Sevdiğiniz erkek/kız size abla/abi dedi... Siz ne yaparsınız/ ona ne dersiniz?
Hadi dökün eteğinizdeki taşları
Hadi dökün eteğinizdeki taşları
kızların oyle bir derdi oldugunu düşünmüyorum, akrabaları yada yakın aile dostları olmadıktan sonra kızlar kendinden 10-15 yaş büyüklere dahi ismiyle hitap ediyorlar ve bu da gayet normal birşey.
erkekler ise kendinden 1-2 yaş bile büyük olsa hemen abi/ablaya baglıyabiliyor. ama bizim ülkemiz hayvan bakımından zengin topraklara sahip oldugu için, erkekler nefes alsın yeter stratejileri dogrultusunda, karsısındaki kişinin yaşını pek goz önünde bulundurarak saygılı konusan varlıklar değiller. Abla demek değil burda olay, akrabası ya da tanıdıgı olmadıkdan sonra potansiyel her genc kıza " sadece kız" gözüyle bakması, yani "birey" gözüyle bakmaması asıl olay. çoğunu sadece cinsel obje yada koluna takıp gezdirilcek süs esyası gibi görmesi.
Erkeklerin de birbirlerine abi demeleri ne kadar garip gelmiştir bana. muhabbet bakımından değil, 2 yaş büyükse hemen abi derler, büyük olan biri de illa abi denmesini bekliyor genelde bizim ülkede.
Ne hoşki, ben 27 yaşımdayım ve bu saatten sonra tabiki kimseye abi çekicek değilim, yaşı 40-50 de olsa benim için beydir, yaşı benden küçük 18 yasından büyük her kişi de gözümde bay/bayandır. fiziksel yaştan değil tabiki beyinsel yaştan bahsediyorum. Hukuk bile 18 yasından sonra reşit saymış, 18 ile 50 yasındaki kişinin adaletteki yeri,cezası aynıyken biz kim oluyoruz da, karsımızdakini birey olarak görmüyor, abi abla demesini bekliyoruz.
tabiki sevdiğimiz bay/bayanın da fiziki yaşına baglı olarak abi/abla demesi, akraba yada aile dostu olmadıkdan sonra çok gereksiz geliyor bana.
- canım bana aşık mısın.
+ ne alakası var hacı ya.
- peki seviyor musun?
+ tabii ki hacı, sevmez miyim...
- nasıl sevgi bu böyle...
+ ne bileyim bizim erolu da severim ve onunla güreşim. seni de severim hacım, şimdi hadi sarılıp uyuyalım istersen.
sevgidendir, sevgiden:) ama sadece bu söze bakarak niyet okuyuculuk yapmamız yanlış olabilir. en iyisini, diğer doneleri de kullanarak, sen bilebilirsin.
valla sevgilime tam yanına uzanmış sohbet ederken 'kardeş' diye seslenmişliğim var benim:) ardından birkaç saniyelik karşılıklı yamulmadan sonra epey gülmüş olsak da, pek söylenesi bir laf olmadığı ortada yani:) bazen dil alışkanlığı ile edinilen kimi sözleri en söylenmemesi gereken kişiye söyleyebiliyor insan üzerinde durmamalı bence. ha eğer çok abarttıysa uyarabilirsin, zaten pek hoş bir ünleme de değil bence...
annemle konuşurken de 'yavrum' dediydim bir keresinde, te allaam!
hacı mı :D:D
Mubarek adam görüyor senı :D
. Senın ilişki yeni oldugu için hanı o laf soylenmez z ılk zamanlarda halen ya sevgili oldugunuzun farkında degıl yada muhabbetteniz daha çok arkadaşça ılerleıyor.
Bıraz cazıbe katmalısın bu ilişkiye kı flört havasına gıresınız:)
öyle öyle bizimki flörtten öte, böyle kankamsı bişi :) saldık sevdayı çayıra mevlam kayıra diyoruz, takılıyoruz valla :))
O zaman rahatsız olma bundan:))
Ben genelde sevgılımle kavga ederken gayrı ıhtıyarı ne dıyorsun sen kardeşım lafı çıkıyoor arada:D:D
Ortaya bulcan işe ara sıra aşkım böcegım modunada gırmek lazım ama başlarda hanı çekıcılık tutkuda çogalsın gıbı .. Ikısıde varsa hanı hem samımıyet hem tutku o ılışkı kolay kolay bıtmez.
Hayırlısı olsun yakamoz:))
Cevap
19Cevap
belki anlık bir dalgınlık belki de ilişkiniz uzun süreli ve birbirnizle herşeyinizi paylaştığınız için bunun rahatlağına dayanarak biraz da muziplik olsun die sölemiştir :) üstünde durmamalısın bence.bundan sonrası önemli olan bak bakalım...sıkma kendini fazla anlam yükleyip..;)
Özel bir anlamı olduğunu sanmıyorum, "arkadaş argosu" kapsamında size öyle hitap etmiş gibi görünüyor. Samimiyetten gelen bir şey, ancak "hacı" kelimesini sempatik bulup bulmamak size kalmış. Bence değil mesela.
Ya, cidden çok hoşsunuz =)
Her lafının altında başka anlamlar aramayın, valla kafa yorduğunuza yazık. Hani "N'aber hacı?" demişse, "N'aber lan?" veya "N'aber kanka"dan çok da farkı yoktur. Tahminimce erkekler arasında yaygın bir hitap şekli bu. Ya ağzı alışmıştır, ya da espri unsuru olsun diye öyle demiştir. Benim abimin yakın bir arkadaşı var, ikisi de hacı hoca ve türevlerine kıl insanlardır, birbirlerini sinir etmek istediklerinde "şunu da şöyle yapalım hacı" der gülerler mesela. Sadece bu=)
Destekli sallıyorum;
Cevaplarından gördüğüm kadarıyla biraz duygusal ve romantik insana benziyorsun. Belki bu duygusal atmosferden sıkılmış ve "hacı" diye hitap ederek işi biraz geyiğe vurmak istemiş olabilir.
Eksiledim
Aferin
Sadece samimiyetten, her şeyi paylaştığınızdan gem vuruyor. Kah sevgili hak kanka modu diyorsun ya. Benimde öyle şeyler dalgasına çıkabiliyor bazen ağzımdan :))
eğer bu kadar kafaya takıyorsan neden kendisine sormuyorsun
eminimki çok rahatlayacaksın
kesinlikle sana vereceği bir cevabı vardır
sonrada birdaha söylememesini istersin
kızarak değil tabiki daha yumuşak tatlı bir şekilde
Ya halk kadını :) Ya da bu tarz argoları geyik amacıyla kullanmayı seven biri.
İkisi de benim için geçersiz sebep o ayrı :)
bazı kızlar argo konuşmayı kanki takılmayı sever..bence konuları arkadaştan biraz daha özel konulara çevir..yani sevgiliye dönün..arkadaş olarak görmesin seni..özel olucak ama bişey sorucam..öpüşdünüzmü...
Sakallarının ve maneviyatının etkisidir kötü bir şey olduğunu sanmam ;)
burası istanbul hacııı :)))))
hacı lafı normalde sasmimi olan kişilerin arasındsa kuullanılan bir samimiyrt arkadaş jargonu ...ama genelde erkekler arasında kullanılır.samimiyet ifadeis yani...
Ben de sevgilimle konuşurken hacı, hafız, doktor, baba, lan vs. türünde karşılıklı hitap ettiğimiz oluyor. Samimiyet göstergesi bence. Abartılacak bir şey değil.
uzaylılar tarafından kaçırılıp yanlışlıkla kendi evi yerine kabe'ye bırakılmış ancak gelmiş. kafası karışık. zaman ver.
salla gitsin, hacı der, aga der, arkadaş çevresi öyle konuşuyordur. ben de gardaşş diyorum.
Iki secenek var bence, ya senden ayrilmak istiyor(arkadasim da sevgilisinden ayrilmak istiyordu, hep kanka, haci falan diyordu.) Ya da, daha samimi olmak icin. Bu aralar genelde sevgililer oyle konusuyor ya.
bende hacı, reis, baba, aga, gibi şeyler söylerim bazen samimiyet makara kukukara işte ama rahatsız olmaz aksine o bana daha çok der :)
olabilir söylenebilir belki arkadaşları arasında sık kullandığı kelimelerdendir yanlılıkla söylemiş te olabilir:)olmadı sürekli derse sende ona bacı de:)
Ağız alışkanlığıdır...Seviliyorsanız size hoca dese de takmayın derim...
bence buna takılma bazı gencler arasında bu tarz hitaplar var
bazen banada söylüyorlar hoşlarına gidiyor böyle hitaplar
hiç takılma
Bence güzel dille bu konuyu ona anlat pek hoş değil,hacı neya baba naber falan gibi :) argo olmasada ona yakın.
Sevgılım değil ama bırıde bana bu sözü ısrarla dıyorrrrr ve hıc hoşlanmam !
Onu 500 lük hacı tesbıhıyle boğasım gelıyor inan :)))
Hacı sakalın mı var? Belki bu yüzden takılmıştır sana
sadece çenede var; ama ilk gördüğünde saç sakal birbirine karışmıştı :D acaba oraya mı laf vurdu ne :) neyse sakal traşı olayım bi daha :p
:))) Haci :)))) kanka gibi bişi bu suan moda yani takma :D
Sana yakın bir arkadaşı gibi davranmak istemiş.binevi kanka muhabbeetti:)Hacı
sen kibarca canım bundan sonra birbirimize şöyle hitap edelim de sorun çözülsün kaşmaya gerek yok ;)
sevgili ile konuşmasını bilmiyor erkekse odunmuş üzgünüm :((
yok kız işte, o garip ya Erkek olsa ağız alışkanlığı derim
normalde nasıl davranıyor pekı yada sen ne dıye hıtap edıyorsun ?
normalde tatlım, bitanem der de hacı deyince şaşırdım şok oldum valla
işte bundan sonra soyle hitap edelım bırbırımıze de sorun cozulsun ;)
Samimiyetindendir :)))
yaşıtlarımla takıldığım için öyle bir derdim yok. :D
muhtemelen karakol dizisini çok izliyodur ... burası istanbul hacııı :))
ne desem bilemedim hafız
samimiyetindendir diyeceğim de bilemiyorum.
biraz temkinli ol istersen belki kendinden soğutmaya mı çalışıyor seni snede neden öyle söylediğini hoşuna gitmediğini söyle bence
Düz mantıkla yazıyorum, seni tam "o kıvamda" görmüyor. anladın sen..
Şıttt lan demediğine şükret sen :)))
1 kereden hiç bişey olmaz:)
Selam ben c4 patlayıcı maddenin arka yüzüyüm
Tarz meselesi şekerim abartma:))
Yakında imam derse şaşırmam :)
gül suyu mu sürdün hacı ;)
zemzem fantasy ohh yeahhh :))
aman nazar deymesin...
moda oldu bu aralar :)
Bir süre şeye yorabilirsin bunu :)
efendim aşkım derim..
Sen yakında hoca da olursun.