamızdı. Ve ben önceki ilişkilerimde de bunu yaşadım ve sonunda çok zarar aldım. Tam kapanmadayken de bu sefer arkadaşlarımı kıskanıp kısıtlamaya çalıştı. Onları benden daha değerli görüyorsun tribine girdi. Bende arkadaş ve sevgilinin değeri aynı değildir, bu gibi şeylerle karşılaştırma yapamazsın kendini dedim. Ve iyice soğudum. Çok öfkelendiği için hep kendini haklı görüyor ve kalbimi çok kırıyor. Sakinleşince de seni seviyoruma dönmeler... Öfkeli halimde ben kendime hakim olabiliyorsam ve onun dediklerine saygı duyabiliyorsam o da bana duymalı. Gerçekten bu yaştan sonra kimsenin anne babası olamam. Kaç yaşına gelmiş, kendisini eğitmeliydi. Sevgilisiyim diye de her şeyini içime atıp ona terapist olamam. Ha yanında olacağım durumlar olur illa ki, o zaman oluyorum zaten. Gerçekten içimdeki bu soğukluk geçmeyecek gibi geliyor, daha önce de geçmedi zaten. Ne yapabilirim, düşünceleriniz neler, yardım edebilir misiniz?
İlişkide partnerden soğumak?